| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můj syn propadl ve školce

 Příspěvky 110 z 248 [Dalších 238 >>]
konica
  • 
11.2.2009 14:59:34
Nemyslím si že by si tato maminka myslela že má doma génia. Být Váma byla bych trochu opatrnější. Zřejmě si to myslíte vy o tom Vašem.
Mirka,učitelka MŠ
  • 
21.1.2008 13:04:40
Podle vašeho slovního projevu a reakci na člaánek,který píše evidentně milující maminka,bych vám "milá paní učitelko"doporučila,aby jste okamžitě ukončila povolání učitelky mateřské školy.Jsem také učitelka v mateřské škole a mám pocit,že my jsme ve školce od toho,aby jsme dětem pomáhaly a ne je srážely.
Milada.
20.10.2007 23:45:10
Tak samozrejme, ze jsem strelena, to je jasny.

A jinak: Moralky mam na rozdavani, deti k cistote a poradku vedu. Jenze ony ty potvory proste stavkujou!
Líza
20.10.2007 16:37:13
Kolik máš dětí a jak jsou staré? ;-)
zuzu
  • 
20.10.2007 16:31:14
Já nevím, ale nejsi trošku střelená? Neříkám, že plně souhlasím s dokonalým oblékání ve 3 letech,ale je to podmíněno i výchovou. Co z toho, že má někdo nadprůměrné iq, když se chová jak prase v 10 letech. Chtělo by to zapojit trochu morálky, vést děti k čistotě a pořádku. A to, že zvládá sebeobsluhu ve 3 letech i dřív není vůbec na škodu.
veronika
  • 
20.9.2007 11:41:49
Milá paní, a může i to vedení školky vůbec dovolit?Mám čtyřletého syna a s oblékáním je taky trochu pomalejší.Jin proto,že se mu ale nechce.Paní učitelka nám řekla na konci roku,že možná půjde zase do prvního oddělení,řekla jsem ji,že si toto nepřeji.Nepřeji si aby znovu prožíval a díval se na lačící děti, které si teprve zvykají a zvykal si na nové kamarády.Zdůraznila jsem ji,že pokud to tak dopadne, budu se stěžovat na vyšších místech.Nestalo se tak.Syn šel do dvojky se śvými kamarády a učitelka už se nezmínila.Nemyslím si, že oblékání či cokoli jiného by mělo dítě postihnout tím,že neprojde.Každé vyniká v něčem jiném ve školce nejsou klasifikováni jako ve škole.Tak podle čeho soudit?Ještě k tomu, když víme,že každá učitelka má své oblíbence a děti, které v oblibě nemá.
  • 
6.9.2007 15:30:41
Reaguji na článek Lucky z 3.7.2006. Dopadli jsme stejně, jen o rok později. Náš Lukášek nastoupil do školky v čerstvých 3 letech (narozený je 18.7.). Školku máme velmi blízkou bydliště (a mé práce - což je obrovská časová výhoda). Školka je výborná, rodinného typu, učitelky jsou fajn, prostě máme za sebou 1. a 2. třídu ve školce v pohodě. Teď od září měl Lukáš nastoupit do 3. třídy, s tím, že příští rok půjde do školy (troufám si řící, že určitě - je zvídavý, šikovný a navíc je na svůj věk vysoký, řekla bych že i fyzicky je zdatný). Jednoduše nám paní učitelka "jen tak mimochodem" řekla první den ve školce (zjisili jsme to uže chviličku před tím ze seznamu děti podle tříd na nástěnce), že Lukášek zůstane ve druhé třídě, protože kapacita 3. třídy je 25 (předpisy hygieny atd....) a proto 2 nejmladší děti zůstanou "logicky" v druhácích. Tato informace nás s manželem zaskočila, ale celkem nic jsme nenamítali - byli jsme ujištěni, že Lukáš o žádnou přípravu na školu nepřijde, že je přece šikovný, a že se jim dvěma bude věnovat paní učitelka na stejné úrovni jako paní učitelka třeťáčků (to bych chtěla vidět, no ale budiž). Jak jsem tak ze školky přišla do práce a podělila se s čerstvou zkušeností s kolegyněmi stejně starých dětí - "vyprali" mi triko, že si to nemáme nechat líbit, že u nich je předškoláků ve třídě 28 a jde to, a že si myslí, že Lukáše poškodíme, když nezakročíme. Pak jsem věc konzultovala ještě s paní - bývalou ředitelkou školky a známou z pedag. - psych. poradny. Výsledkem bylo, že jsem svůj vlažný postoj k ranní informaci ze školky o "propadnutí" změnila na radikální a sepsala jsem důraznou, ale služnou žádost ve smyslu, že nesouhlasím se zařazením Lukáše do druháčků. Je jedináček a je fixovaný na kamarády, o které teď přijde. Mám také obavu, že tak trochu "zakrní" - dobře vyslovuje, je chytrý - bude mít teď dostatečnou motivaci? atd. To všechno se objevilo v mém dopise, který jsem s vysvětlením předala vedoucí učitelce MŠ. A dál? Právě čekáme jak to celé dopadne. Mezitím máme za sebou první dny školky, Lukáš je v novém kolektivu moc spokojený (je typ, který se rychle přizpůsobí), ale stejně bych radši, aby mohl "postoupit".
Dana učitelka
  • 
11.8.2007 22:01:35
Milá paní, máte špatné informace. Na dvě učitelky musí být minimálně 25 zapsaných dětí kvůli úvazkům. Povinně se musí překrývat alespoň 2 hodiny, někdy i více(oblékání, pobyt venku, hygiena a oběd). Pokud není ovšem ve třídě ředitelka nebo vedoucí učitelka,obě mají zkrácené úvazky( ale zase nebývají u nejmladších dětí). Ovšem nechat dítě s mladšími dětmi jen pro pomalost je s prominutím blbost a já bych to nikdy dětem neudělala.
g.line
14.11.2006 14:48:29
Skoro se mi zdá, že jste p. učitelka se kterou neustále bojuji. Chápu, že časem se z každé práce stává něco nepříjemného, ale Vy pracujete s dětmi! Je mi líto Vás, dětí i rodičů, pokud je Váš pohled na děti o které se staráte takový, jak jste se vyjádřila. Hodně štěstí.
Hela, taky učitelka
  • 
30.10.2006 13:12:28
Tak nevím, proč jste ještě u dětí a nejdete někam jinam. Rodiče by potřebovali převychovat, ale to už není v naší kompetenci. Nám zůstaly děti, tak se snažme a s nimi si "vychovejme" rodiče, aspoň po dobu docházky jejich dítěte do mateřské školy. S propadáním v mateřské škole nesouhlasím. Tím dítěti nepomůžem. Lepší jsou třídy s dětmi různého věku. Mladší mají motivaci a od starších se učí. Starší malým pomáhají a taky se učí, pomáhat druhým.
 Příspěvky 110 z 248 [Dalších 238 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.