| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chci ven, a sám

 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]
Štěpánka (2 kluci)
  • 
12.6.2006 21:29:29
Opravdu žasnu. O tom ježdění na kole tu už někdo psal, ale i jinak, copak rodič nemají povinnost na děti dohlížet? U nás v domě (ve městě) je rodina, kde maminka pouští již od dvou a půl let svou dcerku ven se sestřičkou (1.třída) - tatínek je Rom, ti to tak mívají. Maminka mi vždycky přišla celkem fajn. Holky jsou v pohodě, zvládají to, ale stejně ... tu starší už před cca. dvěma lety, když lítala venku, srazilo auto, měla zlomenou nohu. Copak se tohle smí? Nebo se to řeší až, když se něco stane?

Štěpka

PS. My jsme si chodili hrát kolem domu až od první třídy a to jezdilo mnohokrát méně aut.
  • 
7.6.2006 23:02:25
Já syna samotného téměř nepouštím a na kole už vůbec ne, A TO MU JE SEDM PRYČ.V okolí je to půl na půl, někteří vrstevníci dávno chodí ven sami a jiní srarší ještě ne. Já to možná to přeháním ale pouštět 3-4 leté dítě samo ven je druhý extrém.Tak malé dítě eště nemůže být dost zodpovědné
Dáša, 2 děti
  • 
6.6.2006 10:58:32
No jo, to už tak bývá. Já taky když si vzpomenu, jak jsem v 9 letech prolézala kanály a stavby a výkopy... A jak jsem do centra města jezdila sama do hudebky trolejbusem, a byla jsem tak malá, že jsem se kolikrát včas neprotlačila ke dveřím trolejbusu, abych mohla vystoupit, a zastávku jsem tak přejela...
A teď své děti (7 a 9 let) se bojím pustit přes cestu. Je jiná doba, více aut, více kriminality. A taky každé dítě je jiné. Můj starší syn ještě dlouho nebude samostatný. Jsem ráda, že mám mladšího syna, který mi dokázal, že to není moje chyba, že prostě u každého je to jinak. Nedá se to uspíšit. Já myslím, že matka své děti zná nejlíp a ví, kdy jim už může důvěřovat, že se neztratí, že se rozhlédnou u silnice, že s nikým cizím nikam nepůjdou...
Přeji nám všem, matkám, aby se nám nikdy nesplnily ty černé představy, co všchno by se mohlo stát, když své děti nějakou tu hodinku nevidíme, a lítají nám po sídlišti...
:-))
miki
  • 
1.6.2006 15:02:38
Muj syn zacal chodit sam ven o prazdninach nez nastoupil do prvni tridy.Proste jsem mu nevymluvila ze bude lepsi kdyz si budenme hrat venku spolu misto toho aby sel s kamarady ze skolky :o).Bydlime v panelaku,nizkem,je tu pekne klidne okoli.Nicmene,ty hodiny co on byl venku jsem ja prostala u oken a kontrolovala jestli je v dohledu a v poradku.Musim rict ze mne to preslo az s narozenim druheho ditete,to uz mel syn deset let:o).Proste jsem nemela uz tolik casu:o). No a jeste musim napsat ze mne jednou dorazil kdyz mi rekl ze jim (desetiletym)dala ucitelka na hodinu rozchod v centru mesta.Ja nechapala :o)Jsem se ho ptala kde tu hodinu byl-Mc Donald a obchod s levnymi hrami na cd.

Ale jak pisou ostatni-kdyz si vzpomenu co ja delala v jeho veku...
Zuzana. 2 vnoučata
  • 
31.5.2006 16:51:45
Nepatřím mezi babičky,které rozmazlují děti. Ani jim nekupuji čokoládu a bonbony, protože dcera si to nepřeje. Ale měla bych strach je pustit samotné v Praze, i když holčičce jsou 4 a klukovi budou v září 3 roky. Přitom svého syna jsem ve 4 letech pouštěla ven, bydleli jsme na okraji Prahy.Po malé vedlejší silnici, spíš cestě, u které domek stál, přejelo jedno auto za hodinu nebo ještě méně, ale hlavně - ta auta jezdila pomalu, nezažila jsem, že by některé prosvištělo jako jezdí dnes! Nikdy se tam za ty roky nic žádnému dítěti v okolí nestalo. Ale mohlo.. až po letech jsem se dozvěděla, že čtyřletý syn, který měl zakázáno vzdálit se dál, než do sousední ulice, utekl s o dva roky starším kamarádem dost daleko, k rybníku, kde vlezli na lodičku a projížděli se po rybníku, přičemž do lodičky zatékalo... málem mě ranila mrtvice ještě dodatečně při představě, jak to mohlo dopadnout. Proto si myslím, že ani čtyřleté děti by ještě neměly někde běhat zcela samotné, když tak aspoň pod dozorem starším sourozenců, jsou-li spolehliví. A dvouleté dítě...o tom raději ani nepřemýšlet. Vnuk je nesmírně čilé dítě, chodí od 10 měsíců, v 9 měsících již vylezl na okno, nedovedu si vůbec představit nechat ho někde běhat samotného!
dandula
  • 
30.5.2006 10:06:39
Jsme z Ústí a náš starší potomek (4r) se dožaduje osamostatnění, už o tom trošku přemýšlím - máme za barákem louku. Není tady nějaká mamina ze Stříbrníků,co už tak podobně staré dítě pouští ven?
Ifca a Tom 10/03
  • 
29.5.2006 14:50:03
Omlouvám se, špatně jsem vložila. Příspěvek patří k článku a ne do této diskuze. Jsem popleta, omlouvám se, ale neumím to smazat. Ale každopádně hezký den, Ivana
Ifca a Tom 10/03
  • 
29.5.2006 14:47:54
Opravdu nemohu uvěřit tomu, že někdo pouští tak maličké dětičky samotné ven, mimo dohled. Ten,kdo toto činí nemá absolutně žádnou zodpovědnost a spoléhá na to, že se nic nestane,... a užívá si dne, kdy o dítěti neslyší..., tak proč má děti???. Chápu, že někdo věří v osud a sdílí myšlenku - co se má stát se stane, ale když se něco stane, je na výčitky pozdě. Znám spoustu maminek opatrných i odvážnějších, ale neznám nikoho, kdo by žil v domění, že 4-leté díte je natolik samostatné, aby mohlo trávit celý den bez dozoru někoho dospělého, a 2-leté dítě bych nenechala samotné ani na zahradě. Jak už někdo psal - i na zahradě čeká spousta nástrah a tak malé dítě nedokáže nebezpečí odhadnout! Přeji všem maminkám a tatínkům, aby se svými dětmi trávily čas rády, aby zbytečně neriskovaly! Každopádně přeji hodně štěstí, zdraví a pohody Vám i Vašim dětem!
28.5.2006 21:25:09
Bydlíme na okraji menšího města. Když bylo dceři asi přes 3 roky, šly jsme s kočárem s mladším synkem z města.V místech, kde už začínají rodinné domky se dcera rozhodla,že by chtěla jít pěšinkou mezi zahrádkami,kde jsme někdy chodívaly, s kočárem to tam ale nešlo. Uprosila mě, že cestu zná a ať jen já ten blok obejdu po silnici, sejdeme se na opačném rohu,cca 100m od našeho domu. Její cesta byla kratší,nějakých 60 m,tak jsem zběsile uháněla,abych tam byla za stejnou chvíli.Když jsem dorazila, dcerka nikde.Krve by se ve mne nedořezal.S kočárem jsem zase pádila zpět.Až skoro v místě,kde jsme se rozešly, jsem ji uřvanou potkala s nějakým dědou,který se jí ujal,ale pěkně mi vynadal.Dcera vyrazila na pěšinku,pěšinka byla zarostlá kopřivami,tak se bála jít dál a vrátila se a nějak už to celé nezvládala,začala brečet a ten děda jí tam našel.Od té doby jsem ji samotnou nikam nepustila, je jí přes 5.
Jana P. , Praha , 1 dcera 6 let
  • 
28.5.2006 12:17:29
Bydlím v Praze a mám skoro 6ti letou dceru. Poblíž domu je krásné hřiště a park , žádná rušná silnice . Dcera je klidné dítě a na sebe od mala velmi opatrná. Takže aut + možnosti poranění se na hřišti se ani moc nebojím.
Jenže , na rozdíl o menších měst a vesnic tu jeden druhého nezná . A najednou se mi park pro malou princeznu zdá až moc velký , hřiště plné cizích lidí a já mám strach koho by tam mohla potkat.
Asi mi to ještě dlouho potrvá , než pustím dceru v Praze ven samotnou. Naštěstí máme babičku a dědu .
Když jsme na chatě , tak tak lítá venku sama , ale vždy někde na dohled ( nebo vlastě na doslech ).
 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.