| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Umírající město

 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]
Stana
  • 
23.9.2005 14:36:39
Verko je vase rodina OK? Evakuovali zase NO, Huston, Galveston-tam jsou tvoje deti vid? Hurikan Rita pry bude silnejsi nez Katrina.
Andrea NY
  • 
22.9.2005 3:46:03
A jestli tohle je opravdu pravda, tak jsem se jen utvrdila v tom co si o americanech myslim a to tady ziju a pracuju.

Dorko pro me osobne je 90% amiku tupejch.Je to moje osobni zkusenost.
Dorka
  • 
22.9.2005 0:33:56
Pokud je tohle pravda tak pánbůh nás chran před amerikou.Těch pár američanů,se kterýma jsem se doted setkala bylo neobyčejně hloupých a povrchních, ale myslela jsem, že je to náhoda. Např. vysoký manager americké firmy, který se nepříčetně rozzuřil, když si jeho podřízení dělali legraci s Disneylandu a řval na všechny, že si vůbec neumí představit jaké to tam je, protože tam klidně potkají velkého Mickey Mouse a můžou se s ním dát vyfotit.A jiná úžasná představitelka USA před několika lety vážně tvrdila, že v jsou u nás ženy strašně zaostalé protože si některé neholí nohy , že by jim měla vláda dělat převýchovné tábory, kde by se to učily, to byla ženská,která ve 35 letech nevěděla kdo je to Shakespeare a Michellangelo.Vypadá to, že i vláda USA je asi na stejném stupni inteligence, hrůza je, že mají nejvíc zbraní a vůbec neváhají s jejich použitím.
Stana
  • 
21.9.2005 17:57:15
Bobino taky tomu nerozumim. Je tam cervena paska od FEMA a lidem je zabraneno pomahat. Doktori kteri nabidli pomahat na letisti v NO dostali od FEMA do ruky kostata, jinym lekarum kteri uz sami od sebe zacali lidi osetrovat, FEMA zakazala osetrovat nemocne pacienty -evakuovali nemocnici pacienti lezeli ve vlastnich vykalech moce a stolice, potrebovali pichnout inzulin ktery nebyl, potrebovali leky ktere nebyly. Tisice dobrovolniku pozarniku poslala FEMA na jednodenni skoleni, nez je pusti pomahat lidem -pomoc byla aby roznaseli letaky FEMA a delali zaznamy o sexualnim haraseni... Izrael poslal tisice galonu hruskove stavy, pry to vylejou ze stava neni vhodna. Anglie poslala tisice balicku s jidlem, schvalene NATO-stejne jidlo dostavaji anglicti vojaci v Iraku a tady to FEMA poslala na spaleni, ze to neni vhodne pro lidi, pritom v Iraku se anglicani s americanma o jidlo deli a americti vojaci to tam taky jedi. Jidlo ze Svycarska, z Francie bylo poslano na spaleni ze neni vhodne.
L+2
  • 
15.9.2005 17:51:54
No, ja si myslim, ze protoze kdyz si v Americe nezaplatis, tak se o tebe nikdo nepostara. Vzdyt na teto zasade prece Amerika zije, nebo se mylim. Takze, bohati se bud evakuovali, nebo byli evakuovani (pripadne z bohatych nemocnic, ci domovu duchodcu), ti co byli chudi, bohuzel v New Orleans velka vetsina, se utopil bud doma, nebo v tech chudych domovech duchodcu, nebo zemreli v tech chudych nemocnicich, jelikoz personal zdrhnul. Zbytek raboval, bud proto, aby si nacpal kapsi, nebo proto, ze proste nemeli nic k jidlu. Ja mam totiz pocit, ze americka moralka velmi pokulhava za ostatnimi. Prvni jsou penize, a pak teprve moralka (ovsem, na venek si vetsina ameriky hraje na nesmirne moralni zemi; vetsina americanu jsou take vynikajici herci, kteri na verejnosti jsou ti nejmoralnejsi lide na svete, ale ve skutecnosti jsou to sobci, kteri se staraji jenom sami o sebe).
Bobina
  • 
13.9.2005 9:16:53
Nerozumím jedné věci. Taková katastrofa, je třeba pomoci materiální, zdravotnické i finanční - a USA odmítnou německé potraviny. Proč? Z jakého důvodu? Mají snad strach z BSE jak bylo uváděno? Nevím jak ostatní, ale pokud bych já někomu nabídla pomoc a on odmítl, příště nedám ani špendlík.
  • 
12.9.2005 22:14:10
Mila Marcelo,
na otázky, které se ptáš, bude muset odpovídat Americká vláda na všech stupních. Od presidenta po starostu města. Někteří už teď museli odstoupit.
Na vysvětlení problematiky New Orleans by nestačilo několůik článků. To si můžeš nahledat jinde. Ale jen nekolik poznámek: První hodiny po úderu hurikánu to vypadalo, že New Orlenas z toho vyšel velmi dobře. Skoro nic nebylo zničeno (jako je tomu v Mississippi v části Alabamy). Reportéři se radovali. Teprve, když začala stoupat voda z protržených hrází, bylo jasné k jaké tragedii se schyluje.
Přesto, že lidé vědí, že hurikán přijde, dost často se neevakuují (jako moje děti), protože už tolikrát uhodil ...Ale pak přijde jeden takový a nikdo není pořádně připraven. Jak nepředstavitelná pohroma to je, ukazují i srovnání s povodní (byť stoletou). Je to nejen povodeň, i smrśť s větry neuvěřitelné síly. To všechno najednou a dohromady.
Pomoc v New Orleans i jinde byla hned po katastrofě. Jen byla špatně organisovaná. Z čísel a zpráv je možné si vybírat, co chceš. Pokud to sleduješ dál, je jasné, že "slibované ztráty" na životech se zatím nepotvrdily a budou rozhodně menší než byly odhady.(Zaplať pán Bůh zatím kolem 400). Pohroma na přelomu století v Galvestonu, jejíž výročí tenhle týden je, se neopakovala (6.000 mrtvých). Podívej se na čísla, kolik lidí bylo evakuováno a zachráněno ze střech domů. Jakoby přemístil celou Mladou Boleslav a s ní pár dalších měst. Jak dlouho myslíš, že by to trvalo v Čechách?
Do Galvestonu, kde žije moje Lejčinka, uprchlo obrazně celé jedno Mnichovo Hradiště a jedno se tam chytají ubytovat na lodích... Umíš si to představit? (A to jde o nejnižší sociální vrstvy obyvatelstva). Jejich děti je třeba umístit do škol (nebudou se moci vrátit tak hned), je třeba jim zajistit zdravotní péči, socilání struktury atd.).
Celá Amerika pomáhá. V oblasti je víc dobrovolníků, než kolik jsou schopny místní úřady zapojit do procesu obnovy. I děti u nás prodávají na ulici limonádu na podporu obětem.
Na charitativní pomoc( a nejen ve své zemi) vydávají Američané víc pěnez, než je obrat celého hospodařství v některých evropských zemích.
Samozřejmě "utrácejí" i za války, jak tu někdo "trefně" poznamenal. I z toho se budou muset zodpovídat svým občanům.
Stejně jako za chyby, které způsobily chaos v New Orleans. Už teď je jasné, že rekonvalescence půjde rychleji, než mnozí předpovídali. A to je třeba přát všem ,kteří jsou teď bez domova. Věra S.
Marcela
  • 
12.9.2005 13:31:31
Taky mě to udivuje. A slyšela jsem, že kromě toho, že věděli, že přijde hurikán, taky věděli, že ta hráz před New Orleans není v pořádku.
No hlavně, že mají dost peněz na války.
Marcela
Marcela
  • 
12.9.2005 13:25:54
Ahoj Věro,
To co se tam stalo je hrozné. Když se na ty záběrya zprávy z New Orleans dívám v televizi, nejde mi na rozum jedna věc.
Když bylo v Turecku zemětřesení, skoro hned na druhý den tam byly záchranné týmy z celé Evropy, včetně českého, a vozila se tam pitná voda, jídlo a léky atd.
Jak je možné, že v New Orleans ještě po týdnu umírali lidé hlady nebo žízní nebo proto, že třeba třeba nedostali svůj inzulín? Já vím, asi je to hodně velké město, ale stejně je mi divné, že jim nikdo včas nepomohl.
Jsem ráda, že Tvoje rodina vyvázla bez zranění a přeji pevné nervy.
Měj se
Marcela
11.9.2005 12:32:46
Rosí,
myslím, že nikoho nepopudíš, teda mě určitě ne. Je mi líto všech, kterým se toto stalo, ale opravdu upřímně a je mi jasné, že rovna oni za to vinu nenesou!!! O tom, že Katrina příjde a že bude hodně silná, věděli už dlouho dopředu, ale je to to samé jako u nás se vědělo, že příjde 100letá voda! Dělo se něco?:o(

Prostě se čeká, co kdyby to tak nebylo, tak budeme zbytečně plašit lidi, prostě politické hrátky a kdo pak mě zvolí ,...hold politika.

Jen mě opravdu překvapilo, to co už bylo zmíněné, že od Ameriky očekáváme velkou soudružnost, vše super zorganizované,...na vše připravené!! A to padlo.Tím mě opravdu zklamali.:o( A mám obavy, že to bude jak u nás po povodních. Praha měla pomoc hned, větší města později a vesnice?

Přesně tak, taky do toho nevidím, je to jen můj názor!

 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.