| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdy začít s výukou cizích jazyků?

 Příspěvky 110 z 76 [Dalších 66 >>]
elvira7
15.2.2012 23:41:06
dobrý den, chci se zeptat jak je na tom vaše dítě s angličtinou a češtinou dnes. děkuji
Marcelka
1.7.2011 14:07:40
Čím dřív, tím líp..děti jsou hodně učenlivé. Já teď objednala tábor s aj přes www.hyperslevy.cz
  • 
2.6.2011 12:08:23
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené a začala jsem svého syna učit angličtinu sama. Používám k tomu knížky s říkankami, obrázky, DVD pro nejmenší děti s pohádkou i s nenásilnou výukou, CD s anglickými písničkami a pomalu začínáme i s jednoduchými anglickými hrami. Asi po dvou měsících, co ho učím, už vidím výsledky. Jdeme na vycházku a on mi začne sám zpívat jednoduchou anglickou písničku. Ano, některá slova mu vypadnou, ale to i v češtině. Když už na něm vidím, že je unavený a má všeho dost, přestávám i s angličtinou. Učím ho v průběhu dne, jak si vzpomenu a jak máme chuť. Nejsem žádná učitelka, ale myslím, že když je snaha, tak se hravě dá naučit. Materiály, které k tomu používám můžete najít na www.anglictinadeti.cz. Tento obchod jsem založila s cílem učit své děti anglicky z materiálů, které jsou podle mého názoru ideální pro hravou formu výuky dětí.
Hezký den
Andrea
Andrea, dcera 5 let
  • 
1.5.2008 19:40:30
Dobry den. Mam 5-letou dceru, ktera se narodila ve Spanelsku, kde zijeme. Ja jsem Ceska a manzel Nemec. Vzhledem k tomu, ze moje nemcina neni zrovna na te nejlepsi urovni a manzelova cestina se sklada asi ze 3 slov, a to jeste nepouzitelnych:-), hovorime doma anglicky. Takze dcerka ma od narozeni ode me cestinu, od manzela nemcinu, od nas obou anglictinu a ve skolce spanelstinu. Vsemi jazyky hovori plynule, je ji uplne jedno, kterym jazykem mluvi, zalezi jen na tom, s kym mluvi, a podle toho, jak ten clovek hovori, ona se okamzite prizpusobi. ..Tim nechci dcerku nejak vychvalovat, chci jen rict, ze si myslim, ze nezalezi na tom, kolik cizich jazyku se dite uci, ono se je totiz "neuci" v pravem slova smyslu, tak jako se ucime ve skole matematiku nebo biologii, ono je proste vnima od narozeni, tak jako kazde dite vnima veskere informace, ktere se k nemu dostanou a bere je jako samozrejmost. Moje dcerka se nikdy nepodivuje nad tim, ze ruzni lide mluvi ruznymi jazyky, bere to jako samozrejmost, tak jako ze modra je modra a zluta je zluta.. Proto jsem presvedcena, ze by se s jazyky nemelo nejak otalet a vyuzit doby, kdy je detatko malinke a hned od narozeni s nim mluvit dvojjazycne, trojjazycne, proste vsemi jazyky, ktere jsou v rodine ci okoli dostupne, treba i za pomoci ruznych cizojazycnych baby-sitters nebo jazykovych materskych skol..
  • 
14.7.2007 23:16:17
Poradíte mi jaké jsou v Brně školky s celodenní výchovou v Angličtině?
  • 
1.4.2007 21:39:44
Výuka angličtiny pro předškolní a mladší děti se v poslední době stále více rozšiřuje. Britská společnost Wattsenglish Ltd. má velice zajímavé programy pro děti i samotné učitele cizích jazyků. Více na www.wattsenglish.com .
  • 
1.4.2007 21:38:59
Výuka angličtiny pro předškolní a mladší děti se v poslední době stále více rozšiřuje. Britská společnost Wattsenglish Ltd. má velice zajímavé programy pro děti i samotné učitele cizích jazyků. Více na www.wattsenglish.com .
sona
  • 
10.3.2007 22:21:49
Znám rodinu, kde mateřský jazyk matky je čínština, otce angličtina žili v ČR a ve školce se naučili česky, pak se přestěhovali na Slovensko. Nejstarší umí čínsky, anglicky, česky, slovensky, teď se učí německy ve škole. Je mu 9 let. Mladší rozumí, ale už nemluví česky, jinak ovládá slovenštinu, čínštinu a angličtinu.
Jedna učitelka angličtiny (Američanka specializující se na děti z neamerického prostředí učící se anglicky)mi říkala, že děti potřebují jasné odlišení jazyků. Příklad: tímto jazykem mluví jen máma, tento jazyk používáme jen doma, tento jazyk na mě mluví z této pohádky, vždycky když slyším píseň: We learn english... začne se mluvit tímto jazykem a pak řekneme bye... a zase se mluví jinak
petrush
22.2.2007 21:12:49
Zjistila si neco o tech rozdilovych zkouskach? Trochu brzy pro mne, miminko je teprve na ceste. Ale dobre info se vzdycky shodi. Zijeme v USA, manzel je taky z Iranu a mam v planu mluvit na mimco cesky, persky a anglicky, tak uvidime jak to pujde.
Alice
  • 
20.2.2007 19:00:40
mám pocit, že se opět jedná o individuální schopnost zvládnout výuku jazyka. Moje dcera začala s angličtinou ve 3 a trictvrte letech v anglicke skolce, vysledkem je, ze dnes plynne mluvi cesky, anglicky a pred dvema a pul lety zacala s francouzstinou (nyni je ji cerstve 9 let). Francouzstinu jsme zvolili prave proto, ze se jedna o jazyk obtizny a lze na nej snadno navazat se spanelstinou, italstinou..... Problemy v zadnem jazyce nema, byT je nutno priznat, ze se ctenim je na tom nejlepe anglicky (k moji velke litosti :-)). Mladsi dcerka sla cestou od 3let ceska skolka....bylo to tak strasne, ze jsme po pul roce rezignovali a dali ji opet do britskeho systemu. Po 4 mesicich se snadno domluvi, pozada o co potrebuje, sve misto v kolektivu obhaji....doma mluvi velmi casto anglicky tez.... Nicmene jeji cestina nestrada a naopak s tou starsi chyta francouzske vyrazy a v restauraci si jiz plynne francouzsky objedna zmrzlinu ci jiny pamlsek (motivace je vec obrovska :-)). Ja naopak zastavam nazor, ze cim drive, tim lepe, jde jen o to zvloit vhodnou formu. Deti do 7 let nasavaji jako houba..... takze proc jim tu sanci nedat? Samozrejme pokud se bude jednat o nejake dite, ktere silne zaostava i v materstine, pak je patrne na miste se venovat pouze jednomu jazyku, ale pokud se jedna o normalni dite, proc to nezkusit????
 Příspěvky 110 z 76 [Dalších 66 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.