| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Perly aneb co jste možná o dětech ještě neslyšeli

 Příspěvky 110 z 274 [Dalších 264 >>]
Mili+2
2.6.2008 19:36:15
Tuhle si znama pochvalovala jak jeji trimesicni syn spapal celou smazenou RYBU,tresku. Kristepane,ja myslela ze padnu!
LU,2děti
  • 
9.10.2007 16:19:40
Jasně, tvá tchýně je z Jupitera:-)a její soused je Elvis
Jinak je to tvůj boj a tvé dítě.
Sasa, Veronica
  • 
9.10.2007 16:14:14
Moje dcera ma 15 mesicu. Nocnik mame, protoze si na nej v obchode sedla a odmitala slezt. Od te doby je zavreny na WC a dcera o nej nejevi zajem. A ja ho nevytahuju... Samozrejme jsem proto byla kritizovana mou tchyni. Rekla doslova: To ja jsem chodila na nocnik bez problemu jiz ve trech mesicich.
Zmohla jsem se akorat na: Hm, a ve dvou mesicich si uz bez problemu chodila, vid?
Taky mi nejde do hlavy, ze si to u tri deti nepamatuje... nebo mozna to je pravda a tim padem by se potvrdilo to, co jsem si o ni vzdy myslela... NENI Z NASI PLANETY!
MarkétaP + 4 dcerky
7.9.2007 17:29:20
No já nevím, dcerka nechtěla nic jiného než MM do 8 měsíců, pak se chytla a v roce a půl spořádala cokoli, co se jí dalo na talíř. Neteř v půl roce baštila ukázkově, radost pohledět - a od roka do ní cokoli nacpat je umění. Oběma jsou teď tři, váhový rozdíl tři kila, v roce vážily stejně ... Jojo, není nad moudré rady :)
MSteflova
7.9.2007 15:44:25
Ivano, můj harant sice v noci řádí, ale jí výborně. Přikrmovat jsme začaly v 7 měsících 1x denně, v současné době snídá, obědvá, večeří a 2x svačí a to téměř bez problémů. Dceři je téměř 14 měsíců a stále jí celkem často kojím.
Takže jsi žádný univerzální návod neposkytla.
Ivana
  • 
7.9.2007 15:34:40
Hlavně matky, které kojí, si často s příkrmy moc hlavu nelámou a pak se díví, že jim dítě nechce jíst a že ještě v roce radši mléko než jídlo. Nic se nemá přehánět, ale příkrmy minimálně 2x denně v 6ti měsících, jinak pak budou v diskuzích plakat, že jim harant nechce jíst.
violetta, 11 a 4 roky
  • 
7.9.2007 15:21:55
No počkejte, to chcete říct že v 8 letech fakt nechodí sám ze školy??? Co z něj bude??? Maminčin mazánek, který si neumí ani koupit bonbony??? To je ta dnešní doba tak hrozná, že děti musí být jak ve vězení? Proč?????? Vzpomeňte si na naše dětství..
Káča
  • 
25.5.2007 16:17:40
Rozhodně nejsme trapně mimo mísu. Můj syn (3roky) dodnes nechce ani šunku. Když vydím některé dětina kočárku, jak jedí paprikové párky a maminky nakupují ještě 20dkg poličanu pro Pepíčka, dělá se mi z nich zle. Z těch matek!!!
19.3.2007 13:34:04
Teda vase prispevky jsou teda chvilkama dost drsne. Kdyz nad tim premyslim, tak mam pocit, ze my temer vsechny, co tu jsme, jsme se urcite cpaly v pul roku i driv rajskou omackou a ostatnim jidlem. Tehdy to byla jina doba. Proste se kojeni moc nedoporucovalo a prikrmovalo se od trech mesicu. Chtela bych se zastat tech maminek, co davaji detem ty nezdrave veci tak brzo. Nechci rict, ze je to v poradku. Ale kazdy nema ty zkusenosti a vedomosti. Kdyz je mamca nezkusena, tak si necha od nekoho poradit. A vetsinou je to od babicek a ty prave radi prikrmy co nejdriv. A pokud ji to nekdo nevysvetli nebo nesezene informace jinde, tak to proste tak bude delat. Ja osobne jsem teda plne kojila do necelych sesti mesicu, pak jsem pomalu zacala s prikrmama - mrkvicka a dalsi zeleninky. Akorat jsem hodne hlidala lepek, mam pocit, ze do osmeho nebo devateho mesice. Ted ma syn skoro 15 mesicu a ji temer vsechno, co my, akorat temer neochucene. A jeste porad kojim. Podotykam, ze ani ja, ani manzel nejsme alergici, syn taky ne. Myslim, ze nase jednani hodne ovlivnuje to, co se zrovna povazuje za zdrave nebo co zrovna objevili vedci. A veda jde porad kupredu. Nez nase deti vyrostou, nevite, co se zmeni. S hodne velkou nadsazkou si muzu predstavit, ze kdyz vedci za deset let prijdou na to, ze pokud nekojite plne do deseti let, tak nemuze byt dite zdrave, nebo opacny extrem, kdyz mu od malinka nedavate "normalni" stravu, tak bude mit velke problemy s pozdejsim prechodem na ni.
Myslim, ze bychom vsechny mely pouzivat selsky rozum a ridit se hlavne tim, co povazujem za nejlepsi pro nase ratolesti. A ostatni informace nas nemaji ovlivnit, ale jenom nam sdelit urcity nazor ci poznatek a na nas je, abychom si udelaly urcity obrazek a rozmyslely se, jestli se tim budem ridit nebo ne.
15.3.2007 23:48:50
Hm, mně je 41 a kromě batolete mám i děti na VŠ a chci vás jen upozornit, že i když mí "nejchytřejší" děti byli mimina, nebylo normální ládovat děti gulášema a pokud to někdo dělal, chechtaly jsme se(my osvícené matky) stejně jako vy dneska.
Jistěže spoustu věcí bylo jinak,ale je úsměvné, že my mladé jsme se cítily stejně revolučně a přechytřele oproti těm starým pákám, jako vy. Přešlo nás to kolem třicítky, taky vás to přejde.
Krmím děcko zcela trendově:), sladký nápoj nezažije do školních let, o čekuládkách nemluvím, nějaký éčko mi do kuchyně nesmí a dokonce ho kojím v roce a půl ale vím, že je to koníček, nikoliv Zákon boží.
 Příspěvky 110 z 274 [Dalších 264 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.