| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Koukej mámo, ona nemá plínku!

 Příspěvky 110 z 89 [Dalších 79 >>]
15.12.2007 18:03:11
No jo, třeba v tramvaji či metru, v obchodě...
15.12.2007 16:13:05
já teda doma nedřepím - ale daří se nám to také, ať jdem na návštěvu nebo do fitka. Záchod nebo umyvadlo mají snad všude, ne?
misa
  • 
7.8.2005 20:20:09
boro, kdyby jsi cetl/a muj prispevek do konce, psala jsem tam, ze analogie s kotaty je na miste, pokud jde o priblizny stupen zralosti, v nemz kotata a deti nekterych jinych narodu samostatne vykonavaji toaletu. V poslednim odstavci jsem naopak mluvila o tom, proc kotata a deti v tomto bode plne srovnavat NELZE.
Gábina
  • 
5.8.2005 19:42:25
Díky Věrko,
mám taky radost. Je hrozně šikovná a jak píšeš, každé dítě je jiné a já taky čekám, že jí to v nějakém období dost dobře omrzí a třeba se počůrávat začne. Ale zatím je fakt moc a moc šikovná a to nejen s tím čůráním.
V noci to teda zatím moc neřeším, protože ona je dost dobrý nespavec přes den (i když teď už je lepší a spí i dvě hoďky) a tak jsem moc ráda, že spí aspoň v noci, ale někdy se přece jen podaří, že se probudí a chce fakt rychle nočník. To pak řve jak tur hnem, hnem, ydrzet - honem, honem, vydržet!!! A někdy se ta suchá plína podaří...
Je to naše zlatíčko, je taky hrozně moc ukecaná a v roce uměla už asi 60 slov. Tím se nechci ani náhodou chlubit, moc dobře vím, že to není "normální", ale chci jen napsat, že každé dítě je opravdu jiné a podle toho se k němu musí přistupovat... Asi by byla dost nespokojená, kdybych s ní každý den chvilku neseděla a nečetla s ní knížky, které už umí "přečíst" sama. Říká básničku Polámal se mraveneček a zpívá spoustu písniček, ale nejraději Dominiku-niku-niku, protože máme kamarádku Domču... Já se naopak moc bojím, že se tenhle rozdíl těžko vyrovná a pak může i ona být nešťastná a hyperaktivní a nespokojená atd. Prostě se bojím, aby moc nevybočovala svojí šikovností, doufám, že bude chytrá, ale tak akorát... Naše dr. je z ní nadšená.
Ale tímhle příspěvkem do diskuze jsem chtěla hlavně narazit na ty, kterým vadí čůrání do trávy a kdekoliv si dítě vzpomene.... Jestli někdo máte, nebo jste měli tak šikovné dítě, prosím poraďte mi, jak dál a kde můžou nastat nějaké zádrhele.....
Pa pa a díky

Gábina
Lucie,syn8, dcera2m
  • 
1.8.2005 15:19:08
Možná to náročné je a při dvou malinkých dětech obtížněji zvladatelné. ale na druhou stranu vidím tolik pohodlných matek, kterým je jedno, že jejich čtyřleté dítě kaká do plen, protože ještě není "zralé". A mimochodem, už jste se některá zkoušela vyprázdnit vleže? Mohu říct, že je to velmi velmi nepohodlné. Také mě v této diskusi zaujalo poměrně příkré odsuzování těch, které se svými dětmi praktikují výše zmíněnou metodu. Jak napsala Hana, i já dítě neposazuji, ale držím v polosedě- podobně je přece v autosedačce.
Zdravím
LUCIE
Iva, dve holky
  • 
31.7.2005 21:37:28
Mam zkusenost, ze curani v noci se dostavovalo nejcasteji kolem jedenacte az pulnoci. Nebo kdyz dite spi neklidne. Ja jsem teda k dceri {od 20 mesicu bez plen i v noci} vstala treba dvakrat, kolem te jedenacte a nad ranem, posadila ji spici na nocnik, nekdy se vycurala aniz by se vzbudila, jindy ne. A pak tak od dvou let zadne nocni curani. Tolik prvni dcera, ted zacinam ucit druhou 16 mesicni a zadne ani sebemensi uspechy, na nocnik ne a ne, breci, je neklidna, beha naha, vidim ze chce curat a jen ceka az ji dam plenu a.. je to tam.:-]. To jsem u prvni nezazila. Tolik mych zkusenosti.
Věra
  • 
31.7.2005 15:13:07
Já tedy neodsuzuji ani jednu z vás, jak už bylo napsáno, kdaždý vychovává dítě po svém. Ale určitě nejvíc záleží na samotném dítěti. Každé je totiž úplně jiné. Když jsem učila svého syna na nočník, tak jsem slýchala, že někdo to měl hrozný, že musel prát i 8 počůraných tepláčků denně. No to já se musela smát, protože já jich měla klidně 8 během jedné hodiny. Syn totiž čůral každou chvilku a jen trochu. A nočník? Ten téměř nenáviděl a vůbec si nedovedu představit že by na něm seděl i jen 5 minut. Pokud se nevyčůral hned, tak okamžitě vstal. Bylo to opravdu velmi náročné. Teď má 2 a čtvrt roku, na spaní má stále plínku a asi ještě hodně dlouho bude mít.
Jen by mě ještě zajímalo, jak mamča pozná v noci když spí že chce dítě čůrat. Mně totiž obě děti čůraj i v noci a nedovedu si představit jak k nim každou hodinu vstávám a dávám je na nočník.
A tobě Gábi opravdu závidím, že máš doma takovou šikulku :o)))
31.7.2005 13:45:29
Hannah, proč? Já s Miladou naprosto souhalsím. Pro ostatní nedokonalé matky bych postavila nějakou převýchovnu. Kde by jim nezbylo nic jiného, než se o své dítě starat, jak je to správné.
Hannah, 3 deti
  • 
31.7.2005 13:05:07
Milado,

to jsi "trochu" poradne ustrelila!
Gábina
  • 
29.7.2005 23:29:51
Jo, jasan, jak jsem psala, já bych novorozence taky na nočník určitě nedávala. Já se taky vůbec nedivím nikomu, kdo na nočník, nebo záchod dítě nedává, jen jsem chtěla napsat, že je blbost tvrdit, že dítě neví, že čůrá. A to myslím, že ví všechny děti, ne jen moje. Pokud by malá nepřijala nočník a potom záchod, taky bych jí nenutila, jenže s ní to bylo bez problémů. Fakt čůrala zpočátku při rozbalení, pak jsem k tomu přidal čůrej a dařilo se s úsměvem, kdyby to nevzala, taky bych jí nenutila, ale ona to vzala. Záchod pak byl snad úplně normálním přechodem. Pravda je, že jsem chodila na nočník každou hodinu. Občas se vztekala, ale jen chvilku. Fakt malou. Někdy tam seděla i půl hoďky. To už jsem byla celá pryč, že už nemám čas... Není to jednoduchý. Dávám nočník na přebalovák, kde máme stále zajímavou kupu hraček, takže malá čte a hraje si. To taky každý odsuzoval, ale můj názor byl, že se nevsteká a je v pohodě. Každé dítě je jiné a já jsem chtěla hlavně napsat, že mi docela vadí, když někdo bere učení na nočník jako " týrání" a nebo mrhání časem.... Natož zdržování vlastních zájmů!
Každé dítě je jiné a každý má jít s výchovou a návykama tak rychle, jak je dítěti přirozené, aby ho to nenudilo a nebrzdilo....
To je můj názor. Takže jediné nejasné z těch příspěvků je mi to, že tam někdo napíše něco jako že je mu nechutné, když dítě někde čůrá... Mě to připadá naprosto normální, protože já jezdila s nočníkem i do krámu. Teď už teda zvládáme čůrat na tu travičku...
Nechci, aby to vyznělo, že je někdo horší, než druhý, ale že každý je svůj a tak nechápu, proč se pozastavovat nad tím, že někdo nemá plínu...
Ahojda G.
 Příspěvky 110 z 89 [Dalších 79 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.