| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sbírejme doklady o životě dítěte i rodiny

 Příspěvky 110 z 51 [Dalších 41 >>]
Markéta, Vítek 20 měs.
  • 
8.3.2007 23:31:04
Ahoj jmenovkyně:-))

díky, trochu jsi mě uklidnila. My ho tam bohužel nemůžeme vzít několikrát, protože je to 180 km odtud. Ale zase nám nehrozí školka, ani práce, a navíc manžel začne pracovat doma, tak budeme doma celý den oba. Tak snad to nějak zvládne.

Markéta
Markuska, klučík 3 roky
  • 
7.3.2007 7:35:23
Ahoj Markét,

já řešila podobnou situaci v září - stěhování do nového domu a zároveň také nástup do školky, bohužel se nám to sešlo do jednoho měsíce (a o měsíc později jsem nastupovala do práce...). Jak jsi sama psala, nejdůležitější mi přišlo, aby měl syn svůj pokoj a své hračky víceméně tak, jak na to byl zvyklý ve svém pokojíčku v bytě. Takže jeho pokoj jsme zařídili hned a myslím, že to zvládl velmi dobře. Také myslím, že trochu pomohlo, že jsme ho občas vzali do domu ještě dřív, než jsme se nastěhovali a ukazovali mu jeho pokojíček, takže on pak nešel do úplně nového prostředí, "jen" se přesunuly jeho věci. Ale náš syn byl o rok starší než váš, tak už to asi víc chápal.

Tak držím palce, abyste to zvládli bez potíží.

Markéta

Katka
  • 
2.3.2007 17:43:59
No, bývám nechápavá, takže je to možné, že jsem nic nepochopila , ale reagovala jsem na věty jako: "To jste vy, to je vaše dětství, váš život. Nejste jenom dnešek, ale i včerejšek, vše patří k vám. " Se kterými tak úplně nesouhlasím. Nejsem stejná jako jsem byla v deseti, a nemusím schovávat všechny své sbírky obalů od žvýkaček, známek a podobně. Stejně jako písanka z první třídy mě nedojímá a o mě osobně nic neříká.

Stejně tak věty o tom, jak je skvělé krámování a nevyhazování všelijakých sbírek. Kdybych se tím řídila, nebydlíme ve svém panelákovém bytě my jako rodina, ale věci. Lidé se vyvíjejí a mění. Věci nepovažuji za postatné.

Já jsem nechápavá, ale myslím, že mé věty alespoň měly hlavu a patu a myšlenku. Za to ty, jsi si Martino , jen plivla bez argumetu.
martina
  • 
1.3.2007 21:55:53
myslím že jsi nepochopila o čem ten článek je
zubejda
  • 
28.2.2007 15:00:56
Manžel se mi vždycky směje, jak se v naší rodině vyprávějí historky. Ty samozřejmě s ubíhajícím časem ztrácejí původní kontury a stávají se z nich dobrodružné příběhy. Navíc moje babička má několik osvědčených a vypráví je pokaždé úplně stejně, i se stejnou intonací, takže už bychom jí mohli napovídat. Jak jsem psala, manžel se mi za to směje a přijde mu to jako zvláštní rodinný folklór, mně se to ale vždycky líbilo. Jak jsem si s našima sedli k fotkám z jejich táborů a oni nám povídali, co tam všechno zažili, prohlíželi jsme stará alba a v nich dávno mrtvé prababičky a pratetičky...vždycky jsem si říkala...co je na tom? Že bycom byli divní?Tak jsem ráda, že mi tento článek potvrdil, že to není zase taková úchylka, že je to spíš dobře. Nakonec, manželova širší rodina se zdaleka nestýká tak jako ta naše, vlastně skoro vůbec. Tak!
Markéta, Vítek 20 měs.
  • 
28.2.2007 9:26:37
Zdravím všechny,

co se týče schovávání, taky schovávám, ale s mírou, kromě fotek, těch už spoustu. A navíc i digitálních, které naštěstí zase tolik prostoru nezabírají.

I přesto však teď začínám s hrůzou sledovat, koho věcí doma máme, a to jsme s manželem 2,5 roku. V létě totiž chceme koupit domeček a přestěhovat se. Je nám trochu líto, že náš malý syn se už nikdy nebude moci vrátit na místo (myslím do bytu), kde začal lézt, chodit, smát se.

A pak z toho mám taky trochu strach - nemáte někdo zkušenosti s přestěhováním a reakcí takto malého dítěte? V létě mu budou 2 roky, ale už teď si velmi ochraňuje své hračky, fňuká, když nějakou nemůže najít, ví, co kde doma máme a co třeba dělám s věcmi, když uklízím apod. Máme trochu strach, aby tím přestěhováním nebyl nějak moc zneklidněný, bude kolem toho hodně práce. Samozřejmě mu nejdřív uděláme jeho koutek, kde bude mít všechno jako teď - hračky, postýlku, obrázky, knížky - snad mu to trochu pomůže to překonat.

Díky za radu.
Meluzína
  • 
27.2.2007 9:31:48
Nejsem zastáncem příšerného haraburdí, bydlíme v maličkém bytě 2+1 a každý kousek místa je dobrý, takže nepotřebné vyhazuju, manžel to pak zachraňuje ... :oD
ALE, před 10 lety mi zemřela babička, člověk, který mi byl nejmilejší, bohužel i mnohem milejší než rodiče, které miluju. Můj žal byl silný, na pár dní mě vyřadil z činnosti, naši se o mě báli a v průběhu doby, kdy jsem byla na koleji, vyklidili její byt. Nedali mi možnost nechat si jedinou vzpomínku (myslím hmotnou, těch ostatním mám moc a ty mi nikdo nevazme). Dodnes je mi do pláče, některé věco by pro mě hodně znamenaly, našim to nedokážu odpustit ...
27.2.2007 7:20:40
:-))jak jsem ráda, že v tom nejedu sama, tedy moje mamka...nemoc zvanou shromažďování bych zařadila mezi rizikové...má to jednu výhodu, stala se ze mě minimalistka...dík za vtipné příspěvky!
26.2.2007 21:22:55
Simco, diky za perfektni napad - ta nase knizka je jen do peti - to je super napad psat klukum zazitky, a bude to jen rok na mne, od prvni tridy budou prece umet psat sami :-)
26.2.2007 16:48:18
Když byly naše holky malé (od narození tak do 3 let), zavedla jsem jim notýsky, kam jsem psala takové ty "běžné" věci jako kdy se usmály, otočily, posadily, postavily. Kdy měly nějakou neoc a jako braly léky. Tyto záznamy nám později i pomohly při dalších onemocněních....
ale kromě tohoto jsem jim tam nalepila i pramínek vlasů, když jsme "zkracovaly", mají tam vlepený první vypadlý zub a pár fotografií - zejména z narozenin a jiných "významných" dní.
Později si začaly vést svoje sešity samy. Tam už nebylo zajímavé kolik měří a váží, ale vlepují si tam lístky z kina nebo divadla (dnes si už i napíší, jak se jim tento kulturní zážitek líbil), když jedeme na výlet přidají vstupenku, nechají si dát razítko a připíší, kolik jsme ušli kilometrů.... Je to takový "wanderbůch", jaký si vedou turisté, ale kombinovaný i s kulturními prožitky nebo fotografií třídy ze závěru školního roku. Listováním těmito sešity si vybavují spoustu zážitků.
Co se místa týká - žijeme 4 lidi ve 2+1, takžře zbytečného místa moc není. Každá má jednu zásuvku, ve které má kromě těchto sešitů uložené i své fotoalbum a složku s obrázky a výkresy už od mala (vždy, když nám je na konci šk. roku paní učitelka poslala, prošli jsme je a z každého roku nechaly 3 - 5 "nejdůležitějších" obrázků).
Vzhledem k tomu, že babičku máme skoro 300 km. Když k nám někdy zavítá, tak většinou dojde k tomu, že jedna či druhá holka začne mluvit o něčem, co během cca 1/4 roku, kdy se neviděly, prožila. Pak vystartuje, doběhne pro sešit a už babičku provádí zážitky, na kterých se pro velkou vzdálenost nemohla přímo podílet..... Holky si tak tvoří už "vlastní dějiny", kterými jednou budou provádět svoje děti....
Simča
 Příspěvky 110 z 51 [Dalších 41 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.