| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Může užívání aspirinu zapříčinit vznik Reyeova syndromu?

 Příspěvky 110 z 57 [Dalších 47 >>]
8.10.2007 15:04:21
ahoj ,sň v nemocnici,mam 24 a 15mesacnu dcerku.mam kampilobaktera,uzivam smektu a hylak,a som v pohode,urcite bude dcerka v pohode,moja ide zajtra na vyter,neboj,to je bakteria pribuzna salmonele,daj si do google vyhladat campylobakter,nie je to nic vazne,kura mohlo byt kontaminovane uz v predajni.pa
Cockney
  • 
16.3.2005 10:26:16
Stat se to muze i dospelemu, takze spis myslet na to, aby ruce byly cisty a prkynko se pouzivalo oddelene. Je to takovy varovani, jsou i jine bakterie, ktere pochazeji z jidla a ty muzou, v nekterych pripadech, zpusobovat smrtelne onemocneni.
Lída+2
16.3.2005 6:54:35
Marcy, neboj se vařit dcerce dál maso.
Podle mě to byla hrozná náhoda. Mohlo to být z něčeho z čeho píše COCNEY. třeba za to ani nemůžete.
15.3.2005 23:04:40
Cockney,
díky za info. Díky tobě už taky aspoň vím, jak se to píše:)A hned mi vyhledavač ukázal nějaké odkazy:)
Maso bylo uvařené opravdu dost, tak jestli jsem si špatně umyla ruce nebo, jak píšeš, prkénko nebo nůž..:( Musím si na to dávat větší pozor. Budu se teď úplně bát dceři připravovat maso, já snad začnu kupovat ty hotová jídla ve skleničkách, tam se mi tohle stát nemůže.
Ještě jednou dík!
Cockney
  • 
15.3.2005 19:40:37
Jeste me napadlo, vlastne jeste jedna a to dost obvykla, moznost nakazy je, ze upravujes na stejnem prkenku maso jako zeleninu, ovoce nebo jine potraviny, ktere se bud vari malo nebo se ji syrove. Prkenko na maso ma byt jine nez na ostatni, obvykle umyti vzdy nestaci.
Cockney
  • 
15.3.2005 19:24:39
Vyslovujes spravne :) Campylobacter (nejcasteji C. jejuni).
Je to infekcni onemocneni - prenasi se skutecne nedostatecne uvarenym kurecim masem, kontaminovanou vodou, ale take napriklad zviratama (napr. navsteva ZOO nebo domaci zvirata), konkretne stykem s jejich vykaly a pak uz staci si ty ruce oliznout nebo snist jidlo, ktere nekdo takovyma rukama pripravoval. I vy se od vaseho ditete muzete snadno nakazit stejnou cestou.
Onemocneni probiha s podobnou zavaznosti jako salmoneloza. Obvykle prujem trva asi 2-5 dnu bez antibiotik, asi ve ctvrtine pripadu vsak muze trvat i nekolik tydnu (2-4) nebo se vracet. U malych deti, pri zavaznejsim prubehu, dr. muze predepsat antibiotika - napr. erythromycin. Inkubacni doba je 1-7 dnu. Samozrejme je nejdulezitejsi zavodnovani.
Jestlize maso bylo uvarene tak, ze se rozpadalo, nemohly to bakterie prezit, to muselo byt od jinud.

15.3.2005 14:31:02
Ahoj maminky,
prosím o radu. Téměř osmiměsíční dceru už druhý týden trápí průjem, Dr. udělala dceři výtěr a dnes nám volali, že ve výtěru je kampilobakter (nevím, jestli to píšu dobře), prý se nejčastěji přenáší z kuřecího masa. Dcera dostává Hylak a Smectu. Zítra se mám s manželem dostavit na výtěr na Hygienu, tam se asi dozvíme víc. Teď marně hledám na netu nějaké informace a nic nemůžu najít:(
Nevíte tedy o onemocnění způsobené touto bakterií něco bližšího? Není to infekční? Jak dlouho bude dceru ještě průjem trápit? Jak se onemocnění přenáší?
Asi dva dny před tím, než u dcery začal průjem, jsem jí poprvé vařila kuřecí maso, vařila jsem ho dost dlouho v papiňáku, maso se úplně rozpadalo..nechápu, jak by se k ní ta bakterie dostala?!
Za jakékoliv info budu moc ráda.
Cockney
  • 
13.3.2005 21:22:32
Uf, tak to jsem rada. Vis, ja to moc dobre znam, vubec nemam namysli sebe a nejake fusovani do mediciny :)), ale ja to mam presne tak, jak rikas, v rodine (v mnohanasobnem vydani) :))))).
Líza
13.3.2005 21:10:17
No původně jsem měla v úmyslu ti poděkovat, že jsi to tak hezky řekla, ale to nějak vypadlo :-)
Cockney
  • 
13.3.2005 21:02:39
Lizo, odpovidala jsi na me a tak jsem trochu zavahala jestli jsi mi rozumela, ze jsem presne to same mela namysli ;).
 Příspěvky 110 z 57 [Dalších 47 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.