| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vytvořte si vlastní vánoční rituály

 Příspěvky 110 z 70 [Dalších 60 >>]
Dorka,dosp.syn a 3lety
  • 
23.12.2006 17:13:22
My nemame ani poradny stul,kde bych mohla slavnostne prostrit,tak se zase letos najime na etapy na bidylku-je tak male,ze nejake svicky atd,proste nelze-ach jo.To uz jsem si minuly rok rikala-at uz je za rok,to budu mit jidelni stul...
Neumite si predstavit to trauma,ktere prozivam a to nejen na Vanoce,ale v kazdem okamziku,kdy bych mela nekoho usadit a uhostit.Modlim se,at k nam nikdo nejde.Urcite neuverite,co?
Na stromecek cekame do posledni chvile,nez je budou takrikajic likvidovat a davat gratis.Takze jeste ted nevim,jestli nejaky bude-vzdycky to vyslo.
Vanoce v detstvi byly uzasne ale ty svoje dospele nesnasim.Uz at jsou pryc.
19.12.2006 15:04:19
Musí u vás být moc krásně a příjemně.
  • 
19.12.2006 7:40:25
Ráno na slavnostně prostřený stůl připravím vánočku, čaj, kávu, kakao, zapálím svíčky, na plotně voní purpura,tiše hrají koledy a my společně snídáme.Od jisté doby kontrolujeme, zda náhodou nerozkvetla některé dceři barborka. Všem našim zvířátkům vymeteme pelíšky, dáme sváteční papání, nasypeme do krmítka ptáčkům a zavěsíme kuličky pro sýkorky. Pak se prostře na oběd - čočková polévka ev.chléb a pod ubrouskem pod talířem se každému ukryje od každé platné mince jedna pro štěstí a bohatý rok. Občas získám u známých šupinu a přidám ji k mincím.Mezitím si každý balí dárečky. /Saláty,řízky,vánočky a zdobení stromku,to vše probíhá 23.odpoledne,přičemž se 1 očkem díváme na pohádky.Kapra nejíme, starší dceři ryby nesvědčí./Odpoledne se jdeme projít, jdeme na hřbitov a do kostelíčka ,není-li mše o půlnoci, a po setmění prostřeme slavnostně tabuli, usmažíme řízky, připravíme sekt, na stole v míse plavou lodičky-svíčičky, hraje zvonkohra a mezitím každý položí své dárky pod stromek. Od té doby, co máme pejsinku a kočičky nedáváme na stromek cukroví, jen slaměné ozdobičky, světýlka a třpytky.Je to pro všechny jednodušší a jsou menší škody.Po večeři sedíme v kruhu u pianina, hrajeme a zpíváme koledy.Pak
někdo zazvoní na svoneček ,rozbalují se dárky a je legrace. No a pak je pohádka - mlsáme ovoce, zmrzlinu, popíjíme šampus a je nám blaze. O půlnoci chodíme na půlnoční, abychom vzpomněli na naše zemřelé blízké, pozdravili známé a zakončili sváteční den jak se patří. To už ale dcery s námi nejdou, prý už jsou "unavené". Druhý den jezdíme k babičce. Dědeček umřel letos na jaře, jinak býval s námi,teď už na něj budeme také jen vzpomínat. Není to nic světoborného, ale nám se naše organizace Vánoc líbí.Když byly děti malé, chodili jsme s nimi odpoledne v Plzni na procházku na chatu na okraji města, abychom ustrojili stromeček i pro zvířátka. Dodnes mladší dcera říká, že brzy zjistila, že dárky kupujeme my, ale nikdy nepostřehla, kdy se pod stromeček dostaly. Teď už to ví.Krásné Vánoce Vám všem. Alice
KohnovaS
18.12.2006 10:20:58
Ocituj mi tu hrubku, Jardiku, prodim. Diky predem.
18.12.2006 1:28:17
Poslyš, Jardo, nevystupuješ ty občas na některých diskusích jako Petr? Taky jsem narazila na jednoho vševědoucího a dokonalého, který měl jen jednu drobnou chybičku - slovo diskuse v životě neslyšel, nebo mu nikdo nevysvětlil, co to je. Taky je možné, že měl nějakou LMD, která mu znemožňovala pochopit, že jeho názor nemusí být vždy jediný správný, ba že je občas dokonale mimo mísu. A ty mi ho silně připomínáš.
18.12.2006 1:20:57
Ty adventní kalendáře jsou moc hezký rituál, taky je každý rok vyrábím. "Ubrousek" se čtyřiadvaceti kapsičkami jsem koupila z Quelle, ale dárky do něj poctivě balím sama - sladkosti, drobné hračky, tužku apod. Vzhledem k tomu, že "to celé třikrát", je to docela dřina, ale děti se na to strašně těší a i ten nejstarší, už skoro desetiletý, o tom vyprávěl ve škole, když se jich učitelka ptala na domácí vánoční zvyky. A to spolu vykrajujeme a zdobíme linecké cukroví, zapalujeme adventní věnec, vystřihujeme do oken papírové vločky, věšíme světýlka a kdoví co ještě. Ale adventní kalendáře vedou.
17.12.2006 22:33:07
Ale vždyť my tady s tebou, Jardo, nesoutěžíme a ani tě nehodláme v něčem předstihnout. (Přešla jsem na tykání, jestli to nevadí). Tobě vrozenou soutěživost jsi sem dotáhl ty. Nemusíš bojkotovat, jen buď více taktní. A neprovokuj pořád.
Mickey Knox
17.12.2006 14:25:49
Milý Jardo. Jsem rád, že konečně někdo našel odvahu říct těmto diskutujícím, že my chlapi sme od přírody chytřejší a lepší v lehké atletice. Pokud jde o IQ, byl sem v soutěži Test národa v týmu hospodských a gdyž sem se na konci soutěže ptal psychologa, jak sem dopad protože zaznamenávali odpovědi každého z nás, tak mi řek že mám IQ jako sourozenci Gondíkovi. Svoji inteligenci sem si ještě ověřil v soutěži Nikdo není dokonalý, kde sem z 10 otázek 9 odpověděl správně a nemůžu za to že jako hospodský sem si myslel že germán je ten, gdo má rád jídlo.
Budu tě rád podporovat v této diskuzi, ale jistě omluvíš že neodpovídám hned, protože musím čekat až do směny přijde barmanka která umí zapnout internet.
Zdravím, René.
 Příspěvky 110 z 70 [Dalších 60 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.