| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na jaře začněte s otužováním

 Příspěvky 110 z 105 [Dalších 95 >>]
Hanka (Dcera 3 roky,syn 1 rok)
  • 
1.5.2007 22:31:56
S dcerou jsme do sauny začali chodit v 5 měsících, se synem v 6,5 měsících.Oba ji zvládají bez potíží a krom symbolické rýmičky je žádné nemoci netrápí.V roce a půl dcera zvládala 3 cykly saunování včetně ochlazení v bazénu s vodou okolo 5 stupňů Celsia za 60 minut.Jediný problém je, že děti se nikdy nezastaví, takže ani nerespektují po jednotlivých cyklech sauny povinný odpočinek na lůžku pod dekou...ale to se dá hravě zvládnout.
1.5.2007 21:51:37
Zdravím, můžu jen potvrdit. Na nižší teplotu v místnosti se dá zvyknout. Já jsem to dělala postupně. Třeba to snižovat postupně po jednom stupínku po celou topnou sezonu. Pak už vám to nepřijde. Když topil tchán, bylo tady i při vypnutém topení třeba 26, 27 stupňů. Pak začal topit manžel a po společné domluvě topil méně. Přes den třeba jen 21, v noci (jak to vydrží tady v tom starém baráku) většinou tak do 20 stupňů. Nejradši bych měla plynový kotel, kde bych si prostě nastavila určitou teplotu, a samo se to udržovalo. S naším kotlem na pevné paliva to prostě nejde. Nejhorší to teď pro mě bylo, když se mi narodila holčička. To jsem budila v noci manžela ať jde přiložit. Prostě jsem nevěděla co a jak. Ať je tady aspoň těch 20 stupňů. Zrovna jsem si začala říkat, že už má malá skoro 5 měsíců a je tedy čas trošku snížit teplotu v noci. Jenže se začala odkopávat. Takže mám opět dilema. Ale mám osobně stejný problém s vysokou teplotou v létě. Taky mám normální tlak, ale v tom horku jsem skoro na omdlení, skoro nepoužitelná. Navíc jsme v práci neměli ani ledničku, ani klimatizaci, ani žaluzie. Takže mi opravdu bylo ouvej. A tak abych to shrnula, taky si někdy říkám, jestli není výhodnější radši trošku víc v zimě topit, abych byla zvyklá na vyšší teploty. Při-obléknout se můžu vždycky...
hana
  • 
30.4.2007 13:17:51
vážená Lízo, jelikož jsem zadávala poprvé, tak jsem klikla vícekrát. Podruhé se mi to už nestalo, tak to snad vydýcháte. Ale zároveň nemohu za to, že nějaký šílenec to schválně asi 50x rozkopíroval, to opravdu nevím proč. Mých dalších dlouhých příspěvků se neobávejte, otrávilo mě to natolik, že už nikdy nikam nepřispěji.
Radka27
  • 
30.4.2007 12:37:56
My ty tři hodiny s 15 měsíčním dítětem stíháme tak tak :( Bohužel mám naprosto workoholického muže, který mizí ráno a vrací se mnohdy když malý už spí. Takže musím kromě péče o dítě sama stihnout úklid, vaření, nákupy, zkrátka vše bez číkoliv pomoci, ba co víc - se závslým dítětem na krku. Denně jsem venku, ale když to třeba 2x týdně protáhnu na déle než 3 hodiny, jsem teda pak hodně ve skluzu a ve stresu. Fakt to není až tak lehké jednostranně vodět nebo nařídit 3hodiny všem dětem a hotovo. Ráda bych mu je dopřála, ale to by musel přijít druhý rodič dříve z práce a podělit se o povinnosti :(
28.4.2007 20:06:48
Jani neboj on vyroste,nevím,kolik měří,ale můj mladší začal růst až kolem 16roku.Sice mutoval brzo,chlupatej je taky,ale už mu táhne na 18rok,takže bych se nebála.Ve 14letech má čas.Počkej jak se rychle vytáhne,ještě budeš zírat.Taky záleží,jak jste velcí s manželem.Moji kluci mají oba jen 182cm a 180cm,takže průměr.S tím mutováním to přijde taky,nebo se mu jen prohloubí hlas,nemusí vřískat-to měl starší kluk.
Jestli máš fakt velké pochybnosti,tak se zeptej doktora,ale uvidíš,že z toho nebude dělat vědu.
Je to jen můj názor,možná holky budou mít taky nějaké.
Jana
  • 
28.4.2007 19:53:44
Je strašně malý ,nezačal u něho růstový sprint, nemutuje ani nemá ochlupení, jinak děkuji za odpověd
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
27.4.2007 23:57:19
Hano - nesouhlasím s pár věcma co jsi napsala!

Není pravda, že pokud děti od malička žijí v chladnějších bytech s nižšími teplotami, že si na to mohou zvyknout a mají pak chladněji i oni sami.

Já jsem s rodička žila do svých 19 let v rodinném domku, kde se v ložnici netopilo a v zimě tam byla teplota třeba i 10-15 stupnů a v létě taky chladno. Stejně jsem teď v dospělosti zmrzlina největší - i na spaní v místnosti mi vyhovuje mít 23-25 stupnů a stejně tak i přes den. Takže ani "výchova" v dětství mi nepomohla.
Jenže v dětství jsem měla tlak normální a v dospělosti při několika měřeních vždycky nízký. Nejlíp mi bylo v těhotenství, kdy mi tlak vzrostl a bylo mi příjemně i v místnosti kde byla teplota třeba 21 stupňů. A nedá se s tím nic dělat!!! Nízký tlak doktoři nikomu léčit nebudou a ještě mi každý dr. řekne, že mám být ráda, že je to zdravější.
Takže asi tak.
Zuzu
  • 
27.4.2007 23:30:06
Mame to same - jakmile jsem maleho prikryla deckou nebo perinkou, temer okamzite se odkopal. Nepomohlo ani privazovani perinky k postylce, vzdy vylezl ven a schoulil se v miste, kde zadna prikryvka nebyla, pripadne ji zvedl nozickou a drzel nahore. Kdyz jsem se ho snazila prikryvat, zacal se budit. Od cca 7 mesicu mu tedy davam perinku dospod, aby mel teplo na zada a oblekam ho do 3 vrstev - bodicko, lehky overal, silnejsi overal nebo teple dupacky bez rukavu. Je v teple a neni omezen v pohybu, coz mu vyhovuje, protoze "cestuje" po cele posteli. Obcas se snazim pres nej prehodit nejakou decku, kdyz je venku zima (mame v loznici cca 19-20 stupnu a ja jsem taky zimomriva, takze mu davam radsi vic nez min), chvili pod tim vydrzi, ale nakonec ji stejne shodi a jeste ji pod sebe zamota tak, ze nemam sanci ho prikryt znovu, takze to vzdavam :))))
27.4.2007 21:17:10

Jak to myslíš,že se na něm nezačala projevovat puberta???
Mám dva puberťáky za sebou,tak ti můžu poradit,ale nevím v čem??
Moji kluci každý puberťačil jinak.U toho staršího jsem ani nepozorovala,že by nějak blbnul.
Písni víc.
Líza
27.4.2007 11:37:18
Hano, nechceš si radši založit blog? Nebo si opravdu myslíš, že tvé dluhatánské romány, ještě vkládané mnohanásobně, tu lidi budou číst? Trochu to překáží, víš?
 Příspěvky 110 z 105 [Dalších 95 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.