| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Těhotenská cukrovka s inzulínem

 Příspěvky 110 z 44 [Dalších 34 >>]
Nikola Německá 27tt
  • 
8.9.2010 10:07:03
tak to já si stěžovat nemůžu. Jsem v 27tt a dnes mě sám p. doktor poslal na vyšetření. Docela jsem se toho lekla ale uklidnil mě se slovy že je to jen preventivní opatření. Docela se mi ulevilo a šla jsem domů naprosto klidná. Tak snad bude vše v pořádku.
Opravdu záleží na tom k jakému doktorovi žena chodí. Díky bohu že nemám takové problémy s doktorem. Samotnou by mě asi ani nenapadlo si říct o testy na cukr. Přeji krásné těhotenství i s těmito překážkami~;)
Jana
  • 
3.9.2009 22:12:43
Dnes už ty informace sepsané jsou, detailní info o tom co je těhotenská cukrovka, jak se zjistí, jak postupovat, co dělat a čeho se nebát zjistíte tady: http://www.tehotenskacukrovka.cz
Zdroj je z ordince Dr. Moravcové, o které se zmiňuje článek.
  • 
7.5.2009 18:03:06
Jsem ve 28 týdnu těhotenství.Asi tak před měsícem mi zjistili cukrovku takže musím dodržovat dietu a třikrát denně si píchat inzulín ráno 10 jednotek v poledne 4 jednotky a večer 6 jednotek.Několikrát denně si dělám test a neustále jsou hodnoty kolísavé jako například před snídaní 4,8 po jídle 5,7,před obědem 5,8 po jídle 9,8 atd.Aby toho nebylo málo tak mi ještě zjistili špatnou funkci štítné žlázy a tak na to beru léky.Mám už dva kluky,ale ani mi v těhotenství nezjištˇovali cukrovku,ale jelikož mi už je 37 let tak díky vyšímu věku mě hlídají na každém kroku a tak mi přišli i na tato onemocnění a obzvláštˇ když tím trpěla polovina mé rodiny.Nikdy jsem nebyla zvyklá držet nějaké diety kor tedˇ když jsem těhotná tak jsem jedla kdykoliv jsem měla chutˇ,ale tedˇ musím jíst pravidelně po 3 hodinách a myslet na testování glikémii a abych si včas píchla inzulín.Takže opravdu žádná sláva.Asponˇ,že už dnes vám ty lékaři vše vysvětlí a opravdu vás hlídají aby vše probíhalo v těch nejlepších podmíínkách a nic se nezanedbalo.Já to musím vydržet,ale hlavně atˇ je chlapeček zdraví bez nějakých komplikací.
marketa
  • 
17.12.2006 21:04:39
mila rondys,
taky jsem mnela hodnoty ze zatezoveho testu mezi 7 a 8 a rekli mi, ze je to moc (norma u prostredni hodnoty ma byt 6,6) a ze to bude inzulin (a je). na netu jsem ale videla, ze to je v norme a staci na to dieta, byla jsem dost zmatena a rikala jsem si proc do me chteji cpat inzulin, kdyz by to slo dietou. nedalo mi to a ptala jsem se znamych doktoru a ti mi nejdrive rekli, ze ten muj diabetolog je nejakej vysunutej, ze to prehani, takove hodnoty jsou u normalnich lidi v poradku. pak se ale poptali u odborniku na toto tema a zpetne se omluvili, ze behem poslednich dvou let je jina politika co se tyce tehulek. uz neplati, ze pokud jsou prostredni hodnoty jen trochu vetsi (tj mezi 7-8), tak je to v pohode. tehulka musi byt opravdu do tech 6,6 i kdyz treti testova hodnota treba ukazuje, ze se hladina snizuje dostatecne rychle. je totiz dulezite, aby miminko netrpelo velkymi vykyvy v hladine cukru, nestaci, aby bylo v poradku jen obdobi nalacno a dve hodiny po jidle, ale musi byt dostatecne nizka i hladina hodinu po jidle.
ted tedy picham izulin a postupne zvysuji jeho davky, glykemii merim sama vzdy po jidle a nekdy pro jistotu i pred jidlem, abych videla na cem jsem.
zaroven jakz takz drzim dietu (tj. davky popisovane v jednom clanku na rodine by ze mne udelaly zivou kostru, musim proste snist vic, v clanku (nebo t obyla jedna z odpovedi)doporucovana detska presnidavka k snidani by mi teda fakt nestacila, nebo 40g vlocek - to jsou dve - tri polevkove lzice, k smichu, moje telo spaluje moc rychle) . tj. to znamena absolutne zadny cukr, pecivo celozrne a snazim se delit jidlo do vice mensich davek nez se pri obede nacpat, ale casto mam takovy hlad, ze musim proste jist drive nez za tri hodiny. moc se mi osvedcila zeleninova smes (ale malo cibule a mrkve, ty jsou dost sladke) osmahnuta na masle a k tomu troska brambor, da se toho snist kopec, zazene to pocit hladu a cukr to nezvysuje, no a hlavne se z toho netloustne .
jinak dodavam, ze jsem zacala na 60kg se 168cm a ted jsem ve 35 tt a mam 69kg. v rodine ma babicka slaby diabetes druheho typu, ale az od 78 let veku. sladke jim malo (ted vubec), nikdy bonbony, kolu, sladky caj a dalsi podobne zlozvyky. tehotenska cukrovka je u mne tedy jasne kvuli hormonum a ne kvuli obezite a spatne strave.
doufam, ze jsem snad nekomu pomohla trosku se v tom zorientovat. kazdopadne nemejte strach z inzulinu, jen u dvou procent zen to pretrva (a to jsou hlavne ty obezni a s cukrovkou v rodine) ostatni to prejde hned nebo velmi brzo po porodu. inzulin neni zadny jed, ale hormon, vase telo ho proste nedela dostatek, protoze toho ma moc na praci a zaclo zmatkovat, tak mu ten hormon dodate umele. mnoho zdaru vsem, ltere to potkalo jako mne a nebojte se.
marketa
  • 
17.12.2006 20:27:19
mila jano,
me zjistili tehotenskou cukrovku ve 30 tydnu, test mi delali az v te dobe (byl jinak dobrovolny a mne vubec nenapadlo si ho nechat udelat), protoze se mi obevil cukr v moci. Tyden jsem to udrzela dietou, ale od te doby mam inzulin. Nejsem zadny doktor a nemam zadne medicinske zkusenosti, ale selsky rozum mi rika, ze pokud jsem to po zatezovem testu jeste tyden udrzela pouhou dietou, tak to znamena, ze se to u me rozjelo asi az ve 29 nebo 30 tydnu, ale jak rikam, to je jen moje domnenka. pokud ma nekdo cukrovku v rodine nebo jina rizika a navic mimoradne velkou unavu asi tak hodinu po jidle (nez jsem pochopila system, prospala jsem celou noc a pres den tak pet hodin a byla jsem jak matoha, ted je to mnohom lepsi, myslim, ze s nynejsimi dvema hodinkami odpoledne jsem zase na normalni tehotenske unave), tak by si ten test snad mel ve 30 tydnu pro jistotu zopakovat.
Jinak davky inzulinu si postupne zvysuji, podle vysledku mereni, beru kratkodoby i dvanactihodinovy a ten musim zhruba kazde tri dny zvysovat. Na diabeticke kontroly chodim ted jednou za ctrnac dni, prvni dva tydny jsem tam ale byla nekolikrat, nez jsem prisla na to jak urcovat davky.
mam prese vsechno desny strach, aby mi to nezustalo i po porodu a aby nejak neutrpelo miminko, vsichni mne ujistuji, ze to bude v poradku, ale stejne, cervik ve mne hloda.
inu, uvidime ...
Krista
  • 
20.7.2005 9:59:53
Ahojte, jsem ve 27tt a byla mi zjistena tehotenska cukrovka. Na diabetologii mi jen tak zhruba rekli co smim a co nesmim. Pak jsem cetla ruzne diskuse na netu a vsude bylo psano o tabulkach - kolik g sacharidu na jednotliva jidla a taky ze jim bylo presne a prisne vymezeno co jist a co ne. Muzete mi nekdo se zkusenostmi s touto dietou napsat podrobne rady? Diky moc a zdravim vsechny, Kristyna
Jana
  • 
3.7.2005 22:15:29
AHoj, to je vazne hukot. utikej odtud co ti nohy staci!!! ale jeste bych si byt tebou stihla na tu "milou, slusnou" sestru stezovat. nad tim se opravdu uplne zastavuje rozum co si "profesional" dovoli. je mi jasne, ze jsi cela radosti roztetelena z tehotenstvi a ona ma takove kecy. ja kdyz byla tehotna poprve jsem to hrde hlasila gynekologovi a prosila ho o potvrzeni pro zamestnavatele, protoze pracuji v laboratori v nemocnici a on mi na to rekl: " ...a proc jste si nedavali pozor...???" a pak se velmi zdrahal mi udelat UZ aby tehotenstvi potvrdil. sla jsem odtamtud malem s placem a uz me tam samozrejme nikdy nevideli! tak si ted rikam: aspon ze na me nebyli tak sprosti jako na tebe. preju krasnoucke zdrave miminko bez ztraceni nervu s nevymachanymi hubami. Jana
vojtami
2.7.2005 0:27:02
evo, ani bych se nedivila, kdyby to byla sestra na gyndě v nemocnici v kralupech.
já jsem totiž kvůli ní taky změnila lékařku, i když byla moc dobrá.
jenže jsem přestoupila až ve 20tt a moc mě mrzelo, že jsem to neudělala dřív.

máš dvě možnosti.
1) najít si jiného gynekologa a to co nejdříve, abys neměla rozkouskované vyšetření v těhotenství mezi ambulancemi ( vím že v tom pak byl docela guláš u mě )

2) stěžovat si na dotyčnou sestru a to písemně. oni ti mají pak povinnost do X dní odpovědět. myslím že těch dní je 30.

a hlavně, taková sestra se syndromem vyhoření nemá ve zdravotnictví co dělat.
moc ti přeju, aby ses už nemusela v životě setkat s podobnými individui a aby jsi měla krásné a zdravé miminko a bezproblémové těhotenství.
nenech si tou ženskou kazit to nejkrásnější období života, které ti začíná

ahoj
vojtami
2.7.2005 0:20:51
renato :-)
myslím si, že to ale není vůbec pravidlo že když dítě kope bolestivě, něco mu je.
vojtěch mě zase moc nekopal. při každé kontrole jsem si stěžovala dr že kope párkrát denně, a to mě teda vůbec nebolelo. dokonce bylo unikum, když kopanec schytal manžel. cukrovu jsem měla taky.
podle kopání - nekopání lze určit dyskomfort dítěte. proto jsem pořád říkala že mě kope nějak málo ( v porovnání s ostatními maminami ). ale vše bylo prý naprosto v pořádku. i podle uz cév a placenty.
no a některé kámošky říkaly, že teda jejich mimča jim dělaly přímo fotbalový zápas v břiše a jak je to bolestivé a jsou to naprosto zdravá miminka.

tak si myslím že je to spíš náhoda co popisuješ.
ahoj
Liamka
  • 
30.6.2005 18:28:56
Tak to mňa by tam už nikdy nevidela! Dokážem si predstaviť ako ťa to vytočilo. A čím budeš vo vyššom štádiu tehotenstva, tak tým viac budeš možno precitlivelá... Čo by ti povedala potom? Radím ti zmeniť doktorku. I keď može byť dobrá, ale predsa i sestra musí byť kvalifikovaná a uvažovať,čo vypustí z pusy. Prajem ti pohodové tehotenstvo a krásneho mimíška.
 Příspěvky 110 z 44 [Dalších 34 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.