| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem rodila ve Třebsku

 Příspěvky 110 z 341 [Dalších 331 >>]
Monika,dcera15 měsíců+17.týden v bříšku, taky rodička z porodnice
  • 
22.11.2010 20:32:58
Martine, tak v tom pripade se hlasim jako zajemce.
Monika,dcera15 měsíců+17.týden v bříšku, taky rodička z porodnice
  • 
22.11.2010 18:24:23
Dostala jsem se na tyto stranky s peknym odstupem koukam. Stepanko, obdivuji Vas a priznam se, ze me Vas pribeh rozplakal a ze tise zavidim. Ale nebudu Vas tady napadat jako ty osatatni "rodicky z porodnice" za nezodpovednost a hazard. Naopak, zavidim Vam tu odvahu, vzit na sebe tu zodpovednost a priznam se, ze jsem presne ten pripad, co si po prvnim porodu vubec neveri, ze je schopen porodit dite. Muj prvni porod byl presne jak popisujete. V peci lekaru - oxitocyn, 2 hodiny epidural, 14 hodin trapeni a ten krasny zaver, kdy prichazi kontrakce asi po minute...
...narkoza a nic. Slzy a bolest a malou mi prinesli az za x hodin i presto, ze jsem je s placem prosila at mi ji aspon ukazou, ze si ji chci aspon pohladit. Pritele, ktery mi ji chtel ukazat alespon na fotaku, vyhodili, jeste drive nez jsem stihla poradne zaostrit, s tim, ze stejne nevnimam. Do dneska si tu rozmazanou fotku pamatuju a je to ta pro me nejintimnejsi fotka ze vsech. Je to totiz jediny pohled, ten prvni na moje dite, ktery mi byl umoznen.
A duvod? Dite nesestupovalo, ve zprave napsan nepomer plodu a panve. Ale to jsou veci, ktere se preci zjistuji predem. Panev i dite na ultrazvuku merili.Tak jak to tedy bylo? Co kdyz to dite nesestupovalo prave kvuli tem vsem zasahum zvenci?
Vzpominky na porod jsou pro me hodne bolestne. Do dnes jsem se s tim psychicky nesrovnala.
U druheho mi tvrdi, ze dalsi cisar bude nevyhnutelny uz ted, v 17.tydnu. Jak to muzou vedet uz takhle dopredu? Zacinam uvazovat o porodu doma, jestli ziskam odvahu. A nebo prinejmensim o jine, trochu vstricnejsi porodnici.
Dekuju za Vas pribeh, je nadherny.
15.12.2009 22:23:03
Dobry den,
ja jsem rodila celkem trikrat. Poprve v nemocnici vedene jen porodnimi asistentkami. behem tehotenstvi ma porodni asistentka vedela o tom, kde planuji rodit a proto jsme vzdy porbrali do detailu vse o porodu, vzdy zkontrolovali polohu miminka a placenty.. zadne komplikace; a ano miminko se narodilo s pupecni snurou kolem krku, tu poorni asistentka odmotala, otrela nosik a moje holcicka se pritulila k mame.. po druhe jsem rodila doma, vse opet proihalo behem tehotenstvi bez komplikaci, ja byla aktivni a chovala se jako zeny v drivejsich letech.. nesedela jsem na pohovce ci v kresle aby miminko nelezelo zady na me pateri ( porody sjou pak delsi a bolestive), klecela jsem, myla podlahy na kolenou, jako to delavaly nase babicky, miminko tak melo zada krasne na me brisni strane... to je jen par typu ja dostala od me porodni asistentky.. v den porodu prijela pani porodni babka, starsi a zkusena a zeptala ze co by se mi nelibilo.. prosim, nevysetrujete mou zenu jak moc je otevrena, prosil muj muz, jelikoz to je jedina bolest ja si pamatovala z predesleho porodu ( chtela jsem tenkrat lezt po stenach pokoje) a ta pani, klidne odpovedela, ze jen to toho, jak se ja chovam, pozna co a jak se vyviji. Mezi kontrakcemi jsem ji nabidla kavu a susenky, povidaly jsme si a kdyz se blizilo tlaceni, poprosila jsem o prestrizeni kalhotek, nechtela jsem se pohnout z meho hnizdecka.. bavili jsme se o nastrihavani hraze, ona pani asistentka pry rodila jiz nejakych 30 let a nastrihavala hrazi jen dvaktrat.. u me pouzila jen hornkou zinku s rozmarynovym olejem, pritlacila ji ke konecniku a ja odrodila bez komplikaci..
treti miminko prislo na svet dokonce jen s mym manzelem, tchyni a dvemi dcerkami, ktere ve veku tri a peti let vedeli o porodu vic nez nekteri dospeli. ted mame tri holcicky, ktere jsou si blizke, a maji predstavu o rodinnem klidnem porodu.. on domaci porod neni pro kazdeho ,ale taky neni nic hrozneho, nestudateho a nezodpovedneho:-)
30.10.2009 7:32:46
Je to moc krásné,také jsem uvažovala,že bych sv dítě přivedla na svět doma. Je to přirozené a krásné,ale po prvním porodu mám trochu strach. Celé těhotenství probíhalo v klidu,ale dva dny před porodem se mi rapidně zvedl tlak a při porodu jsem měla 180/100
Nevím zda se to bude opakovat,nebo zda to bylo jen se synem. Jsem na začátku třětího měsíce,a tak budu vyzvídat a když an to přijde,tak moc ráda odrodím doma,v klidu a teploučku :)~R^
  • 
3.6.2009 11:36:09
To je tak krásný článek. Úplně mě to vehnalo slzy do očí. Překrásný přirozený porod, který by se mi taky líbil.
Jana
  • 
6.3.2009 22:28:09
Nechápu jak někoho může jen napadnout rodit doma, nechápu jak matka může dát v šanc život svého dítěte jen proto že si porod jak říkají tyto matky mohou užít. Již mnoho dětí takto zemřelo a bohužel kvůli nezodpovědným matkám zemře. Uvědomte si už konečně, že když se rodívávalo doma tak za 1. zemřelo spoustu dětí a za 2. když se to povedlo tak díky tomu že matky byli v celkové fyzické kondici o mnoho zdatnější než teď. Maminky jestliže chcete mít klidný porod, roďte v porodnicích. Chápu že občas je to s personálem síla, ale těch pár dní se dá přežít a za život Vašeho drobečka Vám to snad stojí ne?
Všechny rozumné maminky zdravím a pro jakékoli ohlasy pište na mail babymasaze@seznam.cz
S pozdravem Jana
Zuzana
  • 
27.1.2009 11:52:24
Milá Štěpánko,váš článek je plný lásky a naplňuje čitatele pokojem. Moc vám za něj děkuji. Ať vám i celé vaší rodině žehná Bůh.
Zuzana
13.4.2008 19:51:26
30.ledna 2008 se mám doma narodil syn (nádhera) a do dnes jsme nepotřebovali žádného doktora.Myslím, že ať jsou názory různé, je to na rozhrodnutí ženy a partnera a nikdo ji nemá právo do toho kecat a odsuzovat jí.Ani doktoři ani laici.Všichni lidé,kromě pár vyjímek jsou vedeny lidským rozumem a egem a to je špatně. ~s~
13.4.2008 19:50:17
30.ledna 2008 se mám doma narodil syn (nádhera) a do dnes jsme nepotřebovali žádného doktora.Myslím, že ať jsou názory různé, je to na rozhrodnutí ženy a partnera a nikdo ji nemá právo do toho kecat a odsuzovat jí.Ani doktoři ani laici.Všichni lidé,kromě pár vyjímek jsou vedeny lidským rozumem a egem a to je špatně.
jana, syn 2 roky
  • 
16.1.2008 0:46:26
souhlasím, podle mě je to teda hazard se životem jak matky,tak dítěte a když už má to nenarozené ubožátko nezodpovědnou matku,která si rodí sama doma, tak proč je to dítě které za nic nemůže také vlastně ponecháno vlastnímu osudu? kdyby se něco dělo, tak nerozhodují minuty,ale vteřiny a to by asi do porodnice už nestihla. takže tak, znám proslulého porodníka Pařízka a jeho příběhy o domácích porodech a mnohé děti jsou nadosmrti postižené právě díky těmto nezodpovědným a suverénním matkách, které ani za mák nerozumí porodu. To že si někdo přečte pár knih a myslí si, že muže rodit je velký omyl. Oni ti doktoři nestudují medicínu šest let plus praxe jen tak ze srandy...... no zkrátka podle mě, by tyhle "alternativní" matky ani snad neměly mít děti, protože pak z nich chudáčků stejně většina udělá bledé vegetariány... ale to už je jiná kategorie.
 Příspěvky 110 z 341 [Dalších 331 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.