| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hormonální antikoncepce - úděl žen? A co muž?

 Příspěvky 110 z 227 [Dalších 217 >>]
Radka Seemanová
31.8.2021 7:38:38
Přesně tak. Toto je sice už starší diskuze, ale dost mne zaujala. Já jsem brala antikoncepci zhruba od 16 - 20 let, přibrala 10kg a když jsem jí vysadila, tak trvalo 3/4 roku než se tělo dalo zase zpátky dohromady. Odmítám takové svinstvo ještě někdy brát.. Po porodu jsme začali kupovat kondomy a za mě je to to nejlepší, co pro své tělo můžu udělat. Prostě jich nakoupím hromadu na eshopu a je to :D
Mirka, syn 9, dcera 13
  • 
24.8.2009 15:03:02
Když mužská antikoncepce, tak prezervativ. Každej slušnej mužskej si to vezme. My jsme tak bez problémů začali, pak jsme si čtyři roky bezstarostně užívali a když jsme měli dvě děti, tak jsme přešli na starý dobrý kondom. Hormonální antikoncepce je zjevně svinstvo. Pro mne je to pohodlné, Jarda si také nestěžuje, tak co? Sice mu to trvá déle, ale říká, že je mu to příjemné. Já vím, že to není sichr, ale ty nejrizikovější dny vynecháváme. A pak - třetí mimčo by třeba potěšilo.
Za týden jedeme na dovolenou a já uvažuji, jestli náhodou "nezapomenu" gumy doma.
3.5.2009 16:07:51
Janko, mě se zase z běžné antikoncepce (prášky) dělaly cisty na vaječnících. Nikdo to tomu nepřikládal. Až já , když mi po nich začalo být špatně, tak jsem je někdy na delší dobu vysazovala. Tehdy jsem zjistila, že když je neberu, tak se cysty nedělají. Jakmile jsem je znovu nasadila, tak to začalo na novo a po čase se začaly tvořit znovu. Teď jsem zkusila Evru a ta mi je nezpůsobuje. Přesto antikoncepci využívám jen tehdy, když třeba potřebuji překlenout menzes kvůli dovče~d~ Jinak jí nechci ani vidět~t~
Janka
  • 
3.5.2009 16:03:13
Ahojky.Píchala jsem si Depoproveru 2,5 roku.Mám 1 dítě a druhé jsem zatím neplánovala.Byla úžasná,od začátku jsem nemenstruovala a vedlejší účinky o kterých jsem věděla naprosto žádné.Trvalo to ovšem jen do té doby co jsem si našla po 1,5 roku užívání, bulku v prsu (naštěstí nezhoubný nádor).Poukazovala jsem na to,že beru Depoproveru,ale nikoho to nezajímalo.Za rok jsem si našla další bulku v druhém prsu (nedávno).Teprve teď mi onkolog sdělil,že to mám s Depoprovery,protože je to pro tělo velká dávka hormonů,která mi tohle způsobuje.Okamžitě jsem ji musela vysadit.Byla jsem v šoku,protože gynekolog mě na něco takového vůbec neupozornil a příbalový leták jsem ani neviděla,protože mi ji v ordinaci hned píchnul.Teď čekám až přestane působit,což bude prý pár měsíců trvat.Díky téhle "skvělé" antikoncepci musím pravidelně navštěvovat onkologii a mám zjizvená prsa po operacích.Chtěla jsem jen tímto poukázat na všechny ženy co ji berou,ať si pravidelně prohlíží prsa,aby je nepotkalo něco podobného co mě.
mo-mo
19.1.2009 13:49:08
Ještě k předchozímu:
Už je to deset dnů a kdybych nebyl nachlazený už jsem na sjezdovce. Necítím žádné omezení.
mo-mo
13.1.2009 12:18:26
Moc se tady na toto téma nediskutuje. Já to mám čerstvě za sebou (před 3 dny). Pozor na tvrzení, že je to vratné. Je, ale operace se vším všudy (nechci domyslet prachy) a úspěšnost minimální - rozhodně na to nespoléhat. Koukněte na videa na YuTube. Zákrok je opředený mýty a bláboly, na kterých je jen zbla pravdy-rakovina, odumírání mozkových buněk..... Já měl perfektní přístup lékařů i personálu. Druhý den po už jsem měl chuť. Sice opatrně, ale šlo to.
5.1.2009 18:20:27
Antikoncepční kroužek NuvaRing.
Iva25, zatím bezdětná
  • 
2.1.2009 5:00:00
Ahoj všichni/všechny.
Já brala HA 9 let... Po přechodu z trisistonu na Yadine mi začaly kruté migrény, bylo to čím dál horší, trvaly tři dny a vystupňovalo se to tak moc, že jsem měla 4x měsíčně tří denní migrény. Doktoři mě vláčeli po všech možných vyšetřeních, nic nenašli, až někoho napadlo, že by to mohlo být z prášků... Po té, co jsem se vrátila zpět k triquilaru (stejné hormonální složení jako trisiston-ten se mezi tím přestal vyrábět) se to zlepšilo, ale nezmizelo to úplně. Když jsem vysadila HA úplně, začaly se mi dělat cysty na vaječnících a ty mě trápí dodnes. Momentálně s přítelem používáme spermicidní čípky v kombinaci s přerušovanou souloží a všechno je fajn.
Lubos
  • 
9.7.2008 23:41:08
ona antikoncepce pro muže existuje,stačí užívat testosteronové injekce jako např sustanon nebo omnadren.Funguje to spolehlivě jako ženská antikoncepce aplikace 1*tydně a narozdíl od ženské antikoncepce to má i řadu pozitiv.doba užívání by však neměla přesáhnout 3-6 měsíců.
helca,dve deti
  • 
19.2.2008 23:51:11
tak a jsem z toho vseho,celkem zmatena,jeste pred ctenim vsech clanku jsem byla presvedcena ze zaujmu postoj nekterych z vas pisatelek,co si nechali zavest telisko,ale ted jsem na vazkach,a uz premyslim jak to vlastne zvladnem bez vsi te chemie,která nam dopomáhá neotehotnet.natolik si cenim sveho zdravi,a hlavne zdravi svych deti,ze HA prestanu uzivat,ale co zbytek zenskeho pokoleni,jejich deti atd.je mi z toho vselijak,a prvni vec kterou udelam je ze zacnu u SEBE.
 Příspěvky 110 z 227 [Dalších 217 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.