| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč Adámka maminka nechce?

 Příspěvky 110 z 111 [Dalších 101 >>]
Monika, 2 děti
  • 
29.3.2013 19:46:28
Dobrý den, možná, že jsem nepročetla všechny komenty pod článkem paní psycholožky,
udivuje mě však, že NIKDO z účastníků diskuze nepřipomněl, že maminka v textu příběhu SE ZLOBILA JENOM NAOKO, že chtěla, aby se její dítě chovalo slušně i k ní - ne, že bude ona pouhou loutkou, na níž si může dítě dovolovat všechno. Vidíme dnes, jak opravdu až hnusně se některé děti chovají ke svým rodičům a prarodičům!, kteří v dobrém úmyslu pro ně udělali vše, i nemožné, dítka tak nabyla pocitu, že ona jsou středobodem Vesmíru! Sobectví a sprostota, vulgarita lidem dnes asi připadá normální.. Pomohla k tomu i ona bezbřehá,překroucená "všeobjímající" láska.
Rodiče pro dnešní děti v mnohých případech jsou pouhými dojnými kravami na peníze, jsou pro ně bytostmi, které dětem odmetají sebemenší klacíček z cesty a k nimž si děti dovolují všechno.
My jsme četli tuto knihu v 1.a 2.třídě, a myslím, že zrovna tento článek nikoho nepoškodil, jen připomněl úctu k rodičům!
  • 
7.10.2010 16:32:49
Tak takýmto spôsobom by som to isto neriešila, u nás neexistuje slovo nemám rád, alebo nechcem Ťa. Kristínka vie (lebo jej to opakujeme každý deň), že ju máme radi aj keď neposlúcha, len sa nám to nepáči, ale naozaj ju máme vždy radi a vždy ju mať radi budeme. U nás sa v tomto celkom dobre osvedčila veta typu: "Nepočujem" Zo začiatku sa Tinka snažila hlasnejšie zopakovať svoju direktívnu požiadavku, ale keď nepochodila ani na 3krát tak jej to nejako docvaklo, že má poprosiť. Na začiatok sme jej vysvetlili prečo sa patrí poďakovať, poprosiť a prečo nereagujeme, keď sa nám snaží rozkazovať, že aj my ju pekne prosíme, keď chceme aby si išla obuť papučky, upratať hračky,... A teraz to už chápe bez problémov :-)
maschul
20.5.2009 15:25:51
nijak....článek je stále ve slabikáři a dokonce se objevil v sešitovém vydání roku 2007 Jaro-Zvyky,obyčeje,náměty,návody,pohádky,příběhy a hry
Dagmar Šottnerová

Ach ach...
Klarka, 13tt
  • 
27.11.2006 12:54:52
Ahoj, samozrejme, ze se nemusi doprosovat, protoze dostanou co chteji. Nikde v jiny zemi jsem nevidela aby se vyhazovalo tolik jidla jako v Norsku. Dokonce na nej maji i specialni kos a popelnici. (jsem samozrejme pro reciklaci, ale tyto kose se vynasi dost casto). Pa
  • 
27.11.2006 12:49:47
Ahoj, no nevim v jake casti Norska zijes, ja u Haugesundu, ale musim rict, ze s vychovanym Norem jsem se jeste nesetkala. Priklad: Jsem ucitelka ve skolce, kde se ditete nemuzes ptat muzes..., protoze ti odpovi nemuzu, ale MUSIS, pak to mozna udela. Prosit je nikdo nenaucil, protoze to tu opradu nikdo nedela. Dekovat, jak v ktery rodine, ale taky jich moc neznam. Dekuji spis rodice, deti rozkazuji. To je muj pohled. Pa
15.11.2006 0:39:01
...nutit nebudu. Pardon.
15.11.2006 0:38:18
Tak náš mladej chodí už do třetí, ale i tam se najdou perly. Musím podotknout, že jinak na jejich čítanky nedám dopustit - loni i letos mají ty z naklad. Nová škola a jsou v nich ukázky z různých knížek pro děti, dnes běžně čtených. Loni Křemílek a Vochomůrka, Maková panenka a další, letos Pipi Dlouhá punčocha, Neználek, Bob a Bobek, O zvířátkách pana Krbce... Nicméně dostala mě básnička, kterou by se dle učebnice dokonce měli učit zpaměti (je nemocen, takže nevíme, je-li tomu tak, v týdenním plánu zmíněno není):

Řekni, Kubo, řekni Káče,
ať zadělá na koláče!
Kuba výskl: Moje řeč-
tak už, Káčo, honem peč!

Káča peče, Anka peče,
neživíme povaleče.
Dřeli jsme se na poli,
máme plné stodoly.

Řekni, Lojzku, řekni Ance,
ať zadělá na lívance!
Lojzek výskl: Ale hned -
ať jsou, Anko, jako med!

Když je u nás posvícení,
ať se víno v džbánku pění.
Noste na stůl, děvčata,
máte ruce ze zlata!

Mno, dobrovolně syna k učení tohoto skvostu nebudu...
Kyti a 3 poupátka
14.11.2006 17:11:28
Hle, co máme my:
Náš Mireček

Náš Mireček točí oči
jenom po koláči.
Má rád koláče makové.
Vyleze si na lavici a volá:
"Mámo,koláč! Dej mi koláč"
Máma mu podá košíček s koláči.
Potom mu nalije šálek čaje.
Mireček se raduje.

Jak volal Mireček na mámu?
Co neumí? Co se musí naučit?

Veselá abeceda slabikář od Fortuny... tak tady mi zas ta matka přijde pardon, ale v roli "vola" ... Dítě na ni drze pokřikuje a vše co chce dostane a ještě něco navíc...
MAMA V NORSKU
  • 
6.10.2006 16:26:45
To, ze se nepreje dobrou chut je jako pamatka na tu dobu, kdy bylo Norsko velice, ale velice chuda zeme. Daleko chudsi nez nekdy kdy Cesko bylo. Kdyz se rodina nekdy sesla k necemu malo, co se dalo jist, tak meli vsichni chut tak velikou, ze se nehodilo si jeste prat dobrou chut. Ne protoze by byli nevychovani.
4.10.2006 18:06:32
:o) U nás se i přeje dobrou chuť, i děkuje za jídlo ;o)


S.+++
 Příspěvky 110 z 111 [Dalších 101 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.