| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod z druhé stránky

 Příspěvky 110 z 43 [Dalších 33 >>]
12.7.2009 0:36:34
Ten je snad k dopravě do zařízení ve fatálních případech. Když už někdo dokráčí po svejch na pracoviště, což se v případe porodu očekává, opravdu nechápu, k čemu je mu vědomí, že tam může vrtulník přivézt kolegyni rodičku v ohrožení.

Chcete-li argumentovat potenciálním transportem na ještě vyšší zařízení, tak heliporty jsou právě tam, kde se provádí špičkové zásahy.

Trochu srandovní požadavek v případě porodu. Ale komu je vrtulník jistotou, měl by si skrzeva heliportu u svého kýženého ústavu pořídit ještě jeden na vlastní střeše:) Kdyby náhodou, pak by to dávalo jakýsi smysl.
Jana + 2 čertíci
  • 
11.7.2009 20:44:02
Taky nechápu! S bolavým zubem nebo horečkou maže za doktorem, ale když jde o dítě je třeba být "nestandardní"... Žasnu, co v tom vidí, hrdinství? I když jsem byla v porodnici na monitoru a "všechno šlo dobře" bála jsem se o malého, aby to dobře dopadlo. Asi jsem skrátka poseroutka. "Vždyť jde jen o dítě" - tak mi to připadá. A to je děsný.
Jana + 2 čertíci
  • 
11.7.2009 20:36:04
Velice zajímavý pohled na věc.
Až teď si uvědomuji, že jsem oba syny rodila v nemocnici s heliportem :-) A naštěstí těch "méně šťastných" se zdravé děti rodí všude...i bez heliportu, v nevymalovaných boxech bez sprchy, dokonce i s pomocí gynekologa začátečníka.... kdekoliv.....a zrovnatak to neštěstí a tragedie si nevybírá, kde to lítá a kde ne.
9.7.2009 23:19:40
zase jedna strelena.
Lassie66
7.7.2009 14:13:11
Majdo, porod není lékařský zákrok, dg z těhotenství jsme udělali až my. Dítě se narodí i bez lékaře, hodně dětí přišlo na svět pouze s PA, ať v porodnici či doma, a lékař pouze vyplnil papíry. U některých porodů lékař zakročit musí, pak teprve můžeme o tom zákroku mluvit. Není to ale automatická věc, porod=nutnost lékařské intervence.
Majda, syn 18m + 18tt
  • 
7.7.2009 13:52:00
Co se týče kvality lékaře té jsem věřila na základě jeho chování a vystupování. Vlastně se ke mě nechoval ani jako k pacientce, ale jako k zákazníci. Představil se mi, komunikoval s námi každé vyšetření vysvětlil.
Svým příspěvkem jsem chtěla hlavně říct, že podle mého jsou při porodu důležitější věci, než v tomto i spoustě dalších článku na tomto serveru zmiňují maminky. S barvou zdí jsem to možná trošku ustřelila, ale postesky nad tím, že mám rodit v "nějakém boxu", do Plzeňské bych ani nepáchla (fakt, že tolik maminek na jedom pokoji mě děsí, u nás jsou všechny pokoje dvoulůžáky + 1 nadstandart), nemůžu jít do sprchy kdy se mi zachce, nedokážu si představit, že bych měla rodit na klasickém porodním lůžku a podobné, které v této diskuzi zazněli mi u porodu připadají zbytečné.
Ano porod je bezesporu důležitý a velmi intimní okamžik, ale ať chceme nebo ne, je to také lékařský zákrok. A já jsem měla to štěstí, že jsem rodila v porodnici, kde obojí šlo zvládnout dohromady. Kde jsem se cítila dobře s velké části díky tomu, že jsem věřila, že je o mě i o malého dobře postaráno.
Líza
5.7.2009 20:57:24
Aha, dohledala jsem vlákno, sorry, tohle na mě bylo moc ;)
Líza
5.7.2009 20:55:13
Lassie??? Tomu sama nevěříš... nebo si děláš prdel?
Lassie66
5.7.2009 20:43:53
Libik, tam, kde je heliport a kvalitní neonatologická jednotka, tam je kvalitní doktor.
Tam, kde jsou porodní vany, balony a kde nedávají medikaci hned mezi dveřma, tam jsou zbývající, nekvalitní doktoři. Nejhorší jsou nemocnice, kde mají hezky vymalováno - tam to asi bude o život.~2~
5.7.2009 19:20:48
A jak jsi věděla, že je to kvalitní doktor? Nějak sis ho zjišťovala a zajistila předem?
Nebo přišel a řekl, brý den, já jsem kvalitní doktor Josef Novák? Počítám, že ani to ne, že tam zkrátka nějakej doktor dle směny přivlál a maximálně měl visačku na plášti.

 Příspěvky 110 z 43 [Dalších 33 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.