| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rýžoviště

 Příspěvky 110 z 43 [Dalších 33 >>]
Katka, Matyáš 10/04
  • 
20.8.2007 13:23:09
Bezva nápady, díky moc, určitě použiju!!!
SIm
  • 
13.8.2007 19:51:02
moje dítě si oblíbilo ZRNOVIŠTĚ. Vzpomínala jsem, s jakým nadšením jsem coby dítě nořila ruce do obrovských pytlů s obilím. A protože jsem byla městské dítě, byla to pro mě vzácnost - dostala jsem se k tomu je příležitostně, při návštěvách příbuzných. Tak jsem pro své dítě vytvořila ZRNOVIŠTĚ. Místo rýže poslouží blíže neurčený počet kilogramů pšeničných (a jiných) zrn. Je to jiné než písek. Takové... uspokojující. Nevím,jestli je za tím ukrytá energie zrn, připravených klíčit, růst... ALe není to písek. a je krásné se v tom prohrabovat, válet. :-)
Šárka + Lea 13m
  • 
13.8.2007 13:33:12
Je to bezva nápad, i když my jsme na něj ještě malé - všechno je ještě potřeba ochutnat a tak ještě počkám, ale v zimě to bude bezva. Navíc to vypadá, že máme z pískoviště ekzém. I u nás se osvědčily hračky, co nejsou na hraní. Víčka od PET lahví - vaříme, strkáme do krabičky... synoveček (20 měs.) se naučil základní barvy. A pro ty rejpalky, co považují rýžoviště za plýtvání - použitou rýži daruju psímu útulku nebo místní mini zoo. Mimochodem - ještě než "otevřu" pro Leu, koupím si pár kilo do malé bedýnky pod počítač - pořád jsem nemohla přijít na to, jak si jemně masírovat permanentně oteklé nohy - díky za trknutí!
Míša
  • 
10.8.2007 14:40:15
Báječný nápad, gratuluji.
Dorki
8.8.2007 21:52:37
Dekuji za vsechny prispevky, zvlaste me tesi vase podpora.

Chtela bych jen rict, ze smyslem meho clanku nebylo prezentovat nejaky super napad, ktery je naprosto bezpecny a bez stinu etickych pochybnosti. Mela jsem proste jeden napad a napsala jsem, jak jsem ho realizovala...a jak to dopadlo trochu jinak, nez jsem myslela :-)

Samozrejme ryzoviste ma sve mouchy, ale je na kazdem rodici, at si zvazi pro a proti. Ja bych ho napriklad nedoporucila pro male deti, ktere jeste stale strkaji vetsinu veci do pusy. A pak jde i o to, kde vsude chcete v byte ryzi tolerovat :-) Myslim, ze detem cca od 2.5let (coz je nas Timik) se da vysvetlit, ze ryze zustava v ryzovisti, ze se ji nehazi atp. Timikovi bych bednicku klidne postavila na stolek a on by si u nej v pohode hral. Ne tak Filipek (14 mesicu), ten potrebuje jeste jine experimentovani.
Ale to zas nemam to srdce mu to zatrhnout ... a jsem smirena s domeckem a trochu vetsim uklidem.

Co se bezpecnosti tyce, rozsypana ryze na podlaze bez koberce klouze dost. To je fakt. Ale stejne tak jsou nebezpecna auticka, kostky, duplove kosticky...a dalsi.
Jinak teda taktez nevidim moc rozdilu s piskem.

Jako plytvani potravinou (ci neucta) to nevidim, stejne jako nevidim plytvani vodou kdyz napustim detem v lete bazenek na hrani (a voda je prece dulezitejsi nez ryze, ze?). Totez plati o bramborovych tiskatkach, vanocnich ozdobach z jablicek a pomerancu...a dalsi. Ale je to jen muj osobni nazor. Ryzi co pres den pozametam a kvuli prilisne spinavosti nevratim do bedynky hodlam pouzit na vareni (uz jsem jeden obed udelala) ci dat nasim slepicim. Vzhledem k tomu, ze to propirani pred varenim da celkem praci, vidim to spis na ty slepice :-)

Babovicky samozrejme delat nejdou :-) , leda kdyby se ryze uvarila, ale to je tak na jedno pouziti :-)

Jeste jednou dekuji vsem za podporu a povzbuzeni...a preji vsem odvazlivcum pevne nervy a volnejsi pristup k uklidu :-))))))

Dorki

PS Na par dnu jsme ted ryzoviste uklidili a dnes dorazil fnukajici Timik: „ja chci to ryze!“ :-)


Dana, Kubík 4/05
  • 
7.8.2007 12:07:45
Já bych si na rýžoviště netroufla - jednak máme málo místa, jednak všude koberce, takže bych za chvilku všechno vyluxovala...
Ale Kubík na chalupě objevil pytlík s víčkama od PETek (sbíráme je pro jedno mateřské centrum, teď se nám přes léto nahromadily) a to je pro něj bezvadná zábava. Není jich moc, tak jeden větší kyblíček na písek, ale stačí. Tak si myslím, že do mateřského centra jich moc nedonesu...
Jinak asi před půl rokem jsem objevila pikslu se skleněnými kamínky z Ikey (kdysi jsem si je koupila na dekorace, ale nikdy k tomu nedošlo), taky jich není moc, ale jako hračka jsou úspěšné. A na hraní s kamínky je určená naše postel (tedy rozložený gauč), aby nebyly po celém bytě. Samozřejmě to není vhodné pro děti, které dávají vše do pusy.
Bumbi&05,08,10
6.8.2007 23:13:02
Líbezníčku,
nevím, jestli u vás je pískoviště z valounů velikosti ptačího vejce. :-) U nás je teda pískoviště taktéž plné malých částic :-DDDD

Anuška
  • 
6.8.2007 20:01:12
Teda ty jsi podnikavec! Ale nápad je to fakt skvělý:o) A jak se vám daří? Přijď se někdy ukázat:o)
Anuška s Mydlinkou
6.8.2007 11:22:26
Myslím, že tác s moukou na kreslení a jezdění autíčky je vynikající nápad. S rýžovištěm bych už byla obezřetnější, do bytu jsem pořídila nafukovací bazének s míčky, protože náš klučina by rýži jen ochutnával a pak ji vyplivoval, a navlhlá rýže není nic moc. To že se rýže dá jen přesýpat má také svá omezená, v podobě chrastítek se mi ale moc osvědčila. Určitě záleží na věku dětí, na maminčině energii rýži uklízet a na tom, jak se s rýží naloží potom. Ale nápad je to dobrý a za úvahu rozhodně stojí!
Kopřiva
6.8.2007 10:32:16
Ahoj,
vypadá to zajímavě, ale i nebezpečně.
Zamyslel se někdo nad tím, že rýže, čočka atd. jsou velmi malé částice??????
Osobně bych se bála aspirace /vdechnutí/, v lepším případě návštěvou na ORL a vytáhovám zrnek z ucha, nosu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Druhým faktem je, že na plovoucích podlahách to musí parádně klouzat. Na chirurgii by se mi taky jezdit nechtělo:-(
 Příspěvky 110 z 43 [Dalších 33 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.