| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rady pro kojící maminky - strava

 Příspěvky 110 z 144 [Dalších 134 >>]
13.11.2005 21:05:00
Začala jsem brát svůj život zodpovědnějc...Dneska je mi jasný, že jedinej kdo mi může pomoct nejlíp jsem já sama = pomocná ruka na konci mýho ramene....jak správně píšeš.
Přestala jsem bezvýhradně věřit doktorům, přestala jsem se cpát antibiotikama, který mi doktoři předepisovali nejm. 3x ročně. Prostě jsem si je jednou nevzala a hle vyléčila jsem se svépomocí a mnohem lépe ( ale antibiotika úplně neodsuzuji ).
Nevim jak bych ti konkrétně popsala oblasti, ve kterých jsem změnila svůj přístup. Možná, že jsou to už téměř všechny, ale v některých je to zatim jen teorie, ale pracuju....Věřim víc svý intuici, přírodě, atd. Věřim, že všechno se všim souvisí - a díky tomu jsem už přišla na spoustu věcí - nevim, jestli jseš moudrá z toho, co jsem změnila....no zkrátka: začala jsem se mít víc ráda, víc se vnímám a je to fajn.
Krásný den
sára 1 dítě
  • 
13.11.2005 16:26:40
je to užásné supr
11.11.2005 5:10:49
Mám dva kluky.Jeden už má 11 let takže si vůbec nepamatuju co jsem jedla a nejedla,když jsem ho kojila.dfruhému synovi je 5 týdnú.piju čaj pro kojící matky každý den preventyvně aby ho nebolelo bříško.Zatím žádné problémy s větry neměl.dočetla jsem se,že se nemá čaj pít preventivně nebude mět,ale pak bolení.
alena
  • 
6.11.2005 23:25:28
Když jsem byla těhotná tak jsem jedla dost ovoce většinou nektarinky potom když jsem porodila tak se to na dítěti ještě ukázalo byla pupínkatá a jako opařená.Bylo mi řečeno,že jsem jedla hodně ovoce v těhotenství.Nevím jestli je to možné.
alena
  • 
6.11.2005 23:25:10
Když jsem byla těhotná tak jsem jedla dost ovoce většinou nektarinky potom když jsem porodila tak se to na dítěti ještě ukázalo byla pupínkatá a jako opařená.Bylo mi řečeno,že jsem jedla hodně ovoce v těhotenství.Nevím jestli je to možné.
achjo
3.11.2005 18:23:50
tak za sebe říkám,že má můj souhlas a celkově se s tím stotožnˇuji,jestli někdo nesouhlasí s některými pot.které uvedla,ať to nedává,10 lidí 10 různých názorů,já jsem proti paštikám ,salámům,bílému pečivu,párkům,sladkostem atd.a myslíte,že to maminky nedávají,tak to je omyl,já sama se stravuji,tak jak píše ,neboť mi to vyhovuje,jídlo předků,skromnost všem by neuškodila.Celozrné chleby,na ně se už dávno zapomělo,kde v obalech je nejvíc min.,ale to samozdřejmě všichni ví.To,že někdo se vymyká konzumu a průměrnosti,neznamená,že by to mělo být špatné,já se budu řídit instinktem a udělám si svůj názor a né tupě přebírat tlak konzumní společnosti,v tom budu radši za toho magora a koupím si i ten mlýnek,nebotˇčerstvě semletá mouka nebude obsahovat plísně ze skladu atd.,ještě k tomu mléku,než chutˇově zjistíte,že je zkažené,je zkažené už dávno a k těm skleničkám,volím alternativu od hippu(bio),ale čím víc složek kupovaných v potravě,tím víc fujtajblů.Z některých maminek mi běhá mráz po zádech,jenom kritizovat a urážet.Místo toho,aby si otom víc zjistily,neexistuje jedna pravda,ale k tomu asi ty maminky nikdy nedojdou a budou vnucovat svoje názory,tak se tu mějte
Eva K
  • 
1.11.2005 13:00:39
Právě o tu mouku šlo. Naservírovat dítěti byť decentně klasickou bílou mouku mě u kamarádky překvapilo.
Prý taky existuje dýňová náhražka mouky, ale zatím jsem to nikde nezmerčila. Možná v nějaké zdravé výživě. Jinak považuji svíčkovou taky za zdravou:-).
Eva
31.10.2005 14:07:23
Nedalo mi nereagovat na tento clanek.
Rodila jsem ve Francii a kdyz nam sestricky nosily obedy a vecere, myslela jsem, ze padnu.
Od prvniho dne po porodu nas krmili dusenou prdlavou zeleninou, trebas kvetakem, brokolici, hraskem, fazolemi, zelenym luskem.
Deti vetsinou "prorvaly" celou noc. Takze misto "odpocinku" v porodnici, jsem prijela domu unavena a vycerpana.
PajaMM
30.10.2005 16:06:09
Baro,

ono jde asi o to nikomu nic nevnucovat.

Ja osobne jsem toho nazoru, ze clovek je vsezravec. Ale nikomu neberu, kdyz chce byt vegetarian nebo vegan. Ovsem myslim si, ze pokud se pro tenhle styl zivota nekdo rozhodne, musi o tom mit hodne informaci a dobre se tomu venovat, aby vedel, jak skladat jidelnicek, aby si neublizil - u deti to plati dvojnasob.

Jen jsem si zadala heslo veganstvi a na tehle strance jsem nasla strucne informace http://cs.wikipedia.org/wiki/Veganstv%C3%AD

A tyto informace muj nazor jen potvrdily...

Ale jinak vsem preju zdravi - at uz pri jakemkoli zivotnim stylu...:-)
Bára
  • 
30.10.2005 15:18:24
Opravdu velmi inteligentní reakce, Heleno..
Hlavně toleranci... To měla předchozí paní pravdu. Víte, co to vůbec je?

Konečně někdo nepropaguje maso 2x denně a mlíko nejlépe 10x denně. Ale nikdo tomu stejně nevěří. Ačkoli veganství v každém stádiu života považuje za zdravé kromě jiných i Svět. zdravotnická org. a Americká dietetická asociace. Kdo jiný by to měl tvrdit, aby tomu lidi konečně začali věřit?
Mlíko je určený telátku. To je snad jasný. Akorát, že pro lidi je jednodušší si to neuvědomovat, tele vzít hodinu po porodu od krávy a za pár měsíců ho zabít. Jen proto, aby si mohli užívat tuny výrobků z mlíka. A přesto, jaký hrozný množství ho konzumujou, maj ve vyspělých zemích tak moc často osteoporózu. Narozdíl od zemí, kde mlíko nejedi skoro vůbec a osteoporózu neznaj.
Kdy lidi konečně dostanou rozum?

 Příspěvky 110 z 144 [Dalších 134 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.