| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Feministka? Skoro každá…

 Příspěvky 110 z 357 [Dalších 347 >>]
Iva + 2
  • 
24.5.2008 17:49:48
To je ale nesmysl. Vzhledem k současnému nedostatku odborných pracovníků na našem pracovním trhu bude žena, která si již vybudovala v zaměstnání jisté postavení, mít jednak vyšší příjem, jednak práci zajištěnu, jednak ji firma vyjde vstříc např. částečným úvazkem, prací z domova apod. Což tedy u dvacetileté pokladní v sámošce nepadá v úvahu. Dotyčná pak může být více doma s dítětem, je méně závislá na manželovi ( např. se od něj nemusí nechat mlátit), je sebevědomější, může dítěti nabidnout více podnětů, lépe odpovídat na jeho všetečné otázky a rozhodně od něj nebude utíkat na diskotéky apod., protože tohle už má prostě za sebou. Takže tak. Tím nechci říct, že dvacetileté pokladní nemohou být dobré mámy, jen to mají výrazně těžší. Iva
Monca, dva kulihrasci
  • 
30.9.2007 2:54:51
Souhlas, presne vystizene!!
Monca, dva kulihrasci
  • 
30.9.2007 2:53:51
Souhlas, presne vystizene!!
26.7.2007 10:29:37
Souhlasím s Tvou reakcí na článek. Já sama jsem technický anitlalent, takže nikdy nebudu kamarádka s benzínovou sekačkou ( s tou elektrickou to šlo), čištění filtru v bazénu mě taky moc neláká a o letování IPY na garáž ani nemluvím. Tohle v klidu přechám manželovi a s radostí půjdu pověsit na zahradu prádlo nebo upeču nějaký dobrý koláč.
Pár let jsem po mateřské a domácí práce zvládám v pohodě. Pokud člověk používá mozek, tak to jde. Mám ráda čistou domácnost, ale nejsem jejím otrokem. Teplé večeře nevařím (všichni máme oběd v práci či ve škole), dětský pokoj jsem donutila dceru si uklízet sama. myčku vyklízí ten kdo příjde první domů, žehlím večer u televize - mám sedavé zaměstnání, takže mi změna polohy jen prospěje.
Je pravda, že mám moc hodného muže, který mě nikdy nebuzeruje, že jsem něco neudělala dle jeho představ (někdy i pomůže), já mu na oplátku nikdy neříkám, že ta oprava už měla být včera a ať to dělá zprava a né zleva (plot klidně natřu sama).
Spíš než o feminismu je to o vzájemné úctě, toleranci a životním krédu: "Žít a nechat žít".
16.7.2007 22:51:41
Raději dotyčnému vrazím nebo řeknu, že se mi to nelíbí, než abych to rozkřikovala. Zrovna teď jsem narazila na jednoho, jemuž jsem pěkně od plic řekla, co si myslím.
Lassie
  • 
10.7.2007 22:24:08
Hloupá husičko, a to se u vás skládá každý den uhlí a nebo vaříš teplou večeři 1x za rok?
hloupá husička
  • 
10.7.2007 20:04:09
Jo, já jsem hloupá husička, já radši vařím teplé večeře než bych skládala uhlí.
  • 
10.7.2007 15:44:44
Ano, jsou mezi námi takové soběstačné, úspěšné, rádoby nikoho nehledající /snad partnera?/ženské. Jsem jedna z nich a také pořád přemýšlím, proč jsem musela já zrovna narazit na takového nemožného otce svého dítěte. Byla jsem zamilovaná, ale hlavně jsem chtěla dítě. To že to dítě pak budu vychovávat sama jsem vždycky tušila. Dítě však už je téměř dospělé, obětovala jsem mu nějakých 7 let života - ale ne obětovala, to je špatné vyjádření, to jsem chtěla, věnovala jsem se mu naplno, a teď můžu říct, že jsem na něj i pyšná. Vztahy jsem v té době nevyhledávala, aby "malý" náhodou neměl neustále nějakého nového strejdu, takže dá se říct, že opravdu se nikdo nenaskytl. Ale teď je to jiné, chci s někým žít, ale chci rovnocenného partnera, nejlépe jak říkám prince na bílém koni. Ale přijde někdy? A navíc nejsem typ co by chlapy uháněl, ale jak je vidět z tvé reakce, opravdu mně asi nic jiného nezbyde. Ale zase si říkám, opravdu má cenu uhánět někoho, kdo ti ujede do států EU, a tvrdí ti, že tam zůstane natrvalo a bojí se zamilovat? Že na to nemá sílu? Tak nevím, na druhé straně aby to nebylo jednoduché, tak mě uhání ženatý chlap o kterého nestojím ani omylem, jelikož mám své zásady....Tak teď babo raď
ajka
  • 
6.7.2007 23:37:55
zvu tě na trochu zábavy. mám ji stabilně plný koš.
Jorg
  • 
6.7.2007 18:12:10
Normální ženská prostě umí přijmout stavitelky hnízda. Tak je to udělaný. Ale nemusí si k tomu vzít do toho hnízda idiota. Není problém si jednou, dvakrát do měsíce skočit na véču, děcka jsou velký, počítat se nemusej. Není problém donýst kytku i mimo narozky. Není problém naházet familly do auta (když ovšem dcerušky neprotáhnou papulky) a zajet si někam na zámek, hrad... Jenomže to idioti nedělaj, no.
Ženská, která skučí, jakej je ten její chlap hňup, či dokonce jak je šťastná, že "se nemusí o žádnýho hňupa starat", je vždycky podezřelá. Inteligentní ženská začne tím, že si vyhlídne mužskýho, otipuje si ho, sbalí... a pěkně vychová a přizpůsobí. Jestli tohle čeká od chlapa, je blbá a dobře jí tak. Bohužel, taková je většina ženskejch.
 Příspěvky 110 z 357 [Dalších 347 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.