| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hormonální antikoncepce - úděl žen? A co muž?

 Celkem 224 názorů.
 Jitka, 9tt 
  • 

depo-provera 

(11.7.2007 8:56:17)
Ahoj Lindo,
já tuto antikoncepci brala asi 5 let a doktor mi ji strašně vychvaloval. Pak jsem chtěla otěhotnět a sděsila jsem se, jak dlouho to některým holkám trvalo a jak dlouho se vrací cyklus (některým až 2 roky!). Já měla poslední injekci v dubnu 06 a do března jsem bez hormonů menstruovala prakticky neustále a o ovulaci si mohla nechat leda tak zdát. Naštěstí jsem v neštěstí měla štěstí:-) a otěhotněla na přelomu května/června bez hormonů (i když nějaký vliv tam může přetrvávat i delší dobu). Takže počítej ještě se spoustou problémů s navracením cyklů, doporučuji brát prášky, ty ti ten cyklus uměle navodí.
 jáel 


Re: depo-provera 

(11.7.2007 9:05:44)

Kamarád (se dvěma dětmi) jeden čas uvažoval o podvázání chámovodů - to je prý spolehlivé, a dokonce i vratné. Ale myslím, že to nakonec nepodstoupil. Přece jen je to operace (i když nevím, jak se provádí, možná laparoskopicky...?).
 Iva, Viki (08/05) 
  • 

Re: depo-provera 

(11.7.2007 14:02:24)
ahoj,

moje kamarádka měla po injekční antikoncepci taky velké problémy. Kromě tebou uvedených příznaků se jí udělaly ještě myomy na vaječnících a musela na gynekologickou operaci. Doposud (antikoncepci už dlouho nebere a starší syn má 4 a 1/2 roku) se jí nepodařilo otěhotnět. Její nový gynekolog jí otevřeně řekl, že je to vše následek injekcí.
 Saron 


Re: Re: depo-provera 

(11.7.2007 20:29:48)
Já naštěstí toto svinstvo prokoukla brzy. Měla jsem dvě a to s velkými problémy. Došlo mi hned co je tato antikoncepce zač. Cyklus se mi vracel do normálu 1 rok a to nepočítám váhový přírustek. Nechápu jak to můžou lékaři předepisovat. Potvrdilo se mi to co si o antikoncepci myslím. A žádnou další už nikdy nebrala. Mám sice 6 dětí, ale jsem zdravá a oni taky. To je to nejdůležitější.
 Habi[Simi 2/00&Tomi 8/08] 


Re: Re: Re: depo-provera 

(11.7.2007 20:56:35)
Ahoj Saron!Četla jsem tvůj názor na antikoncepci.Já před 9 lety dostala od svého gynekologa PRAMINO a za půl roku jsem nabrala 12 kilo,které se mě drží dodnes.Ale po porodu mi napsal mercilon nízkohormonální a po něm ani kilíčko,záleží na těle.A jestli se můžu zeptat,kolik je ti let,že máš 6 dětí?
 Zuza 
  • 

Re: Re: Re: Re: depo-provera 

(19.7.2007 22:39:58)
ja jsem brala Pramino 5 let a ani deko navíc byla jsem s nim spokojena, ted mam Minisiston a take zadne vedlejsi ucinky . Ona HA asi na kazdeho pusobi jinak. Jeste deti nemam, ale az si je "odrodím" tak si urcite nachám zavést nitrodelozni telisko. Prijde mi to az na ten zakrok jako nejsetrnejsi antikoncepce zadne jedy do tela, kontrola na gyn. stejná, takze zatim mi to vychazí nejlíp
 petra 
  • 

Re: Re: Re: depo-provera 

(13.7.2007 12:20:29)
já měla depro-proveru během kojení -celkem 3x. při své váze 47 kg jsem bohužel nepřibrla vůbec nic. jediný problém, který jsem měla bylo, že i po vysazení této antikoncepce se u mě neobjevila menstruace, takže menstruaci jsem musela rozběhnout inijekčně. Po rozběhu menstruace jsem zase začala brát prášky a cyklus se mně srovnal hned. tak nevím, možná budu vyjímka...
 georginka 2děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: depo-provera 

(19.7.2007 9:52:16)
Já se musím přidat,beru injekce již 5 let a zatím nemám žádné problémy, dokonce se mě při ní podařilo i zhubnout, samozřejmě za svého úsilí.
 sandra 
  • 

Re: depo-provera 

(11.9.2007 14:19:04)
Ahoj to má tvoje kamaradka pravdu.Já jí brala dva roky po porodu nyní jí,ale už dva roky neberu a stále nemohu otěhotnět doma mám sice 4leteho syna,ale chceme jěště jedno děcko.Lékař mi řekl,že to chce čas,ale začímám už propadat depresi a dodnes si vyčítám,že sem s touto antikoncepcí začala
 malicek 


mirena 

(11.7.2007 14:59:30)
ahoj, nechala jsem si zavest take Mirenu na radu me lekarky.Mam ji mesic nevim o ni,zatim jsem spokojena.Jen pise se, ze po 4-6tydnech se ma zkontrolovat polozeni,ale ma lekarka rika, ze pry si pacientky nezvou az po roce? prosim mate s tim nekdo zkusennost. a jeste jsem chtela poprosit o radu.pry prispiva pojistovna..ale jen 500 na rok-a jak to udelat, kdyz se Mirena plati na 5let dopredu???? mam jen jeden doklad na 6000.dekuji predem PEtra


Odpovědět na tento příspěvek


 Vlasta, 3 děti (1,7,9 let) 
  • 

Re: mirena 

(11.7.2007 19:05:02)
Mě bylo řečeno, že mirenu ani aplikaci pojišťovna nehradí. Jinak ji mám už podruhé a jsem s ní navýsost spokojená. Žádná menstruace, žádné problémy prostě pohoda. Jediná maá nepřijemnost v mém případě je to, že pokud na mě leze nějaká ta chřipka a jiná nachlazení, tak trošku 1-2 dny špiním, ale to není nic strašného. Mirenu můžu jen doporučit.
 cvrček + 5 


Re: mirena 

(11.7.2007 23:22:51)
Ahojky,
já teda neměla Mirenu, ale Multiload, doktorka kontrolovala po měsíci, zda to je tam, kde to má být. Do té doby říkala, ať se nespoléháme jen na to.
 Dana (2 dosp. děti) 
  • 

Re: mirena 

(18.7.2007 12:51:56)
Já mám Mirenu zavedenou od září 2003 a jsem naprosto spokojená. Nemám menstruaci (vůbec), což je snad to nejlepší, co mě mohlo potkat. Nepřibírám, nehubnu ani žádné jiné nežádoucí změny na sobě nepozoruji. Je fakt, že cena byla poněkud vyšší (cca
6 000,- Kč), ale tu úplně vyváží doba působení (nejméně 5 let) a když si spočtete, kolik utratíte za za těch 5 let za hygienické potřeby.... tak není co řešit. A taky nemusíte naprosto nic hlídat. Stačí 1 x za rok pravidelná gyn. prohlídka a hotovo. Předtím jsem cca 4 roky brala injekce Depo Provery a také jsem byla spokojená, ale pak mi sama MUDr. nabídla přechod na Mirenu a nelituju toho. Takže opravdu doporučuju ..... není se čeho bát a spolehlivost je opravdu vysoká (snad kolem 98 %).
 rena, 4 roky syn 
  • 

Re: mirena 

(25.7.2007 1:05:59)
Ahoj
Nechala jsem si zavést Mirenu hned po porodu, tedy ji mám již 4 roky a je to super. je tam kde má být a žádné problémy, žádná menstruace. Nepřibírám, nehubnu, chuť na sex nezměněna, nic nebolí ani mne ani partnera a navíc nemám mykozy, které jsem při hormonální antikoncepci v podobě tablet měla poměrně často.
A navíc ten pocit že to funguje jen lokálně!!! je skvělý, v krvi jen mizivé promile hormonů navíc.
Jen občas musím s nadhledem přejít tázavé škaredé pohledy sester u různých odborných lékařů při vyplňování dotazníků, kdy na otázku "datum poslední menstruace?" odpovím "Nevím, nemenstruuji, spolehlivá antikoncepce". Občas se dokonce rozhodnou konzultovat tuto skutečnost s lékařem a někdy dost hlasitě. Asi jim nikdo nevysvětlil, že dotaz na menstruaci je jen pro ujištění že žena není těhotná (třeba RTG, lasery...)a že pokud mám spolehlivou antikoncepci, i když nekrvácím, tak asi těhotná nejsem. Nota bene, když jsem těhotná byla, menstruovala jsem až do 3 měsíce.
 Markéta, Beruška 03+Cvalda 08 


Re: depo-provera 

(11.7.2007 15:15:33)
Já měla "kliku". Mně jen začaly vypadávat vlasy, lámat se nehty a nabývat kila. Menstruace se mi upravila do 2 měsíců od vysazení. Někde jsem četla, že otěhotnět, po téhle injekci, by se mělo nejdříve až za půl roku. Takže to asi nic moc dobrého nebude :o( Zkrátka Depo-Proveru už nikdy víc.
 HelenaPa 


Re: depo-provera 

(13.7.2007 22:17:28)
Patřím k těm, které ji taky rychle prokoukly (po 2). Sice jsem neměla menstruaci, ale za to jsem měsíc špinila. Pak se mi zase (půl roku po ukončení kojení) začalo spouštět mlíko (v noci se mi promáčela noční košile). Takže jsem rychle vysadila, druhou injekci jsem měla v prosinci a cyklus taky ještě nenastartoval. A kila navíc? Aspoň 10.
 Andrea + 2 holky 


Re: depo-provera 

(15.7.2007 16:59:06)
Antikoncepce pro chlapa by se mi taky libila.
Ja jsem teda nekolik let uzivala HA ale vzhledem k tomu, ze frekvence od ty doby co mame dite neni nic moc, navic ja kdyz uzivam HA tak jsem totalne bez chuti na sex. A tak nejak jsem se rozhodla, ze uz to do sebe nechci ladovat. Otehotnela jsem planovane a na poprvy, dalsi sice chcem ale az tak za 2-3 roky. Porad kojim a pres rok a pul jsem nemala menstruaci takze jsem trochu spolehala na to, plus pouzivame Pharmatex. Ted co mestruluju tak to kombinujem s prerusovanou soulozi. Zatim dobry. Pravda HA jsem verila 100%.
Docela by me zajimalo - nekdo tu zminil - ze kdyz budu vedet, ze jsem mela ovulaci, ze je to pak OK, ale jak to zjistim???? doufam, ze to neni debilni dotaz.
 Saša, 2/98 


Re: depo-provera 

(17.7.2007 6:52:36)
dlouho jsem zvažovala jakou antikoncenpci zvolit, a protože rovněž nejsem z typů žen, které si každý den vzpomenou na prášek, hledala jsem na netu jinou vhodnou možnost. O přípravku depoprovera jsem si hodně přečetla a přesto se rozhodla jít s tímto požadavkem na svého gynekologa, který je vyznavačem všeho zdravého a přirozeného. Navíc je to jeden z nejlepších doktorů v naší oblasti a proto jsem si říkala, že dám na jeho názor. Depo-proveru mi vůbec nevymlouval, dokonce mi řekl, že je šetrnější než prášky. Zároveň mě upozornil, na všechny problémy které mohou nastat.. jako je špinění téměř neustále a právě přibívání na váze. U mě nenastalo naprosto nic. Cítím se skvěle a žádné problémy nemám. V době, kdy jsem proveru začala brát jsem držela dietu, při které jsem shodila nakonec 30 kilo a injekce to nijak neovlivnila. Myslím, že zkrátka každý potřebuje něco jiného, ale neodsuzovala bych jeden přípravek komplexně
 jitka snajdrova 3deti 
  • 

Re: depo-provera 

(6.2.2008 23:11:49)
Ahoj ja uz mam tri deti a jiny neplanujeme depo-proveru mam uz devet mesicu a zhruba pred ctrnacti dny jsem zacala poprve spinit tak mam z toho trochu obavy
 Hanka, syn 3 + dcera 1 
  • 

Re: depo-provera 

(17.7.2007 12:19:53)
Ahoj Lindo,

já si nechala píchnout depo-proveru na doporučení své švagrové, které vyhovovala maximálně (a prý ve svém okolí nezná jedinou holku, které by to nevyhovovalo) a tvrdě jsem zaplakala. První dva měsíce byly dobré, ale pak jsem začala krvácet. Sice to přestalo a mě to ukolébalo a nechala jsem si dát i druhou injekci a následovalo 4 měsíční permanentní krvácení, v lepším případě špinění, přibrala jsem 4 kila a měla jsem migrény a takové deprese, že to bych je nepřála ani nejhoršímu nepříteli. Po dvou cyklech to stále ještě není úplně v pořádku :-( Navíc jsem se dozvěděla, že ženy, které trpí na migrény by HA vůbec neměly používat, protože se zvyšuje riziko mozkových příhod. Takže se vrátíme k méně pohodlné, ale zdravotně bezproblémové metodě - kombinace kondom a PPR. (Jinak, spolehlivost PPR je založena na KOMBINACI dvou smyptomů - teplota + hlen nebo stav čípku. Existuje dost dobré literatury i několik poraden :-))
 MonickaS 


antikoncepce 

(11.7.2007 9:20:51)
Ahojky Lindo moc hezký článek a doufám, že napíšeš i další článek o mužské antikoncepci:-O) No já řeším něco podobného - já osobně zavrhla všechno hned na začátku a jsem na tabletkách - no už asi třetích. Teď baštím mercilon a nevím prostě taky přibírám ( strašně ) a je mi furt nějak blivno:-( Vůbec nic mi nevyhovuje. No a slyšela jsem něco o tělísku "dana",které se zavádí do dělohy - máte někdo zkušenosti??? je to 100% a nejsou záněty???
 jáel 


tělísko Dana 

(11.7.2007 9:24:48)

Osobní zkušenost s nitroděložním tělískem nemám; funguje jak u koho (zkušenosti mé maminky a jejích sester). Někdo ji má klidně roky a roky, spolehlivou a bez problémů, jiný při ní špiní a nečekaně krvácí, někomu vypadává, někdo i při jejím používání otěhotní, někomu zarůstá do děložní sliznice... každopádně se doporučuje až po dětech, právě kvůli tomu riziku, že třeba trochu přiroste a pak by to mohlo dělat problémy při otěhotnění.
 Bára, 2děti 
  • 

Re: antikoncepce 

(11.7.2007 9:31:32)
Osobní zkušenost zatím nemám, ale slyšela jsem, že existují i moderní nitroděložní tělíska, která nemají tolik nežádoucích účinků - např. Mirena. Docela o tom teď po 2 dětech uvažuji.
 Mortadela 


Mirena 

(11.7.2007 10:15:41)
Já Mirenu mám už 3,5 roku. Takže ještě 1,5 roku vydrží, déle se nechávat nesmí. Je to snad nejdražší tělísko, ale prý nejkvalitnější. VZP hradí každý rok 500,- Kč, čili výsledná částka za tělísko zas tak vysoká není (pojišťovna uhradí asi necelou polovinu). Nemám vůbec menstruaci, nešpiním, nepřekáží mi, nevypadává, prostě o ní nevím. Otázkou je co to udělá při mnohaletém používání, možná to nějaké dopady na zdraví mít bude, jen je ještě neznáme...
 cvrček + 5 


Re: Mirena 

(11.7.2007 10:20:14)
Mortadelo,
ona VZP ještě přispívá na antikoncepci? Já tam byla s účtenkami někdy na začátku letošního roku, a řekli mi, že prý už ne.
 jáel 


IVO: 

(11.7.2007 10:21:43)

Nepřispívá, už myslím dva roky ne.
 jáel 


Re: IVO: 

(11.7.2007 10:23:22)

Aha, pardon: určitě nepřispívá na prášky. Co já vím, možná na jiné druhy antikoncepce ano.
 malicek 


Re: Mirena 

(11.7.2007 14:45:24)
ahoj, nechala jsem si zavest take Mirenu na radu me lekarky.Mam ji mesic nevim o ni,zatim jsem spokojena.Jen pise se, ze po 4-6tydnech se ma zkontrolovat polozeni,ale ma lekarka rika, ze pry si pacientky nezvou az po roce? prosim mate s tim nekdo zkusennost. a jeste jsem chtela poprosit o radu.pry prispiva pojistovna..ale jen 500 na rok-a jak to udelat, kdyz se Mirena plati na 5let dopredu???? mam jen jeden doklad na 6000.dekuji predem PEtra
 irena (Míša5/00+Maruš3/03) 


Re: Re: Mirena 

(12.7.2007 9:41:04)
ahoj, mám též mirenu od r. 2003 a stála 6000,-
o příspěvku od VZP jsem tedy neslyšela!!!
první půlrok byl úděsný - časté krvácení, než to sedlo, od té doby pokoj. nemenstruuji vůbec, ale občas si možná z toho důvodu připadám trochu "podivně".
každopádně, pro autorku článku doporučuji Mirenu jako docela šťastný tip!
 Mortadela 


Re: Re: Mirena 

(12.7.2007 13:22:27)
Musíte si vždy jednou za rok při kontrole na gynekologii nechat napsat potvrzení, že Mirenu stále máte a je funkční a s tím potvrzením si jít na VZP vyinkasovat další pětistovku. :-)
 Radka 
  • 

Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(11.7.2007 9:39:29)
Mám 2 děti, mladší kojím, takže výběr hormonální antikoncepce se tím výrazně zužuje. Při současném frmolu také nejsem schopná brát prášky pravidelně, taktéž u nás stačí jediná soulož na otěhotnění. Cestu ke třetímu dítěti si nechci úplně uzavřít, takže podvázání taky zavrhuju. Tak jsem si myslela, že si nechám dát tělísko, jenže ouha, na to musí být v pořádku vyšetření z cytologie (kontrola rakoviny děložního čípku). Takže momentálně máme možnost jedině s kondomem. Jenže kondom mě a zvlášť manželovi nevyhovuje. Takže za poslední půlrok jsme souložili jen třikrát - takhle to vážně dál nejde. A nevím co s tím.
Ví někdo o jiné možnosti???
 Petr 
  • 

Re: Romanticky 

(11.7.2007 9:50:53)
Souloz? Sakra holky, ja myslel, ze se aspon tvarite, jakoze jste jako romanticky..
 Radka 
  • 

Re: Re: Romanticky 

(11.7.2007 10:33:23)
Promiň, nechtěla jsem to napsat takhle, ale výstižnější výraz mě nenapadl. Jestli to dokážeš lépe, tak to zkus. Tak, aby bylo zřejmé, o čem je řeč.
 Petra 
  • 

Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(11.7.2007 11:14:05)
mě tedy zavedli Mirenu hned po šestinedělí a samozřejmě po cytologii, dvojčata jsem kojila do 1 roku, proč to nejde u tebe?
Jinak jsem s Mirenou docela dost spokojená, akorát jsem po zavedení asi 3 měsíce špinila, v příbalovém letáku píší, že je možné špinit až půl roku, ale od té doby super, žádná menstruace, mám ji zavedenou asi rok.
 Rapiti 
  • 

Re: Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(11.7.2007 11:26:06)
Protože jsem tu cytologii neměla v pořádku. Když je riziko vzniku rakoviny čípku, tak se tělísko zavádět nesmí, protože by to tu rakovinu mohlo nastartovat.
 Lucka 
  • 

Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(11.7.2007 13:01:35)
Já při kojení brala Exluton. Byla jsem s ním spokojená. Teď beru Yadine a taky žádný problém.
 Janka 
  • 

Re: Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(12.7.2007 21:29:20)
Lucko,
mela jsem stejnou kombinaci jako ty. S Yadine po dobu uzivani byla spokojenost, ale po vysazeni velke problemy ! Vubec se mi neobnovil cyklus, snazim se otehotnet uz rok ... Bohuzel nejsem ojedinely pripad.
 Jana 
  • 

Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(11.7.2007 14:40:42)
Jeden čas jsem hodně trpěla na kvasinkové infekce. Stačilo zasunout a už jsem běžela na gyndu. Začínala jsem mít k souloži nechuť.Takže jsme se v té době hodně věnovali orálnímu sexu, hodně jsme se mazlili, masírovali apod. A myslím si, že jsme si to oba užívali. Teď problémy s kvasinkama nemám, máme 2 malé děti, takže moc se nám nechce věnovat čas "dlouhým" aktivitám, ale třeba se k tomu ještě vrátíme :-)
 Ika (bříško) 
  • 

Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(12.7.2007 10:12:24)
Zkuste symptotermální metodu - samozřejmě přináší jistá omezení, ale podle mě je pro oba příjěmnější než kondom a stoprocentně zdravotně nezávadná. Co se týče spolehlivosti, tak je to spíš o zodpovědnosti, my během 15 měsíců neotěhotněli a pak otěhotněli plánovaně. Hlavní princip je v tom, že jakmile máš potvrzenou ovulaci, v nechráněném styku ti absolutně nic nebrání.
 Clarins 
  • 

Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(12.7.2007 15:12:41)
Já jsem po druhém dítěti řádně nastudovala metodu PPR ( přirozené plánování rodičovství), kdy si měříš každé ráno bazaální teplotu a sleduješ hlen. Není to tak hrozné jak to vypadá, teplotu měřím pouze do ovulace, u mě do 17. dne cyklu. Vím, kdy mám plodné a neplodné dny a opravdu to funguje.
 Jíťa 
  • 

Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(12.7.2007 20:38:58)
Tak tohle moc nechápu. Já měla tělísko několik let (asi 7-8) - samozřejmě že ne jedno celou tu dobu. Při návštěvě mi dr. vzal jenom stěr z čípku a dal recept na tělísko do lékárny. A za týden už měl výsledky stěru a tělísko mi normálně zavedl.

Všechno bylo vždycky OK. Akorát po zavedení první menzes byl trošku silnější a bolestivější než obvykle, ale další už normální.

Navíc mi tělísko připadá jako nejmenší zásah do organismu - tedy žádné zanášení těla hormonama a jiným sajrajtem. Po několika letech se prostě vyndá a nahradí jiným. A i ta výměna je bez problémů, není nutná žádná pauza.
 Clarins 
  • 

Re: Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(13.7.2007 15:19:27)
Kdyby jste viděly, jak vypadá tělísko po vyjmutí z dělohy, tak byte si ho už nikdy nedaly.
 Helena, dcera 2roky 
  • 

Re: Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(13.7.2007 21:26:01)
Podle informace z nějakého letáku o antikoncepci prý existují tělíska bez hormonů a tělíska, která hormony vylučují. Soudím, že při těch prvních je menstruace (a že před lety byla tělíska jen tohohle typu), při těch druhých ne.
Tohle téma mě také trápí - kvůli nálezu na prsu si prý mám dávat na hormony pozor.
 huhu, holky 4 a 2 
  • 

Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(16.7.2007 22:32:23)
Radko, my nakonec skoncili u ""jemnych"" kondomu. Jsou vyrazne tenci a neni z toho takovej ten divnej pocit jak z gumovy rukavice jako z normalnich (z tech jsme nebyli nadseny ani jeden). Ja sekla s HA kvuli migrene definitivne tento rok. Ta symptomalni metoda zni sice zajimave, ale zkus splnit vsechny podminky spravneho mereni pri malych detech :-).
 Markét 
  • 

zkuste Lindynette 20 

(18.7.2007 4:40:36)
Ahoj, já jsem si nechávala hned po šestinedělí napsat ATK vhodnou ke kojení. Dr. mi napsal Lindynette 20 a bylo to úplně v pohodě. Myslím že netřeba se bát těchto šetrných antikoncepcí, než-li se strachovat že se další dítě narodí třeba ještě ve stejném roce jako to předcházející, nebo se milovat 3xza půl roku, což vážně zavání tím, že si muž na tuto činnost najde někoho jiného...Já si v tomto ohledu o mužích nedělám vážně žádné iluze. Oni TO prostě musí mít často, a když nemůžete VY, najde se jiná.
Ať se daří!!!!!!!!
 Finrod Felagund 


Re: zkuste Lindynette 20 

(18.7.2007 11:06:21)
Neděláš si o mužích žádné iluse? To by mě zajímalo, jaké muže jsi poznala. Já si o ženách dělal iluse často a podle toho jsem dopadal, jedna větší nevěrnice a zlatokopka než druhá, ani nemělo smysl s nimi nic začínat. Podle tvé logiky bych měl mít k ženám postoj, že jsou všechny stejně jen děvky, jenže takový postoj je hloupý, zevšeobecňující a naprosto zcestný. Jsem rád, že jsem poznal svou dnešní snoubenku zanedlouho manželku, která taková není a má všechny ctnosti, jaké od ženy čekám - a já dělám totéž. Je pro mě naprosto nemyslitelné i jen pomyslet na to, že bych ji podvedl, ne to to udělat. Asi mám příliš klasickou morálku, ale podvést někoho, kdo mě miluje (o tom, že i já ji miluji ani nemluvě) je tak hnusný čin, že bych musel spáchat sebevraždu, protože bych nedokázal se na sebe potom podívat, jak bych se za sebe styděl. Nech si proto své zevšeobecňující řeči typu "já ty všechny chlapy znám, jen povolíš a už podvede" někam jinam, protože minimálně já takový nejsem a to jsem muž. A docela mě to uráží.
 Vendy a dva kluci 
  • 

Re: Tohle mě taky trápí a děsně moc 

(19.7.2007 16:52:26)
zkus se podívat sem www.naturcomp.cz je to sice dost drahé, ale když se to rozpočítá, právě o tom uvažujeme s manželem, neb jsme na tom podobně jako vy :-)
 cvrček + 5 


tělísko Dana 

(11.7.2007 10:08:06)
Taky jsem se minulý rok rozhodla pro nitroděložní tělísko, jednak proto, že jsem se bála, že na prášky budu zapomínat (a těhotenství u nás taky zrovna není problém) a taky proto, že s tím měla zkušenosti už moje mamka a taky sestra. (Dík mojí mamce můžu dát ještě jednu radu - nezapomenout si ji taky pak nechat vyndat - máma si řekla, proč bych ji vyndavala, když tak skvěle funguje a nechala si ji tam patnáct let... No pak hrozný krvácení a gyn. problémy, ale to se samo dalo čekat...) No ale moje zkušenost je opravdu jiná, já po dvou měsících otěhotněla. Ovšem opět na tom nemělo vinu špatné tělísko, ale chyba lékařky, jež se nepodívala do karty (a možná i moje, měla jsem si to uvědomit.) Mám totiž trochu jinou dělohu, než má být, má prostě dvě dutiny - no a v jedné bylo tělísko, v druhé spokojeně mimčo. To jen, abyste si daly bacha, ani tělísko není vhodné pro všechny...
Jinak já už jsem zase pro jistotu na prášcích.
Antikoncepce pro chlapy by mě taky moc zajímala, ale myslím, že žádná není, snad ale něco vyvíjí.
 Blanča 


Re: antikoncepce 

(11.7.2007 10:29:41)
Tak taky přidám svou zkušenost. Rok a půl mám nitroděložní tělísko bez hormonů. Mám dvě děti 3 a 8 let. A už mě nebavilo si ládovat do těla hormny, prostě mi to nějak začalo vadit, navíc jsem téměř neustále zapomínala brát prášky, takže prakticky nebyl cyklus kdy bych byla chráněná - takže to bylo celkem na nic.
Také jsem zvažovala tyčinku, doktor mi ji rozmluvil asi za stejného důvodu jak psala Linda, říkal mi, že pak zůstávají ošklivé jizvy ( asi myslel z toho vyndavání). No nakonec jsem skončila u tělíska. Upozorňoval mě na možnost silnější menstruace, ale žádná změna nenastala, dokonce i bez prášků je vše celkem pravidelné, navíc přibyl dobrý pocit, že se nehuntuju (Linda to přesně vystihla - proč by se ženský měly starat a ničit si tělo). No v neposlední řadě - po tom co se tělo "vyčistilo" od hormonů tak neskutečně stoupla chuť na sex. Manžel si to moc pochvaluje a já taky :-).
Jedno mínus, ale zmínit musím. To tělísko má taková vlákna, díky nimž se dá kontrolovat jeho poloha a za ty vlákna se pak i vyndá. A ty vlákna manželovi vadily, prostě ho to škrábalo až do krve. Takže mi je pan doktor uštípnul a pak se jen tak mimochodem zmínil, že teď už se to tělísko bude vyndavat jen v narkóze. Takže na to se fakt "těším".
Jo a ještě někoho zajímaly záněty. Tak u mě v tomto směru žádný problém. U každého je to jinak a každá si musí najít něco co vyhovuje, jen já bych po této zkušenosti do prášků nešla, hledala bych něco jiného.
 smilex 


Re: Re: antikoncepce 

(16.7.2007 11:38:03)
Přidala bych další nevýhody. V tuhle chvíli jsem zároveň těhotná a mám i tělísko (Gold Lily). Nemůžu nic hormonálního, tak mi byla jako antikoncepce nabidnuta právě tahle. Netuším, zda za to může doktor nebo tělísko, každopádně to byl trochu škrt pro naše plány (ještě nemám dostudováno). A nejde jen o tohle, po zavedení, které samo o sobě bylo dost děsné, protože jsem ještě nerodila, jsem tři měsíce měla hodně silný menses a ty křeče u toho byly taky slušný. Takže sice netuším, co za antikoncepci zvolím po porodu, ale do tělíska už fakt nejdu... Ale ta mužská antikoncepce by nebyla špatná;)
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Docela koukám. 

(16.7.2007 12:12:21)
Na to, že ti zavedli tělísko, ačkoliv jsi ještě nerodila. Moje lékařka říkala, že tohle se nedělá. Možná i proto jsi měla ty potíže. Každopádně přeju ti, aby miminko bylo zdravé a dělalo ti jenom radost, když ten váš společný začátek byl poznamenán určitým škrtem :)))
 smilex 


Re: Docela koukám. 

(16.7.2007 12:24:58)
To tělísko nebylo bezdůvodné, jak říkám, hormony nemůžu, a v takovém případě se dělají výjimky. V podstatě se to nedoporučuje kvůli tomu složitějšímu zavádění, aspoň můj doktor mi to tvrdil. Ale teď už je to jedno, jen doufám, že mrně bude v pořádku, už se nemůžu dočkat, až bude s náma:) Jen to byl trochu šok. A dík za přání!
 Hanka 
  • 

antikoncepce prirozena moznost 

(9.11.2007 14:06:15)
sama uz nekolik let pouzivam Lady-Comp, puvodne koupeny v Nemecku, dnes k dostani i zde, detaily pod www.naturcomp.cz
 asmara 
  • 

to teda zírám... 

(11.7.2007 9:36:21)
Já brala depo-proveru asi čtyři roky a před rokem a půl mi na kontrole paní doktorka řekla,že dostali oficiální přípis od firmy Pfizer,která lék vyrábí,že podle dlouhodobých výzkumů tato antikoncepce zvyšuje rapidně riziko osteoporozy ve vyšším věku.Testovaný vzorek žen byl prý mezi 15-18 lety-ale stejně doporučují gynekologům,aby všechny svoje pacientky převedly na jiný druh antikoncepce.Takže jsem se vrátila k práškům a občas zapomínám a snažím se nemyslet na to,jak jsem si huntovala tělo.Vážně teda nechápu,jak ti mohla doktorka napsat,tohle musela vědět...
 Čekatel na smazání 


muzska antikoncepce 

(11.7.2007 9:46:49)
Žádná jiná bezpečná a krátkodobá antikoncepce pro muže neexistuje. Preparáty, které byly vyvinuty a testovány buď jen tvorbu spermií omezí (a část spermií se vyvíjí dále) nebo po vysazení preparátu se již tvorba spermií neobnoví. Jako trvalá antikoncepce se užívá sterilizace - přerušení chámovodů. Jde o krátkodobý výkon prováděný na urologických odděleních.

dr.A.Padrta

P.S. Jenze nech se sterilizovat, kdyz nevis jestli budete chtit nejake dalsi dite...
 jáel 


Re: muzska antikoncepce 

(11.7.2007 9:50:04)

Michale,

tak to by mohlo řešit právě to podvázání, ne? (To se dá zase "rozvázat".)
 jáel 


Re: Re: muzska antikoncepce 

(11.7.2007 9:55:30)

Ještě mě ale napadlo (omlouvám se za hloupý dotaz a za neznalost fyziologie): když se podvážou/přeruší chámovody, tak muž při orgasmu neprodukuje NIC? (To možná může nějak vadit při prožitku...?) Nebo něco jo, ale bez spermií...?
 Čekatel na smazání 


Re: Re: Re: muzska antikoncepce 

(11.7.2007 9:59:34)
Ano presne tak, prerusi se cest kdy spermie putuji do mocove trubice. Tudiz uz asi nebude muz muzem v tomhle smeru. Nektera zena to mozna oceni aby po aktu nemusela dlouho vysedavat na zachode, ale to je asi individualni. Osobne si to bez toho nedokazu predstavit.
 Čekatel na smazání 


Re: Re: muzska antikoncepce 

(11.7.2007 9:56:43)
Podvázání chámovodů, tedy vasektomie, je metoda mužské sterilizace. Jedná se o malý, ambulantně prováděný zákrok, při kterém se chámovody při svém průběhu šourkem přetnou a konce se podváží. Důsledkem je trvalá neplodnost muže (spermie se nestávají součástí ejakulátu) bez snížení libida nebo schopnosti mít pohlavní styk. Neplodnost je ve většině případů nevratná.

Prominte ze jen cituji. Ale docasna antikoncepce pro muze holt neni. Souhlasim ze je to nespravedlivy aby do sebe cpaly hormony jen zensky, ale co naplat kdyz to zatim jinak nejde. Zkuste si pak promluvit o kondomech.
 Sylvie 


Re: Re: muzska antikoncepce 

(11.7.2007 9:57:32)
Jáel, podvázání chámovodů = přerušení chámovodů = sterilizace. Pokud vím, tak se chámovody rozhodně nedají jenom tak podvázat, a pak zase "rozvázat". Snad by mělo být možné v některých případech chámovod zase spojit, ale výsledek je nejistý a plodnost se spíš obnovit nepodaří než podaří. Jinak možná se pletu, ale tuším, že u nás se smí dělat jenom ze zdravotních důvodů muže, ne jako antikoncepce - pokud nedošlo ke změně nebo novému výkladu starých zákonů.


-------------
 Phoebe1 


Re: Re: Re: muzska antikoncepce 

(11.7.2007 13:29:44)
Silvi, chámovody se dají přerušit tím clipem, jak jsem psala a nebo přetnout. To není z mé hlavy, ale četla jsem informace na letáčku na nástěnce v porodnici, takže myslím, že to bláboly nebyly. ale jak jsem už psala, záleží na doktorech, tady u nás tato metoda není příliš rozšířená, dřív to bylo prostě na ženě a basta, takže možná ani lékaři nemají s tímto moc zkušeností. A tak to nechtějí dělat. Jestli se to dělá u mužů jen ze zdrav. důvodů nevím, ale myslím, že ne, ale pamatuju na jednu diskuzi tady na rodině, kdy holky o tom psaly, že jejich partneři museli prokazovat počet potomků atd.
 Sylvie 


Re: muzska antikoncepce 

(11.7.2007 10:13:19)
Ehe, připomnělo mi to jeden vtip o tom, jak se baví dva kamarádi:

"Hele a víš, že byla vynalezena mužská hormonální antikoncepce?"
"Neříkej? A jak funguje?"
"Nó... mění DNA a krevní skupinu."

Jinak sama za sebe můžu říct, že vzhledem k tomu, že každopádně to budu já, kdo dítě bude muset donosit a porodit a pravděpodobně to budu já, kdo se o něj bude muset postarat, tak bych nějaké čistě mužské antikoncepci stejně nevěřila a jistila se svojí. Obzvlášť když mám zkušenosti, jak je lehké na nějaké tabletky zapomínat

Mně tabletky mo nevyhovují a to nejen kvůli mé zapomnětlivosti. Teď mám Mirenu, docela jsem spokojená, i když poslední dva měsíce (mám ji cca rok a půl) to jde z kopce - sice místo menstruace jenom slabě špiním, ale nějak se ta doba špinění protahuje a protahuje. Předtím jsme používali kondom. "Čvachtání v holinkách" mě pobavilo, to slyším prvně :o))) No, holt je to kompromis, kdy to není jenom na muži ani jenom na ženě

--------------------
 Čekatel na smazání 


Re: Re: muzska antikoncepce 

(11.7.2007 10:17:10)
Sylvi snad se ten pokrok s telisky udelal, ja jsem se narodil jako nechtene diky DANĚ :) Ale to je asi to procento rizika co predstavuje antikoncepce.

Me zase pobavilo ze nekdo provozuje bezpecny oralni sex zene pres potravinovou folii :-D
 Sylvie 


Re: Re: Re: muzska antikoncepce 

(11.7.2007 10:30:39)
Michale, Dana je něco trochu jiného, než Mirena. Mirena vlastně funguje jednak jako tělísko a jednak do dělohy uvolňuje hormony (v menší míře, než když se baští pilule - údajně to stačí, protože jsou vylučovány rovnou do místa, kde mají působit), takže to je kombinovaný účinek. Údajně by účinnost měla být srovnatelná se sterilizací ženy (tedy riziko otěhotnění je velmi malé, i když úplně vyloučit ho nelze nikdy). Mno, asi to není ideální, ale ruku na srdce - neustále rodit by asi taky pro tělo bylo záhul a nesouložit... to by asi zas okolí mělo záhul se mnou ;o) A symptotermální metoda není nic pro mne, kdysi jsem jenom tak zkoušela podle dost dobrého seriálu tady na Rodině, ale zásadním problémem se ukazovalo měření ve stejnou dobu - zkuste si to s kojencem :o/ - hodnoty mi lítaly tak všelijak, že bych si netroufla se na to spoléhat :o/


--------------
 Markéta, Beruška 03+Cvalda 08 


Re: muzska antikoncepce 

(11.7.2007 15:21:16)
Michale, a Ty znáš pro ženy nějakou bezpečnou antikoncepci bez vedlejších ůčinků. Já ne, všechno má něco.
 Margot+1 


A co kondom? 

(11.7.2007 9:55:27)
Ahoj holky, trochu se divím tomu, že pokud vám hormonální antikoncepce nedělá dobře, nepoužíváte raději kondom. Podle mě člověk v manželství nepotřebuje 98% spolehlivost prášků, těch 75%, které má kondom, bohatě stačí (pokud jsou samozřejmě oba partneři zdraví a pro bránění početí nejsou i jiné důvody). Ta nižší spolehlivost kondomu ve statistikách je navíc podle mě stejně daná tím, že někteří ho neumějí správně používat ;-)
 Čekatel na smazání 


Re: A co kondom? 

(11.7.2007 10:01:39)
Ono nejde jen o spolehlivost, ale hlavne o to ze pocit je srovnatelny s cvachanim holinek v kaluzi. Nadnesene receno :)
 jáel 


Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 10:05:32)

Děkuju za upřesnění, myslela jsem si to tedy špatně (když jsem rozlišovala podvázání a přetětí). Cituji:

"Podvázání, přetětí nebo silikonový uzávěr chámovodů:
Po této formě sterilizace pohlavní žlázy a jejich funkce zůstávají zcela normálně funkční. Lze ji považovat za trvalou antikoncepci, hodí se tedy pro muže, kteří s jistotou vědí, že již nechtějí mít žádné dítě. U muže se provádí přetětím nebo pouhým podvázáním chámovodů. Jde o jednoduchou metodu, kterou lze provést ambulantně v lokálním znecitlivění, provádí se v urologické ambulanci. Nemá žádné další následky, množství spermatu zůstává prakticky stejné, spermie tvoří jen 1% ejakulátu. Hlavní část je produktem semenných váčků a prostaty. Byly prováděny pokusy se silikonovými uzávěry chámovodů. Uzávěry bylo možno na principu ventilu zvenčí ovládat. Avšak tento pokus nakonec nenašel praktické uplatnění.


Výhody
Vysoká spolehlivost, která se blíží 100 %.


Nevýhody
Operační zákrok vždy nese s sebou operační riziko, i když v tomto případě ale velmi malé. Pokud se muž rozhodne v budoucnu mít dítě, pak rekonstrukční operace k opětnému zprůchodnění chámovodů nemusí být úspěšná. V dnešní době lze ovšem provést odběr spermií přímo z varlat (přes kůži šourku) a navodit oplození způsobem „in vitro fertilizace“."

Takže ejakulát zůstává zachován, ale neměl by být nosičem (oplodnění schopného množství) spermií.

 Margot+1 


Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 10:06:11)
Ále, to jsou řeči! Naopak, mnohým to může pomoct k mírnému prodloužení aktu, což spousta lidí vnímá jako příjemné. A v drogerii je na výběr spóóóusta zajímavostí, od supertenkých přes vroubkované, po růžové a navoněné...
 Čekatel na smazání 


Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 10:14:22)
Magdaleno ja myslel ale pocit kdyz je to s kondomem a nebo bez. To ze ti kondom prodluzuje milovani je jasna vec, ale o tom rec neni. S kondomem ten pocit je uplne jiny, otestovano.
 Margot+1 


Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 10:19:29)
Však já jsem ti rozumněla ;-) Že pocit je jiný, věřím, ale úplně k zahození asi nebude, že? Je jasné, že člověk holt nemůže mít všechno. Myslím, že pokud má pár na výběr a) špatně, zdravotní rizika, atd. a b)trochu jiný pocit, je "b" jasná volba.
 Čekatel na smazání 


Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 10:28:44)
Urcite to plati ze lepsi s kondomem nez vubec :) Taky to jde prerusovanou soulozi ale to musite svemu partnerovi/manzelovi verit. A on sam sobe vlastne taky.
 farusa 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(13.7.2007 11:56:32)
já důvěřuji maželovi pokud jde o přerušovanou soulož (i on sobě) a jsme oba spokojeni. A potom co se více a více objevují zdravotní kompilkace po hormonální antikocepci, jsem stále více přesvědčená, že jinak to hodně dlouho nebude. Máme dvě děti, třetímu se nebráníme. Občas mám zpoždění cyklu, ale tělo mám čisté a je mi dobře. Článek mne dost zaskočil (tedy hlavně diskuze) právě pro ono nebezpečí pro tělo. U nás je tedy tak, že je to jen na manželovi. HA jsem brala asi dva roky (17-19 let) a to mi stačilo. Tělo si tím huntovat nehodlám. Je mi jedno kolik budu mít dětí, klidně 6 jako už tu někdo psal.
 Margot+1 


Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 10:19:34)
Však já jsem ti rozuměla ;-) Že pocit je jiný, věřím, ale úplně k zahození asi nebude, že? Je jasné, že člověk holt nemůže mít všechno. Myslím, že pokud má pár na výběr a) špatně, zdravotní rizika, atd. a b)trochu jiný pocit, je "b" jasná volba.
 Johanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 11:27:49)
jo, ja taky furt nechapu, co maj lidi proti gume :) (pokud jsou dalsi varianty nezadouci tehotenstvi a huntovani si zdravi). Mne ten prozitek teda taky prisel takovej holinkovitej :), ale od te doby, co pouzivame tenke, nam to s manzelem obema prijde srovnatelne s nechranenym stykem :)
 Lída+2 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 17:23:51)
TAk až praskne přeji příjemné zážitky. Stalo se mi to. :-(
NA gyndě dovolená. V nemocnici mě vyhodili,že ještě není pohotovost na gyndě.... obvodák nevěděl co předepsat. Strávili jsme po doktorech 1/2 dne... a ještě měli všichni srandu z toho co jsme dělali, že se protrhnul. MAnžel to naštěstí absolvoval taky tak mu řekli, že nemá divočit....
již nikdy více tenký......já mám od tý doby panický strach ho použít.....při přewdstavě, že zase praskne a co zase budu muset kde vykládat....:-(
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 17:31:40)
Mám podobnou zkušenost, až na to, že DR si myslel, že kondom se snad ani protrhnout nemůže, tudíž si vymejšlim a zasloužim kázání o užívání antikoncepce.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 18:04:59)
A koukám, že tu nikdo nepíše o náplastech...

Já je mám. Stojí teda 900 na 3 měsíce, ale prášky mi opakovaně nedělaly dobře a z tělísek jsem chtěla zkusit mirenu, ale mám na spoustu věcí alergii a nerada bych 5 a půl tisíce po 14 dnech vyhodila do koše :-(

Docela jsem si zaběhla, že náplast si měnim každou sobotu ráno, ovšem účinkuje ještě dalších 24 hod, takže když si nevzpomenu ráno, mám na to ještě celej den. Potom 3 týdnech jsem jeden týden bez náplasti a to teda chce si dát do mobilu upomínku, abych si pak po 14ti dnech vzpomněla, že vůbec něco beru.
Pořád mi přijde snazší nezapomenout jednu za tejden, než každej den :-)
 Berush 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 19:02:28)
Jeno, já taky používám "nálepky proti dětem". Jedinou výhradu mám, že když nosím tmavé oblečení, zachytí se tmavá vlákna na lepivých okrajích a nevypadá to moc hezky. Spíš tak jako jetě a špinavě. Ale jinak spokojenost veliká a s připomínáním bojuju každý týden.
 Jajka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 17:47:17)
Že obvoďák nevěděl co předepsat? Tak to mi hlava nebere.

Já myslím, že záleží taky na tom, jestli pro daný pár případný další potomek představuje skutečně životní tragédii (může být, např. při předpokládaných zdravotních komplikacích) nebo ne, taky na tom, jak jsou "plodní" (někdo zplodí potomka při jakémkoli nechráněném styku, někdo má pravidelné ovu cykly a mezi nimi je si celkem jistý neotěhotněním, někdo hůř počne i v plodných dnech. Nicméně v momentě, kdy je těhotenství skutečně nepřípustné, je i "spolehlivost" HA mnohdy nedostačující. Tím nemyslím spolehlivost papírovou, ale spolehlivost pravidelnosti užívání u průměrné ženy.
 Lída+2 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(12.7.2007 6:13:33)
Jo né všichni maj doktory normální....my měli super. šel do důchodu tenhle nám byl přidělen.Změnit ho nelze. V našem městě jich je nedostatek a i ten náš má nadstav.:-(
Manžel se konečně po 5letech letos dostane i na alergologii.....:-(
JE nemožnej. Na každýho kouká jak na hypochondra.....
Kdysi prej dělal Dr v kasárnách.....tak možná to světčí o přístupu....


 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 18:52:26)
Nj, taky se mi kdysi stalo. O víkendu v cizím městě. V lékárně měli naštěstí pochopení (přítel šel samozřejmě se mnou jako morální podpora) a prodali mi Postinor, byť to doprovodili poučením, že správně by mi to ani prodat neměli, jenom na recept od lékaře :o) Ehm, ovšem fronta za mnou si měla o čem povídat :o/


---------
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 19:24:11)
Lído, na to je snadná pomoc a nemusíš pak nikde půl dne šílet po pohotovostech. Dojdi si normálně ke svému gynekologovi a popros ho o předpis Postinoru. A ten si voz na dovolenou a všude jinde s sebou. Když dojde k nehodě, prostě ho vytáhneš z krabičky a hotovo ;-). Pak nic nebrání ani tenkému kondomu.
 Lída+2 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co kondom? 

(12.7.2007 6:16:53)
Lízo to nebylo na dovče. to bylo doma,ale gynekolog měl dovču.....:-(
A tady u nás to je děs.....:-(

Holt jsem si vysadila anti.... v pravý čas.....
 cvrček + 5 


Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 10:17:02)
No, já nevím, některým možná vyhovuje, ale my s manželem to spíš cítíme podobně jako níž Michal... Prožitek je na nic. A k těm vůním - zkusili jsme to jednou asi před sedmi lety, byla jahodová a pamatuju si ji dodnes - bylo mi z ní skoro špatně. Nikdy více.
 jáel 


... 

(11.7.2007 10:20:29)

IVO:

co myslíš tím "nechat si ji PAK vyndat"? Moje maminka (jediná ze sester, u které ta "dana" fungovala bez problémů a zcela spolehlivě) ji má určitě těch patnáct dvacet let, stále tu samou, a protože jí vždy vyhovovala, nenamítá nic proti tomu ani její gynekolog. Vyndávat tělísko budou až někdy teď, kdy se mamince blíží menopauza (bude jí 54). Tělísko by se mělo prý vyndávat ještě v době, kdy žena menstruuje, takže jakmile menstruace začne ve středním věku ustávat, mělo by se to řešit.

MAGDALÉNO R:

i s tím kondomem je to individuální. Někomu to vyhovuje, jiný si to tak neužije, i když si koupí vroubkované, navoněné a já nevím co ještě. Ani mně kondom moc nevyhovuje - zkrátka ten přímý kontakt ničím nenahradíš.
 Karavela 


Re: ... 

(11.7.2007 10:24:19)
Jáel, to má asi stejný typ, ale těžko pořád ten jeden původní kousek, DANA se mění po 5 letech, nejpozději po 6, jinak jsou pak problémy se zarůstáním atp.

Pokud chodí pravidelně na prevenci, tak pochybuju, že by se za patnáct let tělísko nevyměnilo..
 jáel 


Re: Re: ... 

(11.7.2007 10:27:15)

Na prohlídky chodí poctivě. Tak možná tu hlásám nesmysly, raději se jí přeptám.
 Karavela 


Re: Re: Re: ... 

(11.7.2007 10:34:04)
Ono je i těch nehormonálních IUD - obecně se jim říká DANA - hodně typů, většinou se liší tvarem. Já osobně měla Multiload, s tím jsem asi po dvou letech neproblematického užívání otěhotněla, teď mám 6. rok Gyne T a naprostá spokojenost.
 Repulsion 


A co anál :o))? 

(11.7.2007 10:58:27)
Ne, vážně - pro spoustu žen je anální styk mnohem vzrušivější. Ani pro muže to není bez zajímavosti.

Jinak s těmi kondomy - používání kondomu má následující nevýhody:

1) Nasazování "před akcí". V různé sexuologické literatuře se můžeme dočíst, že z toho může být "pěkná erotická hra" (nasazování ústy apod.), ale ve skutečnosti neznám moc lidí, co by je to nějak zvlášť extra bavilo. Spíš je to vnímáno jako otrava.

2) Nedá se s tím moc "řádit" - on se pak rád svklíkne nebo dokonce protrhne. Takže se to stejně musí kombinovat s přerušovanou souloží, aby to bylo sichr - nicméně je to dobré jako ochrana proti mimovolnému úniku spermatu, který je hlavním nedostatkem přerušované soulože.

3) Někomu může sex prodloužit, ale někomu, kdo je méně vzrušivý, může orgasmus naprosto znemožnit. Takže se kondom použije pouze do vyvrcholení ženy, načež se musí sundat a partnerka to musí dokončit ústy nebo rukou - nechce-li nechat partnera neukojeného.

Nicméně z toho posledního vyplývá, že s kondomem se dá, ale chce to trošku "víc si s tím vyhrát" :o)

Jinak prášky - jak to tak sleduju, je to hodně individuální - moje žena používá Jeanine a na nic si nestěžuje. Takže to chce asi hledat takový přípravek, který vyhovuje. Na trhu je toho docela dost...

To, že se na to musí myslet, nějak moc neberu - bral jsem 3 roky antidepresiva, dokonce 2x denně, takže o braní prášků každý den něco vím - prostě jsem je bral ráno při snídani a večer před spaním. Zvykl jsem si na to tak, že když jsem vysadil, tak mi najednou něco chybělo - v tomhle skutečně problém nevidím.

Do nějaké operace bych osobně nešel - zrovna tak bych po ženě nikdy nechtěl, ať si nechá podvázat vaječníky.

 Grainne 


Re: A co anál :o))? 

(11.7.2007 11:09:40)
Jak vidím, je to dost problematická záležitost. Tabletky, zkoušela jsem různé, ale zjistila jsem, že je vlasně nepotřebuju, zřejmě mají nějaký zhobný vliv na sexuální apetit, takže potom jsem schopná praktikovat celibát, to ovšem nevyhovuje muži, je to jako mít pod stolem atomovku,(ani se mu nedivím), kondom, ujde to, ale zase ten prožitek nic, moc. Přerušovaná soulož - veliké riziko i když je partner spolehlivý, jen projde okolo a "jsem v tom", bazální teploty, to je totéž. Tělísko jsem měla, skončilo to zánětem a vaječník jsem uhájila ve válečném tažení s doktory gynekologie...Dřív ženy používaly bylinky, staré báby je prý znaly, nemá tu někdo informace, nebo zkušenosti? Jo, ještě ten anál, ne že by to nebylo zajímavé, ale asi záleží na velikosti, takže v našem případě ani náhodou.
 Jajka 
  • 

Re: Re: A co anál :o))? 

(11.7.2007 11:46:56)
Jó byliny... ty dřív byly... nejen byliny. Ale nebyla to "neškodná přírodní ochrana před početím", ale byla to "matku nezabivší potratová kombinace". Byl to prostě dryják, který zajistil, že případný plod se neudrží. Ale oproti tomu je myslím i dnešní hormonální antikoncepce slabý kafe.

Jinak bych se jen chtěla ohradit proti tvrzení autorky, že "ve spokojeném manželství nejsou kondomy snad ani nutné"... pokud někomu kondomy nevyhovují, tak samozřejmě, ale jinak se spokojeným manželstvím snad nemají nic společného, ne? Já mám manželství velmi spokojené právě s kondomy. Po vysazení HA se mi vrátilo libido a přijde mi lepší se milovat s kondomem než vůbec (protože při braní HA byla mým hlavním problémem absence touhy). Několik lidí tu zmínilo zajímavou otázku jestli je lepší s kondomem než vůbec... odpověď byla "lepší než vůbec, ale ten kondom není nic moc". Otázka by ale vzhledem k současným možnostem medicíny (omlouvám se majitelkám tělísek) měla znít "lepší s kondomem nebo s hormony?". A teprve teď si odpovězte.
S tím "čvachtáním v holínkách" je to možná problém velikosti kondomu a mužova přirození. Myslím (vím), že se dají dnes už sehnat různé rozměry prezervativů... aspoň já mám tedy pocit, že manželovi kondom (tedy ta konkrétní značka kterou používáme) sedne opravdu tak přesně, že žádné posuny, čvachtání, praskání, škrcení atd. se nekoná, je to jak druhá kůže. Tak jestli by nepomohlo vyřešení tohoto aspektu... Tedy samozřejmě když chodíte v botách o dvě čísla větších nebo menších, tak to škrtí nebo čvachtá... ale kvůli tomu nezačnete přece chodit bosky, ale koupíte si správnou velikost, ne?
 Radka 
  • 

Re: Re: Re: A co anál :o))? 

(11.7.2007 11:58:16)
A můžeš, dát tip, kde se dá sehnat jiná než standardní velikost? U nás prodávají pouze Durex a ten má jen jednu velikost. :o(
 Jajka 
  • 

Re: Re: Re: Re: A co anál :o))? 

(11.7.2007 12:19:22)
Pokud člověk jde jen do klasicky zásobené drogerie, tak je to samozřejmě problém. Při nejhorším se dá sehnat na netu, když člověk udělá jednou za rok velkou objednávku, tak jej to poštovné taky nezruinuje a kondomy se tak rychle nekazí.
Kupříkladu Durex Classic má nominální šířku 56 mm (naše velikost), Primerosy (koukám na Texture a Extra Lubricated) mají 52 mm, Primeros XXL a Fantasy mix mají nominální šířku 54 mm, , Pepino Basic má šířku 53 mm, Pepino Excel 54 mm. To jen co koukám na naše běžně prodávané výrobce. Ale na netu nebo ve specializovaných obchodech se myslím dají sehnat i další rozměry, jiní výrobci...
Jde taky o to konkrétní značky třeba vyzkoušet a až pak zakotvit na něčem osvědčeném. Prostě jen ze zkušenosti mohu říct, že není kondom jako kondom a první nesedící by neměl odradit.
 Radka 
  • 

Re: A co anál :o))? 

(11.7.2007 11:16:54)
Repulsion, jako vtip dobrý, ale v praxi ne moc použitelný. Nikoho by to asi nebavilo moc často, navíc řada žen má po dětech hemoroidy (problém, o kterém se moc nemluví).
A s tím výběrem hormonálních preparátů to není tak žhavé, pro kojící matky jsou na trhu tuším jen dva. Musí se brát s velkou přesností (max. 3 hodinová odchylka). Já beru už třetím rokem denně léky, které se musí užívat před snídaní a stejně tak 2 x do měsíce zapomenu, prostě někdo si na tu pravidelnost nezvykne nikdy, asi tak jako někdo nebude nikdy psát bez chyb.
 Bellana 


Re: Re: A co anál :o))? 

(11.7.2007 11:29:19)
Repe, anál jako alternativa dobrý, ale aby to bylo jako antikoncepce na 100 %, tak by se musel dělat jen anál a to by zase byla nuda. Krom toho, aby měl anál vůbec nějaký význam, je dobré před ním absolvovat klystýr, a to děkuji pěkně, pokaždé, když budu mít chuť na sex předtím půl hodiny šaškovat mezi koupelnou a WC :-)

Přemýšlím, že bych výhledově vyzkoušela DANU nebo Mirenu. Ale jako u všeho na ně slyším jak pozitivní, tak negativní ohlasy ... tak to zase bude dilama.

Neznám prakticky nikoho, kdo by byl spokojen s Depo proverou, sice chápu, že moje známé nejsou statisticky významný vzorek, ale při užívání měly převážne problémy s nárůstem hmotnosti :-(
 asmara 
  • 

Re: Re: Re: A co anál :o))? 

(11.7.2007 13:49:11)
asi jsem nějaký zvláštní statistický vzorek-já po depo-proveře výrazně zhubla...původně jsem jí ale začala brát z léčebných důvodů-na endometriozu-ne jako antiko.
 Ola, 2 děti 
  • 

Depo-Provera 

(11.7.2007 15:02:51)
Já jsem s Depo-Proverou spokojená už 6 let. Jsem bez menstruace a také bez jiných nepříjemných vedlejších účinků - nepříbírám, žádné nevolnosti ani nechuť k sexu. CHodím pravidelně na prohlídky i se sonovyšetřením. Jen mě teď zarazila ta informace o řídnutí kostí. Budu si o tom muset zjistit víc. Mimochodem moje kamarádka snesla pouze 2 injekce DepoProvery a ihned ji vysadila - měla příznaky jako při přechodu.
 asmara 
  • 

Re: Depo-Provera 

(12.7.2007 10:59:06)
já byla taky moc spokojená,ale jak jsem psala už v příspěvku nahoře v diskuzi,paní doktorka sama mě vyzvala ke změně antikoncepce,že riziko osteoporozy je velké-být tebou,tak se doktora zeptám,předpokládám,že upozornění od Pfizeru/výrobce/ o výsledku výzkumu souvislosti depo-provery a řídnutí kostí,dostali všichni gynekologové
 Zdenka 
  • 

Re: Re: Depo-Provera 

(14.7.2007 22:41:07)
Ahoj.Já jsem Depo-Proveru užívala dva roky a užívala jsem si to.Bez menstruace a ani kilo nahoru, spíše naopak.Chuť na sex jsem měla jako před tím.Po tříměsíčním vypršení účinku mi okamžitě nastoupila pravidelná menstruace i když trošku delší a silnější.Asi jde o individuální snášení preparátu, tak jako u všeho.
 16.5Salám&Lajka14 


Bellano (a ostatní), 

(11.7.2007 15:18:55)
brala jsem HA velmi krátce, cca 3/4 roku, v 18ti letech. Zdravotní následky dost děsivé, skončila jsem v nemocnici "na poslední chvíli" (po změně léků jsem šest týdnů krvácela tak, že doktora v ordinaci málem kleplo, když mne viděl, a okamžitě mne hnal na sál). Dalších cca deset let se s tím moje tělo vyrovnávalo a nebylo to nic moc. Začala jsem se díky tomu zajímat o HA a i když nejsem odborník, nikdo mi nevymluví, že je to svinstvo a hnus fialovej. :o)
Poslední 4 roky mám to nejobyčejnější tělísko, i se zavedením to stálo litr a jsem naprosto spokojená, jediné "problémy" byly dva nebo tři silnější cykly po zavedení, MS pravidelná, nebolestivá, obtíže žádné. Teď na podzim bych si ho měla nechat vyměnit, uvažuju, že bych si zajela na Slovensko, kde provádí sterilizaci na přání, ale ještě nejsem rozhodnutá, možná zůstanu u tělíska. Fakt mohu vřele doporučit! :o)
 Bellana 


Re: Bellano (a ostatní), 

(11.7.2007 15:48:27)
Monty, díky. Tak to jsi mě uklidnila, že tělísko není nic hrozného :-) Asi až doplodím a dorodím, tak ho vyzkouším, přijde mi to lepší než braní HA a pohodlnější než používání kondomu.
 cvrček + 5 


Re: ... 

(11.7.2007 10:31:35)
Jáel,
já to přesně nevím, ale prý měla po pěti letech přijít, tohle jí měla doktorka vyndat a dát nové. A mamka se na to prostě vykašlala. Víc k tomu nevím, třeba měla jiný typ, ono jí to taky zaváděla před nějakými 25 lety.
 Markéta 
  • 

Re: Re: ... 

(11.7.2007 15:12:23)
Ano, tohle přesně udělala moje máma, vykašlala se na vyndání zavedenýho tělíska. Dopadla ještě hůř - pětadvacet let poté skončila na áru, s rozsáhlým břišním zánětem, fakticky pět minut po dvanáctý. Při několikahodinový operaci jí vzali dělohu, vaječníky, slepák, velkou část jater a mnoho cm střev. Všechno zanícený, sepse už v podstatě celýho organismu. Šití na břiše má nehezký - pozdějc se jí její dr. přiznala, že ji zašili halabala, páč byli přesvědčený, že to nemůže přežít. No vylízala se z toho kupodivu nakonec.
Ale tohle je pro mě důvod, proč nechci tělísko - nechci mít v těle něco, co nedovedu vyndat bez pomoci jiných a co může nadělat takovou paseku.

A vy kdo tělísko máte, prosím opravdu nekašlete na kontroly na gyndě!!!
 Radka 
  • 

Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 10:52:50)
U nás to vede k hódně nadměrnému prodloužení aktu, což mě nevyhovuje ani omylem (jde to, ale dře to), manžel někdy vyvrcholení vůbec nedosáhne, prostě to po nějaké době snažení vzdá. Myslím, že tenhle problém má spousta lidí, znám jich dost, co kondomy nepoužívají ze stejného důvodu.
 Hryzalka, 2 myši 


Jen NE kondom 

(11.7.2007 13:21:27)
Souhlasím s Radkou, vyzkoušeli jsme různé druhy kondomů, takže jsme to rozhodně nevzdali po prvním pokusu. V konečném důsledku i u ultra-tenkých pro ty nejcitlivější jsme měli oba problémy. Manžel těžce dosahoval orgasmu (i když jindy problémy nemá) a já měla vždy pocit drhnutí až bolestivosti (což bez kondomů taky nemám). Nejsme infantilní, takže žertovná zvířátka nás taky nedostala a ty vůně, ty jsou opravdu tak akorát ke zvrácení večeře! Také souhlasím s Repem, natahování kondomu pro nás nikdy nebyla erotická předehra ...
 Jajka 
  • 

Re: Jen NE kondom 

(11.7.2007 15:01:39)
Rádobyžertovná zvířátka a chemické jahody myslím na kondomech nikoho staršího 15 let skutečně už nevzruší a pro běžný sexuální život "zkušenějších" asi fakt nejsou myšleny :o)
Drhnutí a bolestivost u ženy můžou kondomy způsobovat, ale to je věc lubrikace. Gel, popř. opravdu velké vzrušení u ženy to řeší, kvůli tomu myslím není nutné kondomy zatracovat.
U nás natahování není věcí předehry, ale už prakticky dohry :o) To hlavní probíhá před tím, až když je manžel dost blízko vrcholu, tak natahujem (není to praktika pro každého, fakt je, že případné těhotenství by pro nás nepředstavovalo konec světa... ale dost dlouho nám to funguje... takže pro nás optimální metoda). A nebereme to jako nějakou podstatnou součást aktu, je to pro nás podobně samozřejmý úkon jako podrbání se za uchem, zabere tři vteřiny (kondom je připravený, hned po ruce, navíc se to dá zmáknout při nějaké změně polohy, kdy se stejně musí vytahovat...) a jede se dál (k cíli jenom kousíček) aniž by kdokoli ochladl nebo aniž by nám to nějak zkreslovalo zážitek.

Samozřejmě beru, že na to někdo prostě není. Ale myslím taky, že značná část párů se kondomu vyhýbá prostě jen proto, že se všude píše, jak je to s tím kondomem určitě hrozný... a ona to není zdaleka vždycky pravda.

Zkoušela jsem onehdy Pharmatex globule... jednou a nikdy více... strašně chemicky to smrdí, ať je antikoncepční účinek jakýkoli, tímto odérem při milování obklopena být rozhodně nechci :o)

Tak každej si něco najde...
 Saron 


Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 21:12:49)
Všechny jsme zkoušeli a všechny skončili v koši. Můj manžel prohlásil, že je to jako kdyby mě líbal přes sklo. Prostě jsme z toho nic neměli. My teda rozhodně kondomy používat nemůžeme.
 Saron 


Re: Re: Re: A co kondom? 

(11.7.2007 21:13:25)
Všechny jsme zkoušeli a všechny skončili v koši. Můj manžel prohlásil, že je to jako kdyby mě líbal přes sklo. Prostě jsme z toho nic neměli. My teda rozhodně kondomy používat nemůžeme.
 Hanka 
  • 

Re: A co kondom? 

(13.7.2007 18:36:00)
Podle mé gynekoložky používání kondomu výrazně ovlivňuje poševní prostředí a může způsobovat záněty- viz. já. Doporučila mi ho nepoužívat. Ani kondom tedy není pro každého, jak všude píší.
 Daniela 
  • 

Re: Re: A co kondom? 

(16.7.2007 19:17:14)
Vážně? Tak to mě zas poševní prostředí narušuje sperma a naopak s kondomem jsem chráněná i před tímto. Nemám každou chvíli zánět.
 Jana038 


Spolehlivost kondomů 

(31.7.2007 15:41:44)
Ahoj, nevím jak jsou na tom percentuelně se spolehlivostí a jakým způsobem se ona spolehlivost vypočítává. Můžu mluvit jen za nás s manželem - my bychom je prostě používat nemohli. Jednak nám oběma vadí (mně na dotyk, manžela skrtí a to prosím žádný extra "sekáč" není /rozumíme si/ a takové ty "větší" zase sklouzávají). A už se nám minimálně 3x stalo, že i při správném nasazení i použití zkrátka nevydržel a prasknul (opět pro některé potenciální rýpaly dodávám, že žádné "divočiny" neprovozujeme). Tento druh ochrany jsme vyzkoušeli když jsem před prvním těhotenstvím vysadila HA s tím, že se minimálně 1 měsíc budeme chránit jinak aby se tělo trošku očistilo od hormonů. Ha, ha, ha. Opravdu - když nám 3x za sebou praskl, vzdali jsme to. Takto bych asi měla jedno dítě za druhým...
 johana 
  • 

mirena 

(11.7.2007 10:17:06)
rozhodne doporucuji mirenu! hormonalni telisko uvnitr v deloze, takovy malinky destnicek, nemusite myslet na nic po dobu 5 let! da se nechat vyndat kdykoliv behem tech 5 let. proste fantasticke. hormonu malo, nepribrala jsem po ni, ale ovsem to ani nijak nepomohlo s pleti. jedina zaporna vec, prvni 3 mesice mne bolela prsa (a trochu povyrostla).
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: mirena 

(11.7.2007 12:07:38)
Také jsem s Mirenou celkem spokojená. Špinění mám cca jedenkrát za 6 týdnů. Dokonce se mi snížila četnost kvasinkových infekcí. Akorát ze začátku jsem měla zvláštní pocit, co kdybych náhodou otěhotněla, jestli bych to zjistila dřív než v 6. měsíci :-)
 Hryzalka, 2 myši 


Re: mirena 

(11.7.2007 12:37:15)
Také jsem spokojená s Mirenou, jak uvedla Johana - patří mezi luxusnější antikoncepce (hormonální tělísko), s minimem hormonálních látek, které se postupně dostávají do těla. Také jsem po ní nepřibrala ani deko, jen oproti Johaně se mi nezvětšily ani prsa (bohužel, ty moje by to potřebovaly). První dva měsíce po zavedení jsem měla silnější menstruaci, od té doby jen jednou krátké špinění, což je ale individuální, každá reagujeme na jakoukoliv antikoncepci různě. Luxusní je bohužel i její cena - minulý rok stála 6.000,- Kč, když ale vezmeme v úvahu, že je to částka na 5 let dopředu a od této ceny odečteme náklady na hygienické potřeby, které už nepotřebujete (vložky, tampóny), pak už je ta cena přijatelnější. Navíc ta bezstarostnost, hlavně teď v době dovolených :-)
 Petr 
  • 

Ještě něco jiného 

(11.7.2007 11:50:49)
Jo, tohle píše jiný Petr, než ten předchozí Petr:o)
Používáme kombinaci sledování cyklů s kondomem. V podstatě je to tak čtrnáct dní s kondomem a čtrnáct dní bez. Ke sledování cyklů při jisté zkušenosti není potřeba měřit teplotu - měření teploty se právě mojí ženě moc neosvědčilo, z důvodů které tu už někdo zmiňoval. Tou zkušeností myslím sledování pocitů a stavu hlenu. Samozřejmě to není úplně přesné, ale těch pár nejistých dnů vypomůže prezervativ - pokud je potřeba.
Je to metoda myslím celkem spolehlivá, ovšem spíš pro lidi, kteří by případné další dítě nepovažovali za katastrofu. Tím nemyslím, že bychom měli neomezený limit co se týká financí a prostoru :o) spíš jsme tak nějak nastavení (a zatím máme tři děti).
Četl jsem, že někdo prodává počítač cyklů, který stačí jednorázově nastavit podle řekněme měsíčního měření teplot a on to potom nějak kombinuje s vloženými statistikami, ale moc bych tomu nevěřil. Pocity mi připadají spolehlivější, pokud si to žena vyzkouší a dokáže to rozpoznávat. Manželku vyškolila kamarádka, nic zas tak světoborného to není. Kondomy nic moc, ale co nadělám - alespoň je půlka zodpovědnosti na mně a půlka na manželce.
 Winky 
  • 

Re: Ještě něco jiného 

(11.7.2007 12:35:59)
Tohle přesně jsme si říkaly s kamarádkou - v pubertě jsme se pomalu bály každý pusy aby z toho "něco" nebylo, pak jsme cca 15 let polykaly prášky a ona potom čekala 3 roky než se jí s manželem povedlo otěhotnět, dělala všelijaký pokusy s teplotama, hlenem, výpočtem ovulace atp, takže mi v závěru řekla že zjistila, že je plodná asi 3 dny v měsíci.... To mi vnuklo myšlenku že by to vlastně byla výhra s antiko po dítěti - 3 dny v měsíci se dají vydržet bez styku nebo s kondomem..... no ale já to tak vysledovaný a vymakaný nemám.
Taky jsem po šestinedělí naběhla na Proveru (velmi doporučovaná mým dr) a po 4 injekcích jsem to vzdala poněvadž jsem si přečetla někde na netu stažený letáček od výrobce co to všechno může způsobovat (mě nejvíc vyděsilo to dlouhé období po vysazení kdy se nemůže otěhotnět). Můj výsledek byl - bolestivé křečáky (mám je pořád ale nebolí už), 9 měsíců po vysazení stále naprosto bez cyklu, ten se mi podařilo "nahodit" až bylinkami, nárůst váhy a ty deprese- no těžko říct čím to bylo ale rozhodně se nyní cítím mnohem líp.

A s tím závěrem článku - "proč já"... taky mám občas ten pocit, ale zdá se mi že moc na výběr nemáme - buď se budeme huntovat hormony, nebo nedostatkem sexu, nebo sexem se vším všudy ale stresem z otěhotnění a pak nám tělíčko pohuntuje těhotenství.....
Chlapi si tělo huntujou jen pivem...

 Markéta 
  • 

Re: Ještě něco jiného 

(11.7.2007 12:37:53)
Petře používáme úplně stejnou kombinaci antikoncepce - tj. kondom + nechr. styk v neplodné dny a zatím po dvou letech bez dalšího dítka na cestě:-))
Vyhovuje nám to nejvíc ze všeho a i ta dělba odpovědnosti je podle mě dobrá (byť kondomy povětšinou kupuju já při týdenním nákupu:-))
 Hana 
  • 

Re: Re: Ještě něco jiného 

(13.7.2007 1:32:16)
Petře, dík za příspěvek - my používáme tutéž kombinaci jako vy. Zatím je to taky OK, ale pravda je, že plodné+neplodné dny mám hodně spolehlivě vypozorované a menstruaci mám úplně přesně. Ještě bych dodala, že ne každý měsíc je žena plodná - už se mně za tu dobu asi 2x stalo, že po delší chřipce jsem ovulaci ani neměla. Taky jsme jeden čas používali Patentex-Oval, to je ženská bariérová antikoncepce, takový čípek do pochvy, fungovalo to dobře, prý to nemá takovou spolehlivost jako kondom, u nás byla.
 Nasuada 


Re: Ještě něco jiného 

(11.7.2007 14:09:37)
Čekala jsem kdy o této metodě napíše někdo jiný abych se mohla připojit.

HA jsem brala 10 let, pak jsem na půl roku vysadila, abych se pročistila, chtěli jsme mít dítě
Po šestinedělí jsem si nechala předepsat další HA, která se může brát i při kojení, ale když jsem se dočetla, že se přecejen do toho mlíčka dostává, brát jsem jí vůbec nezačala
Dlouhou dobu jsme používali kondom, co do bezpečnosti dobrý, ale nasazování je opravdu otrava a přítel ze sexu nebyl nadšený
Pak jsem objevila, že existuje ovulační mikroskop na určení plodných dnů a začala se zajímat o přírodní antikoncepční metody. Dnes tedy kombinuju svůj vlastní pocit, hlenovou metodu a ovulační mikroskop. Někdy prostě přítel musí mít kondom a někdy ne. (On to dopředu neví:-))


K Lindě: nepochopila jsem dost dobře co je na tom fajn nemít menstruaci???
 štěpánka 
  • 

Re: Re: Ještě něco jiného 

(11.7.2007 14:59:03)
Nejsem sice Linda, ale ta otázka - Co je fajn na tom nemít menstruaci? Mě fakt pobavila. Napadly mě následující důvody, proč být ráda, že nemám menstruaci a nebo ji mám kratší, s menším krvácením a bolestmi:
- kdykoli je vedro, můžu se jít s dětmi koupat a nemusejí trpět bez řeky a osvěžení (samotní zatím fakt nemůžou)
- nemusím několikrát za den hledat, kde bych se osprchovala a komplet převlékla "od pasu dolů"
- není mi 10 dní z každého měsíce blbě (z toho 2 dny tak, že bez Brufenu bych ani nedolezla do práce)
- ušetřím spoustu peněz na vložky či tampóny
- nemusím pořád kontrolovat, jestli nemám na oblečení "fleky"
- nemusím pořád přepírat osobní prádlo, povlečení apod. (bohužel tampony jsou pro mě nepřijatelné - zdrav. komplikace)
- nejsem protivná na své okolí (pramenstr.syndrom)
- neomdlívám v MHD.
Třeba někdo ten seznam rozšíří.
Mám i kamarádky, které menstruují 3 dny, nespotřebují ani celý balíček vložek (tampónů) a "strašné bolesti" jim odstraní Paralen. Možná, že Katkafifi patří také k takovým šťastným ženám. Pak chápu, že nechápe.....
 Nasuada 


Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(11.7.2007 15:20:08)
Přesně, KatkaFifi patří ke šťastným ženám, které žádné bolesti ani jiné problémy při MS ani nemají:-)
Jestli to správně chápu, tak tedy ženy, které mají nitroděložní tělísko, nejenom, že nemají ovulaci a MS, ale jejich tělo se na to ani nijak nepřipravuje? Prostě se nekoná vůbec nic? Tak to je mi to celé ještě podezřelejší než doteď.
Mimochodem lituju, že máš takové problémy, těžko se můžu vcítit. Beru zkrátka MS jako něco co je normální, příjde, trvá, odejde....
 štěpánka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(11.7.2007 16:47:19)
KatkoFifi, nechtěla jsem se Tě dotknout, jen mi ta otázka připadala hrozně legrační. Moje MS byla od začátku dost hrozná, pak v dospělosti jsem s přestávkami asi 10 let užívala různé přípravky horm.antikoncepce a jediné co u všech celkem dobře fungovalo - bylo právě zmírnění problémů s menstruací. Pak přišlo těhotenství, děti a opět HM, která mi ovšem opět nedělala moc dobře. Jediné plus jsem opravdu viděla v téměř (ne úplně) chybějící menstruaci. Ale pro přetrvávající problémy s "pilulkami" - nadváha, nevolnost, otoky nohou, popraskané podkožní žilky, atd jsem na ni definitivně zanevřela. Ovšem "návrat k přírodě" mi bohužel vrátil všechny komplikace s menstruací a je to horší než před porodem a v pubertě, ne lepší, jak se traduje. A znám více takových žen. Proto jsem napsala ten mírně ironický příspěvek.
Jinak o tom jak přesně fungují nitroděložní tělíska nemám páru, ale většina pilulek zcela jistě v podstatě "ruší" přirozený cyklus tím, že nedozrávají vajíčka, takže i ta menstruace při pilulkách je vlastně falešná, bez dozrálého vajíčka. Některé hormony zase brání zahnízdění v děloze - možná to budou ty co se uvolňují z tělíska, nevím.... Tak promiň.
 Nasuada 


Re: Re: Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(11.7.2007 21:47:57)
Štěpánko, ale ty si se mě vůbec nedotkla! Já opravdu žádné problémy nemám:-) Myslela jsem, že jsem se dotkla já tebe a všech ostatních co ty problémy mají. Proto jsem to chtěla uvést na pravou míru (jako, že já prostě těžko pochopím proč je pro někoho nemít MS tak fajn, mě naopak dnes připadá jako fajn, že mám ovulaci a MS a sice nevyskakuji radostí, že jsem to dostala, ale neobtěžuje mě to.
 Markéta 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(11.7.2007 22:05:37)
katkofifi, souhlas. nemit menstruaci je divny. uz pak nejsi zenska, jako chlap bez kulek :-). vsechny ty prasky maji vedlejsi ucinky, to mam radsi tu menstruaci, nez prijit o zdravi.
 Jíťa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(12.7.2007 21:23:24)
Ono je těch tělísek taky vícero druhů. Já měla nějaké obyč. Stálo mě asi 700,-, zavedení bylo zdarma. Žádné hormony neuvolňovalo, ono to není ani moc potřeba, protože funguje tak, že zabraňuje uhnízdění vajíčka v děloze (z toho vyplývá nejčastější vedlejší účinek a to mimoděložní těhotenství - ale to procento je takřka zanedbatelné)

Jinak tělísko patří údajně k jedné z nejstarších antikoncepčních metod. Dříve si údajně ženy nechávaly vkládat do dělohy oblázky nebo si před tím zaváděly mořskou houbu (uvázanou na provázku) namočenou do octa.

Jinak někdo se tu ptal na bylinky. Antikoncepční účinky má prý rozmarýn (možná proto byl dříve s velkou oblibou pěstován mladými dívkami).
A poměrně nedávno jsem někde četla že i bazalka má antikoncepční účinky a ženy, které se snaží o těhotenství by se jí tedy měly vyhnout a stejně tak i těhotné - údajně hrozí vyšší riziko potratu.
 Kačka+Jára04 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(12.7.2007 21:59:27)
jenze to je prave omyl, telisko neni antikoncepcni, ale potratove, protoze zabranuje uhnizdeni jiz oplozenemu vajicku, ktere doputovalo do delohy z vejcovodu... rekla bych, ze to hodne zen nevi a poklada to mylne za antikoncepci, ale pokud by vedely jak to funguje, tak by mozna zvolily jiny zpusob ochrany.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(11.7.2007 23:43:26)
Jestli to správně chápu, tak tedy ženy, které mají nitroděložní tělísko, nejenom, že nemají ovulaci a MS, ale jejich tělo se na to ani nijak nepřipravuje? Prostě se nekoná vůbec nic? Tak to je mi to celé ještě podezřelejší než doteď./i>

KatkoFi, nevím, jak funguje "obyčejné" tělísko, já mám Mirenu, ta je hormonální. Pokud mě paměť neklame, ta by měla fungovat tak, že:

1. do dělohy vylučuje hormon, díky kterému houstne hlen u děložního čípku, takže spermie se nedostanou dovnitř
2. pokud se přeci jenom dostanou, tak tělísko brání jejich pohybu (zpomaluje ho), takže jen stěží se mohou dostat k vajíčku a oplodnit ho
3. pokud se přeci jenom k němu dostanou a oplodní ho, tak hormon vylučovaný do dělohy ovlivňuje růst výstelky, takže se oplodněné vajíčko nemá kde usadit (což může být pro někoho morální problém)
4. i přesto občas někdo otěhotní

Takže hormony v těle ženy by normálně měly fungovat, ovulace by měla normálně probíhat, ale menstruační krvácení je menší nebo vymizí právě proto, že hormon z tělíska nedovoluje sliznici růst, čili se v období menstruace nemá co odlučovat.


---------------------------
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(11.7.2007 23:44:28)
Jestli to správně chápu, tak tedy ženy, které mají nitroděložní tělísko, nejenom, že nemají ovulaci a MS, ale jejich tělo se na to ani nijak nepřipravuje? Prostě se nekoná vůbec nic? Tak to je mi to celé ještě podezřelejší než doteď.

KatkoFi, nevím, jak funguje "obyčejné" tělísko, já mám Mirenu, ta je hormonální. Pokud mě paměť neklame, ta by měla fungovat tak, že:

1. do dělohy vylučuje hormon, díky kterému houstne hlen u děložního čípku, takže spermie se nedostanou dovnitř
2. pokud se přeci jenom dostanou, tak tělísko brání jejich pohybu (zpomaluje ho), takže jen stěží se mohou dostat k vajíčku a oplodnit ho
3. pokud se přeci jenom k němu dostanou a oplodní ho, tak hormon vylučovaný do dělohy ovlivňuje růst výstelky, takže se oplodněné vajíčko nemá kde usadit (což může být pro někoho morální problém)
4. i přesto občas někdo otěhotní

Takže hormony v těle ženy by normálně měly fungovat, ovulace by měla normálně probíhat, ale menstruační krvácení je menší nebo vymizí právě proto, že hormon z tělíska nedovoluje sliznici růst, čili se v období menstruace nemá co odlučovat.


---------------------------
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(12.7.2007 10:53:28)
Co to je za blbost? Mám tělísko 4 roky a normálně mám MS, podotýkám - tělísko bez přidaného hormonu, jen klasickou spirálu.
O jeho fungování se dočtete třeba tady.
 fisperanda 


Re: Re: Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(12.7.2007 11:33:53)
Mně říkala gynekoložka, že některý ženy s tělískem MS mají a některým úplně zmizí. Například mně. 3 roky sem mrchu neměla a bylo to boží. Jestli probíhala ňáká ovulace nebo ne mně bylo fakt jedno. :o)
 farusa 


Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(13.7.2007 12:14:39)
naprosto chápu všechny tvé důvody a výhody proč nechceš mít menstruaci. Přemyšlela jsi ale někdy, jestli to pro tvé tělo není špatné? Nevím, ale zdá se mi to zvrácené. Jsme tak nastavené, krve kvůli tomu máme víc a všem co mají Mirenu prostě neubude? Zaráží mne, že vás to neděsí.
 štěpánka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Ještě něco jiného 

(13.7.2007 13:08:45)
Ale o tom řeč nebyla!
Právě proto, že mi žádná HA neseděla a z důvodů, které píšeš, jsem vše zrušila a používáme s partnerem jen přírodní postupy, jak je popsáno v různých částech této diskuse.
V příspěvku, na který reaguješ jsem jemom s nadsázkou napsala výhody toho, "nemít menstruaci". O nevýhodách jsem nepsala, ale to neznamená, že o nich nevím nebo je neberu v úvahu.
Tož tak...
 Lucie 
  • 

Baby comp 

(14.7.2007 11:15:20)
Nechci tady zdlouhavě rozebírat výhody a dle mého názoru spíše nevýhody HA, tělísek atd. Již před dlouhou dobou jsem v Německu objevila zmíněný přístroj lady-comp, který funguje na základě měření teplot (pod jazykem) a za pomocí software, který je uvnitř "počítače" počítá velmi spolehlivě plodné a neplodné dny. Přístroj mám, funguje výborně, doma oboustranná spokojenost! Na své pocity sice také dám a většinou poznám, jestli je den plodný nebo ne, ale v každodenním shonu (3 děti – podotýkám, že všechny plánované)prostě někdy není čas se zastavit, takže se na přístroj spolehnu docela ráda.
Teď už se lady comp prodává i u nás, informace jsou na www.naturcomp.cz
 Phoebe1 


uffff 

(11.7.2007 13:06:22)
No, je to problém...Zkušenosti s antikoncepcí mám bohaté (čekám čtvrté dítě). Depo Provera je svinstvo, já jsem jako autorka článku měla 3 injekce a přibrala jsem 10 kg. Poslední tři měsíce místo totální absence menzes špinění, po vysazení jsem krvácela od října do března. Postupně se intervaly mezi obdobím krvácení a nekrvácení prodlužovaly, takže to vypadalo asi takto - do Vánoc non stop, pak deset dnů krvácení a 3 dny klid, týden krvácení a 4 dny klid, pak zase týden a týden klid....V březnu, jak jsem psala, to ustalo úplně. Nechala jsem si dát tělísko. Menzes nepravidelně, ale to už bylo to nejmenší zlo. Po třech letech hrozivý nález na čípku, tělísko vyndali,následovala operace. Pak jsem otěhotněla se třetím dítětem a řešili jsme, jak pak s antikoncepcí po porodu. Mužská sterilizace - docela u nás problém, u nás ji dělají jen velmi neradi, radili jsme se s mým gynekologem, ten řekl, že bychom museli pátrat po pracovišti urologie, kde by byli ochotni to provést, jestli vůbec. Zkoušela jsem další a další prášky, u každých něco, prostě mi nesedí (návaly, chutě, ztráta libida, zvětšování prsou, plačtivost, nespavost...). Tak jsme začali používat Pharmatex globule (zavádí se před stykem). Rok spokojenost a pak ejhle, pozitivní těhotenský test. Holky, co se týče Mireny, já bych (pokud bych tělísko mít mohla, teď už nemůžu vůbec, mám po dvou operacích čípku - cytologie hrozivá) vyzkoušela nějaké levnější tělísko, jestli to vašemu tělu vůbec bude sedět. Stojí snad 300, takže když se bude muset za měsíc třeba vyndat, protože ho nesnesete, tolik ta fin. ztráta nebolí. Myslím, že Mirena stojí snad skoro 6 tisíc, a já osobně znám paní, která pro neustálé krvácení musela jít tělísko vyndat, pak byla na revizi dělohy, stále krvácela, druhá revize po dvou týdnech, pak dostala zánět, horečky, týden byla na kapačkách, a ty peníze jí už samozřejmě nikdo nevrátí. Jinak, se sterilizací pro ženy to není u nás tak jednoduché, jak tady někdo psal, že podvázat vaječníky nechce, kdyby se přece jen rozhodli mít třetí dítě. U nás platí stále ještě zákon z roku 1973 (nebo tak nějak, jestli se nepletu) a sterilizaci (kromě zdravotních důvodů) může podstoupit pouze žena přes 40 let (to jsou už ty zdrav. důvody - těhot. by bylo rizikové), pak přes 35 let se třemi dětmi a nebo se čtyřmi dětmi, tam je to bez věkového omezení. Žena si musí podat žádost k primáři nemocnice a komise (ve které je mimo ještě jednoho nebo dva gynekology i ředitel nemocnice) musí žádost schválit. Takže to není tak, že se chcete nechat sterilizovat a prostě vám to udělají. Nemáme to, opravdu, my ženy jednoduché.
 magda 
  • 

Re: uffff .......nápad? 

(13.7.2007 0:21:21)
Ahoj, to mě zajímá, mám roční motomyš, a Pharmatex jsme používali před miminem i ted po něm, četla jsem, že index otěhotnění je v promile něco jako jedno těhotenství za sto let (a ted bych to musela dohledat, mám dojem, že se to jmenuje Pearlův index, ale možná kecám a mám vykojený mozek). Zatím jsem neslyšela, že by někdo s Pharmatexem otěhotněl - i když taky znám jen jednu holčinu, co ho používá a drahá polovička neustále mírně vzdoruje, že to smrdí a je to chemie.
Napadá mě - pro ty, co tuší, že by ještě dalšího prcka ustály - při přerušované souloži muž podle statistik zplodí v průměru jedno dítě za pět let.... což je v dnešní době problematického otěhotnění docela slušný výhled, ne? Samozřejmě se nesmí doma asi moc holdovat alkoholu a tatík musí mít jistou míru zodpovědnosti a určitě to není pro nepřítele plození.....:) ale mužským, co řeknou, že to není ono - ono to s práškama nebo kondomem taky není ono, příroda je chytrá, mrcha jedna:):):):):)
 Edita (4,2) 
  • 

Co takhle sterilizace? 

(11.7.2007 13:30:30)
Holky a Vy co máte 2 děti a neplánujete 3. neuvažujete o sterilizaci?
Je mi 38,mám dva kluky a dost zdravotních problémů na to ,abych vůbec o 3.mimi uvažovala a huntovala se prášky.O sterilizaci vážně uvažuju.Lékař mi ji doporučoval a při 2.císaři mi ji dokonce přimo nabízel.Teď docela lituju.E
 arsiela, 


Re: Co takhle sterilizace? 

(11.7.2007 14:14:46)
Já o ní velmi vážně uvažuju,neplánovaně jsem otěhotněla po 13 letech,mám velké zdravotní komplikace.Před sebou řadu operací,kdy budu muset brát warfarin a ten se s HA nemá rád.Navíc po hormonech přibírám,mám deprese,je mi zle.A třetí těhotenství už opravdu ne,asi by to dopadlo hodně špatně.Takže chci teď při druhém císaři nechat udělat i tenhle zákrok.Podle mé doktorky to nebude problém.Už jsem si to zjišťovala i před tím než jsem otěhotněla a tenkrát mi řekli,že s moji diagnozu není problém ani při jednom děcku.Takže nepředpokládám,že by mi sterilizaci neudělali.
 Kami+Kamilik 


HA - metla nebo pomoc? 

(11.7.2007 13:35:11)
Ahoj,
já už 5 let HA neberu - vysadila jsem, jak jsem se dostala k informacím, kterými svinstvy si zanáším dobrovolně tělo :-(((

Myslím, že za HA zaplatíme podobnou daň, jako za další "pohodlné" výplody civilizace - chemické vložky se superabsorbenty, jednorázové plenky s obsahem toxických látek atp.

Dneska nechápu, jak jsem mohla HA 10 let tupě zobat, aniž bych se zajímala o to, co si tím vlastně způsobuju a jakému vystavuji riziku sebe i své budoucí děti.

Víte, že je možné, že HA podporuje vznik alergií u vašich dětí??? A že může zhoršovat i vaši vlastní alergii?

http://www.magazinzdravi.cz/modules.php?name=eMagazine&file=article&emsid=115
" Ve skutečnosti však u žen, které užívají hormonální antikoncepci, nabývají alergická a imunitní onemocnění epidemických rozměrů."

Někde jsem narazila i na preklinickou studii právě o souvislosti mezi HA matky a vznikem alergií u dětí.

Proč takhle ubližujeme sobě i svým dětem??? Mějme se rády a nezobejme HA. Zkusme se chovat zodpovědně, i když to slovo nemá nikdo moc rád. Stejně tak slovo zdrženlivost - v případě, že prostě nesnášíte kondom.

A co třeba zkusit pesar? Spolehlivost pesarů je přibližně 95%.

Smutná Kami z toho, jak byla hloupá a stádně tupá :-(
 Pavla, 2kluci 
  • 

Re: Kondom už nás 11 let nezklamal 

(11.7.2007 13:52:04)
Osobně se práškům (jakýmkoli) vyhýbám. HA má celou řadu kontraindikací, což samo o sobě mluví za své...dokonce znám ze svého okolí holku s mozkovou mrtvicí způsobenou kromě jiného i vlivem HA...

Před porody i po nich používáme kondom. Naučili jsme se s ním "pracovat". Jak tu někdo psal, chce si s tím zpočátku pohrát, pak už je to přirozená součást života. Podle hlenu poznám bezpečně své nejplodnější dny, tak v tu dobu jsme (i s kondomem) celkově opatrnější. Už 11 let nás nezklamal!

Kondom je mimochodem pro mne výraz solidarity ze strany muže :-)
 mama78 


Re: HA - metla nebo pomoc? 

(16.7.2007 20:13:42)
Holky v nemcine vysla knizka "Krankheitserfinder". Az po precteni mi bylo jasne, jakou spinavou hru s nasim zdravim farmaceuticky prumysl hraje (spolu s lekari).
Nejprve do vas cpou hormony, aby vam pak po prechodu (ci drive), mohli vyrezat vznikle tumory, cysty atd. Proste jste tzv. pacientem po cely zivot.....
Moje zkusenost po 1 mesici HA Jasminelle: otresne zimnice po celych 21 dni, pilulku jsem brala vecer kolem desate a pote ca za hodinu, kdyz jsem sla do postele, zaclo to se mnou hybat, kazdy ten vecer jsem myslela, ze je to muj posledni den (neprehanim). Pote nasledovaly navaly horka, hrozny hlad a neprekonatelna zizen. Skoncila jsem na pohotovosti, kde se na mne divali jak na blbce a pry z gynekologu o takovychto vedlejsich ucincich nikdo nic nevi. Skoda, ze na ty doktory je tak malo spoleh. Na internetu jsem si precetla pravy opak.
Priklanim se ke kondomum a vasektomii (par znamych to podstoupilo a jsou naprosto spokojeni, jsou to vetsinou muzi pres padesat, kteri uz stejne deti nechteji).
 oddTom, Matěj04 Ignác06 Líza08 


špatně postavená otázka 

(11.7.2007 13:48:54)
Proč řešit dilema, kdo z dvojice si má huntovat tělo, podstupovat zdravotní a raně-potratová rizika HA nebo tělísek, nebo proč cokoliv nezrušitelně přerušovat, když to lze zkusit vyřešit i jinak.
 H 
  • 

HA = svinstvo 

(11.7.2007 13:52:23)
Ve svém životě jsem dvakrát brala HA v práškách, jednou za bezdětna, jednou po prvním porodu (pokaždé jinou) a vždy jsem po třech měsících musela přestat pro velmi silné nevolnosti, bolesti na prsou atd. (V mezičase jsem měla několik partnerů a používali kondom.)Pak jsem si nechala zavést tělísko a to mi po dvou měsících sklouzlo, kam nemělo, a doktor mi ho musel vyndat (měla jsem bolesti břicha) a navrhl mi Depo Proveru, prý po ní nejsou žádné potíže. Nechala jsem si jí píchnout a byla to ta nejhorší antikoncepce, kterou jsem kdy měla, bylo mi zle jak ve druhém měsící těhotneství, točila se mi hlava, dělaly se mi mžitky před očima, měla jsem střevní a žaludeční potíže - hrůza! Zařekla jsem se, že nikdy více HA v žádné formě, ale ještě rok poté jsem měla nepravidlený cyklus, např. krvácení 15 dní v kuse, pak deset dní pauza, pak opět krvácení patnáct dní v kuse (to už jsem byla chudokrevná), pak padesát dní pauza atd.
Od té doby používáme s manželem kondom, a to jen ke konci, tj. milování začínáme bez něj a když muž cítí, že je hodně vzrušený, tak ho vyndá a já mu nasadím kondom. Ani jeden z nás v tom nevidí problém nebo nepříjemnost. Taky se hodně věnujeme orálnímu sexu atd. a jsme naprosto spokojeni, nikdy jsem neotěhotněla neplánovaně a nemusím si huntovat zdraví. Tož tak.
 Hanka 
  • 

Přerušovaná soulož může fungovat 

(12.7.2007 0:24:49)
Já jsem brala antikoncepci 5 let, přičemž 4,5 roku z toho jsem na sobě pořád hledala příznaky trombózy - potkala jsem totiž jednu holku, která na ni málem umřela po Cilestu (v té době nejběžnější tabletky, které jsem zezačátku také brala). Byla to nekuřačka, k trombóze předtím neměla žádné zvláštní sklony, bylo jí cca 20 let, HA brala jen krátce. Od vysazení antikoncepce používáme s manželem jen přerušovanou soulož a funguje nám na 100% v součtu už skoro pět let. S plodností přitom problémy nemám - poprvé jsem otěhotněla hned, když manžel po vzájemné dohodě schválně nedal pozor - těhotenství ale samovolně skončilo v 6. týdnu - a podruhé po 3 měsících "snažení" (rozumí se nechráněného styku za naprostého ignorování plodných a neplodných dní i bazálních i jakýchkoliv jiných teplot). Vím i o jiných případech, kde přerušovaná soulož funguje na 100%.
 Helena 
  • 

HA dobrá věc, ale časy se mění 

(12.7.2007 14:12:22)
Asi všichni tušíme, že HA znamenala v historii pro ženy velký krok ke svobodě - v tom smyslu, že se již nemusíme při každém styku obávat otěhotnění a s tím určitě souviselo spoustu dalších kroků k vyrovnání šancí mužů a žen ve společnosti.
Bohužel se ale ukazuje, že HA není tak neriziková, jak se vždy propagovalo - nemluvím o prvních pilulkách, které byly hormonální bomby, ale o těch moderních s nízkým obsahem hormonů. V HA se točí obrovské peníze, proto se o riziku moc nemluví. Nebudu zde rizika o kterých jsem četla vyjmenovávat, již zde zazněly v jiných příspěvcích. Možná jen zmíním to, co mě v poslední době hodně šokovalo, jak velké riziko představuje HA pro kuřačky - já sama jsem dřív kouřila :(

Když jsem začala HA brát nemohla jsem si ji vynachválit. Brala jsem jí s přestávkami cca 10 let. Má spokojenost však trvala pouze do okamžiku, kdy jsem jí přestala brát a následovalo několik měsíců ukrutných migrén. Přestalo to až po několika měsících. Myslela jsem, že to bylo nevhodným typem HA a proto mi paní doktorka po porodu předepsala Cerazette a já doufala, že to bude v pohodě. Bohužel nebylo, bolesti hlavy se objevily už v průběhu užívání - asi za 2 týdny. Teď neberu nic, protože chceme ještě jedno děcko. Ale co bude potom nevím - samozřejmě o jiných způsobech ochrany vím velmi dobře, ale asi bych chtěla něco stejně pohodlného jako HA, ale bez rizik. OVŠEM O NĚČEM TAKOVÉM ZATÍM NEVÍM :( VYCHVALOVANÁ MIRENA JSOU TAKÉ HORMONY A TOHO SE PO PŘEDCHOZÍCH ZKUŠENOSTECH DOST BOJÍM.
 Elzina 


Re: HA = svinstvo 

(15.7.2007 14:53:40)
Myslím, že máte svým způsobem štěstí, že jste měla tyto účinky na HA. Jsem přesvědčená, že to škodí každému, je jen otázkou času, kdy a jak se to projeví. To, že HA neškodí, jsou jen reklamní kecy. A navíc - dnes je už prokázaná škodlivost i pro přírodu: způsobuje mužskou neplodnost u mnohých ryb a následně potravním řetězcem i mužskou neplodnost. Takže: pro někoho je to jednoduchá volba, ale následky... Každý si musí vybrat, jestli mu to za to stojí.
Mně by asi nejvíc vyhovoval pesar (např. v USA nejpoužívanější forma antikoncepce), ale u nás bohužel není k sehnání. Možná kdyby se zvýšila poptávka...
 rosadaa 


pesar 

(18.7.2007 21:56:03)
o pesaru jsem na internetu už četla, kdo ho používal, ta si ho chválil. Ale ČR není k dostání. V jedné dikusi radili objednávku po internetu z Maďarska, ale dáte děsné prachy za poštovné.
 H 
  • 

HA = svinstvo 

(11.7.2007 13:52:53)
Ve svém životě jsem dvakrát brala HA v práškách, jednou za bezdětna, jednou po prvním porodu (pokaždé jinou) a vždy jsem po třech měsících musela přestat pro velmi silné nevolnosti, bolesti na prsou atd. (V mezičase jsem měla několik partnerů a používali kondom.)Pak jsem si nechala zavést tělísko a to mi po dvou měsících sklouzlo, kam nemělo, a doktor mi ho musel vyndat (měla jsem bolesti břicha) a navrhl mi Depo Proveru, prý po ní nejsou žádné potíže. Nechala jsem si jí píchnout a byla to ta nejhorší antikoncepce, kterou jsem kdy měla, bylo mi zle jak ve druhém měsící těhotneství, točila se mi hlava, dělaly se mi mžitky před očima, měla jsem střevní a žaludeční potíže - hrůza! Zařekla jsem se, že nikdy více HA v žádné formě, ale ještě rok poté jsem měla nepravidlený cyklus, např. krvácení 15 dní v kuse, pak deset dní pauza, pak opět krvácení patnáct dní v kuse (to už jsem byla chudokrevná), pak padesát dní pauza atd.
Od té doby používáme s manželem kondom, a to jen ke konci, tj. milování začínáme bez něj a když muž cítí, že je hodně vzrušený, tak ho vyndá a já mu nasadím kondom. Ani jeden z nás v tom nevidí problém nebo nepříjemnost. Taky se hodně věnujeme orálnímu sexu atd. a jsme naprosto spokojeni, nikdy jsem neotěhotněla neplánovaně a nemusím si huntovat zdraví. Tož tak.
 Balumba 


Přerušení plodnosti u muže 

(11.7.2007 14:00:33)
Jelikož už máme tři děti a další už neplánujeme, rozhodli jsme se s manželem pro dlouhodobější antikoncepci. Jelikož v mé rodině je osteoporóza, snažili jsme najít, co nejlepší řešení. Manžel byl ochotný sám od sebe podstoupit sterilizaci. Jenže jsme narazili na problém.

Naše zákony jsou však zastaralé a tato antikoncepce není možná. Muž by musel napřed podstoupit vyšetření před zdravotní komisí, která může schválit tento zákrok. Ta se musí řídit vyhláškou Ministerstva zdravotnictví ze dne 29.2.1972 dle §27 zákona č.20/1966 sb. o péči a zdraví lidu. Tato vyhláška přesně stanovuje kritéria ,na základě kterých je možné sterilizaci u muže provést. Tato kritéria jsou velice přísná a pokud netrpíte nějakou závažnou dědičně přenosnou chorobou / ve vyhlášce jsou přesně jmenované/nebo žena
je schopná užívat jakokoliv antikoncepci, sterilizace u muže není dle dle platného zákona v ČR přípustná. Jsou tu vyjmenovány velmi závažné nemoci, velký výčet (TBC, nemoci ledvin, jater, srdce, komplikované oční problémy, leukémie, hemofílie, dědičné nemoci, diabetes, ...), dále je možné za určité podmínky po císařském řezu, při komplikovaných těhotenstvích či porodech s možností ohrožení života ženy, Při více dětech, do 35. roku po čtyřech dětech, u žen po 35. roku věku po třech dětech.
Tato vyhláška platí také pro sterilizaci ženy, takže, když se zdravá žena nakonec i po psychické stránce pro tuto antikoncepci, může ji to být zamítnuto a nezbývá jí než jen hormonální.) Navíc je ve vyhlášce tento odstavec: Sterilizace je přípustná na zdravých pohlavních orgánech muže, jestliže jeho manželka trpí chorobou, která může být důvodem k provedení sterilizace podle písm. b) a c), ale s ohledem na její zdravotní stav by pro ni sterilizace mohla být nebezpečným zákrokem nebo z jiných důvodů tento zákrok nehodlá podstoupit.
Připadá mi to trochu diskriminující, protože jak se zdá,i z vlastního rozhodnutí žena by měla podstoupit sterilizaci přednostně před mužem. Sterilizace u muže mít také určité negace. Prý někteří muži můžou i přes prvotní přesvědčení mít pocity ztráty mužství a někteří můžou trpět některými místními bolestmi (je to přece zásah do těla).

Nakonec jsme se rozhodli pro zavedení tělíska, jelikož uvolňuje hormonální část jen lokálně a necestuje po celém těle jak u jiných hormonálních antikoncepcí a tudíž je tu menší riziko osteporózy a jiných negativních vlivů. Jen jsem se někde náhodou dočetla, že tělísko může mít vliv na časté a opakované záněty močových cest, což pro mne trpící na tyto problémy není radostná věc.

PS: Zájemcům o přesné znění vyhlášky zašlu mailem.
 Balumba 


Přerušení plodnosti u muže 

(11.7.2007 14:02:36)
Jelikož už máme tři děti a další už neplánujeme, rozhodli jsme se s manželem pro dlouhodobější antikoncepci. Jelikož v mé rodině je osteoporóza, snažili jsme najít, co nejlepší řešení. Manžel byl ochotný sám od sebe podstoupit sterilizaci. Jenže jsme narazili na problém.

Naše zákony jsou však zastaralé a tato antikoncepce není možná. Muž by musel napřed podstoupit vyšetření před zdravotní komisí, která může schválit tento zákrok. Ta se musí řídit vyhláškou Ministerstva zdravotnictví ze dne 29.2.1972 dle §27 zákona č.20/1966 sb. o péči a zdraví lidu. Tato vyhláška přesně stanovuje kritéria ,na základě kterých je možné sterilizaci u muže provést. Tato kritéria jsou velice přísná a pokud netrpíte nějakou závažnou dědičně přenosnou chorobou / ve vyhlášce jsou přesně jmenované/nebo žena
je schopná užívat jakokoliv antikoncepci, sterilizace u muže není dle dle platného zákona v ČR přípustná. Jsou tu vyjmenovány velmi závažné nemoci, velký výčet (TBC, nemoci ledvin, jater, srdce, komplikované oční problémy, leukémie, hemofílie, dědičné nemoci, diabetes, ...), dále je možné za určité podmínky po císařském řezu, při komplikovaných těhotenstvích či porodech s možností ohrožení života ženy, Při více dětech, do 35. roku po čtyřech dětech, u žen po 35. roku věku po třech dětech.
Tato vyhláška platí také pro sterilizaci ženy, takže, když se zdravá žena nakonec i po psychické stránce pro tuto antikoncepci, může ji to být zamítnuto a nezbývá jí než jen hormonální.) Navíc je ve vyhlášce tento odstavec: Sterilizace je přípustná na zdravých pohlavních orgánech muže, jestliže jeho manželka trpí chorobou, která může být důvodem k provedení sterilizace podle písm. b) a c), ale s ohledem na její zdravotní stav by pro ni sterilizace mohla být nebezpečným zákrokem nebo z jiných důvodů tento zákrok nehodlá podstoupit.
Připadá mi to trochu diskriminující, protože jak se zdá,i z vlastního rozhodnutí žena by měla podstoupit sterilizaci přednostně před mužem. Sterilizace u muže mít také určité negace. Prý někteří muži můžou i přes prvotní přesvědčení mít pocity ztráty mužství a někteří můžou trpět některými místními bolestmi (je to přece zásah do těla).

Nakonec jsme se rozhodli pro zavedení tělíska, jelikož uvolňuje hormonální část jen lokálně a necestuje po celém těle jak u jiných hormonálních antikoncepcí a tudíž je tu menší riziko osteporózy a jiných negativních vlivů. Jen jsem se někde náhodou dočetla, že tělísko může mít vliv na časté a opakované záněty močových cest, což pro mne trpící na tyto problémy není radostná věc.

PS: Zájemcům o přesné znění vyhlášky zašlu mailem.
 Balumba 


Přerušení plodnosti u muže 

(11.7.2007 14:03:17)
Jelikož už máme tři děti a další už neplánujeme, rozhodli jsme se s manželem pro dlouhodobější antikoncepci. Jelikož v mé rodině je osteoporóza, snažili jsme najít, co nejlepší řešení. Manžel byl ochotný sám od sebe podstoupit sterilizaci. Jenže jsme narazili na problém.

Naše zákony jsou však zastaralé a tato antikoncepce není možná. Muž by musel napřed podstoupit vyšetření před zdravotní komisí, která může schválit tento zákrok. Ta se musí řídit vyhláškou Ministerstva zdravotnictví ze dne 29.2.1972 dle §27 zákona č.20/1966 sb. o péči a zdraví lidu. Tato vyhláška přesně stanovuje kritéria ,na základě kterých je možné sterilizaci u muže provést. Tato kritéria jsou velice přísná a pokud netrpíte nějakou závažnou dědičně přenosnou chorobou / ve vyhlášce jsou přesně jmenované/nebo žena
je schopná užívat jakokoliv antikoncepci, sterilizace u muže není dle dle platného zákona v ČR přípustná. Jsou tu vyjmenovány velmi závažné nemoci, velký výčet (TBC, nemoci ledvin, jater, srdce, komplikované oční problémy, leukémie, hemofílie, dědičné nemoci, diabetes, ...), dále je možné za určité podmínky po císařském řezu, při komplikovaných těhotenstvích či porodech s možností ohrožení života ženy, Při více dětech, do 35. roku po čtyřech dětech, u žen po 35. roku věku po třech dětech.
Tato vyhláška platí také pro sterilizaci ženy, takže, když se zdravá žena nakonec i po psychické stránce pro tuto antikoncepci, může ji to být zamítnuto a nezbývá jí než jen hormonální.) Navíc je ve vyhlášce tento odstavec: Sterilizace je přípustná na zdravých pohlavních orgánech muže, jestliže jeho manželka trpí chorobou, která může být důvodem k provedení sterilizace podle písm. b) a c), ale s ohledem na její zdravotní stav by pro ni sterilizace mohla být nebezpečným zákrokem nebo z jiných důvodů tento zákrok nehodlá podstoupit.
Připadá mi to trochu diskriminující, protože jak se zdá,i z vlastního rozhodnutí žena by měla podstoupit sterilizaci přednostně před mužem. Sterilizace u muže mít také určité negace. Prý někteří muži můžou i přes prvotní přesvědčení mít pocity ztráty mužství a někteří můžou trpět některými místními bolestmi (je to přece zásah do těla).

Nakonec jsme se rozhodli pro zavedení tělíska, jelikož uvolňuje hormonální část jen lokálně a necestuje po celém těle jak u jiných hormonálních antikoncepcí a tudíž je tu menší riziko osteporózy a jiných negativních vlivů. Jen jsem se někde náhodou dočetla, že tělísko může mít vliv na časté a opakované záněty močových cest, což pro mne trpící na tyto problémy není radostná věc.

PS: Zájemcům o přesné znění vyhlášky zašlu mailem.
 fisperanda 


HA je pro mě záchrana 

(11.7.2007 14:41:50)
Musím trochu HA obhájit, pro mě je to jediná možná antikoncepční metoda. Prubla sem už spoustu značek a když sem vybrala dobrou, tak sem neměla žádný problémy, některý moje problémy to výrazně vyřešilo (akné).
Měla sem taky Mirenu, ale nedělala mi dobře a musela sem si ji nechat vyndat.
Vím, že je HA chemie jako dělo, na druhé straně když ji neberu, mám bolestivou ovulaci, přecházející do bolestivějšího PMS a rovnou přichází menstruace, kdy bliju, kroutím se v křečích a abych přežila den, nasypu do sebe 8 Brufenů. Což je strašný. Takže jestli do sebe sypu Brufeny 14 dní nebo beru antikonti mně je už šumák.
A taky mě štve, že si tohle musí řešit ženský samy, že nejsou prášky pro chlapy, že se snad ani nepracuje na jejich vývoji, protože by se ani neuchytily na trhu.
 Jajka 
  • 

Re: HA je pro mě záchrana 

(11.7.2007 15:27:26)
Na vývoji nějaké antikoncepce pro muže se pracuje... ale kdo má trochu přehled v medicíně a fyziologii, ten si musí odvodit, že je to těžká a já bych řekla marná práce. Pohlavní orgány a tvorba spermií u mužů prostě fungujou úplně jinak než ovulační cykly u žen a nejde to "jen tak na měsíc vypnout". U žen je plodnost v cyklech... prostě cca jednou za měsíc dozraje a uvolní se oplodnění schopné vajíčko... což se neděje v těhotenství... pomocí celkem malého množství hormonů se u ženy ale velmi snadno navodí stav, kdy si tělo myslí, že je těhotné a neovuluje, tj. to je třeba podstatou některých přípravků. Pak se vysadí a tělo se zase vrátí do starých kolejí, protože má k tomu vlohy, po porodu taky cyklus umí sám naskočit. (samozřejmě pomíjím celou řadu komplikací mnohých žen kterých HA užívají/užívaly) Nicméně žena zůstává ženou, prostě se jí přidá trochu víc estrogenu/progesteronu.
Ale zkrátka u toho muže to funguje úplně jinak. Tam se spermie jednak tvoří pořád, takže není žádné období přirozené netvorby, které bychom mohli u muže nasimulovat (jako u ženy graviditu)... další problém je, že pak by se to už pravděpodobně neumělo vrátit zpět (muž nemá mechanismy jako žena, aby mu po čase neprodukce spermií ta produkce zase začala... mužům, kteří prodělali nějaký ten zánět varlat jako třeba u příušnic v dospělosti, se ty spermie pak už prostě tvořit nebudou). No a finálně je problém s tím, že by to nemohlo být prostě "přidáním nějakého malého množství hormonu". U mužů tvorbu spermií podmiňuje testosteron. Aby se netvořily spermie, tak by tam ten testosteron nesměl být. Ale muž bez testosteronu by už nebyl muž. Teď to nemyslím v takovém tom "chlapáckém pojetí", ale čistě z toho titulu, že u muže jsou na přítomnosti toho testosteronu závislé i četné ostatní, sekundární pohlavní znaky... jako hloubka hlasu, ochlupení, svalová hmota, třeba i to že nemají prsa (!), to že jsou sexuálně aktivní atd...

Prosím, neberte to jako tak strašnou nespravedlivost... oni si to ti muži nevymysleli aby ženy trápili, prostě mají jiné dispozice než ženy, . U žen je tahle "antikoncepční nevýhoda" zase vyvážena tím, že ony jako jediné mohou odnosit dítě (což je samozřejmě samo o sobě fuška a mnoho z vás mi řekne že by si to klidně odpustilo... ale většina mi asi řekne, že je za to ráda).
 jak 


Re: Re: HA je pro mě záchrana 

(11.7.2007 17:37:43)
Hm, ja Mirenu mam 4,5 roku. Do ted super, ale od Vanoc me boli bricho a v dobe, kdy bych mela MS, me boli prsa, bricho a jsem nafoukla. Nemenstruovala jsem uz skoro 6 let, tak si rikam, ze ty moje priznaky jsou falesna MS. Necham si ji ted uz vyndat. Prasky nesnesu, zvracim. Tak nevi, co dal, mam porad takovy blby pocit, ze chci telo nechat vydechnout.
 Věra 
  • 

symptotermální metoda 

(11.7.2007 21:22:14)
Já jednoznačně doporučuju symptotermální metodu-je stejně spolehlivá jako hormonální antikoncepce a nemá žádné vedlejší účinky:). Informace o ní lze nalézt i na tomto serveru...
 Štěpánka* 4 holky a kluk 


Re: symptotermální metoda 

(11.7.2007 22:13:16)
Nj, ale ta je vhodná pouze pro zodpovědné uživatele. Ne lidi vychované stylem hlavně se neomezovat, tak spolkni prášek a všechno za tebe vyřeší. Vždyť sama pisatelka se ptá, jestli je nějaké to svinstvo též pro muže, když kondom obtěžuje ... co dodat.
 Lea 
  • 

Re: symptotermální metoda - Znáte setver FERTILITY FRIEND??? 

(14.7.2007 17:49:12)
Když jsme se snažili o naše dítko, používala jsem symptotermální metodu nejen jako "poznávání sebe sama", ale chtěla jsem také vědět, jak se moje tělo chová po vysazení HA. Tehdy jsem natrefila na stránky www.fertilityfriend.com a hodně jsem se na nich vyřádila. Tam se při používání symptotermální metody zapisují bazální teploty, průběh menstruace, hlen, stav čípku...prostě mraky informací (nemusíte zdaleka zaznamenávat vše) a tento server vám kreslí každý měsíc graf vaší plodnosti a neplodnosti - a na semaforu ukazuje, zda je styk pro otěhotnění vhodný/nevhodný - záleží na tom, zda otěhotnět chcete nebo ne. První měsíc je k dispozici plná verze zdarma, poté je "ořezaná", ale i tak je tam spoustu zajímavých informací...takže, fakt doporučuju.
 Blanka 
  • 

Re: symptotermální metoda 

(24.7.2007 7:16:20)
Dobrý den, souhlasím s vámi, symptotermální metodu používáme s manželem přes dva roky,je spolehlivá, přirozená, nemá žádná zdravotní rizika a našemu vztahu hodně prospívá.Myslím, že i pohlavní pud musí člověk ovládat.Absolvovali jsem s manželem i kurzy přirozeného plánování rodičovství. Pro více informací www.lpp.cz. Skvělě funguje i při snaze o docílení těhotenství, dá se aplikovat i poporodu a při kojení.Máme jedno dítě, plánované.
 Markéta 
  • 

jedina spolehliva antikoncepce 

(11.7.2007 21:54:41)
... je jit misto toho na prochazku.

a hned potom je to sledovani vlastniho tela.
pokud si opravdu nechcete huntovat telo, tak se to muzete naucit. pokud je vam nasledujici postup prilis slozity, tak vam huntovani vlastniho tela asi zas az tak moc nevadi ...

predem doplnuji, ze se jedna o lekarsky proverenou metodu, ktera je stara jiz asi tricet let.
zena muze otehotnet jen cca 10 hodin (ano, hodin, ne dnu) v prubehu cyklu. K tomu se musi pripocitat zivotnost spermii asi tri dny, tj to jsou tri dny v cyklu, kdy se muze neco stat.
nejzdravejsi a jedina jista metoda je zjistit kdy tyto dny nastanou. uz se to tu psalo, pomoci sledovani teploty, hlenu atd.

je potreba si zmerit kazdy den rano hned po probuzeni teplotu, nejlepe v pochve nebo analne.

funguje to takto:
cyklus se pocita od pocatku menstruace, neplodne dny jsou prvni 4 u zen s cyklem kratsim 28 dnu (pokud je opravdu hodne kratky, je lepe v dobe menstruace radeji vubec nic nedelat) a 6 u zen s cyklem 28 a vice dni.
merit se musi od 4 az 6 dne cyklu. drive ci pozdeji teplota klesne. napr. z 36,9 na teploty cca 36,5 tyto nizke teploty trvaji zhruba 6 dni potom zacne teplota stoupat, pokud namerime trikrat za sebou teplotu o minimalne 2 stupinky vyssi nez v predchozich alespon sesti dnech jiz nemuzete otehotnet az k dalsi mentruaci. tj. napr asi sest dni mate teploty do 36,6 a pak nasledujici tri dny jsou teploty napr 36,8 36,9 36,8. dale uz take nemusite merit, az do dalsiho cyklu, ale je lepe prvnich par mesicu merit celou dobu, pro predstavu a zaroven sledovat sve pocity, naucite se lepe znat sama sebe.

metoda je spolehliva i u nepravidelneho cyklu, proste dokud vam teplota nestoupne, muzete otehotnet.

dale, pokud ve dnech s nizkou teplotou je jedna vysoka, je mozne ji ignorovat, je to nekdy kvuli stresu, nemoci apod.

se sledovanim hlenu nemam moc zkusenosti, vim jen, ze v plodnych dnech je ho vic nez jindy a je tekutejsi a da se "natahnout" jako zvykacka.

na rodine je i diskuze na toto tema, diskuze o bazalnich teplotach na hlavni strane, sama ji nenavstevuji, ale urcite vam tam poradi a doporuci odbornou literaturu ...
 mama 
  • 

co mám dělat? 

(11.7.2007 23:02:11)
Otěhotnět už nechci, je mi 40 let.
Symptotermální metodu se bojím používat. Nejsem si jistá, nakolik ovulaci poznám.
Kondom používat nemůžeme (používala jsem ho mnoho let - cca 12 let -spokojeně a spolehlivě s jinými partnery), protože má-li manžel kondom, nemá erekci.
HA ani omylem, tělísko taky ne (abort místo antiko).
Je to horší, než když mi bylo 18.... chjo
asi půjdeme na procházku ....
 Markéta 
  • 

Re: co mám dělat? 

(11.7.2007 23:54:13)
a ceho se u symptotermalni metody bojis? popsala jsem to jasne, staci dobry teplomer a merit kazde rano. zkus to delat aspon tri mesice a uvidis jak to funguje. pokud se ti to osvedci a naucis se to poznavat, tak se na to teprve zacni spolehat.

u teto metody ZA ZKOUSKU FAKT NIC NEDAS
 mama 
  • 

Markétko 

(12.7.2007 8:41:39)
Za zkoušku bych mohla otěhotnět. Mám miminko, a další dítě, takže to měření je teď obtížné. Když jsem pár měsíců poctivě měřila, neměla jsem výraznou křivku, teploty mi kolísaly. Mám mikroskop na sliny, ale kapradinky si taky dělají co chtějí. Jeden den to vypadá, že začínají růst a druhý den tam nic není. Mám hodně krátký cyklus (24 dní), takže po odečtení pár dní před a po ovulaci a MS už těch "volných" moc nezbyde. Kromě toho, vždy může ovulaci něco ovlivnit a v této metodě je každá nepravidelnost ohrožující. Stačí viróza, ATB. Vědci zjistily, že tělo může ovulovat "na impulz", kterým se nechráněná soulož. Spermie mohou žít dost dlouho .... no, všechno nevyjmenuju.
Dost by mě zajímal pesar, ale ten v Čechách neprodávají a nepoužívají. Dámy, proč ne pesar? Není to HA a má taky vysokou spolehlivost.
 Andrea, syn 6/2004 
  • 

PRO "mama" 

(12.7.2007 9:03:02)
Existuje též strojek zvaný PERSONA COMPUTER, kam se vkládají takové papírové proužky, které se předtím jednotuše řečeno počůrají :) ten pak identifikuje přítomnost hormonu souvisejícího s ovulací a buď ukáže "zelené" nebo "červené" světlo....v ČR jsem ho neviděla, ale v německu ho mají v lékárnách. Pořizovací cena je trošku vyšší, pak se musí kupovat ty papírové proužky, ale myslím, že spolehlivost je vysoká, uvádí se mezi 93-97%. http://frauen.qualimedic.de/Persona.htm
 zuzkasim 


Papírky na zjištění ovulace 

(12.7.2007 22:41:22)
Ano, tuto metodu papírků, které se navlhčí močí a pak se dají do malého přístroje, podle barvy se pak určí plodné a neplodné dny, jsem viděla na pobytu v zahraničí u své spolubydlící z Německa. Říkala mi, že její spolehlivost je 97%, ona sama to už pár let úspěšně používala a to i v období, kdy nebyla se svým přítelem (studijní pobyt v zahraničí), aby měla neustálý přehled o svém těle (jestli se jí ovulace nemění). Připadalo mi to naprosto jednoduché a účinné, ale netušila jsem, že u nás to není k dostání. V každém případě by neměl být zas až takový problém si to nechat od někoho dovézt (není to přece na předpis). My po prvním dítěti používali hlavně kondom, když jsme chtěli druhé, tak jsem trochu víc pozorovala své tělo (občasné bolesti kolem ovulace a hlen), těhotenství přišlo téměř okamžitě.
 Markéta 
  • 

pro mama 

(12.7.2007 23:21:09)
myslela jsem tim, ze je mozne merit, ale nepolehat se na to, dokud nepoznas, jak to funguje a teprve potom se na to pripadne spolehnout, ne naopak, hura do toho a pak ouha. ja jsem taky prvni pul rok jistila kondomem.
pises, ze jsi to uz zkousela. take pises, ze mas male miminko, nevim tedy, kdy jsi to zkousela, pokud to bylo v dobe, kdy jsi jeste kojila, tak je opravdu mozne, ze se teploty chovaly jinak. telo totiz pri kojeni reaguje dost jinak a nastup ovulace se rozpoznava mnohem hure a je nepravidelny.
s temi malymi rozdily v teplotach, napada mne, ze to treba muze byt i teplomerem, je lepsi mit hodne kvalitni elektronicky a merit analne, tam je to nejpresnejsi.
ovsem nejsem militantni, opravdu to neni pro kazdeho.
me to vyhovuje a skoro tri roky jsme to meli jako antiko s tim, ze v plodne dny kondom, a je to risk, vyslovene pisou, ze kdo riskuje, at se nedivi..., no a v neplodne ... :-))))
tehu bylo planovane, hned na druhy pokus.
uznavam, ze je vopruz merit kazde rano, ale je to prece jen zdravejsi nez HA a podle statistik je uspesnost zhruba stejna, tj. nejakych tech 98 nebo snad i 99 procent. lepsi je opravdu uz jen jit na prochazku, ... misto toho ...
 Lída+2 


Re: jedina spolehliva antikoncepce 

(12.7.2007 6:42:17)
Jo tak to by mě zajímalo jak se tahle metoda používá, když ten cyklus je nepravidelný.:-DDDDDD
Třeba já mám rekord asi 125 dní. 72 není vyjímka, 63-38 je skoro normální... sen tam i 45. snad nikdy jsem neměla 28 jo měla když jsem brala antikon....nebo když mě dávali injekce,aby se to trochu srovnalo a mohla vůbec otehotnět.
 Hryzalka, 2 myši 


Spolehlivá? 

(12.7.2007 8:58:59)
Souhlasím s Lídou, můj cyklus (pokud jsem neužívala HA) se nedal nazvat cyklem - jednou třeba 62 dní, pak třeba 39 dní, pak zase 78 dní, mezitím 10 dnů jakéhosi špinění. Jednou, asi v mých sedmnácti letech, jsem buď menstruovala nebo špinila celé dva měsíce prázdnin (úžasná zkušenost). Obě mé těhotenství byly plánované a dlouho dlouho jsme se museli snažit. Přesto, i když mi po každodenním měření bazálních teplot původní gynekolog tvrdil, že s největší pravděpodobností nemám žádné plodné dny, jsem nakonec přirozeně otěhotněla. Takže podle mne, opět to není metoda pro každou ženu.
MMCH - kamarádka, která taky pouze v plodné dny používala s manželem kondom, čeká v říjnu třetího potomka (samozřejmě neplánovaného:-((
 Mery72 


kontakt 

(12.7.2007 21:54:48)
Známá pracuje v poradně PPR, kde se setkávají i s takto nepravidelnými cykly. Můžu poslat jejich mailovou adresu.
 Konie 


Re: jedina spolehliva antikoncepce 

(12.7.2007 9:55:16)
Tak já jsem byla veliký zastánce téhle metody a velmi jsem za ni bojovala. Nasadila jsem si ji po svých dvou dětech a velmi jsem si to několik let užívala. Teď čekám naprosto neplánovaně třetí dítko a skoro uvažuju o sterilizaci. Na mě se totiž manžel jen hezky podívá a jsem v tom. A navíc si se mnou příroda zalaškovala, protože jsem otěhotněla v "neplodné" dny. Takže pokud nechci čtvrté dítě, tak budu velmi přemýšlet jak na to, protože hormonálka mi nevyhovuje, tělíska mít nemůžu... Ale kde je vůle, je i cesta...
 Věra 
  • 

Re: Re: jedina spolehliva antikoncepce 

(12.7.2007 10:18:25)
Každá antikoncepce má nějaký koeficient spolehlivosti, u žádné není pravděpodobnost 100%, že žena nemůže otěhotnět, 100% je pouze sexuální abstinence...:). Největší koeficient spolehlivosti je u hormonální antikoncepce a stejný je u symptotermální metody.
 Perlorodka 


Homeopaticka antikoncepce 

(12.7.2007 9:34:23)
Moje homeopatka mi rikala, ze ma homeopatickou antikoncepci a nekolik jejich pacientek ji pry uspesne pouziva. Ja sama jsem ji nezkousela, pouzivame bez problemu kondom, ale vzhledem k charakteru homeopatik (zadny vedlejsi ucinky - zadny zdravotni rizika) by to mohla byt skvela moznost.
 Kabi + Bea 04 + Bertík 08 


Re: Homeopaticka antikoncepce 

(12.7.2007 10:19:43)
A co ovulační tester?
http://2324.elektrocoleti.cz/ovulacni-tester-lady-q-scope+dp35460/
nemám s tím zatím dlouhodobé zkušenosti, používala kamarádka, která chtěla otěhotnět (a otěhotněla), na určení plodných dnů. Funguje jako mini mikroskop, ráno se nasliní, chvíli počká, prohlédne vzorek - tečky neplodné, kapradina plodná a je jasno. Také to není velká investice a mohlo by fungovat jako symptotermální metoda. Já už do hormonů taky nikdy jít nechci, takže tohle mi připadá v kombinaci s kondomem pro plodné dny jako dobré řešení - ale je fakt, že nepotřebuju 100% spolehlivosti.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Homeopaticka antikoncepce 

(12.7.2007 19:12:09)
Na to bych jen řekla, že homeopatikům se na sto procent věřit nedá. Jen tak mimochodem mi lékařka nedávno jedno napsala, prý skvělé na bolení v krku - nezabralo, a to jako že vůbec. A spoléhat na to, že možná neotěhotním, při mých zkušenostech s otěhotněním, kdy mi stačí, aby se manžel přiblížil na víc jak metr, no to asi ne :))))
 Tragika 


TYČINKA POD KŮŽI 

(12.7.2007 10:26:11)
JÁ MÁM U® DESET LET VÝBORNOU ZKU©ENOST S TYČINOU ZAVEDENOU POD KŮ®I. FUNGUJE TO NA PĚT LET A ®ÁDNÝ PROBLÉM PŘI VYNDÁVÁNÍ NEBYL. JE TO ©ETRNĚJ©Í NE®-LI ANTIKONCEPCE ,,PRÁ©KOVÁ,, A JEDNOU ZA PĚT LET SI VZPOMENU. NORPLANT JE FAKT SUPER.
 Saron 


Bez antikoncepce 

(12.7.2007 13:29:40)
Nikdy jsem antikoncepci nechtěla brát. Příčilo se mi to. Připadalo mi to silně nepřirozené a taky to proč já jako žena bych měla pořád strádat. Můj partner také nechtěl, abych cokoli užívala. Roky šli dál a mě přibývaly děti. Doktorka mě pořád do nějaké hormonálky nutila. Nakonec jsem měla dvakrát injekci Depo Provery. A hrůza!! Už nikdy více, proč jsem se nechala tak hloupě přemluvit. Strašně jsem si to vyčítala. Věděla jsem, že každá hormonálka má více vedlejších účinků / a to každá /. Věděla jsem, že bych si huntovala své tělo. Jsem na sebe hrdá, že jsem svůj produktivní život prožila bez antikoncepce. Na svět jsem přivedla 6 zdravých dětí. A co na tom. Je to přirozené. Dnešní doba si na ženách vybírá krutou daň . Hormonální antikoncepce je podle mého názoru pomalá cesta k vymírání lidstva. Doporučuji ženám, které opravdu už nechtějí děti - sterilizaci. Pak už se nemusíte strachovat co bude. Ty , které chtějí děti - klidně roďte. Je to dar.
 mama 
  • 

Re: Bez antikoncepce 

(12.7.2007 20:53:45)
nejsem si tím tak úplně jistá, ale kamarádka - zdr. sestra, mi říkala, že po sterilizacoi je nutné brát hormony, aby předčasně nenastal přechod.... To je hezké, rodit, ale ty porody po 40. už taky nejsou nic moc. Kdo by se o ta naše robátka staral?
 Saron 


Re: Re: Bez antikoncepce 

(12.7.2007 21:07:10)
Právě proto je asi už lepší ta sterilizace. Já teda po ní žádné hormony nejím. Nikdo mi nic neříkal a stejně bych je nebrala. Prostě žádné hormony. Ať se tělo s tím vypořádá samo.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Bez antikoncepce 

(13.7.2007 8:06:59)
Víš Sharon, tvoje názory mi přijdou trošku extrémní - a hlavně hrozně defitinivní. Já mám děti dvě, momentálně jsem ve stavu, kdy si myslím, že více dětí už mít nebudeme, jsem spokojená s tím, jak to je. Zaprvé si myslím, že sterilizaci mi někde po dvou dětech jen tak neudělají a za druhé, svět není černobílý, možná přijde chvilka, kdy po dítěti zatoužím. Ovšem přes číslo tři bych nešla. Mám ještě nějaké nesplněné životní plány, které by s miminkem za zadkem a další hordou dětí šly splnit jen velice, velice těžko. Tím nechci snižovat maminky, kterým to vyhovuje, možná to i svým způsobem chápu. Takže, jak bys to řešila teď - otěhotním okamžitě, ochranu mít musíme, ale taky se ztotožňuju s výše zmíněným, že ve šťastném manželství kondom nemá místo, rodit děti jako na běžícím páse nepřichází v úvahu a uzavřít si navždy cestu k mateřství taky ne .... fakt mi z toho vychází jenom HA.
 Úja 
  • 

Re: Re: Bez antikoncepce 

(13.7.2007 9:54:25)
Pořád mi nejde do hlavy, co má kondom (či jeho nepoužívání) proboha společného se ŠŤASTNÝM MANŽELSTVÍM? Tedy ve šťastném manželství není místo na kondom (= pro někoho mírné nepohodlí), ale je naprosto adekvátní, že si jeden z partnerů poškozuje zdraví hormony? A nejen sobě (viz zbytkové hormony v odpadní vodě)? Používání HA vytváří štěstí?! Já myslela, že HA je ochrana před nežádoucím početím, ne droga štěstí.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Jak to říct?! 

(13.7.2007 12:20:54)
No, vzhledem k menší četnosti intimních chvilek - při péči o dvě děti to znáte snad všechny :), upřednostňujeme kvalitu - pomalu, dlouho, sem tam přerušit něčím nekoitálním - a to prostě s kondomem nejde - fakt, vyzkoušeli jsme to, protože byly období, kdy jsem HA také nebrala - a to pak stojí za nic. :))))
 Úja 
  • 

Re: Jak to říct?! 

(13.7.2007 23:44:12)
Já se ptám, co to má společného s tím ŠŤASTNÝM manželstvím... tedy např. když má někdo nešťastné manželství, tak přejde z kondomů na HA a bude šťastné :o) Nebo kdo používá kondomy a je v manželství šťastný, tak si to vlastně jenom nalhává, protože s kondomem šťastný být nelze... Já jsem vždycky myslela, že šťastné manželství je něco, na čem muž a ženy dlouhá léta pracují (nejen v posteli)... a ono stačí vyhodit šprcky...

Někomu to s kondomem nejde, někomu ano. Nás s mužem kondom nijak neomezuje v délce, polohách, přerušení milování ani v žádných technikách (a přijde mi to velmi kvalitní, stejně jako při HA). Ale co já mám co říkat, vždyť žiju v nešťastném manželství :o)))
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Myslím, že trošku přeháníš. 

(14.7.2007 7:47:46)
Samozřejmě, že jsem to nemyslela tak, jak ty to tady podáváš. A myslím, že to i dobře víš, jen si prostě potřebuješ do někoho rýpnout. Budiž. Do mě. Mě to nevadí. Já beru kondom hlavně jako ochranu proti pohlavně přenosným nemocem - tak jsem chtěla říct, že v manželství, které je šťastné = partneři si mohou dovolit mít k sobě důvěru, není tohle zapotřebí. Je to prostě kus gumy a každý kousek navíc nám osobně vadí - pokud vám vyhovuje, gratuluju, nemusíš si lámat hlavu vedlejšími účinky antikoncepce.
 Saron 


Re: Re: Bez antikoncepce 

(13.7.2007 11:28:35)
Nemusíš rodit děti jak na běžícím pásu. Já se také snažila jich mít co nejmíň, samozřejmě přirozenou cestou. Jde o to , že antikoncepce je opravdu moc škodlivá. Nechápala jsem proč bych ji musela jíst zrovinka já. No a když jsem neplánovaně otěhotněla , musela jsem to přijmout jako přirozený chod života. Ale je to na každé z nás jak se rozhodne.
 farusa 


Re: Re: Re: Bez antikoncepce 

(13.7.2007 12:29:46)
mohu se zeptat jak staré máš děti? Naprosto s tebou souhlasím
 Saron 


Re: Re: Re: Re: Bez antikoncepce 

(13.7.2007 15:32:55)
Mám dva syny : 15 a 12 let. Čtyři dcery: 7, 6, 4 a 16 měsíců. U dcer určitě nebudu chtít,aby pojídali antikoncepci. Spíš je povedu k zodpovědnosti ve vztazích. Aby své děti přijímali jako já a milovali je. Není řešení nedopovat se od 15 práškami, ale mít opravdický vztah v manželství. Chci,aby si z toho jak jsem se k tomu postavila něco do života odnesli. Doufám, že mi to vyjde. Znám totiž spoustu žen, které mají po antikoncepci velké problémy. Viz reakce tuším Hanky - pode mnou.
 farusa 


Re: Re: Bez antikoncepce 

(13.7.2007 12:34:05)
souhlasím se Saron. Děti máme zatím dvě, ale dalšímu se nebráním. HA ani tělíska nechci používat. Je to u nás na manželovi a sny i s dětmi docela plním. Nikdy jsem nebyla na mateřské, vždy jsem zvládla i práci, s manželem se střídáme, někdy jsme matka na plný úvazek (vařím a vařím a peču a peču a hraju si a čtu.....) a někdy to nechám na babičkách na manželovi a plním si nějaké své touhy. Naprosto mi vyhovuje život bez antikoncepce a dovedu si představit mít klidně šest dětí.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Re: Re: Bez antikoncepce 

(13.7.2007 13:36:38)
Můj manžel chodí z práce domů docela pozdě a babičky nemáme, takže já budu muset počet dětí redukovat :))) každopádně, jsou sny, které si plním i s dětmi, já jsem hodně spokojená maminka. Ale jsou také sny, které vyžadují více času a hlavně takové té duševní pohody, a protože moje holky jsou to nejlepší, co se mi mohlo v životě povést, nechci je o sebe ochuzovat, prostě být jim k dispozici, kdykoliv to potřebují. A kdyby bylo dětí více, asi bych se už nedokázala od nich tak odpoutat a dopřát si i sobě svoje koníčky a touhy.
 Linda, 1 dítě 
  • 

Pro Sharon a farusu 

(13.7.2007 15:59:54)
Dámy, ale jakákoliv antikoncepce je přece určena ženám, které chtějí mít sex a nechtějí mít děti! Pokud je vám jedno kolik budete mít dětí, tak je snad jasné, že pro vás antikoncepce není. Je jasné, že každý je svým založením jiný a tak jako pro vás hormony nepřichází v úvahu, pro mě zase nepřichází v úvahu neplánované rodičovství...
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Pro Sharon a farusu 

(13.7.2007 20:48:50)
Asi takhle nějak jsem to taky myslela.
 Elzina 


Re: Bez antikoncepce 

(15.7.2007 14:57:14)
Moc si vás vážím za tento příspěvek.
 Hanka 
  • 

Antikoncepce? Nikdy 

(13.7.2007 13:50:45)
Tak jsem byla včera propuštěna z nemocnice po prodělané akutní trombóze......měla jsem štěstí, doktor na příjmu
v nemocnici byl pašák a okamžitě poznal oč se jedná a nechal mne sanitou s houkačkou převézt na jednotku intenzivní péče angiologii. Tam jsem podstoupila dost drastickou, ale razantní léčbu, ale žiju!!!!!
A důvod ANTIKONCEPCE. Je toho prý moc...... Jak to budem dělat dál nevím, danu mít nesmím po císařském řezu,
kondom nevyhovuje. Snad se vymyslí něco pro pány.......
 Saron 


Re: Antikoncepce? Nikdy 

(13.7.2007 15:40:23)
Tak to je mi líto, že to u tebe zašlo až tak daleko. Ono už ty negativní vlivy antikoncepce jsou čím dál tím víc známy. Proto jsem ji nikdy neužívala. Je to všechno zásah do přirozeného běhu ženy. Utlumovat plodnost je silně nepřirozené. My jsme to s manželem vždycky hlídali. No ale když jsem otěhotněla, brali jsme to jako další úspěch naší rodiny. A opravdu nám potom to dítě přineslo radost. Vždyť vzniklo z nás dvou.
 Linda 
  • 

Re: Re: Antikoncepce? Nikdy 

(13.7.2007 16:08:18)
A to myslíš, že je přirozené? Přece menstruace je nepřirozená - ta vede k nepřirozenému výkyvu hormonů. Příroda to přeci chtěla tak, aby žena byla neustále těhotná, po celou dobu své plodnosti. Ovšem pochybuji, že by takováto žena byla zdravější než ta, která používá hormonální antikoncepci. (A záměrně zde nekomentuji fakt, že většině dnešních žen není lhostejné, kolik dětí se jí narodí...)
 Janka+3 kluci 


Re: Re: Re: Vasektonomie 

(13.7.2007 21:27:54)
Ahoj rodiče, máme s manželem 3 kluky a kvůli potížím s játry jsem nemohla brát HA, takže jsme
se po dlouhém rozvažování před 7 lety rozhodli, že jeden z nás se nechá sterilizovat. Nakonec
se nechal sterilizovat manžel - je to prostě skvělej chlap bez komplexů a teď si užíváme svobody.
Více jsme o tom spolu psali na diskusi na rodině - vasektonomie.

http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=1519137

 mama78 


Re: Re: Re: Antikoncepce? Nikdy 

(16.7.2007 23:19:51)
Tak to tedy nevim, jestli je neprirozene menstruovat nebo brat nejake umele svinstva!!!!!! Chodila jsem k lekarce tradicni cinske mediciny a ta my vylozene sdelila, ze neprirozene je nemit menstruaci (ona ta priroda zase tak blba neni)
Rozdil z dobou pred xy lety je v tom, ze drive se prumerna zena dozila treba jen triceti let. Logicke pak, ze menohla menstruovat dele.
 Anna K.,děti 9a6let 
  • 

Re: Antikoncepce? Nikdy 

(15.7.2007 14:12:53)
Dobrý den,nikdy jsem se ještě neúčastnila žádné diskuse na netu, ale toto mě donutilo! myslím, že veškerá hormonální(tabletky,Mirena,Depo-provera,tělísko do podpaží) je svinstvo. Mně samotné většinou žádné větší problémy nedělala, ale stejně jsem se toho vzdala, neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit. Používáme osvědčenou "gumovou" antikoncepci. Je to pouze o pohodlnosti a zvyku!
Mně to nevadilo nikdy a manžel byl proti(pouze a jen pohodlnost!) a asi po půl roce mého neústupného postoje si prostě zvykl. Kromě antikoncepce vás to uchrání i proti přenosu nežádoucích mikrobů.
HA má totiž nepříznivý vliv jak na ženské tělo atk na životní prostředí! Vylučuje se močí do vody a prakticky se zní nedá vyčistit, tak že se to pak zpětně pije. I muži! A to že se snižuje plodnost mužů je všeobecně známo, myslím, že i toto je jeden z vlivů.
A také je to nesrovnatelně levnější!
 mama78 


Re: Re: Antikoncepce? Nikdy 

(18.7.2007 14:03:44)
To je i muj nazor. A je to jen dobre, ze se cim dal tim vice zen HA brani. Zenske myslete na sebe a na vase deti. Protoze ty hormony z povrchu zemskeho jen zak nezmizi a ohrozuje se tim i zdravi pristich generaci. A vsem chlapum, kteri ty kondomy (ci vasektomii, ktera je jako zakrok u chlapu minimalni, zatimco sterilizace u zen velky zakrok) neodmitaji, jeste jednou velke diky.... Myslim, ze v tu chvili se ukaze, jak moc vasemu chlapovi na vas zalezi!
 Draci mamka 4+1 


Re: Re: Antikoncepce? Nikdy 

(9.8.2007 16:46:04)
taky mám takový názor, jen ty kondomy nás vyjdou dráž než ATK...
Mám dobrý pocit, když nepoužívám ATK, ani spermicidní gely mi nevyhovují, to mi přijde taky "moc chemické".
 Krevetka 


Re: Antikoncepce? Nikdy 

(5.1.2009 18:20:27)
Antikoncepční kroužek NuvaRing.
 Indyb 


no, 

(15.7.2007 9:20:38)
musim rict, ze pokud doktorka znala podrobne tvou anamnezu, vubec se do tohodle nemela poustet.Mit artrozu a pouzivat tuto antik. to je o usta.Popremyslela bych o tom zda ji ma, a jestli ano tak mozna o zmene lekare.
 Míša, Kristýnka a Matýsek 


Yadine 

(15.7.2007 11:02:49)
Ahoj Lindo,

mám dvě děti a jsem přibližně stejně mladá. :) Před rokem jsem svůj problém vyřešila. Hledala jsem, úpročítala jsem, ale stejně jsem nakonec skončila u prášků, protože mi připadaly jako nejmenší zlo. K nim jsem si pořídila pípátko (najdeš ho na www.pipatko.cz). Dokud ho nevypneš, bude ti pípat a pípat až si prostě tu pilulku vemeš. A antikoncepce? Měla jsem strach z přibírání, po dětech jsem zrovna nebyla laňka a hledala jsem až jsem našla Yadine. A i když se tvrdí, že se s antikoncepcí nedá hubnout, beru jí a ¨jsem o 15kg lehčí. Samozřejmě jsem upravila k tomu jídelníček a hlavně se snažím pravidelně jíst. :) Takže mnoho zdaru při hledání té správné antikoncepce pro tebe, pípátko si stopro pořiď ta investice stojí za to! :)
Míša
 Lilly+Helenka05,Hedvika08 


Pharmatex 

(15.7.2007 14:15:55)
Nepročetla jsem všechno, ale nikde jsem nenarazila na žádný názor k nehormonální - chemické antikoncepci. Myslím, že to je řešení. Pokud vím, úspěšnost je až 80 %, což sice není dokonalost, ale zas je to šetrné k vašemu zdraví a spolehlivější než počítání plodných dnů.
 Elzina 


Re: Pharmatex 

(15.7.2007 15:00:25)
O tom jsem nikdy neslyšela, ale už to slovo "chemické" mi nepřipadá moc šetrné. :-) Můžete k tomu napsat něco víc, jak to působí a jak se to užívá?
 Míša, Kristýnka a Matýsek 


Re: Re: Pharmatex 

(15.7.2007 22:51:17)
Pharmatex je pokud vím buďto tableta, která se zavádí 5 min. před stykem nebo gel, který je možno použít ihned. Používala jsem gel než jsem se rozhodla jakou antikoncepci si vyberu. Je volně prodejný v lékárně.
 Jarka 
  • 

Nebo levnější Patentex Oval 

(16.7.2007 16:40:09)
Patřím k tém, kterým nevyhovuje ani HA ani kondom a Pharmatex můžu jen doporučit. A teď už je zase k dostání Patentex Oval - totéž, ale za téměř poloviční cenu. V pochvě to vytvoří prostředí, ve kterém spermie, které se tam dostanou, nepřežijou. Žádný vedlejší účinek to nemá, je to volně prodejné.
 Myss 


Re: Nebo levnější Patentex Oval 

(20.7.2007 23:43:31)
mam presne stejny problem s HA a stejnou zkusenost s Patentex Oval.uspesne ji pouzivame mnoho let.Nic jineho bych nebrala.
 Bára+3♀ 


Re: Re: Nebo levnější Patentex Oval 

(22.7.2007 11:32:51)
jj, Patentex Oval můžu jen doporučit!!! taky bez problémů a funguje uplně přesně,musí se jen dodržovat návod:))
nemá vedlejší účinky a 12 čípků stojí cca 160 Kč, takže o mnoho levnější než HA.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Nebo levnější Patentex Oval 

(22.7.2007 11:56:55)
Jestli to je levnější záleží na tom, jak často souložíš :-)

Jinak jsem si to teď vyhledala a dočetla jsem se, že se musí užít 10 min. předem, tzn. spontánní rychlovka v koupelně, než přijdou děti, asi nepřipadá v úvahu a pokud by následovala ještě jedna, musí se zavést další a znovu čekat, takže asi stojí za to mít po ruce i kondom.
Taky je třeba brát to všude s sebou, stejně jako kondom.
 Lucka, 3 děti 
  • 

znečištění živ.prostředí 

(17.7.2007 21:25:56)
Jsem ráda,že to tady někdo zmínil.Znečištění vody hormony je alarmující,ale nemluví se o tom.Dodnes se nepřišlo na látku,která by hormony vázala. Jsou známé zvířecí druhy, snad nějací mloci, nevím, které díky hormonům mění pohlaví. Jaký to bude, nebo má vliv na lidi, si můžeme zatím jen domýšlet. Změna psychiky ženy taky není od věci. Hormonální antikoncepce je velké svinstvo.
 Daniela 
  • 

Re: Vasektomie 

(19.7.2007 21:02:04)
A můžeš se s námi o ty informace podělit?? Co to je, jak to funguje, opravdu je to vratné, jak je to spolehlivé?
Díky.
 mo-mo 


Vasektomii mám za sebou 

(13.1.2009 12:18:26)
Moc se tady na toto téma nediskutuje. Já to mám čerstvě za sebou (před 3 dny). Pozor na tvrzení, že je to vratné. Je, ale operace se vším všudy (nechci domyslet prachy) a úspěšnost minimální - rozhodně na to nespoléhat. Koukněte na videa na YuTube. Zákrok je opředený mýty a bláboly, na kterých je jen zbla pravdy-rakovina, odumírání mozkových buněk..... Já měl perfektní přístup lékařů i personálu. Druhý den po už jsem měl chuť. Sice opatrně, ale šlo to.
 mo-mo 


Vasektomie 

(19.1.2009 13:49:08)
Ještě k předchozímu:
Už je to deset dnů a kdybych nebyl nachlazený už jsem na sjezdovce. Necítím žádné omezení.
 Edita 
  • 

Antikoncepce 

(17.7.2007 23:10:22)
Tak mi to nedá, aby jsem se nepřipojila k debatě. Brala jsem Depo-proveru 3 roky a nemůžu si stěžovat.Nejen, že jsem zhubla, ale i ty roky bez menstruace byli fajn. Pak jsme se rothodli pro potomka, asi 6 měsíců trvalo, než se menstruace začala pravidelně objevovat a za dalších 6 měsíců jsem otěhotněla. Takže já doporučuji všem.
 Renata, 1syn a dvojčata na cestě 
  • 

spermicidní čípky 

(20.7.2007 12:28:07)
já po prvním dítěti odmítla jíst prášky, a tak jsem hledala a našla antispermicidní čípky - volně prodejné v lékárně. Před stykem se zavedou, chemicky ničí spermie a nemají vedlejší účinky, jako třeba prášky. Používají se jen když je třeba a neničí mi zdraví. Paráda. A fungují.
 Iva25, zatím bezdětná 
  • 

Re: spermicidní čípky 

(2.1.2009 5:00:00)
Ahoj všichni/všechny.
Já brala HA 9 let... Po přechodu z trisistonu na Yadine mi začaly kruté migrény, bylo to čím dál horší, trvaly tři dny a vystupňovalo se to tak moc, že jsem měla 4x měsíčně tří denní migrény. Doktoři mě vláčeli po všech možných vyšetřeních, nic nenašli, až někoho napadlo, že by to mohlo být z prášků... Po té, co jsem se vrátila zpět k triquilaru (stejné hormonální složení jako trisiston-ten se mezi tím přestal vyrábět) se to zlepšilo, ale nezmizelo to úplně. Když jsem vysadila HA úplně, začaly se mi dělat cysty na vaječnících a ty mě trápí dodnes. Momentálně s přítelem používáme spermicidní čípky v kombinaci s přerušovanou souloží a všechno je fajn.
 JankaP 


Tyčinka pod kůži - kdo používá? 

(21.7.2007 18:16:38)
Holky,
používá některá z vás (kromě Tragiky) tyčinku pod kůži?
 Jana Zivna 
  • 

A co telisko? 

(23.7.2007 18:36:26)
Zdravim vsechny maminky,

Moje zkusenost s hledanim antikoncepce byla celkem podobna. Drive jsem take brala pracky a dost jsem pribrala na vaze, dalsi neblahy dopad melo i nadmerne zavodnovani organismu. Zkusila jsem hned nekolik doporuceni ohledne pripravku leckdy nehlede na cenu a vzdy to bylo prakticke stejne. Naplast taky bohuzel zklamala. Kdyz se mi narodil syn (druhe dite), s manzelem jsme se definitivne rozhodli ze nejblizsich 4-5 let dite mit nebudeme. Po prozkoumani veskere mozne aktikoncepce jsem nakonec rozhodla o telisku. Muj porodnik mi doporucil telisko Multiload ( :) ). Mam ho uz vice nez pul roku a jsem velmi spokojena. Takovou svobodu a pocit zdravi jsem neznala uz nekolik dlouhych let. Pokud resite stejny problem, prokonzultujte tuto variantu se svym gynekologem, urcite to stoji za zvazeni.

S pozdravem Jana Zivna
 Zdenka dospělé děti 
  • 

Depo provera 

(11.2.2008 18:01:58)
Před měsícem jsem si nechala na doporučení lékařky píchnout ant.injekci.Stále jsem špinila tak po měšíci mi píchla ještě jednu,už je to týden,a stále špiním.Po přečtení názorů na tuto antikoncepci,jsem rozhodnutá,že to byla druhá,ale poslední injekce.
 helca,dve deti 
  • 

Re: Depo provera 

(19.2.2008 23:51:11)
tak a jsem z toho vseho,celkem zmatena,jeste pred ctenim vsech clanku jsem byla presvedcena ze zaujmu postoj nekterych z vas pisatelek,co si nechali zavest telisko,ale ted jsem na vazkach,a uz premyslim jak to vlastne zvladnem bez vsi te chemie,která nam dopomáhá neotehotnet.natolik si cenim sveho zdravi,a hlavne zdravi svych deti,ze HA prestanu uzivat,ale co zbytek zenskeho pokoleni,jejich deti atd.je mi z toho vselijak,a prvni vec kterou udelam je ze zacnu u SEBE.
 Lubos 
  • 

antikoncepce pro muže 

(9.7.2008 23:41:08)
ona antikoncepce pro muže existuje,stačí užívat testosteronové injekce jako např sustanon nebo omnadren.Funguje to spolehlivě jako ženská antikoncepce aplikace 1*tydně a narozdíl od ženské antikoncepce to má i řadu pozitiv.doba užívání by však neměla přesáhnout 3-6 měsíců.
 Janka 
  • 

Depoprovera-už nikdy!!! 

(3.5.2009 16:03:13)
Ahojky.Píchala jsem si Depoproveru 2,5 roku.Mám 1 dítě a druhé jsem zatím neplánovala.Byla úžasná,od začátku jsem nemenstruovala a vedlejší účinky o kterých jsem věděla naprosto žádné.Trvalo to ovšem jen do té doby co jsem si našla po 1,5 roku užívání, bulku v prsu (naštěstí nezhoubný nádor).Poukazovala jsem na to,že beru Depoproveru,ale nikoho to nezajímalo.Za rok jsem si našla další bulku v druhém prsu (nedávno).Teprve teď mi onkolog sdělil,že to mám s Depoprovery,protože je to pro tělo velká dávka hormonů,která mi tohle způsobuje.Okamžitě jsem ji musela vysadit.Byla jsem v šoku,protože gynekolog mě na něco takového vůbec neupozornil a příbalový leták jsem ani neviděla,protože mi ji v ordinaci hned píchnul.Teď čekám až přestane působit,což bude prý pár měsíců trvat.Díky téhle "skvělé" antikoncepci musím pravidelně navštěvovat onkologii a mám zjizvená prsa po operacích.Chtěla jsem jen tímto poukázat na všechny ženy co ji berou,ať si pravidelně prohlíží prsa,aby je nepotkalo něco podobného co mě.
 Horempádem 


Re: Depoprovera-už nikdy!!! 

(3.5.2009 16:07:51)
Janko, mě se zase z běžné antikoncepce (prášky) dělaly cisty na vaječnících. Nikdo to tomu nepřikládal. Až já , když mi po nich začalo být špatně, tak jsem je někdy na delší dobu vysazovala. Tehdy jsem zjistila, že když je neberu, tak se cysty nedělají. Jakmile jsem je znovu nasadila, tak to začalo na novo a po čase se začaly tvořit znovu. Teď jsem zkusila Evru a ta mi je nezpůsobuje. Přesto antikoncepci využívám jen tehdy, když třeba potřebuji překlenout menzes kvůli dovče~d~ Jinak jí nechci ani vidět~t~
 Mirka, syn 9, dcera 13 
  • 

Určitě bych nechtěla na clapovi, aby si nechal přerušit chámovody. 

(24.8.2009 15:03:02)
Když mužská antikoncepce, tak prezervativ. Každej slušnej mužskej si to vezme. My jsme tak bez problémů začali, pak jsme si čtyři roky bezstarostně užívali a když jsme měli dvě děti, tak jsme přešli na starý dobrý kondom. Hormonální antikoncepce je zjevně svinstvo. Pro mne je to pohodlné, Jarda si také nestěžuje, tak co? Sice mu to trvá déle, ale říká, že je mu to příjemné. Já vím, že to není sichr, ale ty nejrizikovější dny vynecháváme. A pak - třetí mimčo by třeba potěšilo.
Za týden jedeme na dovolenou a já uvažuji, jestli náhodou "nezapomenu" gumy doma.
 Radka Seemanová 


Re: Určitě bych nechtěla na clapovi, aby si nechal přerušit chámovody. 

(31.8.2021 7:38:38)
Přesně tak. Toto je sice už starší diskuze, ale dost mne zaujala. Já jsem brala antikoncepci zhruba od 16 - 20 let, přibrala 10kg a když jsem jí vysadila, tak trvalo 3/4 roku než se tělo dalo zase zpátky dohromady. Odmítám takové svinstvo ještě někdy brát.. Po porodu jsme začali kupovat kondomy a za mě je to to nejlepší, co pro své tělo můžu udělat. Prostě jich nakoupím hromadu na eshopu a je to :D

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.