| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Malé odbočení

 Příspěvky 110 z 113 [Dalších 103 >>]
Pudicitia
4.6.2005 20:31:13
Uzliku,
psychouš není kámoš! a za měkký i se omlouvám, nějak mi to vypadlo. Tady mě oslovujou "Slim" nebo "Slimi" To je docela roztomilý. Tak se těším...
S:-)
Uzlík
  • 
4.6.2005 12:37:30
jenze si zapomnela na to, ze jsem se vzdycky psala s dlouhym a tvrdym ý(mam důkazy-kroniky, bodování...mam to dokonce vypaleny i na sekyrce), vzniklo to od slova slimák, ale myslela sem, ze historie se na me bude divat jako na stihlou skautku(aspon ta historie, achjo, zas nic)***
taky sem na toho psychouse zvedava*
Marta
  • 
3.6.2005 17:28:06
HELENO, DEJ SI ODCHOD!! Maceška se vyjádřila a v tom, co řekl její brácha, nevidí problém. Kolik máš Ty dětí z děcáků a dětí z "jinými geny", že tady děláš přednášky? Taky by mě zajímalo, kde pracuješ, nebo co vlastně děláš, protože trávit tolik času psaním takových nesmyslů - jdi místo toho pomáhat jako dobrovolník. Mohla bys být užitečnější, ty tvoje kydy stejně nikdo rozumný neocení!
Kaca
  • 
1.6.2005 16:50:21
Hm, ale casto nejde
Alice
  • 
29.5.2005 22:45:13
Úplně mi mluvíte z duše, pokazili mi náladu. Diskutují o něčem co má rodina Macešky už dávno vyřešené. A zbytečně slovíčkaří někde, kam to vůbec nepatří. Rom nebo cikán,hlavně když je to dobrý člověk.
ach bože
  • 
28.5.2005 0:44:49
heleno jdi se bodnout. Kecas tu nesmysly. Podle tebe by asi meli zmenit i text pisnicky cikansky baron a jinych podobnych ne? Na slove cikan nevidim nic hanliveho ani rasistickeho,znam spoustu cikanu,kteri nesnasi oznaceni ROM. A pokud nechapes lehce ironicky a nadneseny prispevek pak to vypovida o tvoji inteligenci :-(
25.5.2005 17:48:03
Děkuji Maceško. Cítil jsem to přesně tak, jak jsi to napsala. Jen jsem to nedokál tak dobře vyjádřit. Taky jsem z toho vyčetl, že brácha nepoukazoval na ty "nesprávné" geny, ale právě na to, jak je to často prezentováno. Proto jsem se i ozval, jelikož mi od Heleny přišlo nefér dělat z bráchy rasistu.

Moc vám všem fandím a obdivuji celou vaši rodinu. Ačkoli jsem "chlap", často jsem ze Tvých článků na měko. Kéž bych sám měl tolik odvahy dát domov někomu, kdo ho nemá. Máme dvě vlastní holky a manželka by asi i ráda... Jenomže já mám strach, že nemám až tak velké srdce jako Ty a Tobě podobní...
  • 
25.5.2005 0:59:00
Ale nedá mi to, Tě trumfnout. Nějakých 15 let!Mojí maninky, které je přes 80 let a do Českého městečka v Českém ráji přišla ve 14 letech, se sousedé vážně zeptali, zda se teď bude vracet na Slovensko, když se státy dělí...Její bratr jí zase neoodpustil, že je teď Češka...(tak se připrav na nějaké ty desítky let taky). Věra S.
Pudicitia
24.5.2005 11:05:15
S reakcemi na romské děti a nejen děti, mám bohužel mnoho špatných zkušeností /neobsloužili, nepustili dovnitř atd..../ že budou negativní reakce i na tzv. naše děti (dlouho mi trvalo, než jsem pochopila, že se jedná o české děti vs. nečeské) to mě opravdu přesahuje. Vždyť neurologovi či učitelce může být děsně jedno jestli jste to dítě porodila vy nebo vaše sousedka. Takže je to asi tak, že geny hrají úlohu i v rémci bílé české populace. No to je pro mě novinka. Lidská blbost skutečně nezná mezí. Přeji Vám hodně síly a pevný nervy v boji s lidskou hloupostí.
24.5.2005 7:10:56
Psychouši, popř. klone, ale spíš Psychouši: Bonifáce si můžeme nechat, neb vymoženosti digitální fotografie nám umožňují nos narovnat a bradavice vygumovat :o)
K popiskům jmen: fotil a popisoval Dan. Všimněte si, že zdrobněliny použil jen u těch tří nejstarších.

Pro Slim: bohužel, je to tak, a nejsou to jen naše zkušenosti. Stýkáme se spoustou náhradních rodin, které mají podobné zkušenosti. Nejde ani tak o tu anonymní většinu, jako spíš o postoje konkrétních lidí pro děti důležitých - Michalčina třídní učitelka, neurolog, psycholog v pepsy poradně, řidič autobusu, kterým děti jezdí do školy...tam všude se setkáváme s názory, že naše děti jsou "méněcenné". A kromě toho jsou tisíce situací, kdy se setkáváme s rasismem veřejnosti, třeba když vezmeme romské děti našich přátel do restaurace, do obchodu nebo na prohlídku Karlštejna.

Vzpomínám si, jak mi jedna blonďatá maminka romské holčičky líčila jejich návštěvu v knihovně. Prohlížela si knížky, když tu jedna knihovnice rejpla do druhé: " Hele, nějaká cikánka tu odložila dítě." Druhá nato: " V knihovně? Vidělas někdy cikánku v knihovně?" První: " Zavoláme policii, ať si ji odvezou."
Kamarádka, která slyšela celý šeptem pronášený rozhovor, zavolala na dcerku, tehdy asi tříletou: " Nikolko, pojď, jdeme!" a odkráčela středem, zanechavši rozpaky se svíjející knihovnice svému osudu.
Je to trochu šibeniční humor.

 Příspěvky 110 z 113 [Dalších 103 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.