| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme doma ježka

 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]
  • 
25.8.2019 23:05:12
Dobrý den, sice je tento příspěvek starý, ale zkusím to. Pokud by byla možnost, a ta Vaše známá nevěděla,kam ježky umístit, ráda bych taky nějakému poskytla domov.
Kájí a Herbí
  • 
3.12.2015 9:06:10
Zdravím všechny. Před 2 měsíci jsem našla na kolejích choulit se malé 2 týdenní miminko, holčičku. Bohužel zemřela. Včera večer jsem našla tak ani ne půl roku starého chlapečka, hubeneho, jak si trajda a tak sem se rozhodla mu pomoci, jelikož už by měl spinkat. Potřebuju trošku poradit, usne ještě letos? Jak se o něj starat už naštěstí vím, jen ten spánek mě trápí, protože už je relativně pozdě. Děkuji moc za radu
Lucka
  • 
18.10.2015 16:35:35
My máme ježka doma letos. Odblešili jsme ho a vyndali mu klíšťata. Má 180g, už se zabydlel. Co odčervení? Máme s ním zajít k veterináři? Kolik by měl na návštěvu vet vážit? Děkuji za rady.
Lucie
  • 
27.8.2015 7:26:49
Ehm, tohle je diskuze o ježcíh a ne o netopýrech. :-)
Lucie 13 let
  • 
27.8.2015 7:20:47
My jsme předevčírem našli na cestě v trávě malinkaté ježčí miminko, byla ještě rosa a ono se tam tak válelo na boku a bylo úplně studené. Chvíli jsme počkali, ale žádná ježčí samice nepřišla a tak jsme si Dupíka odnesli domů, kde jsme ho zahřáli a dali mu kočičí Whiskas mléko pro koťata a odpoledne s ním zašli k veterináři. Ten řekl, že je opravdu malý a normálně by byl ještě s mámou( je opravdu malý, neměl jediný zoubek jen lehce tence ochlupený a měl zalepené oči), ale že je téměř nulová šance, že si pro něj jeho máma přijde nebo ho bude hledat a i když jsme na mámu ještě večer číhali, nikdo nepřišel a veterinář řekl, že buď si ho máme nechat, nebo ho dát do chovné stanice a tak jsme si ho samozřejmě nechali a teď mi sedí na klíně a spinká... Tak se mějte a přeju hodně štěstí s vašimi ježourky. :-)
  • 
10.6.2013 13:34:46
V loňském podzimu bylo velmi špatné počasí, a najednu večer, kde měl náš kocour misku granulí se objevil nečekaný strávník, a on ježek. Druhý den tam byli dva v jedné misce narvaní, tak jsme jim dali dvě misky granulí, vodu, a ježci chodili, ale potom začalo chumelit, takže jsme pro ježky zhotovili regál v garáži, kde měli zvlášť "ložnici" ze sena a suchého listí, a vpředu misky s gramulemi, celou zimu tam pěkně zůstali, a v květnu jsme vypustili pod hráňku dřeva, kde sídlí dodnes, no dostávají granule, masíčko z konzervy pro našeho pejska, a jsou pěkní, v noci se totiž příjdou podívat ke dveřím, zdali tam kočka nemá něco lepšího na zub. Asi tak, jsme rádi, že se drží u nás na zahradě, jsou miloučcí krásní tvorečkové, o které se budeme starat dokud budou žít.
tomáš
  • 
18.10.2012 19:27:55
to nic,my na něho číháme a chceme ho taky ale pořád nám uniká a to mu i přilepšujeme granulema a piškoty ale kdo ví co to vžycky sežere i domeček má postavený z listí.
Mirrule, dvě děti 13+8
21.12.2010 16:38:21
Náš první ježek měl také nemocnou nožičku. Našli jsme ho jak si to špacíruje po zasněžené cestě. Nejspíš jí měl namrzlou... na veterině jsme dostali mastičku a nožičku jsme ošetřovali... ještě před zazimováním jí měl trošku červenou a když se sbalil, nožičku nechal venku~;) Ale na jaře , když jsme si ho vyzvedli, měl nožičku uplně zahojenou, tak jsme ho mohli vypustit zpět do přírody.
Jestli ten váš ježurka se neuzdraví, asi by neměl být vypuštěný do volné přírody. Na internetu určitě najdete informace o stanicích kde se starají o hendikepovaná zvířata.
Jinak co se týče zimního spánku, někteří ježci prý neusnou. O víkendu jsem mluvila s panem Lebedou, který funguje jako "poradna na ježky " a prý mu zrovna teď spí jen dva ze 7...
Když budete chtít napište mi email na Mirrule@seznam.cz
Mějte se hezky .. jo a náš ježurka usnul ~h~... :-) krásné svátky...~3~
limetka
17.12.2010 0:56:22
Děkujeme a přejeme taky krásné svátky všem ježečkům a jejich opatrovníkům :-)Ze zimováním zatím nemáme žádné zkušenosti.Je to náš první ježeček,ale letos ještě zimovat určitě nebudeme má zatím 330g.Měl problémi s nožičkou,tak pomalinku přibíral.Je to taky pěknej mlsoun ~w~ piškotky to on rád,s kočičích konzerv a kopsiček si vybírá,kuřecí masíčko jak kdy ~:-D Moc bych si přála ho z jara vypustit,ale to se ještě uvidí podle uzdravení nožičky.Taky bych se chtěla zeptat zda nikdo nemá zkušenosti s ježečkem který první rok nezimuje.Myslíte,že po vypuštění do přírody další rok bez problému zazimuje?Za případné odpovědi moc děkuji ~;((
Mirrule, dvě děti 13+8
12.12.2010 10:41:21
Taky máme doma malého ježurku :-) No, už není tak malý, chystáme se na zazimování...snad nám usne. Je to pěkný mlsoun, kromě kočičí konzervy nic nechce... dokonce ani na moučný červy se netvářil nadšeně. Vločky, rýži nechá v misce :-) Na pištkoty se ani nepodívá....ale prý je to normální. Ježci co jsme měli před tím, papali všechno, tak nás to trochu překvapilo...Vy toho vašeho budete zazimovávat ? My zatím jen ježky vykrmovali a na zazimování jsme měli jednu paní, která se tomu věnovala. Bohužel paní už to nedělá a tak to zkusíme sami...Mějte se moc hezky a přeji krásné vánoční svátky... i vašemu ježečkovi :-)~3~
 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.