| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Moji žáci mezi batolaty

 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]
  • 
14.5.2007 22:11:58
Milá Kopretino,
a všechny ostatní návštěvnice MC Domeček. Chci napsat malé vysvětlení proč se někdy stane to, že vypsaný program není. Na aktivitách, které jsou v MC se podílejí (vedou je) maminky dobrovolnice a někdy se zkrátka stane, že onemocní dítě nebo člen rodiny nebo i maminka a prostě se aktivita nekoná. Na každý den mají službu dvě maminky, ale nejsou vždy vzájemně zastupitelné i v aktivitách, které jako MC nabízíme.
Jinak během tohoto školního roku měl Domeček několik změn ve vedení (právě ze zdravotních důvodů) a tak všechno nešlapalo, tak jak by asi mělo.
Doufám,a že se to teď zlepší.
Vlasta
Hana Zurkova, 2 deti (4 a 2 roky)
  • 
16.6.2006 22:14:17
Nektere vypovedi deti pusobi opravdu trochu vice dospele, mozna je to mirne (redakcne) upravene...
Dvoumesicni dite asi nepotrebuje velke rozptyleni a zabavu, na to je jeste male.
Maminka takoveho mrnouska si ale muze odpocinout i bez pomoci druhych, pokud dite nema hlad a nic ho netrapi, tak si treba jen hovi u maminky nebo spi.
A navic z vlastni zkusenosti vim moc dobre, ze deti v tomto veku maji vyborne schopnosti miminko ci mladsi dite pohlidat a venovat se mu.(moje byvala trida - shodou okolnosti take zaci 4.rocniku - se prijela podivat na moje mesicni dite a predevsim holcicky zvladaly kocarek bravurne i doma se k mimcu chovaly moc krasne)
Radmila
  • 
7.6.2006 7:17:55
Nechci opět chválit, ale naše Vsetínské SLUNÍČKO je asi opravdu vyjímka? Dopoledne je určeno pro batolata a nejmenší drobotinu. V odpoledních hodinách jsou akce pro větší děti, o víkendech pro celé rodiny. Ještě jednou DÍKY za Sluníčko. Zjišťuji, že je asi opravdu vyjímkou a přeji všem aby našli ve svém okolí něco podobného.
Dáša , 2 děti, Ostrava
  • 
6.6.2006 10:34:09
Líbil se mi článek,kde školáci navštívili MC. Napadlo mě, i po přečtení diskuse, kde si MC maminky pochvalují, že moje děti už jsou oba školáci a vlastně není kam s nimi jít, když prší, apod. MC jsou pro batolata, dětská centra v Ostravě téměř nejsou. Jen hrací koutky v hypermarketech...ale děti by chtěly, abych byla s nimi, ne je tam jen "odložila". Měli jsme tu jedno DC-Sluníčko, to zkrachovalo. A teď nemáme kam chodit. A to jsme na tom ještě dobře, kluci mají teprv 7 a 9 let, ale až povyrostou, většina hřišť je pro menší děti, do 10,11 let. Už je pak nechtějí ani v dět. koutku (zkušenost s neteří),to si děti v 11 letech už nemůžou hrát? Nemáte někdo tip kam s většími dětmi dětmi, kde by se dalo posedět (rodiče), a pořádit (děti)? :-)
Díky!
  • 
5.6.2006 18:30:46
Jsem po dlouhé době doma na mateřské. Starší dvě děti již mají dávno občanky. Já si užívám rodičovských starostí plnými doušky. K tomu samozřejmě patří i mateřské centrum - SLUNÍČKO. Můžu jen jásat, že něco takového jsem objevila a litovat, že podobné zařízení nebylo před dvaceti lety. Naše SLUNÍČKO do nás načerpá tolik životadárných paprsků, že i život se zdá jednodužší. Naše SLUNÍČKO má každý den akce, které se neruší a hojně navštěvují. Já vím, dělám reklamu, ale Mateřská centra si ji zaslouží, a to naše Vsetínské zcela určitě. Díky Pavlo, Marcelo, Renato, Míšo, Radko, ... (nerada bych na někoho zapoměla)
JEN VÍC MATEŘSKÝCH CENTER !!!! jen víc nápadů jako jenávštěva školáků mezi batolaty
1.6.2006 9:52:03
Meluzino, jiste mas pravdu, ale pokud Te tahaji deti za rukav, si rada, poud misto nejakeho i nenappises treba u ci neco jineho - pokud jako hrubky beres tohle. \Na precteni po sobe absolutne nemam cas, to bych neposlala nikdy nic
Ja jsem k clanku mela spis vyhradu toho typu - prislo mi skoda,ze se autorka vice nerozepsala. Nic vic - proste velmi strohe.
Bezva napad, bezva skutek - skoda, ze tak stroze popsano, prece mohla popsat vice sve pocity apod.
mirkav
  • 
30.5.2006 17:46:24
cairo, jste trapná!
30.5.2006 14:09:29
Já tam chodím a jelikož chodím do více center,hodnotím tohle takto:
Mají na každý den vypsaný jiný program,např.malování,cvičení,zpívání... .
Byla jsem tam mnohokrát,ale program jsem zažila jen dvakrát,jindy se nekonal. Možná jsem jen měla smůlu a byl k tomu důvod,to nevím. Neptala jsem se,moc nám to nevadilo,na program chodíme jinam.
Musím,však říct,že pokud prší,je zima,nudíme se,tak tam můžeme s dcerkou kdykoli zajít,je tam spousta hraček,veliký prostor,maminky k popovídání.
Když bych měla doma "depku",tak vyrazíme a je mi fajn.
A ještě mi tam ochotně uvaří kafíčko,nebo čaj. Ale na to mám moc rozmazlenou holčičku,abych si mohla pít kafčo a nehrát si :-)
Tedy pokud je to reklama,tak ať si a pokud je to pravda,tak škoda,že jsem tam nebyla,jistě bych se bavila.
30.5.2006 13:55:30
Vážně mě překvapilo, proč by devítileté děti neměly být schopné se "postarat" o batolata. Není to přece nic moc jiného, než si s nimi hrát a dohlédnout na ně. Sama jsem ze tří dětí s pětiletým rozestupem a prostě si pamatuju, že i v těch pěti letech nebyl problém tu mladší ohlídat. A to i venku, bez dozoru rodičů. Natož někde, kde byť o kousek dál, sedí maminky prcků.
Meluzína
  • 
30.5.2006 9:40:14
tedy Cairo, nic proti, ale už několikrát jsem se setkala s tvým příspěvkem, kde zdůrazňuješ, že ty máš 2 vysoké školy... přijde mi to malinko úsměvné... :o)
nehledě na to, že v příspěvku, kde kritizuješ Majku, máš sama hrubku, i s "tuplovanou" VŠ.
 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.