| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na svém životě bych nezměnil ani tečku

 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]
5.7.2010 23:19:06
Setkala jsem se s ním osobně, když dával přednášky na semináři pro učitele. Pomáhala jsem je organizovat a byla tam chvíli i tehdy má pětiletá dcera. Z něj opravdu vyzařovala láska. Ještě rok potom se mě stále ptala, jestli za ním někdy půjdeme. Tak ji to zasáhlo! Byl to úžasný objímající člověk! Všechny jeho knihy by měly být přeloženy do AJ, protože západní svět, který se čím dál víc snaží strkat čím dál tím menší děti do jeslí, by to tolik potřeboval! Teď jsem mluvila s kamarádkou, která žije v Belgii a říkala mi, že doktorka, kterou zná, plánuje dát dítě do jeslí ve 3 týdne! To je samozdřejmě extrém, ale běžné prý je od 3 měsíců. Važme si jeho práce! Díky nim je nám mnoho věcí jasných.
Aleš
  • 
18.8.2007 15:38:11
Zcela souhlasím s posledním příspěvkem. Prof. Matějček byl skvělý člověk!
Michaela Wendligova
  • 
3.3.2007 20:03:23
Jsem prakvapena tim, jakou vasnivou diskusi vzbudil zajem pana profesora o Matejcka o myslivost.Nevidim na tomto zajmu nic zvlastniho.Tzv. ochranci prav zvirat by se mozna tolik nepozastavili nad lidskym utrpenim jako se pozastavuji nad loveckou trofeji.Ukazuji prstem na vycpanou hlavu jelena,ale na trpiciho cloveka neukazou. A protoze vychazim z toho,ze clovek je vzdy na prvnim miste, nemohu jinak nez pred panem profesorem smeknout.Diky nemu, jeho ucitelum a kolegum se pohnuly ledy v tehdejsi ceskoslovenske spolecnosti smerem od ustavni vychovy k rodinne.Vydani Psychicke deprivace v detstvi zpusobilo poprask nejen u nas, ale i v zahranici. Dilo pana profesora Matejcka je naprosto vyjimecne a dokladem toho jsou opustene deti, ktere od roku 1973 mohou opet vyrustat v pestounske peci, tedy v rodine, deti, ktere kdyz nemohou vyrustat v nahradni rodine, mohou vyrustat alespon v detskem domove rodinneho typu nebo v detskem domove, ktery se o prostredi vice pripominajici rodinu snazi. Vsechno to je zasluhou pana profesora Matejcka a vsech jeho spolupracovniku a nasledovniku, protoze jeho dílo neni u konce.
A ze to byl normalni clovek, ktery mel take sve chyby? No jiste. Jsem presvedcena, ze pan profesor by to nikomu nevymlouval. Proč taky? Vzdyt to byl clovek se srdcem a hlavou na spravnem miste.
  • 
10.1.2007 20:59:22
Cha cha to bylo dobrý!!! Myslím, že popírat v muži lovce je proti přírodě. Myslivci, ale taky jen neloví! Ostatně to záleží zas jen na cti onoho lovce.
  • 
3.2.2006 21:57:56
Poznala jsem ČLOVĚKA.Díky svému článku v učitelských novinách jsem přišla o práci.Díky tomu jsem konečně dopsala knížku pro děti a poslala ji k posouzení panu profesorovi. Do týdne mi odpověděl:
"Zkrátka pokud mohu posoudit, je to moc pěkné a moc dobře to vystihuje svět a mentalitu dítěte v předškolním věku. Spíš bych řekl, že obdivuhodně vystihuje. Také ony dva životní mezníky - narození a smrt jsou tu zachyceny decentně a tak, jak je asi předškolní dítě vnímá. Zvlášť tomu druhému se autoři zpravidla vyhýbají. Odpovídá to perfektně tomu, co víme z té naší dětské psychologie. Však v tomto smyslu také vždycky píšu, že děti mají s těmi svými lidmi chodit na pohřeb."
Bohužel, na křest knížky už ho pozvat nemohu. I proto, že jsem dosud nenašla nakladatelství, kterému by takový posudek stačil. Jeho laskavý dopis s osobní vzpomínkou na rodný kraj zůstává mou největší odměnou. Díky, pane profesore!
fok
  • 
24.12.2005 15:25:27
Cesky zakonik povazuje zvirata za veci, tak potom, kdyz to dotahnu do konce, maji veci nejaka prava???? A potom tedy ten kdo je za tyrani zvirat trestan je trestan nespravedlive. Absurdni, blbe... jsme prece v Cesku. Absurdistan naroda ktery neni svepravny kdyz si zvolil za zastupitele takove dementy kteri tam sedi a je jedno z jake strany jsou. Jestli ta monarchie nebyla lepsi...
3.1.2005 14:54:28
Bylo mi a je mi smutno na duši z odchodu tak hodného, laskavého a inteligentního pána, který dětem rozumněl, ale to už je život.
Ale z čeho mi je ještě více smutno, jsou lidé, kteří si musí za každou cenu rejpnout a najít něco negativního. Ať se podívám na diskuze ke článkům na Rodince či na Centru...Ať se laskavě každý napřed podívá na sebe a pak kritizuje. Nikdo nejsme jen z pozitiv.
28.12.2004 1:08:35
Asi budeš mít pravdu. Zřejmě jsem to fakt nepochopila.

Jak píšu "esesák jdoucí ze šichty v koncentráku" pro mne byl a bude silný kafe. A nepřišlo a nepřijde mi to jako pouhé poukázání na to, že pan profesor byl "normální člověk z masa a kostí"...
Radka
  • 
26.12.2004 20:41:50
Až budeš teskná Starucha
a budoucnost tvá plevel,
natoč si Bigbít do ucha
a pořádně vytoč level...
26.12.2004 20:18:48
Pana profesora jsem nepoznala osobně, "jen" z knížek, z televize, z rádia a jednou jsem ho potkala na ulici. Musela jsem ale vypadat, zírala jsem na něj pomalu s otevřenou pusou. Byl to pohled jako pohlazení.
Smutná jsem byla, když vyšla ta zprávička o jeho odchodu. Ale když čtu tenhle článek, vidím v něm spíš hodně naděje. Tolik lidí které oslovil, ovlivnil, kteří ho následují. To je nádhera. Díky pane profesore.
 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.