| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když se rodiče rozcházejí

 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]
Simona
  • 
9.2.2007 19:55:14
Ahoj, Magdo! Jsi v hodně těžké situaci a myslím, že by sis o tom měla s někým promluvit. Napadlo mě, že bys třeba mohla zavolat na Linku důvěry pro děti, např. na č. 800 155 555. Moji rodiče se taky rozvedli a trápilo mě to moc. Kdybys chtěla, můžeš mi napsat na email : raksim@centrum.cz Držím Ti palce, abys to zvládla! Simona
  • 
9.2.2007 16:36:23
Je mi 12 let dozvedela jsem se ze se rodice rozvadeji a byla jsem uplne na nervy nevim jestli to zvladnu jestli se to stane jak to bude probihat a jestly si budu moci vybrat u koho budu zit, jeste nikdy jsem se do takoveto situace nedostala. ja´nevim co budu delat nevim jak to bude jestli se dokazu sebrat a rict ti neva a nebo jestli az se to dozvim oficialne a uplne nevim jestli dokazu mit tu silu a nezhroutit se kdyz mi mama poprve rekla , ze se budou s tatou rozvadet rozbrecela jsem se a malem jsem ondlela nedokazu si predtsavit neco takoveho ze rodice moje rodice ktere oba mam strasne rada nebudou spolu jestly budu schopna prijmout snoubenku snoubence milenku nebo dokonce novou matku ci tatu. POMOC
Renata
  • 
27.1.2006 12:48:24
Ahoj Ilono,
jestli můžu poradit můžete vznést "dotaz na soud ve věci postupu v daném řízení" a zjistit si tak, co se se spisem děje, jestli je už na odvolacím soudu nebo kde je. Jestli není dluh na výživném, ať podá návrh na zastavení výkonu rozhodnutí a soud o tom bude muset rozhodnout. Bohužel dokud nebude rozhodnuto tak mu stále budou exekucí strhávat výživné. Máme s tím osobní zkušenosti.
  • 
17.6.2005 12:17:17
Není tomu dlouho, co jsem začal pracovat na případech opomíjení obecných zásad soudy, címž se z pojmů jako nejlepší zájem dítětě, použití všech možných prostředků k tohoto zájmu zjištění atd., staly často pouhá prázdná slova.

Na strankach http://www.iustin.cz/ byl zverejnen důležitý judikát Ústavního soudu ČR, který se postavil na stranu ochrany obsahu podobně ohrožených zásad. http://www.iustin.cz/art.asp?cat=Judikatura&PageSort=Ans pod "K úpravě styku nezletilého dítěte s rodičem VII".

Ústavní soud sice není dalším článkem obecných soudů, pod které problém od počátku spadá, ale v případě, že dojde k splnění podmínek pro jednání před Ústavním soudem stanovených, je možno se jeho intervence dovolávat.

Práva dítěte na jeho ochranu, ochranu jeho zájmů, stejně jako právo na rovné zacházení apod. jsou zaručeny Ústavou, Listinou práv a svobod a mezinárod. smlouvami, které jsou pro ČR závazné. Proto a na základě jejich porušení před obecným soudem, je možné se zrušení rozhodnutí před Ústavním soudem dovolat.

Ne že by tyto zásady dříve u nás neplatily, ale Ústavní soud se nestavěl právě pozitivně k zásahům do rozhodnutí obecných soudů v podoných věcech. Ať už byl důvod jakýkoli, tak se zmíněným rozhodnutím situace stává výhledově "spravedlivější".

Pokud víte o rozhodnutích ve věci o alternativní/střídavé výchově dětí, budu velice rád, zašlete-li mi je na uvedenou adresu. Stejně tak budu rád za možný kontakt či nasměrování k takovým zdrojům.

Díky
Ilona
  • 
17.5.2005 11:21:58
Závist, ale opravdová!
Tak tohle se Vám paní Romano může jenom závidět, ale opravdu. Jsem rozvedená 4 roky( odděleně žiji 5 let) a mám pocit, že čím dýl to je tím větší peklo zažíváme. Bývalý manžel je znova ženat a já mám k jeho nelibosti zřejmě, přítele. Dovolila jsem si po těchto letech žádat o zvýšení výživného a to byste viděla čeho všeho je tatínek dětí, které tak vroucně miluje schopen. Já požadovala 1000,- Kč navíc (v dnešní době obě děti chodí do ZŠ a tehdá měly 4 a 1,5), jenomže soud určil o 3000,- Kč navíc, neboť otec má příjmy vysoko nad průměrem. Určili otci dluh ve výši 70000,- Kč, tato záležitost nenabyla právní moci - zatím a ještě jsme neviděli ani korunu navíc a už se hrnou¨problémy. Tak tiše přemýšlím proč, a proč moji děti nemají nárok na klidný život a lepší životní úroveň? Dcera poslouchá jak jsem hamiždná a závistivá - toto sdělení mi přišlo písemně, jak je přivádím do stavu nouze (přitom jeho nová rodina má 50000,- Kč měsíčně), nemají kvůli mě na dovolenou a na jídlo atd.
Můj přítel je taktéž rozvedený a také to nemá jednoduché. Bývalý zaměstnavatel se dostal do problému s výplatním termínem. Jednou jedinkrát zaplatil výživné na své děti o 6 dnů později a přišla exekuce, všechno zablokováno a exekuční náklady 41000,- Kč. Samozřejmě se odvolal dnes je tomu 14 měsíců a nic se neděje, výživné platí pravidelně a opět přišla exekuce kde je vyčíslen dluh 15.300,- Kč (nikdo neví kde se vzal, když na všechno jsou doklady) a náklady navýšëný o 10000,- Kč. Nevíme co máme už dělat, jeho paní přijde k exekutorovi, řekne ex neplatí a hned přijde nařízení. Jednak to stojí spoustu sil, nervu, škodí mu tím i u zaměstnavatele a stojí to peníze. Jak dlouho toto může dělat a proč by měl kvůli 6 dennímu zpoždění platit 51000,- Kč. Navíc, když soud vydal usnesení žádný dluh už na výživném nebyl. Nikdo neověřoval zda to všechno je pravda a hned se jedná. Opravdu nemůže nám někdo poradit co máme dělat .Proč někdo může všechno a druhý nic. Děkuji za sebenší radu a psychickou pomoc.
  • 
8.3.2005 7:16:52
Podle údajů, které jsem si dnes ráno mohl přešíst na stránkách ČSÚ se počet rozvodů nezmenšuje, ale naopak roste. Výkyv z roku 1999 byl způsobem změnou legislativy. Velice si vážím vaší práce, ale údaj který jste v článku uvedla je přinejmenším poněkud nepřesný.
Přeji pěkný den
8.12.2004 14:40:54
Ramiro, jak často Tvým dcerám telefonuješ?
26.11.2004 16:28:11
Rolo díky za takovouhle naději. Naději, že i mé děti časem pochopí, že ne vše co jim jejich otec říká je pravda. Že jejich máma je stále miluje i když s nima teď nemůže být.

Rola,syn 17 a 1,5let
  • 
26.11.2004 16:18:57
Byli jsme 3sourozenci a kdyz se nasi rozvadeli,byli jsme v nejhorsich letech 13,14,15let.Vsichni jsme byli svereni do pece otce(to bylo uz pred 26lety..ano,slo to uz i tehdy).Mama nebyla zadna alkoholicka ani fetacka,ale vzdelana zena.Jak je to tedy mozne?Nasi byli od sebe 16let,mame bylo 20,kdyz se vdavala a mela prvni dite.Jednoduse si nic neuzila,nic nezkusila a uz mela jen povinnosti.Tata byl uz zraly muz,ktery si v mladi poradne uzil a na rodinne starosti byl pripraven,byl zkratka vyboureny.Mama se ale po letech starosti zamilovala do jineho muze(to se proste nekdy stava,(zvlaste v takovychto citankovych prikladech)otec to nemohl prezit a tak se rozhodl matce pomstit tim nejhorsim zpusobem.Matku hanil,kde mohl,rikal o ni pred nami,ze je kurva,ze si nasla chlapa,ze ji na nas nezalezi a uprednostnuje toho muze pred nami.Hustil to do nas nebohych kazdy den nekolik hodin.Protoze mama uz do nas hucet nic nechtela a taky byla na takove urovni,ze by tatu pred detmi nehanila,protoze to prece vzdycky bude jejich tata,at se stane cokoli,tak na tom se nic nemeni,tak o nas zkratka prisla.U soudu jsme totiz byli nauceni rict-chceme jit k otci.Mama byla tehdy zoufala a myslela na nejhorsi-jak se po letech sverila.Neshodila tatu ani po letech,ale jizvy na dusi uz se nikdy nezahoji.Myslim,ze ja bych to snad ani neprezila..Tak i takove pripady se stavaji.
Mozna povzbuzeni pro ublizene otce a varovani pro matky,ktere muzou prijit o deti i kdyz nejsou alkoholicky ci jine stvury.
Lída
  • 
15.11.2004 17:43:43
Čajdo,tvoje řádky pro mě moc znamenají.Víš manželství nebylo vždy moc růžové,ale měli jsme všechno slušně zařízený byt,auto,novou garáž,každý rok bezva dovolenou a hlavně dva bezva kluky.Trochu nám to přestalo klapat v posteli bohužel jsme čekali jeden na druhého až bylo pozdě.Mám podporu jeho rodičů,ale to na na věci nic nemění.Píšeš ,že mám bojovat,ale na to nemám dost síly.jestli budeš mít chuť napiš mi na e-mail lida.h@centrum.cz
 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.