| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klíčovou dírkou - Rovnoprávnost především!!!!

 Příspěvky 110 z 117 [Dalších 107 >>]
1.1.2005 12:05:48
Naprostou souhlasim. Jinak je pekne, kdyz nas muz bere jako svepravne a sobe rovne partnerky, je pekne, kdyz nedeli prace na muzske a zenske a pokud je treba dokaze pomoci i s tim, co podle jinych muzu je prace pro muze nevhodna...coz je patrne podle nekterych muzu vetsina domacich praci. Jinak feministicka dilka typy Mstiva kantilena me dokazi dobre pobavit, ale jen proto, ze znam nekolik muzu, na ktere to presne sedi, ale rozhodne si nemyslim, ze by to byla u vetsiny muzu obecna vlastnost a mam pocit, ze nejspokojenejsi v manzelstvi nebo partnerstvi jsou prave Ti muzi, kteri se dokazi se svou partnerkou delit o domaci prace a pokud je partnerka na dně, dokazi ji pomoct a rict par peknych slov, ale take dokazat, ze ji porad moc maji radi. Oni totiz tohle vse od nas ocekavaji zcela automaticky( pekny domov, vychovu deti, oporu, pomoc, ustupky pokud se tyka kariery, casu, namahy, trpelivosti..atd a nektere vubec nenapadne, aby neco z toho vratili). A jen neberou automaticky partnerce energii, cas i city, aniz by cokoli byli ochotni neco z toho take vratit. Napr. necekaji, ze manzelka, ktera je s nemocnym ditetem v nemocnici se okamzite vrati a bude delat osetrovatelku manzelovi, ktery se slabe nachladil. Neoslovuji pri sporech svou partnerku vulgarne a uz vubec ne pred detmi. A nedelaji furu veci, ktere nas zranuji, zvlast ne pokud vedi, ze by nam tim ublizili.

Typicka feministka asi nebudu. Ale vadi mi fakt, ze nejvic antifeministickych uvah vedou zeny, aniz presne vi, co to feminismus vlastne vubec je. Maji jen jakousi velmi vagni predstavu, ze neco velmi nezenskeho, co muze odrazuje...viz nektera cisla takovych tech snobskych casopisu, ktere se povaluji v cekarnach a kde jsou intervia se slavnymi osobnostmi-zenami. Ach jo...
honza - dva dospeli synove
  • 
1.1.2005 9:19:24
Kdo dokaze napsat, ze "ty dve sebevedome hezke holky s cervenym diplomem meli asi diky svym protejskum uplne nablble nazory", ten zrejme neni schopen posuzovat, zda nekdo ma ci nema nablble nazory. Holky mely - vzdy s ypsylonem!
Zdravi
Honza
Dita
  • 
9.11.2004 10:06:04
Milá Dančo, je mi líto, že jsem se Tě dotkla. Chtěla jsem reagovat na úvodní článek, Tvůj milý příspěvek jsem bohužel nečetla.
Rozhodně jsem o Tobě nechtěla napsat, že jsi DIVNÁ, i když divně reaguješ.
Dita
PS. Neměla by sis již změnit přídomek? Již to asi bude víc TT
Petra Neomi
  • 
1.11.2004 17:16:23
Glendo, shoda podmětu s přísudkem ti nic neříká, nebo ji ignoruješ jako diskriminaci ženského pohlaví? :)

Jo mimochodem, jsme stvořeni jako dvě pohlaví, neboť jsme živočichové, rozmnožující se pohlavně :) S otevíráním dveří to nemá nic společného. Když se živočichové začali pohlavně rozmnožovat, dveře ještě neexistovaly.;)
Glenda
  • 
1.11.2004 16:36:17
ma to hodne spolecneho s oteviranim dveri. Feministka, jak zminujete si chce zaridit zivot podle sebe. Ano to je kostra cele veci. Na ni se vsak vazbi dalsi projevy feminismu. Muze si tedy dle nekterych muzu i otevrit sama dvere, pribit hrebit, opravit kolo u vozu. Nektere feministky filozofii feminismu uplne pretvorili a presunuli do extremu a stavaji se z nich muzatky. Vykonavaji muzske prace typu ostrah, automechanicek a jine profese z cilem vyrovnat se muzum. Nic proti citi to tak. I kdyz podle meho to je feminismus jenz nezna mezi. Zena ma byt cilevedoma, ma uznavat rovnopravnost mezi muzem a zenou v rozhodovani, podle meho to spise degraduje postaveni zen ve spolecnosti, kdyz zena prebira prilis mnoho vlastnosti muzu. Proc bychom byli stvoreni jako dve ruzna pohlavi, jenz se maji doplnovat. Projevy zenskosti by si mela zena zachovat, pokud neni orientovana jinym smerem. Pak je to asi ok. A to uz je o necem jinem. Dokonce nektere zaryte feministky by za otevreni dveri skoro zalovali muze. V nekterych zemich se dokonce tak deje. Jednoduse by muze narkli ze sexualniho haraseni. Cili autorka az tak mimo misu nebyla.

Autorka zminuje, ze uz i mala divenka ma v sobe snahu prosadit nazor zen, snahu o rovnopravnost at je jakykoliv.

Ta divenka se neztrati! Vsechny zeny by to meli mit v sobe, uctu sami k sobe a ke sve zenskosti.
31.10.2004 6:56:01
Já zase nechápu, co je komu do mého názoru, můžu reagovat na co chci! To jako že jsem teprve těhotná tak nemám mít na tuhle věc názor:-))) Ty jsi divná!
Markéta
  • 
27.10.2004 10:29:58
Ježkovy voči, holka...a to ho neodpálíš adekvátním argumentem? Třeba jako že pokud chce mít děti, jejichž duševní úroveň končí rozpoznáním řepy od mrkve, s těmi se do školy učit netřeba, natož zpracovávat úkoly; pokud mu vyhovuje bydlet v osmi lidech v jedný cimře takřka bez nábytku, která se opravdu asi dala uklidit během chvilky; udusaná hlína nepotřebuje luxovat ani vytírat; jíst rukama z jedný mísy se zbytkem rodiny výrazně ušetří čas strávený nad nádobím... a taky bys měla okamžitě přestat prát a žehlit, správnej sedlák si košili vymění tak třikrát do roka, ne? Jo - a přestaň nakupovat, plná sýpka je přeci záležitostí a vizitkou hospodáře a ne selky. A vyžaduj, aby pan vysokoškolák denně v pět ráno nanosil vodu a naklusal nasekat dříví, jinak oběd nebude.
Dita
  • 
26.10.2004 14:57:26
Nechápu, jak je možné, že na takovýto naprosto nezajímavý text reaguje tolik lidí, kteří se mají potřebu podepisovat např. 19tt apod.
Mirka
  • 
25.10.2004 21:59:58
Feliko, jestli jsi chlap, tak popřemýšlej, jestli se sebou nemáš něco dělat. Pakliže skrýváš svou totožnost pod "ženský" pláštík, abys mohl ženám "domluvit", není to od tebe fér. Možná jsi chlap, na kterýho tvá žena řve a ječí, protože si tě prostě neváží. A já se jí ani nedivím - vždyť ani nedokážeš na anonymním netu vystupovat sám za sebe... Myslím, že by ses měl poohlídnout po nějaký poradně (pro rodinu a partnerské vztahy), třeba ti poradí. Ale v první řadě musíš sám v sobě najít hrdost a odvahu postavit se za vlastní já a něžně a láskyplně, ale přesto odvážně a přímo, budovat svý vztahy. Jinak si tě totiž ženská vážit nebude (když třeba budeš uhýbat nepříjemným skutečnostem, schovávat se za někým, aby tě nepostihla bolest a tak; to ženským moc neimponuje).
Jsi-li žena, platí mé předchozí příspěvky. Omlouvám se za to váhání, ale pod náhledem Eminy mi fakt připadá pravděpodobnější, že jsi chlap...
Emina
  • 
25.10.2004 21:21:26
Holky, vzdyt to napsal chlap...
Feliko: nejedna zena dodnes veri, ze i s malym kasparkem se da hrat velke divadlo, tak se netrap a po nejaky se poohlidni.
 Příspěvky 110 z 117 [Dalších 107 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.