| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nohy do X nebo do O? Ploché nohy?

 Příspěvky 110 z 43 [Dalších 33 >>]
25.2.2009 19:57:35
Dobrý den, vím, že jsem tu jaksi pozdě, třeba se ozvete,či poradíte........jak je na tom Vaše dcera teď? Náš malý má taky nožičky do O, lítáme po ortopedech, bojím se.....Denisa
  • 
26.3.2008 1:31:27
Tak já Ti nevím, asi to bude tím, že děti mám čtyři.
U holek jsem zjistila, že jedna klade nohy rovně, druhá do O a třetí do X.
Tak, a teď mi řekni v čem je problém.
Já to vidím tak, že chodí, jsou zdravé a až budou mít zájem o sebe a o zalíbení se partnerům, tak se budou snažit chodit jako dámy.
Tak se měj hezky a buď ráda, že máš zdravýho kluka.
katka
  • 
28.9.2007 9:08:11
Ahoj,
jen pro vsechny maminky pridavam zkousenost od ortopeda. Ve 2 letech uz mi syn stal se svymi X-kami tak pohodlne, ze se mu dole "rozjizdeli" o dobrych 5 cm. Nedalo mi to a zasla jsem pro jistotu na konzultaci k ortopedovi. Rekl, ze si s tim v tomto veku nemam lamat zas tak hlavu, ale spis by me meli vadit jeho ploche nohy. Dostali jsme ortopedicke vlozky, individualni - vyrobene na miru (narok na 1 par za 1/2 roku). Pres den nosit v botach, v hezkem pocasi nechat dite behat po travniku apod., aby nozicka trenovala ... Mimochodem, ted jsou synovi necele tri roky a X-ky jsou porad stejne. Ale opravdu jsou na svete i horsi veci nez tohle !!!!
Dagleska
10.8.2007 23:30:30
je lepší sedět na "turka", synovi je 4,5 roku a má nohy do X, byli jsme u ortopeda a ten nám doporučil jen sed "turek" naopak zaklekávání zakázal, bohužel nám to nepomohlo a syn jde na podzim na operaci s kolínkem kvůli vybočování, takže je rozhodně lepší sedět jako turek.
Klekí
8.10.2005 15:58:26
Moje dcera(čtyři roky) taky děsně plakávala, že jí bolí nožky, hlavně v noci jí to budilo. Taky nechce moc chodit, rychle se jakoby unaví, po chvíli začne nestíhat dětem. Napřed mi Dr. řekla, že to asi bude růstem, je opravdu moc veliká. Nic na to nezabíralo kromě Ibalginu a ten jsem jí zase nechtěla dávat. Trvalo to zhruba rok, děsně jsem se trápili, až jsem si vymohla doporučení k ortopedovi. Ten mi okamžitě řekl, že má ploché nohy a ty bolesti a únava budou od toho. Napsal nám ortop.vložky, RTG nechtěl, dělaly se jen otisky. Máme je jen krátce, ale už nepláče v noci, což je pro mně obrovská úleva. Doma a ve školce má nosit zdravotní sandále a důrazně upozorňoval, že nemá chodit bosky doma. Pouze na trávě, po písku nebo po plochých kamínkách.
3.10.2005 13:42:38
Právě mám za sebou lítání po ortopedech! Naše třetí krásná 16 měsíční holčička je jediná která má nožky silně do O, a to tak že v rychlosti zakopávala o nožky. Z mého pohledu "Forest Gump". S manželem nám bylo do breku a stále jsme přemýšleli kde jsme udělali chybu. Dnes už také víme že nožky jsou ve vývoji. Ale tento článek je balzám na nervy.

Díky,díky
Michala
  • 
3.10.2005 7:30:59
Zdravím, docela zírám na praktiky některých pediatrů. Já na všechny preventivní prohlídky svých dětí, včetně té v sedmi letech, chodím s nimi. Vůbec mě nenapadlo, že se to někde může dělat jinak. U nás ještě fungují preventivní hromadné školní prohlídky u zubaře, ale mi máme svého zubaře a tak dceři nikdy nic nedělá, jen nám případně ošetření doporučí. Michala
29.9.2005 23:40:40
My to máme na Černý Most asi 10 min autem, na Prosek tak 30 min, pokud jsou silnice průjezdné. V dopravní špičce taky třeba hodinu.. :)
Petra, Dominik (3/04)
  • 
29.9.2005 21:43:57
Nevim jestli je lepší, nikdy jsem nebyla na Černým Mostě :-) Bydlím kousek od Prahy a na ten Prosek to máme cca 20 minut autem.
Praha 9 je širokej pojem, napadlo mě, že můžete bydlet jinde, ale zkusila jsem to... :-))))
29.9.2005 21:05:10
Ivule,
a poliklinika ve Vysočanech by pro tebe byla daleko? Moji starší kluci tam chodí k doktoru Adamusovi, a vždycky jsem s ním měla ty nejlepší zkušenosti. Jen nevím, jak to u něj v současnosti funguje mimo ordinační dobu. :-(
 Příspěvky 110 z 43 [Dalších 33 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.