| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chybami se člověk učí

 Příspěvky 110 z 134 [Dalších 124 >>]
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
27.4.2010 22:30:40
Ano ano, mám bohužel stejnou zkušenost! Taky i podle toho, že jsem nakupovala u nás ve městě, místo abych objela větší obchody v Praze atd. - no nechtělo se mi někde trmcet a jako zkušenosti nemají matka jsem nevěděla, že můžou být mezi kočárkama takové rozdíly, a kamarádky neporadili, net jsem neznala.
Takže momentálně používám už svůj 5. kočárek! A to rozhodně, né, že bych chtěla, ale hodně věcí jsem prostě dopředu nepromyslela!
Č.1 - velká těžká trojkombinace, čtyřkolka, tehdy jako nastávající rodiče jsme si představovali, jak budeme mít stále stejný styl života a rajzovat s kočárkem po horách. Ale brzo jsme zjistili, že těžký kočár se blbě tlačí do kopců ať je sebe terénější. Nevyzkoušeli jsme ho do auta, protože obchod byl v místě, kde se nesmí parkovat. No ale kočár se vešel - jenže vždy jen rozložený na podvozek a korbičku - jenže ta už nevešla do kufru ale musela být na jednom z míst v autě! Takže bylo jasné, že s druhorozeným tento kočár už mít nemůžeme na cestování. A kvůli toho že byl těžký a špatné se s ním manipulovalo do auta jsme ho stejně přestali brzo používat. Mmch - máme ho stále, u babi na půdě, čeká až si najdu čas ho prodat.
č. 2 - lehké golfky - taková krása - jen do té doby, že jsem opět přebrala, neměla zjištěné co golfky mají mít, např. - že mají mít přední madlo!!!! Já debil ~q~ Takže prcek v něm nechtěl jezdit, neměl se kde držet, navíc kočárek s malýma tvrdýma kolečkama na každém jen trochu horším chodníku hrozně hrkal, takže taky jsme ho měli jen chvilku, teda stále máme, ale jen pro případ nouze na cestu, když musíme vést i další věci v kufru.
č. 3 - paráda - Jané Slalom - nádhera po těch předchozích kočárcích, kočár co jezdí sám, byl z druhé ruky, podle inzerátu v bezvadném stavu - no tak bezvadný nebyl, ale to jsem zjistla až po chvíli ježdění, přední kolečko táhlo na stranu, tak jsme museli vést do servisu, ale pak už to šlo. No jen do února loňského roku, kdy nám ho před bytem ukradli ~4~ včetně fusaku ~o~~o~
č. 4 - Jané Powertwin - kočár jako dělaný pro naše skorodvojky, ten jsme užili snad nejvíc ze všech kočárků, byl bezvadný, jezdil krásně, uvezl naše dvě dětičky, fakt super, ještě jsme i dobře prodali.
č. 5 - X-lander - místo ukradeného Janéčka Slalom jsem museli fofrem pořídit něco nového, být bez sporťáku s ročním prckem jsem nechtěla a používat něco z toho co bylo na půdě nebo v komoře taky ne. Jak si člověk zvykne na otáčecí kolečka tak nikdy jinak.
Takže tak u nás. A to mě nenapadlo, že budu patřit mezi maminy s velkým vozovým parkem. Ale prostě ty první dva kočárky to byla opravdu hloupá koupě. ~n~
Jsem si zavzpomínala... pa
  • 
15.9.2009 17:38:21
Ahoj, prosim Te Lucko, kde si sehnala tu krosnu/golfky Zekiwa? Hodne mne to zaujalo, ale nemuzu je nikde sehant, ani o nich nikdo neslysel, dik za kazde info!
Anka
tyna, anezka 2007
  • 
21.8.2008 10:17:30
Ja myslim, ze dva kocarky snad staci. Mame jeden velkej - ctyrkombinaci, sice ma 15 kg (plus 9 kg ditete), ale do lesa uplne uzasnej. A pokud planujeme cestru nekam, kde to nezname, nebo kocarek neprojede, tak mame krosnicku. A do mesta a na podobne mame sportovni golfky. Oba kocarky dohromady staly cca 10OOO. Tak nevim, jestli nejsem divna, ze nemam plnou garaz nepotrebnych kocarku.
Mili+2
4.6.2008 8:55:20
I kdyz je tento clanek a tudiz i prispevky stary pres tri roky,musim reagovat na to slovo "Vyrazili".To jste vsechny rodily zazrakem nebo co? Muj porod nebyl nijak tezky,a presto jsem snad mesic nato nevydrzela stat nebo chodit dyl nez pul hodiny.Samozrejme jsem brala dite ven,do zahrady,a na kratkou prochazku, ale kdyz nekdo napise ze prijel z porodnice a vyrazil ven,tak to vypada jako ze jel s kocarem prinejmensim na pesi pochod.
Mili+2
4.6.2008 8:54:56
I kdyz je tento clanek a tudiz i prispevky stary pres tri roky,musim reagovat na to slovo "Vyrazili".To jste vsechny rodily zazrakem nebo co? Muj porod nebyl nijak tezky,a presto jsem snad mesic nato nevydrzela stat nebo chodit dyl nez pul hodiny.Samozrejme jsem brala dite ven,do zahrady,a na kratkou prochazku, ale kdyz nekdo napise ze prijel z porodnice a vyrazil ven,tak to vypada jako ze jel s kocarem prinejmensim na pesi pochod.
Klari a Kristýnka
16.2.2008 21:15:27
Ahoj,
Inglesinu máme, používáme jí 10 měsíců a jsme s ní moc spokojený!!!Kristýnka se mi do kočárku vejde i s fusakem, díky polohovatelné zadní části má krásný rozhled a nevím o jiném kočárku, který se houpe.
Jezdí se nám s ním dobře v Praze i na chalupě. Je mi
jedno, že nevypadá moderně jako tříkolky a další
(někdy i kočárky prapodivných konstrukcí), hlavní je, že se má moje dítko dobře! Na léto si koupíme
golfky a vyhrála to zase Inglesina.
11.2.2008 8:58:23
No mě to připadá taky trošičku přehnané. Já osobně bydlím na menším městě kde máme taky některé chodníky popraskané a nájezdy se začínají dělat až teďka poslední dva roky. Náměstí je z kostek ale okolo něj je normální chodník,takže místo toho abych ho překodrcala napříč ho objedu dokola. Časově to myslím vyjde nastejno.
Na první dítě jsem měla kočár čtyřkombinaci z Polska za 3,5tis. a následně golfák za 2tis. a nepovažovala jsem to za žádnou hrůzu. Je fakt že kočárek z Polska může sloužit teď už jen jako "zahradní" k babičce. Teď mám starší Hoco Tornádo a to jen kvůli tomu, že jsem chtěla zkusit trojkolku, a jsem nadšená. Kdyby to jen nebyla taková kráva na šířku na rozchod kol a dal se proto líp vozit ve výtahu, byl by naprosto dokonalý. Golfák po prvním človíkovi v pohodě poslouží i druhému,takže já tedy žádný problém nevidím.
Ilona (kluk, 1 rok)
  • 
11.2.2008 8:46:24
já myslela, jak si koupím jen kombinaci a vydržím s tím od začátku do konce. máme x-lander xa. líbily se mi i jiné kočárky, ale těch 14 tis za celou kombinaci vč.autosedačky a příšlušenství na nás i tak bylo dost peněz a víc jsme prostě dát nechtěli. kočárek je to super, lehký (13kg), skladný (do kufru se nám vejde i se psem velikosti menšího telete :-)), krásně se s ním jezdí, ale s dítětem ho sama do autobusu nezvednu. ani prázdný, když je deštivo a bláto a já se nechci umazat se mi ho nepodaří hodit do kufru aniž bych si nehla se zádama. proto jsme koupili ještě golfky, které jsem nikdy moc nechtěla. a teď jsem spokojená a velmi. takže kočárky máme dva. x-lander do terénu, protože denně chodím se psem a golfky na vše ostatní.
myslím, že když se vybírá s rozumem, tak se na více jak dva-tři kočárky nemusí dostat... ale četla jsem na různých diskusích při výběru těch golfek, že existují a takoví, kteří si vybírají už 14-té golfky! takže, každý jsme jiný a lkdyž se do toho někomu chce... :-) ...já byla vyřízena, když jsem si uvědomila, že se bez golfek neobejdu a že celé to vybírací martirium budu muset prodělat znovu! :-( nakonec jsme tedy koupili golfky za 5tis, což je pro spoustu lidí určitě moc, ale na druhou stranu si myslím, že 14 levnějších golfáčů vyjde určitě dráž :-))))
10.2.2008 18:44:57
dobrý den,
já měla kočárek hluboký s přestavbou na sporták, pak menší sporták a ted už je dítko velké máme obyč. golfky a vše super to asi člověk musí u toho nákupu aspon trochu myslet.to co bylo v původním příspěvku mi připadá fakt ujeté až se divím že se stím někdo dokáže chlubit.no nic jen můj názor!!
Jana T.
  • 
9.2.2008 22:40:52
Dobrý večer, tento kočárek jsem měla u prvního dítěte a docela ráda jsem se s ním loučila. Natáčecí přední kola jsou fajn, jen do té doby, než miminko trochu více přibere na váze a pak jsou spíše k zlosti, nejdou zaaretovat a klasické uspávací pohyby, to jest popojíždění kočárkem dopředu a dozadu nejdou, náprava se při pohybu zpět natáčí, i když nechcete. Když bylo malému 7 měsíců přestavěli jsme na spoťák a s přibývající váhou mimča se postupně uvolnily všechny nýty, které pak manžel předělal na šrouby, které pravidelně dotahoval. Vše vyvrcholilo prasklým svárem v podvozku, což jsme reklamovali a dostali zpět opravený kočárek, který byl ale svařený tak, že když jsme na něj nasadili znovu hlubokou korbu pro druhé miminko, tak leželo s hlavou níž než nožičky.
Takže, to je má zkušenost. Už bych si ho nikdy nekoupila. Přeji hodně štěstí a pevných nervů při výběru. Jana.
 Příspěvky 110 z 134 [Dalších 124 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.