| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Moji žáci mezi batolaty

 Celkem 24 názorů.
 Červánek 


Na učitelku dobrý:o) 

(29.5.2006 11:24:27)
Majko neber si to osobně - ale máme po 3 letech školní docházky dcery fakt hororové zážitky s druhem zvaný učitel!
Proto mě vždy mile překvapí, že se mezi nimi najdou i tací, kteří se podobají naší současné úžasné, skvělé a báječné paní učitelce, která stejně jako Ty, neučí děti jen "učebními osnovami", ale i životem samým:o)
Takže díky za to, že patříš do téměř vyhynulého poddruhu "báječných učitelů":o)
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


ucitelka?? 

(29.5.2006 16:07:03)
Nezlob se na mne, ale slohove ten clanek odpovida zaku pate tridy. Sice hrubky zadne, chyby take zadne, ale ze by mne to nejak nadchlo..
Napad ohromny - to musim uznat.
Ale jiste by slo popsat vse tak, aby si zaujala vice ctenarek.
V nasi maturitni tride by si s timto neprosla..
 Majka 
  • 

Re: ucitelka?? 

(29.5.2006 16:20:45)
No, díky za "uznání". Tak bych asi ve vaší třídě neprošla, co se dá dělat. Už jsem si zvykla, že učitelé jsou především kritizováni - a možná máš s tím slohem pravdu. Netvrdím, že jsem se s tím nějak párala - šlo mi jen o krátkou zprávu a neměla jsem moc čas si s tím vyhrát.
Tak ať ti maturita dopadne dobře a máš slohově (i jinak )lepší učitele.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: ucitelka?? 

(29.5.2006 16:44:15)
Pokud slo pouze "o kratkou informacni zpravu" - tak to beru..
Jinak myslim, z evzhledem k zazitkum, ktere z toho dne jiste mas, jsi mohla napsat obsahlejsi a zajimavejsi clanek, nez jen "kratkou zpravu".
Zle jsem to nemyslela. Ostatne Tvuj sloh je veci nazoru kazde z nas.
A jen tak mimochodem.. maturitu mam uz 13 let za sebou.. (a obe vysoke par let taky..) - to jen, aby bylo jasne, ze Te nekritizuje zadna analfabetka jdouci k maturite z cestiny.
Jednoduse: Napad mne nadchl, clanek nikoliv.
 Meluzína 
  • 

pro Cairu 

(30.5.2006 9:40:14)
tedy Cairo, nic proti, ale už několikrát jsem se setkala s tvým příspěvkem, kde zdůrazňuješ, že ty máš 2 vysoké školy... přijde mi to malinko úsměvné... :o)
nehledě na to, že v příspěvku, kde kritizuješ Majku, máš sama hrubku, i s "tuplovanou" VŠ.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: pro Cairu 

(1.6.2006 9:52:03)
Meluzino, jiste mas pravdu, ale pokud Te tahaji deti za rukav, si rada, poud misto nejakeho i nenappises treba u ci neco jineho - pokud jako hrubky beres tohle. \Na precteni po sobe absolutne nemam cas, to bych neposlala nikdy nic
Ja jsem k clanku mela spis vyhradu toho typu - prislo mi skoda,ze se autorka vice nerozepsala. Nic vic - proste velmi strohe.
Bezva napad, bezva skutek - skoda, ze tak stroze popsano, prece mohla popsat vice sve pocity apod.
 p 
  • 

Re: Re: ucitelka?? 

(29.5.2006 16:51:04)
Majko, ten článek je moc hezký. Nenech se odradit od psaní i takových krátkých zpráviček. Třeba někdy budeš mít čas napsat i něco podrobnějšího. A ten nápad vzít děcka do MC je super.
 mirkav 
  • 

Re: ucitelka?? 

(30.5.2006 17:46:24)
cairo, jste trapná!
 Eva 
  • 

super nápad 

(29.5.2006 19:05:18)
Krátké a výstižné na to není více co dodat. Nejvíc to vystihly děti. Musím říct: super nápad, to by málo koho napadlo. Máš můj obdiv :-))
 Majka 
  • 

Re: super nápad 

(29.5.2006 19:48:05)
Všem, kteří mne tak trochu podrželi, moc děkuju. Sama jsem byla překvapená, jak dobře to dopadlo. Propojily se moje dva životy - před pár lety a teď. Domeček jsem zakládala a snad to s mojí inteligencí není tak zlé, když jsem musela napsat haldu žádostí, článků o Domečku a mateřských centrech vůbec, přesvědčit nepřející ouřady atd. atd., aby centrum vůbec vuniklo a mohlo fungovat.
Omlouvám se za tohle chlubení, ale nějak nemůžu zkousnout tu reakci na můj sloh a tak si léčím bolístky.
Ale každý má právo na svůj názor. Jen doufám, že tentýž dojem o mé inteligenci nemají í žáci nebo, nedej Bůh, rodiče.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: super nápad 

(29.5.2006 20:41:24)
Majko, ja jsem se Te vazne nechtela dotknout, tak promin. Jen mi to prislo na "ucitelku" dost strohe. Moje mami take uci 4.tridu, tak snad proto bych cekala neco "kosatejsiho". Prijde mi vazne skoda, ze jsi se vic nerozepsala, urcite by bylo o cem..
Premyslej o tom takhle a treba jeste neco zplodis..
Papa L.
 Luci, Ondra 24.09.03 


Re: Re: super nápad 

(29.5.2006 22:29:03)
Majko, prosim Vas mohla by jste mi poslat na muj mail informace, co je treba k zalozeni k takovemu MC? Jake kroky se musi podniknout, atd? Rada bych neco podobneho zaridila u nas na Severni Morave. Jen vubec nevim kde zacit a na koho se obratit.
Mail mam v zahlavi!! Dekuji!
 Pruhovaná 
  • 

Re: Re: Re: super nápad 

(29.5.2006 23:36:35)
Jdi na www.materskacentra.cz, tam je vše - v oddíle "jak začít"...:-)
 irena (Míša5/00+Maruš3/03) 


Prima ;-) 

(29.5.2006 21:23:38)
Také teď žijeme částečně životem MC, takže děkuju za zajímavý tip a nápad!
 Lenka 
  • 

reklama? 

(29.5.2006 21:47:11)
Napad sice pekny, ale ja si myslim ze jde o reklamu jak vysitou.
Nemyslim si ze zacka ctvrte tridy by dokazala vyrknout takovy nazor "Nádherné prostředí pro maminky, protože i ony si tam užijou a odpočinou. A batolatům se tam také líbí mnoho krásných hraček v pokojíčku. Ani kojenci se tam nebudou nudit. Doporučuji všem maminkám se tam podívat." (Lucie)

Nedokazu si predstavit ze by se o moji dvoumesicni dceru dokazal(a) postarat devitilete dite, ktere s miminkama nema zkusenosti a jabych si uzivala chvilky pro sebe.

Jinak je to dobry napad kontakt deti ruznych vekovych kategorii a ucit deti zodpovednosti ale vseho s mirou.
na nektere veci je casu dost v dospelosti.
 Majka 
  • 

Re: reklama? 

(30.5.2006 7:11:24)
Jako reklamu to klidně můžete brát. Domeček totiž potřebuje trochu podpořit. Ale ta citace mé žákyně Lucie je pravá, i když se tomu asi těžko věří. Ona prostě taková je (tedy ta žákyně) a i když nepatří mezi nejúspěšnější, nahrazuje to všechno svou úžasnou povahou a uměním vystihnout situaci.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: reklama? 

(30.5.2006 13:55:30)
Vážně mě překvapilo, proč by devítileté děti neměly být schopné se "postarat" o batolata. Není to přece nic moc jiného, než si s nimi hrát a dohlédnout na ně. Sama jsem ze tří dětí s pětiletým rozestupem a prostě si pamatuju, že i v těch pěti letech nebyl problém tu mladší ohlídat. A to i venku, bez dozoru rodičů. Natož někde, kde byť o kousek dál, sedí maminky prcků.
 Hana Zurkova, 2 deti (4 a 2 roky) 
  • 

PRO I PROTI 

(16.6.2006 22:14:17)
Nektere vypovedi deti pusobi opravdu trochu vice dospele, mozna je to mirne (redakcne) upravene...
Dvoumesicni dite asi nepotrebuje velke rozptyleni a zabavu, na to je jeste male.
Maminka takoveho mrnouska si ale muze odpocinout i bez pomoci druhych, pokud dite nema hlad a nic ho netrapi, tak si treba jen hovi u maminky nebo spi.
A navic z vlastni zkusenosti vim moc dobre, ze deti v tomto veku maji vyborne schopnosti miminko ci mladsi dite pohlidat a venovat se mu.(moje byvala trida - shodou okolnosti take zaci 4.rocniku - se prijela podivat na moje mesicni dite a predevsim holcicky zvladaly kocarek bravurne i doma se k mimcu chovaly moc krasne)
 Channah 
  • 

Do Domečku jsem chodila. 

(29.5.2006 22:15:25)
Do Domečku na Jižním Městě jsem nějaký čas chodila, když jsem bydlela v Praze. Bylo to moc fajn místo a dodnes na to vzpomínám.

Tak díky moc za to dílo, které jsi před deseti nebo kolika lety započala!!

Ohlasy se netrap!! Rejpalové rejpou, ale sami žádný článek asi nenapíšou... Tak si nelízej bolístky a buď v klidu. Díky za příspěvek, jsi asi fajn učitelka....

Channah
 Kopretin@ 


Já tam chodím 

(30.5.2006 14:09:29)
Já tam chodím a jelikož chodím do více center,hodnotím tohle takto:
Mají na každý den vypsaný jiný program,např.malování,cvičení,zpívání... .
Byla jsem tam mnohokrát,ale program jsem zažila jen dvakrát,jindy se nekonal. Možná jsem jen měla smůlu a byl k tomu důvod,to nevím. Neptala jsem se,moc nám to nevadilo,na program chodíme jinam.
Musím,však říct,že pokud prší,je zima,nudíme se,tak tam můžeme s dcerkou kdykoli zajít,je tam spousta hraček,veliký prostor,maminky k popovídání.
Když bych měla doma "depku",tak vyrazíme a je mi fajn.
A ještě mi tam ochotně uvaří kafíčko,nebo čaj. Ale na to mám moc rozmazlenou holčičku,abych si mohla pít kafčo a nehrát si :-)
Tedy pokud je to reklama,tak ať si a pokud je to pravda,tak škoda,že jsem tam nebyla,jistě bych se bavila.
 Radmila 
  • 

Re: Já tam chodím 

(5.6.2006 18:30:46)
Jsem po dlouhé době doma na mateřské. Starší dvě děti již mají dávno občanky. Já si užívám rodičovských starostí plnými doušky. K tomu samozřejmě patří i mateřské centrum - SLUNÍČKO. Můžu jen jásat, že něco takového jsem objevila a litovat, že podobné zařízení nebylo před dvaceti lety. Naše SLUNÍČKO do nás načerpá tolik životadárných paprsků, že i život se zdá jednodužší. Naše SLUNÍČKO má každý den akce, které se neruší a hojně navštěvují. Já vím, dělám reklamu, ale Mateřská centra si ji zaslouží, a to naše Vsetínské zcela určitě. Díky Pavlo, Marcelo, Renato, Míšo, Radko, ... (nerada bych na někoho zapoměla)
JEN VÍC MATEŘSKÝCH CENTER !!!! jen víc nápadů jako jenávštěva školáků mezi batolaty
 vedoucí MC DOMEČEK 
  • 

Re: Já tam chodím 

(14.5.2007 22:11:58)
Milá Kopretino,
a všechny ostatní návštěvnice MC Domeček. Chci napsat malé vysvětlení proč se někdy stane to, že vypsaný program není. Na aktivitách, které jsou v MC se podílejí (vedou je) maminky dobrovolnice a někdy se zkrátka stane, že onemocní dítě nebo člen rodiny nebo i maminka a prostě se aktivita nekoná. Na každý den mají službu dvě maminky, ale nejsou vždy vzájemně zastupitelné i v aktivitách, které jako MC nabízíme.
Jinak během tohoto školního roku měl Domeček několik změn ve vedení (právě ze zdravotních důvodů) a tak všechno nešlapalo, tak jak by asi mělo.
Doufám,a že se to teď zlepší.
Vlasta
 Dáša , 2 děti, Ostrava 
  • 

MC je prima, ale co starší děti? 

(6.6.2006 10:34:09)
Líbil se mi článek,kde školáci navštívili MC. Napadlo mě, i po přečtení diskuse, kde si MC maminky pochvalují, že moje děti už jsou oba školáci a vlastně není kam s nimi jít, když prší, apod. MC jsou pro batolata, dětská centra v Ostravě téměř nejsou. Jen hrací koutky v hypermarketech...ale děti by chtěly, abych byla s nimi, ne je tam jen "odložila". Měli jsme tu jedno DC-Sluníčko, to zkrachovalo. A teď nemáme kam chodit. A to jsme na tom ještě dobře, kluci mají teprv 7 a 9 let, ale až povyrostou, většina hřišť je pro menší děti, do 10,11 let. Už je pak nechtějí ani v dět. koutku (zkušenost s neteří),to si děti v 11 letech už nemůžou hrát? Nemáte někdo tip kam s většími dětmi dětmi, kde by se dalo posedět (rodiče), a pořádit (děti)? :-)
Díky!
 Radmila 
  • 

Re: MC Sluníčko je vyjímka? 

(7.6.2006 7:17:55)
Nechci opět chválit, ale naše Vsetínské SLUNÍČKO je asi opravdu vyjímka? Dopoledne je určeno pro batolata a nejmenší drobotinu. V odpoledních hodinách jsou akce pro větší děti, o víkendech pro celé rodiny. Ještě jednou DÍKY za Sluníčko. Zjišťuji, že je asi opravdu vyjímkou a přeji všem aby našli ve svém okolí něco podobného.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.