| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sport a pohlavní styk během těhotenství

 Příspěvky 110 z 94 [Dalších 84 >>]
  • 
3.9.2009 12:56:40
Ahoj,
s jízdou na koni je to podle mě dost individuální.Mám kamarádku co jezdila do 4měsíce a byla v pohodě.Ale já mám opačnou zkušenost.Mám doma dva koně,doktor mi řekl,že jezdit klidně můžu,pokud se cítím v pohodě.A já cítila.Jenže pak jsem v 9tt potratila a nestačila jsem se divit.Nevím zda to bylo ježděním,třeba byl problém uplně jinde.Ale pokud máš možnost,aby ti koníky někdo jezdil radši neriskuj.Já jsem ted znova těhotná,dost jsme si s manželem užili než se zadařilo a odzačátku mi koníky jezdí kámošky.Už mi to za to nestojí.Miminko si moc přejeme.To víš,že je to pro mě těžké hrozně jim závidím,jsem na jízdě na koni závislá.Ale to vydržím a pak si to užiju dvojnásob.Přeji at je vše v poho.Pa Lucka,Lanc a Lola
6.8.2007 16:03:29
Ahoj, já jsem teď v 16tt a jezdit na koni jsem nepřestala. Jezdím závodně, toho jsem samozřejmě nechala, už skoro dva měsíce neskáču, jezdila jsem 6x týdně dva koně, teď jezdím tak 2-3x týdně v klídku na procházku do lesa, už to ani neni ježdění, spíš vožení se:o) Přemýšlela jsem, že bych v těhotenství nejezdila, ale omezila jsem to hodně a nakonec - daleko větší riziko mi hrozí když nastoupím do auta a někam jedu po dálnici...Svým koním věřím víc než ostatním řidičům...Ježdění postupně omezuju a za čas přestanu úplně, to je jasné. Ale je to pohyb na který jsem léta zvyklá a tak věřím, že provozovat ho ale v malé míře je pro mě i mimčo lepší než najednou úplně přestat. S omezením ježdění jsem začala chodit víc s pejskama na procházky, dlouhý pohodový procházky do lesa a to mi dělá mooc dobře, provětrám si hlavu, nadýcháme se všichni čerstvého vzduchu..paráda:o) Takže si myslím, že úplně přestat s pohybem když je maminka zvyklá neni dobré, ale rizikové aktivity omezit a zkusit si místo nich najít něco jiného.
paja
  • 
30.11.2006 22:34:57
No nechci kverulovat, ale obavam se, ze mezi zachdychanim z vystupu do nekonecnych schodu a vyjetim kopce na kole nebude rozdil. Jde jen o to nedostat se do faze absolutniho lapani po dechu, tedy do velkeho kyslikoveho dluhu. Kazdy jak se citi a hlavne sebou nekde neprastit na naledi :-)
27.11.2006 14:13:09
Dobrý den,
jsem moc ráda, že máte takový přístup k těhotenství, že ho považujete za zcela normální a přirozenou součást života, a také s radostí a s úsměvem souhlasím s Vašim názorem, cituji: " Poslouchat svoje tělo, ono si řekne co je pro něho dobré a co ne !"
Děkuji a přeji Vám plno optimismu a chutí do dalších proudů životem !!!

S pozdravem Andrea / 1/2 4 měsíce :-)
Jiřka + 2 kluci
19.11.2006 13:20:41
Ahoj, musíš se rozhodnout sama. Jízda na koni je velmi riziková pro těhotnou, to jistě cítíš sama. Pád z koně by mohl velmi snadno vést k potratu a dle mého je to prostě moc velký risk. Já jsem jezdila na koni v prvním trimestru, ale tělo mi velkými bolestmi zad dávalo najevo, že toho mám prostě nechat. Chodila jsem raději již jen na krokové vycházky, ale tu jistotu, že se kůň něčeho nelekne a neshodí tě, nemáš nikdy. Podruhé již bych to nikdy neriskovala. Jezdectví je prostě jeden z nejměně vhodných sportů v těhotenství...
Jedna světoznámá drezurní jezdkyně, myslím, že to byla Anky van Grunsven, pokračovala ve vrcholovém tréninku svých koní a své první dítě porodila v 7. měsíci těhotenství. Jistě na to mělo velký vliv právě ježdění na koni. Přesto riskuje znova, je opět těhotná a zase na koni jezdí...to prostě nepochopím...
Takže ti přeji dobré rozhodnutí. Koníci nikam neutečou a ježdění si jistě po porodu ještě užiješ spoustu.
Jen já musím osobně přiznat, že od té doby, co mám dítě, tak se na koni bojím jezdit a to jsem jezdila problémové koně. Teď mám prostě hrozný strach a jedině krokovou vyjížďku si dokážu užít, jinak se bojím, že se mnou kůň uteče a spadnu. Mrzí mne to, ale nevím, jak tohle překonat. Prostě cítím velkou zodpovědnost a bojím se, aby se mi něco nestalo....Říkám tomu zbabělost...kdybych asi jezdila pravidelně, tak by se to zlepšilo, zase bych získala jistotu, ale když jednou za čas sednu na koně, tak jsem fakt plná strachu.
To u tebe ale nehrozí, máš koníky doma, znáš je, takže by to mělo být v pohodě. Třeba bych se za tebou mohla někdy podívat. :-)
  • 
19.11.2006 13:03:47
Má někdo zkušenost s jízdou na koni v těhotenství. Jsem v 6. týdnu a mam doma 4 koně, zatím mi ježdění problém nedělá, ale všichni kolem mě mě straší, že už jezdit nemám, ale kamarádka jezdila do 5. měs. Předem děkuji za jakékoliv rady.
veru
  • 
13.10.2006 20:05:31
KAŽDÝ kardiolog se pacienta zeptá, kolik vyjde schodů bez zadýchání, což již samo o sobě svědčí o náročnosti tohoto pohybu.

Hejbejte se, když vám to dělá dobře :)))
Iva
  • 
30.9.2006 15:17:02
Budilko, to jsi trochu nepochopila ne ?
Mě se ten příspěvek moc líbil a do té kategorie, těch, které hned otěhotní v pojetí příspěveku bys zapadla i ty. Sice snadno otěhotníš, ale pak to není bezproblémové.
Prostě v případě, ať už jsou potíže s otěhotněním či donošením plodu, člověk je ve většině případů opatrnejší, více si dává pozor a je i vděčný za obdobné informace jako jsou v tomhle článku, ne?

23.9.2006 17:59:42
Jsem tu nová-ahojky, s orient tancem vřele souhlasím-úspěšně jsem se protančila k porodu a trošku i porodem-kroužky a osmičky mi vyloženě radila asistentka-rodila jsem 6.9.2006.V těhu jde dělat jemnější pohyby-třeba prsa,ruce a tak.Tancuju v Brně.Je to moc fajn! Mějte se pěkně a tanci zdar.
Marcela, 2,5 dítěte
  • 
21.9.2006 13:41:31
Jako již pokročilá těhule můžu vřele doporučit orientální tanec. Věnovala jsem se mu už před otěhotněním a ještě teď (konec 7. měsíce) je to pro mne snad nejpříjemnější druh pohybu. Kromě speciálních kurzů tance pro těhotné se mu můžete při troše zdravého rozumu věnovat i v běžném kurzu. Jen bych se zeptala lektorky, zda má s těhotnými tanečnicemi už nějakou zkušenosti.
 Příspěvky 110 z 94 [Dalších 84 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.