| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O tom, jak se na „mateřské dovolené“ něco naučit

 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]
Hana, 2 děti
  • 
1.2.2007 22:30:35
Jsem "starší" máma, je mi 38 let a mám dva kluky - třináctiletého a ročního. Právě toho jsme si s mým druhým manželem moc přáli a teď máme doma malé sluníčko a jeho velkého, moc hodného a obětavého bráchu. Před mateřskou dovolenou jsem pracovala jako PR manažerka jednoho většího průmyslového podniku a musím se přiznat, že už dlouho před nastoupením na MD jsem měla hrůzu z toho, co budu na mateřské dělat (samozřejmě kromě bdění v noci atd.:-)). Nejsem žádná workoholička, ale mám ráda lidi kolem sebe, mám ráda lehce zvednutý adrenalin v krvi, ráda cestuji (což jsem v rámci pracovních povinností často dělala), tak jsem si říkala, co teď....Tak jsem se rozhodla, že si MD vyplním studiem a přihlásila jsem se na dálkové studium ekonomie a managementu. Nevyprávím ten můj příběh proto, že si myslím, že je výjimečně zajímavý, jen bych chtěla povzbudit všechny maminy, které jsou trošku "akční" a nechtěji strávit MD sami a v domácnosti, že i třeba studium je řešení. Lze to zvládnout, ovšem za předpokladu, že se člověk donutí k naprosté sebedisciplíně a (přinejmenším) během semestru) zapomene na televizi, knížky (kromě skript :-)) a dokáže občas i doma překročit horu nevyžehleného prádla a nevidět prach na nábytku. Není to jednoduché, v mém případě těžší o to, že manžel je od pondělí do pátku v práci v zahraničí a babička bydlící 30 km od nás jezdí hlídat pouze když jedu na přednášku. Ale je to super pocit mít kolegy studenty (často ve stejné situaci) a oznamovat manželovi, že jsem udělala zkoušku za jedna... Navíc všechny činnosti se skvěle doplňují - po přednáškách se těším domů, při učení si oddechnu od mimina a přednášky jsou prostě osvěžení...Vřele doporučuji, člověk (a hlavně mámy!) má v sobě víc síly, než si umí představit!
Denyna
9.12.2006 15:43:58
Kofoedova škola je určená pro lidi nezaměstnané, v důchodu nebo na MD. Pokud k MD pracujete, těžko Vám to nějak dokážou, ale co třeba vzít to za druhý konec a nabídnout své služby? Škola má trvale vyšší zájem, než je schopna uspokojit a vlastně pořád shání lektory a je ochotna uspořádat vpodstatě "jakýkoliv" kurz, o který je zájem a na který sežene učitele. Je to jen o dohodě. Nějaký čas jsem tam během své MD učila a ač jako dobrovolník, tj. bez nároku na plat, moc mě to bavilo a hodně mi to dalo.
Konkrétně ostravskou pobočku neznám, ale myslím, že to bude všude stejné.
Tana
  • 
9.12.2006 15:04:56
Lejlo,tak ta Kofoedova skola je na Hasicske ul. 550/50 v Ostrave-Hrabuvce.

Nabídka Kofoedovy školy zahrnuje vzdělávací aktivity (kurzy), skupinovou sociální práci, pracovně-rehabilitační aktivity, volnočasové aktivity a sociální poradenství.


Ja bych uvitala kursy prace s PC(kdysi davno jsem byla na Exelu,ale vubec s nim nepracuji,a tak uz neumim).

adresa byla myslim:ostrava@kofoedovaskola.cz a web:www.kofoedovaskola.cz
Zkusim tam napsat a zeptat se,co pripravuji a jaka by byla moznost se prihlasit a jestli musim byt nezamestnana.Ja totiz praci mam,ale jsem jeste stale na MD.
Tana
  • 
9.12.2006 14:43:47
Moc rada bych sla,napis pls,kde to je,zkusim pohledat na internetu,vubec jsem netusila,ze neco takoveho pro maminky je.Diky Tana
  • 
7.12.2006 13:52:50
Já prostě nechápu, kdy chcete něco dělat. Jediný můj volný čas je 80 minut po obědě, kdy popadnu časák a svalím se na nejbližší pohovku, případně, když mi přeskočí, trochu poklidím. Já myslím, že je hrdinství to všechno otravování se s dítětem do doby než si začne smysluplně hrát vydržet a na nic jiného mi ani nezbývají síly. Nedělám si iluze, že by mě té povinnosti kdokoli alespoň občas zbavil. No můj partner teda občas jo, ale zajímavé je, že stihne ještě spinning, běhat, plavat a posilovat.
6.12.2006 16:49:06
Snad jsem napsala ten název správně, ale tahle škola pořádá zdarma kurzy /počítačové, jazykové, odborné/ zcela zdarma pro ženy na MD, uchazeče o práci.../ Nevím, v kterých městech je nebo není, ale v Ostravě je 100%. Ještě jsem se tam nebyla zapsat, prý jsou tam taky dlouhé čekací doby. Nechcete jít některá se mnou? :-)
  • 
5.12.2006 20:43:17
Musím říct, že mě Tvůj příspěvek velice zaujal. Je to prostě ideální trávení MD.Tak bych si to též představovala a povozovala, ale co dělat s dítětem, kt. by vydrželo v krosničce tak 10minut, na výstavě by zvládlo zhruba 5 obrazů, na koncertech a div. přestaveních by se bavilo "celých" 15 minut?Od kterého věku dítěte, jsi vše o čem píšeš prováděla?Děkuji za odpověď
Kateřina Macková
  • 
5.12.2006 19:17:36
Děkuji Vám, Dano, za propagaci naší práce - velmi si vážíme Vašeho ocenění. Jako jedna z lektorek "psychosociálního modulu" chci povzbudit všechny ženy, které se připravují po rodičovské dovolené na návrat na trh práce, aby neváhaly s účastí v podobných kursech. Kromě nových znalostí a dovedností navážete nová přátelství. Mnohé absolventky kursů mluví i o zvýšeném sebevědomí, k němuž účast na kursech přispěla.
Všech současných i budoucím absolventkám přeji hodně štěstí při hledání pracovního uplatnění!
Kateřina Macková, lektorka "psychosociálního modulu" kursu pro matky pořádaného Úřadem městské části Praha 9 ve spolupráci s o. s. Acorus
  • 
5.12.2006 17:28:58
o kontakt nebo email. adresu na P9? děkuji...
  • 
5.12.2006 2:31:48
To je skvělé, že jste pokročili tak daleko a máte svou o.s., vaše úsilí se vám určitě vrátí, obohatí váš život a dítě si od vás taky rádo občas odpočine, nejen my to občas potřebujeme. Zajímalo by mne však, jaký je ten správný způsob výchovy dětí, a jaké myšlenky chce vaše o.s. šířit.
Určitě nikdo není všeznalý, každá z nás někdy hledá radu, jak tu kterou situaci vyřešit. Nedá se to předem naučit, spíše se spoléháme na náš cit. Tak bych ráda znala váš názor. A taky vaše zkušenosti se zakládáním o.s., co všechno maminky musí podniknout, když chtějí rozjet nějaký projekt. Mohla byste mi napsat o tom email? Nebo radši dát sem na rodinu článek o vašich zkušenostech?
 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.