| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč Honzíček špatně spinká...

 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]
5.1.2010 22:42:50
Nám tenhle článek taky moc pomohl v době, kdy jsme řešili, jestli začneme naši malou učit spát v postýlce "natvrdo". Je jí 20 měsíců, spí s náma v posteli, já stále kojím a dcera je naprosto OK. Pohodář povahou. Spí ale dost špatně od miminka, a to i takhle. Zkoušeli jsme před pár měsíci trochu ji potrápit, aby měla delší úseky, ale viděli jsme, že je pak přes den hrozně ztrápená. Nebyl pro ni ten správný čas. Teď to zkoušíme znovu a zvládá to podstatně líp. Jsem strašně ráda, že jsme ji s postýlkou netrápili. Máme ji jen na hraní a jako zábranu na noc :-) Navíc při nočním kojení to v posteli pro mě bylo pohodlnější a malá pak hned usnula, žádné přenášení a pokládání na potřetí apod.
military
5.1.2010 21:15:11
Děkuji moc za tento článek, moc mi pomohl srovnat se s tím, že moje dcerka stále spinká se mnou v posteli. Od malička má problémy s bříškem, nejdříve to byli prdíky, teď brkání. Protože jsem nemohla kojit, vždy mi usínala v mé posteli, když jí vypadne duldík se kterým usíná a budí se dám jí ho. Vím že jakmile bude chtít spát sama tak si řekne.
Šárka
4.4.2008 20:00:35
Mohu potvrdit, že se u nočního kojení svého syna téměř neprobudím. Spí se mnou v posteli téměř hned od příchodu z porodnice a vyspím se s ním báječně. Prostě když se začne vrtět, přemístím ho na druhou stranu své poloviny postele a dám mu pít z druhého prsa než předtím. A během okamžiku spím dál. A tatínek se nevzbudí už vůbec.
Kristýna
  • 
20.3.2008 9:04:14
Máte štěstí, protože Vaše miminko se chce v noci "jen" 2x, 3x pomazlit. Co byste ale radila těm rodičům, jejichž děťátko vstává za noc třeba každých 45 minut, a chce vstávat a hrát si ve tři hodiny ráno? Aby první rok nespali vůbec? Můžu Vám jen gratulovat, že jste měla děti, které spaly.
19.3.2008 17:08:55
Nejdříve se poraďte s Vaším pediatrem a zkuste ho požádat o vyšetření na neurologii, kde by vyloučili všechny organické říčiny nespavosti. Jste "jen" člověk a spát potřebujete. Je možné, že Váš syn jen neumí usínat a má špatné spánkové návyky - v tom případě bych Vám radila udělat přesně to, co kritizuje autor článku - najděte si informace o Estvillově metodě uspávání, kterou vyzkoušelo mnoho maminek a mohly potvrdit dobré výsledky, i když je to tvrdé. Přeji hodně štěstí a nelámejte si hlavu s tím, jestli byste pláčem trápila, či netrápila své dítě, i ono se potřebuje vyspat a pokud se to nenaučí, je to jen k jeho škodě. Já sama můžu předat zkušenost, jaký je rozdíl mezi dítětem, které se budí co 45 minut celou noc a je nevyspalé a tudíž celý den pak prokňučí, je rozmrzelé a když se naučilo spát, je z ně smíšek a pohodové miminko. Někdy stačí týden a potíž je vyřešena. Přeji pevné nervy, spánek si zasloužíte a potřebujete ho! Držím palce M.
12.3.2008 17:21:53
Nerozumím tomu, ten pán co psal tento článek je nejspíš stejný demagog jako pan Ferber - tedy jakým by byl Ferber, kdyby byl takový jak je popisován.Prvně se doporučuje samostatné spaní u miminek od 6M, stejně tak odbourání nočního kojení. Také by se měl pán podívat na stránky Laktační ligy, kde v dotazech najde mnoho dotazů zoufalých matek, kterým se dvouleté děti budí na kojení 6x za noc - to je odstrašující, nechtějte po mně, abych věřila, že skutečně mají hlad. A těmto ženám pomůže leckdy jednoduchá věc-vystěhování dítěte z pokojíku a v noci k němu místo maminky vstává tatínek, který nemá mlíčko. A že se prý matka při kojení nevzbudí? :-))) to už asi autor článku spadl na hlavu??? Skoro to vypadá, jakoby nikdy nebyl rodičem, každopádně se své ženy asi na tyto věci nezeptal, jinak by musel vědět, jak jsou nesmyslné.
Nejsem příznivcem toho, aby se dítě nechávalo týdny brečet - i když tak se to ani dle Ferbera nedoporučuje, jde o pár dní brečení po minutách a když metoda nefunguje nemá smysl v ní pokračovat, každé dítě je jiné, některému pomůže náruč rodičů a naučí se spinkat, jinému pár minut breku.
Podle mě je nejlepší, když si to každá rodina zařídí tak, aby to vyhovovalo jak miminku, tak rodičům. A ještě vlastní zkušenost: dcera se naučila spát v noci mezi kojeními jen díky pláči - plakala max.10 min., déle jsme ji ani nenechali, a pak vždy usnula a to po týdnech kdy jsme zkoušeli chovat, mazlit, utěšovat, vše jiné a jediné co pomohlo byl krátký pláč, poté pohladit a utišit a spinkala, za pár dní se to obešlo i bez pláče a usínala už automaticky. Uvidíme, co nás čeká, až budeme odstavovat...
Rv
Kozáci
15.10.2007 16:04:35
Ahoj,
určitě jste některé měly stejný problém, který řešíme my. Mnohokrát v průběhu noci se ozve pláč pouze proto, že se náš Matýsek přetočil a bříško a tak neumí spát. Hlavička vzhůru a už kouká... Stává se to asi i proto, že trpí na "prdíky" a při tlačení ho to přinutí k tomuto pohybu. Bylo mu teď 5měs. a doufám, že si zase jednou užijeme klidnější noc. Kromě toho totiž pár nocí byl vzhůru asi od 3-5h. Nevím proč... :(

Tak díky moc za rady porady!
Denisa
  • 
7.3.2007 21:05:20
Moc děkuji za tento článek,naprosto s ním souhlasím......:-)
Náš syn Vojtíšek / 8 měs. / toho v postýlce prozatím moc nenaspal.Má tam nedostatek prostoru,stále se převaluje,přetáčí a jen se "mlátí po celém těle ",pláče a volá mne.Jakmile ho dám k nám do "maželské lóže" je klid a Vojtík hajá maximálně spokojen.A my samozřejmě také :-)Záleží na každém,já sama o sobě ale bohužel nemám sílu,ho nechávat v postýlce vybrečet než usne.PROČ?
Přejeme všem jen a jen klidné spaní.
jitka, Kubík 5měsíců
  • 
1.3.2006 21:30:45
Já jsem celé těhotenství měla trochu obavy z nočního spánku broučka. Co se narodil, uspávali jsme ho v náručí, ale když mu byl asi měsíc tak jsem zjistila, že moje pohyby ho vyrušují z usínání a skusila jsem ho dát rovnou do postýlky. Sice s dudlíkem, ale dodnes usíná každý večer sám potmě v postýlce(a odzačátku bez pláče). Ferberizaci bych asi pokud bych neměla takové štěstí rozhodně nezkoušela. Připadá mi, že tím miminku dáváme najevo svůj nezájem o jeho potřeby. Protože jak si může takhle malé miminko "vymýšlet".
O spinkání v posteli s náma se pokoušíme poslední dobou ráno po posledním nočním kojení - bohužel je to nepohodlné jak pro mě tak i pro Kubu - pořád mě musí pozorovat, smát se na mě. Takže ho dám do postýlky, aby měl klid a v pohodě usnul.
Pudicitia
6.6.2005 22:04:23
Tohle jsem našla v jedne diskuzi tady na rodině a zabírá to na nadímání:

"Kanadské nemléčné bakterie (to je důležité označení) LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS. A stal se zázrak užpo dvou dnech podávání - vždy před spaním jsem jednu kapsli rozmíchala v MM a podala lžičkou - konec kroucení a nešťastnému pláči."

s přáním klidných nocí...

 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.