| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kojenci mají oblíbené barvy

 Příspěvky 110 z 16 [Dalších 6 >>]
Lucie
  • 
3.1.2006 8:56:30
Kdyz mas holcicku, musi mit nausnicky.

Moje dite bylo taky vzdycky chlapecek, protoze az do dvou let melo hodne neutralni oblicejicek a kratky "miminkovsky" uces, zadne nausnicky a casto tmavomodre obleceni - jednak jsme ho hodne podedili, jednak ji na rozdil od ruzove slo k pleti.
Taky se me prihodilo, ze nejaka hodna slecna malou chovala a ptala se, jestli je to chlapecek nebo holcicka. Na odpoved "holcicka, vzdyt ma saticky", se zatvarila znacne rozpacite. Mozna ji zmatlo, ze satisky byly potistene autickama.
2.1.2006 10:41:37
Doporučuji nezapomínat, že barvy mají výrazný vliv na lidskou psychiku a snad i zdraví. A vzhledem k tomu, že děti mají intuici mnohem vyvinutější než my, nevidím důvod, proč jim barvu nenechat vybrat (ale když se matka na své dítě dostatečně naladí, určitě dokáže vybrat i za něj).
Růžová je barvou lásky, něhy a citů, takže klukům se nejspíš nedává proto, aby nebyli "změkčilí". Jenže pak se nedivme, když ti naši chlapi jsou takoví necitové. Modrá má zase výrazně zklidňující efekt, takže se možná klukům dávala proto, aby ty malé raubíře trošku krotila.
Já sama jsem byla před porodem také rozhodnutá, že dceru rozhodně do růžové oblékat nebudu. Dokonce jsem na protest proti konvencím zakoupila několik khaki bodíček. Ale když jí byly asi dva týdny, zpozorovala jsem, že má ráda růžovou - ze všech hraček jí spolehlivě zaujaly jen ty růžové. Navícj sem zjistila, že v oblečcích této byrvy vypadá tak rozkošně... Zlom nastal, když jí bylo asi sedm měsíců - už jenom při představě. že bych jí celou navlékla do růžové, se mi najednou začalo dělat nevolno. Co se týče modré, tu jí ale dávám od začátku často, protože je modrooká a hrozně jí sluší.
A co se týče období, kdy holčičky růžovou milují - určitě je lepší, když si ho odbudou ve třech letech, než třeba ve čtyřiceti.
Majka
  • 
2.1.2006 8:43:52
Ahoj, s růžovou mám úplně stejnou zkušenost. Našim jsem řekla, ať mi nekupují pro dceru zbytečně nic růžového, vypadá to strašně. Horší je to s tchýní. Je ten typ, kterému se nedá nic říct, jinak se okamžitě urazí. A kupuje nám hromady strašlivých celorůžových oblečků. Na dceru to nasoukám, jen kydž tam jedeme, ale i tak mě to stojí dost sebezapření. Takový růžový tepláčky a růžovoučká bundička, to je žůžo. Pa
Zuzana
  • 
2.1.2006 8:10:32
Mám vnučku a vnuka, když byl malý, měl dlouhé vlásky a všichni se domnívali, že on je holčička a jeho sestřička klu, protože měla krátké vlásky. Jakmile jsme přišli na pískoviště, všichni o tom byli přesvědčeni. Nyní jsou vnučce 4 roky, jedna holčička, s jejíž rodinou se mladí kamarádí, má dlouhé vlásky a náušničky a moje vnučka by je chtěla taky. Pořád o tom mluví. Má vlásky ale hodně jemné, kdyby se nechaly delší, tak se zacuchávají. A kluk má naopak vlasy pevné. Je to zajímavé pozorovat, jak na každém dítěti se projevují některé geny po rodičích a prarodičích, ba i v chování. Co se týká růžové barvy, tak druhá babička upletla růžový svetřík a ten si nyní vnučka velice oblíbila. Vnukovi jsou 2 roky a ten už se zase rozhoduje, jakou si vezme čepici. Když dostane miminkovskou, zahodí ji a chce kšiltovku. Nerozhoduje podle barev, ale podle tvaru a typu oblečení. Vnučka už zase pozoruje, jak se k sobě barvy hodí, když má třeba modré tričko, chce stejný odstín ponožek apod. A přitom nelze říci, že by ji to učili rodiče, toho si všímá sama od sebe.
Jana, dcera 3 roky
  • 
1.1.2006 20:30:09
Ahoj,
jsme na tom podobně - má holčička si zhruba od dvou let začala vybírat, která barva je ta její. Nejdříve to byla žlutá, tu zbožňovala. Pak ale uslyšela pohádku o Šípkové Růžence a vkus se rázem změnil. Růžová teď vede. Takže pokud to jde, nechám ji vybrat. Ovšem např. v případě kalhot na zimu musí ustoupit a stačí ji jen růžová čepice. Takže pokud se nám jako druhé dítko narodí kluk, tak toho moc po své sestříčce nevynosí.
Jana, dcera 3 roky
  • 
1.1.2006 20:29:37
Ahoj,
jsme na tom podobně - má holčička si zhruba od dvou let začala vybírat, která barva je ta její. Nejdříve to byla žlutá, tu zbožňovala. Pak ale uslyšela pohádku o Šípkové Růžence a vkus se rázem změnil. Růžová teď vede. Takže pokud to jde, nechám ji vybrat. Ovšem např. v případě kalhot na zimu musí ustoupit a stačí ji jen růžová čepice. Takže pokud se nám jako druhé dítko narodí kluk, tak toho moc po své sestříčce nevynosí.
Vali, 4/2003 + 4/2006
  • 
30.12.2005 15:39:20
Ahoj,
já růžovou také vůbec nemusím, dokud jsem o oblečení rozhodovala sama, tak bylo typické oblečení mé dcerky oranžová/modrá. Jenže dcerka vyrostla a sama si začíná určovat, co se jí líbí a co ne a růžová jednoznačně vede. Co nadělám. Potřebuju, aby poslouchala v jiných věcech, tak na barvě oblečení už nebazíruji. Letošní zimní oblečení jsem usmlouvala na červenou :-)
Iva, Viki (8/05)
  • 
30.12.2005 14:27:25
ahoj,

taky jsem Vikiho oblékala jednu dobu do dupaček s růžovým lemováním, které dostal od "tety", která byla skálopevn přesvědčená, že budeme mít holčičku. Moc mu to slušelo. Šatičky, které jsme podědili po dívčích příbuzných ale taky zkoušet nebudeme :-)))
No další potomky budu klidně oblékat do modrého, i kdyby to byly holčičky. Osobně jsem se snažila kupovat věci spíše v "neutrálních" barvách (hlavně žlutou), ale neodolala jsem a zabrousila i do modré. Pokud příští mimi bude holčička, určitě si neodpustím koupit něco růžového :-)))

Iva
petra
  • 
30.12.2005 12:07:41
Ahoj Vali,

já osobně nemám ráda růžovou, takže pokud to jen jde, svoji dcerku do ní neoblékám. I když jsem věděla, že to bude holčička, zám,ěrně jsem koupila modrý kočárek a haldu modrých oblečků. Na reakce okolí, jak se jmenuje ten váš chlapeček klidně odpovídám - Brigitka.
Horší je to s příbuzenstvem, které nám neustále podstrkuje různé růžové oblečky, které doma leží nepovšimnuty, jenom na společných oslavách do růžových šatiček dceru s nechutí nasoukám. Vypadá naprosto příšerně jak přeslazený bonbon, ale co se dá dělat. Uvidím, co si bude vybírat až bude větší.
Olina
  • 
29.12.2005 20:33:20
stál úplně nahej na koupališti a jedna babička říká svým vnoučatům: Dejte pozor na tu holčičku. :o)))
Pak jí to bylo tak trapný, až mi jí bylo líto.
Myslela jsem, že mu vyšiju na záda - Já jsem kluk! Ale nemůžu říct, že by mě nesprávné odhady našeho okolí nějak iritovaly nebo obtěžovaly, spíš bavily, my matky se zase tolik nezasmějem, abychom si mohly dovolit odmítat příležitost k pobavení.
Navíc už jsem se párkrát taky pěkně v odhadu pohlaví sekla. Koho jsem tím urazila - tak pardón.
 Příspěvky 110 z 16 [Dalších 6 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.