| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme doma ježka

 Celkem 32 názorů.
 Lucka, dcery 4,13 a 14 let 
  • 

ježura 

(13.10.2004 8:40:37)
Tak to nejste sami, koho postihlo píchavé nadělení! K nám přišlo takovéhle klubíčko bodlin asi před měsícem otevřenými dveřmi až do chodby. Ještě nemělo ani moc zoubků a sotva stálo na nohách. Teď je z něj sebevědomé půlkilové píchadlo, které každou noc funí po bytě a vymýšlí neuvěřitelné věci. ( Na bobky si naštěstí našel dvě oblíbená místa, takže ráno vím, kde uklízet.) A je strašně ukecanej! U ježka jsem to nikdy nezažila, ale tenhle chytrák normálně troubí jak dětské autíčko, kdykoliv nás na sebe chce upozornit. Nejoblíbenější místo je nejlépe na sedačce za manželovými zády, kde se rozplacatí jak kus hadru a hřeje se. Ovšem zkuste s ježkem za zády třeba kýchnout!
Ještě jedna rada: jestli má váš ježura
už víc jak 400 g, je dobré se domluvit s veterinářem a dát mu něco proti vnitřním parazitům. Ježci na ně dost trpí a je to jedna z častých příčin jejich úhynu. Je ale dobré se s panem doktorem domluvit předem, ne všichni tento prostředek vhodný pro ježky mají. My už to máme za sebou, Pícháček ani neprotestoval, jen se šklebil, protoře mu to nechutnalo. Ale piškot na zajedení to spravil. Jen když pan doktor kontroloval, jestli už má druhé zuby, citelně mu předvedl, že ano.
Držím palce, abyste vše zvládli a na jaře ježoura šťastně vypustili. (Jo a k jídlu ježourovi kupujeme konzervy pro štěňata a děsně mu to chutná.)
 Jana 
  • 

Re: ježura 

(13.10.2004 9:16:51)
Také máme za sebou úspěšné přezimování - v paneláku.
Našli jsme ježčí miminko v listopadu před dvěma roky. Vešlo se do dlaně.
Bylo prokřehlé a vyhládlé. Odčervili a odblešili jsme ho a ubytovali v komoře. Bylo tam teplo, tak byl celou zimu aktivní. Základem stravy byly kočičí granule, občas maso, sýr, piškot, co vhodného zbylo. Náš jezevčík nemohl pochopit, proč ten pichlavý vetřelec dostává jeho oblíbené piškoty.
Koncem dubna jsme ježoura vystěhovali na zahrádku. Zůstal na ní a další zimu úspěšně přezimoval pod chatičkou.
Ale protože se nebojí lidí a je líný shánět si potravu, naučil se letos chodit k sousedce na terasu - dává tam potulným kočkám granule. Přes den se krmí kočky, večer ježek. Pak se zase vrátí na náš pozemek. Nemám strach, že by letos nepřezimoval - na granulích se vyžral do pořádné koule.
Už asi zazimoval, protože vchod do kupy sena pod chatkou je ucpaný a všude je klid.
Všem ježčím nalezencům přeji příjemnou zimu a zdraví, všem adoptivním rodičům radost ze zvířátka.
 Xantipa 
  • 

Re: ježura 

(13.10.2004 12:23:44)
My jsme už odchovali ježků několik a veterinář nám radil, abychom jim dávali zásadně jídlo pro kočky, že prý má ježek trávení nejvíc podobné kočce. Od psího krmení nás rozhodně zrazoval, že pro ježky není vhodné. Tak nevím.
 Lucka, dcery 4,13 a 14 let 
  • 

Re: Re: ježura 

(13.10.2004 13:23:58)
To s tím kočičím jídlem vím, ale našemu píchadlu to nějak nemůžu vysvětlit. Jídlo pro kočky prostě odmítá. Takže to řešíme ještě přidáváním vitamínů a co nejpestřejší stravou. Zatím mu to nevadí.
Jo a s tím netopýrem: Kdysi dávno jsem měla netopýra doma přes zimu. Nespal, žil v chladnější místnosti, kde měl budku a na jaře jsme ho vypustili. Taky ho přitáhl sousedovic kocour. Byli se na něho podívat i z přírodovědecké fakulty, protože to byl u nás velmi vzácný druh. Byl přátelský a baštil z ruky, i když ta strava nic moc - mouční červi, cvrčci atd. Podle mě na nezateplené půdě zmrzne, protože v jeskyních, kde přezimují, se drží stálá teplota tak okolo 5 - 10 stupňů. Nejlepší asi bude zavolat do ZOO, kde poradí, co s nimi.
 Difo 
  • 

Tak ježka bychom ... 

(13.10.2004 11:19:35)
... už zazimovaného měli, ale nemáte někdo zkušenost, jak zazimovat netopýra? Ony nám je kočky vždycky přinesou ze zahrady nebo bůhví odkud. Netopýr je spíš v šoku než zraněný. Může žrát a létat a tak. V létě je pouštíme, v zimě nosíme na půdu, kam kočandy opravdu nemohou. Ale je to tak správně ?
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Pozor na vzteklinu!!! 

(17.10.2004 23:11:25)
Nemám nic proti netopýrkům, ale bacha, po srnách jsou u nás největšími nositeli vztekliny právě netopýří!!!! Takže bacha na kousnutí!
Simča
 Lucie 
  • 

Re: Pozor na vzteklinu!!! 

(27.8.2015 7:26:49)
Ehm, tohle je diskuze o ježcíh a ne o netopýrech. :-)
 irena (Míša5/00+Maruš3/03) 


veterinář, kočky a drůbeží krky  

(13.10.2004 22:09:11)
AHoj, díky!
Na radu naší vzdálenější sousedky, která taky "chová" (dle místa i data nálezu a velikosti nejspíš sourozence našeho ježka), jsme se dnes vypravili k místnímu zvěrolékaři.
Ježourek dostal injekci proti parazitům (jakou, to nevím) a darem pár kočičích granulí, neb ježci pana MVDra už je prý nežerou, jak jsou zmlsaní :))
Sousedka nadále doporučovala přidávat ke žrádlu /jo, určitě jsou lepší žrádla pro kočky než pro psy- ale každej ježek má možná jinej vkus:)/ vařené kuřecí krky, aby si drobek trénoval zuby a svalíky, pokud už mu odmítáme lovit šváby, šneky atd.atp.
Mno,
s netopýry taky nevím, ale asi bude spánek podobný jako u ježků - ti potřebují +- stabilní teplotu tak 1-5 stupňů nad nulou...
Což u nás ve sklepě bude možná moc teplo, tak ještě nevím, jak to vyřešíme. Na půdě jsou zas moc velké výkyvy teplot...
Zatím to asi vyřeším vykrmováním!
Dobrou :o)
ester
p.s. - jo musí být fajn ten společenskej "troubící" ježek!! :-)
ten náš se spíš schovává, bojí se hlavně psa a dětí (když dupou a ječí, například :))
 Marta + 


Přírůstek do rodiny 

(15.10.2004 16:26:21)
Taky jsme adoptovali jednoho fešáka :-) Jen mi vrtá hlavou, jestli si na nás někdy zvykne a bude s ním trochu zábava. Teď (po týdnu u nás) funguje tak, že se začne hýbat až po několika minutách, kdy si myslí, že ho nikdo nevidí :-) V noci řádí skoro pořád. Ještě bych se chtěla zeptat, jak mají vypadat ježčí bobky. Náš Bivoj dělá hromádky podobné spíš kravským... než bobkům např. hlodavců. Díky. M.
 irena (Míša5/00+Maruš3/03) 


Re: Přírůstek do rodiny 

(15.10.2004 21:08:35)
... aneb ježčí bobky! :)
měly by být spíš pevné: taková malá šiška tak 2-3cm dlouhá, hubená. Barva spíš černá, ale po rizotu a zelenině i úplně zelená!
je fakt, že když mu něco úplně nesedlo, tak to bylo trošku tekutější...
prostě uvidíte podle toho, jak vám bude přibírat.
Chovu zdar!!
ester
p.s. včera u nás byl jeden kamarád - ježky má doma dva, krmí konzervama pro kočky - každý rok si prý bere nějakého bodlináče od pí.Lebedové, která je tu v kraji vyhlášená záchranářka ježků, takže jí toho lidi nanosí...
sice se je pak snaží různě udat a lidi přesvědčit, že vykrmit a zazimovat ježoura není tak těžké, ale stále má nadbytek (ano, to bude dobrovolnice z řad ČSOP :))
 Blanka 
  • 

Re: Přírůstek do rodiny 

(25.8.2019 23:05:12)
Dobrý den, sice je tento příspěvek starý, ale zkusím to. Pokud by byla možnost, a ta Vaše známá nevěděla,kam ježky umístit, ráda bych taky nějakému poskytla domov.
 Radka 


Taky jsme ho měli... 

(16.10.2004 23:20:59)
Ano, ale pouze cca 3 dny a 3 noci. Jelikož bydlíme v paneláku, jen jsme trnuli, kdy na nás přijdou sousedi, že v noci děláme rachot a dupeme - tak moc byl hlučný. Byl malinký, venku by neměl šanci přezimovat, takže jediná rozumná věc byla dát ježečka do ZOO, kde se přes zimu starají o spousty takovýchto mrňousků. Telefonicky mi pak bylo sděleno, že se můžu přijít podívat, jak se mu daří mezi kamarády. Na jaře všechny ježečky vypustili do přírody:o)
 Iruscha 


Re: Taky jsme ho měli... 

(16.10.2004 23:43:44)
My jsme sice ježečka nikdy nezazimovávali,ale u baráku je mají hlídači na parkovišti pod svou vyhřátou boudou. Také jim dávají kočičí granulky. Dík za tipy,aspon budu přístě vědět,co s takovým malým ježátkem udělat :-)
 Janinka 
  • 

Tak a máme ho i my .. :o) 

(5.12.2004 7:34:13)
Včera večer, když jsme se vraceli s mužem a mou kamarádkou z mužova koncertu, při čekání na tramvaj jsem si všimla že se u prosvětlené reklamy krčí ježek .. bylo to v centru Ostravy uprostřed cesty a tramvajových kolejí, tak jsme docela žasly, jak že se tam chudinka dostal.. Sedla jsem si k němu a zvolala "je nějaký maličký, vezmem ho domů!" :o) Nuže kamarádka jej odlovila - nebyl to žádný problém, ježek se nebál a stál na místě ani se moc nestáčel do klubíčka ... daly jsme jej do tašky (záměrně píši tvrdé Y, neb muž byl jaksi "přiveselen" po několika pivech :o) a jeli domů.
Tam jsem je nastěhovala do krabice s pilinami. Mám chovatelskou stanici morčat, takže pilin je vždycky dost :o) přikryla víkem s otvory, nasypala mu tam trošku granulí od našeho psa a taky dala kousek tvrdého sýru, víko krabice jsem zatížila knížkami, krabici dala na noční stolek a šli jsme spát...
Muže nemohlo vzbudit ani to kbyby po něm ježek chodil a tancoval na něm v růžových šatičkách :o) ale mne jeho snažení dostat se ven docela budilo .. jednou se mu to málem povedlom, nuže zatížila jsem krabici více a odnesla jí do obýváku .. uprostřed noci slyším rádnu - to ježura zhodil část knih s CDčkami a drápal se ven ... no jelikož jsem ve tři v noci nenašla lepší bydlení a ani mi to moc nemyslelo, dala jsem ho i s krabicí do vany, ať s škrábe jak chce ... Ráno jsem začala hledat nějaké informace, mezi tím jsem jej postříkala přípravkem Frontline, jež používám na močata - proti parazitům atd. Po zjištěn základních informací jsem ježka začala vážit - váží skoro 500g, lidí se nebojí a má se čile k světu - když jsem začala psát, byl už v nové krabici od vysavače ..škrábal a škrábal, až prorhnul boční tlustou lepicí pásku a rychle se chtěl "malým" otvorem dostat ven, myslela jsem že se tam nemůže vejít, tak jsem tomu nevěnovala pozornost .. hehe chyba lvky ! :o) ježek se mi tam zaseknul a já jej musela páčit ven, visela mu jedna přední nožka ven spolu s hlavičkou a on celý visel půlkami těl na obě dvě strany bedny ... no zábava :o) teď až asi konečně pochopil, že je ráno a usnul ..leží jako placka vedle nových granulí - tu hrst ze 3 ráno spolu se sýrem stačil sežrat.

Chtěla jsem se jen zeptat, i když jdeme hned v pondělí k veterináři, když má těch 500g a je prosinec, potřebuje naší pomoc ? na stráckách CSOP jsem se dočetla, že by měl mít min. 500g na zazimování u vás zase, že 650g tak já teda nevím ;o) děkuji moc za pomoc a všem záchranářům i sobě přeji hodně úspěchů a spokojené ježury !
 Misa3 


Re: Tak a máme ho i my .. :o) 

(5.12.2004 10:49:00)
Janinko, ono je to tezke, cast zastancu ryze prirodniho vyberu tvrdi, ze pokud se jezek do zimy nevyvinul, tak se holt nevyvinul a i kdyz mu zachranis zivot prezimovanim, je to pry chyba protoze se pristi podzim nebude umet na prezimovani pripravit. Dalsi, podle mne cituplnejsi cast privrzencu, tvrdi, ze se nedostatecne vykrmenym jezkum pomoct ma, ze ze jim to nijak nemuze uskodit. Musim priznat, ze tento uhel podledu je mi blizsi. Takze bych asi patrala po reseni zakladni otazky: Uskodi jezkovi, kdyz ho drobet vykrmim a necham prezimovat pod dohledem treba ve spizi? V bedynce? V chladne mistnosti? Jake k tomu potrebuje podminky? Je to vubec proveditelne? Nechci Ti neuplnymi informacemi z toho delat vetsi problem, nez to je, ale pokud se doslechnes, ze se jezek nechat prezimovat nema, najdi si take nekoho, kdo bude mit opacny nazor, nespokoj se z jednim. Pekne Vanoce a Novy rok, Tobe, rodine i jezkovi.:-))
 David 
  • 

potřebujeme ježka do zahrady 

(7.5.2005 21:57:26)
Ahoj. Chtěli bychom ježka na zahradu kvůli plžům a myším, poradili byste? Co udělat aby tam žil případně dá se chovat na zahradě? Myslím udělat mu třeba budku a tak, aby na zahradě zůstal.

Děkujeme amatéři...
 tomáš 
  • 

Re: potřebujeme ježka do zahrady 

(18.10.2012 19:27:55)
to nic,my na něho číháme a chceme ho taky ale pořád nám uniká a to mu i přilepšujeme granulema a piškoty ale kdo ví co to vžycky sežere i domeček má postavený z listí.
 Ada 
  • 

Náš ježurka 

(23.9.2008 12:56:45)
Asi před měsícem jsem byla požádána, abych se ujala malého trumbery, který se motal našim vrátným v bráně. Hrozilo mu skřípnutí křídly vrat, nádvoří je pusté a naprosto pro ježka ne k přežití a před bránou rušná křižovatka. Věděli na koho se obrátit. Pitrýsek byl ten večer u nás už doma. Nevážil ani 30 deka. Obdivuji každého, kdo se ježka ujme. Je to péče nepřetržitá: Ráno, po příchodu z práce, večer a pokud se v noci vzbudím tak zase. Baští jako dutej :) Kupujeme červíky, kuřecí krky, přidáváme vajíčka a psí piškotky. Vodu měníme neustále, protože je to čuňátko. Seno máme po celém bytě, nějak se u nás zabydlelo :))). Prostě ho při vyměňování vytrousíme a pak rozneseme na papučích. Ale už máme skoro 50 deka a tak půjde ven. Myslím že jsme mu dali náskok a zbytek už dohoní sám. Určitě zazimuje v pohodě. Dává nám zabrat, ale stejně se nám bude stejskat.
 Ada 
  • 

Náš ježurka 

(23.9.2008 12:59:28)
Asi před měsícem jsem byla požádána, abych se ujala malého trumbery, který se motal našim vrátným v bráně. Hrozilo mu skřípnutí křídly vrat, nádvoří je pusté a naprosto pro ježka ne k přežití a před bránou rušná křižovatka. Věděli na koho se obrátit. Pitrýsek byl ten večer u nás už doma. Nevážil ani 30 deka. Obdivuji každého, kdo se ježka ujme. Je to péče nepřetržitá: Ráno, po příchodu z práce, večer a pokud se v noci vzbudím tak zase. Baští jako dutej :) Kupujeme červíky, kuřecí krky, přidáváme vajíčka a psí piškotky. Vodu měníme neustále, protože je to čuňátko. Seno máme po celém bytě, nějak se u nás zabydlelo :))). Prostě ho při vyměňování vytrousíme a pak rozneseme na papučích. Ale už máme skoro 50 deka a tak půjde ven. Myslím že jsme mu dali náskok a zbytek už dohoní sám. Určitě zazimuje v pohodě. Dává nám zabrat, ale stejně se nám bude stejskat.
 Terka,2 kluci 3 a 5 
  • 

Lidský názory 

(22.10.2008 18:52:35)
Mám doma od neděle ježuru, teda do včera 2, bohužel jeden umřel. Dělám si výčitky,jestli jsem to nezavinila, ale oba měli stejné jídlo k dispozici dle předpisů, a druhý, menší je v pohodě. Taky mě zaráží reakce některých lidí, spíše tedy vyjímka,většinou jsou kladné, že jsem blázen, že se jich ujímám, oni to prý nechají na přírodě , tzn. že je nechaj umřít ... Jak může být někdo tak bezcitný. Já mám 2 malý děti a nedělá mi problém o nějakého němého tvora se postarat. Fandím všem, co mají doma ježurky, jsou to zlatíčka.
 Lesákovi a zvířátka... 
  • 

Re: Lidský názory 

(26.10.2008 22:23:37)
Nás tato příhoda dnes rovněž potkala - jeden malý bodlináč se snažil dohnat to co nestihl v létě a vydal se za potravou přímo k misce s granulemi našeho psa - bez ohledu na jeho přítomnost. Naštěstí se jedná o mírumilovnou kolii a vše dopadlo bez ujmy na zdraví. Tak tedy ke dvoum morčatům a chlupáčovi přibylo ještě klubíčko bodlin vážící necelých 400 g - k velké radosti našich dětí. Zítra jdeme na očkování se psem, tak se musíme informovat co s ježurou. Vzhledem k tomu, že spořádal dva piškoty a nezalekl se ani granulí, vypadá to, že je snad v pořádku. No uvidíme. Také jsme neměli to srdce, nechat to klubíčko bodlin bez pomoci.
 Izaaa 
  • 

děkuju  

(14.10.2010 21:05:58)
za super vyprávění a užitečné informace :-)
Pichlavého kamaráda jsme měli i minulý rok, bohužel zimu nepřežil:-( dneska k nám (za bílého dne!!!) doputoval jiný jeho kamarád. Místečko má ve stáji, s rámusem ojedl granule pro kočky a pak si zalezl do slámové kupky v budce, kterou jsem mu připravila. Skoro to vypadá, hakoby si říkal, že tohle je docela fajn hotel:-)Zítra ho zvážím a uvídme, jestli stihne přibrat, nebo s námi stráví zimu:-)
 limetka 


ježeček tuláček 

(30.10.2010 11:13:17)
Tak včera jsme našli na cestě také malého ježečka.Marně jsme vyhlíželi maminu,ale bohužel se neukázala.Ježeček vypadal nějak apaticky a tak jsme se rozhodli,že ho vezmeme domů zahřát,dáme mu něco dobrého a vypustíme ho zpátky do přírody.Bohužel po převážení jsme zjistili,že má 220g.Co teď?Jakožto milovníci všeho živého bylo jasno.Ježečka si necháme do jara.Než jsem si stačila přečíst co je potřeba vystříkala jsem ho kuli blechám postřikem pro psi~f~.Ted už vím že se to u tak malého prdoli nesmí.klíšťáky naštěstí neměl.Vyndala jsem ho z koišíku a zjistila,že má uplně řidké hovínko.Asi spapal něco nedobrého.Přendali jsme ho do klece s domečkem,vodou a směsí vloček,rozinek,a troškou jablíčka.Podivuhodně se jako první vrhl na jablíčko a naše dvouletá dcerka Karolka ihned vyžadovala také jablíčko jako ježeček~t~ Manžel jel k veterináři pro nějaké antiparazitikum.Tak držte palce aby ježeček úspěšně překonal zimu a na jaře hurá do přírody~3~
 limetka 


Re: ježeček tuláček 

(1.11.2010 8:27:46)
Tak jsem zjistila,že ježeček Honzík má nejspíš zlomenou nožičku~7~.Bezvládně jí tahá zasebou,ale mám pocit,že mu to nějak zvlášť nepřekáží.Krásně papá ~w~ a už má bobečky v pořádku tak snad to bude dobré.Bohužel do přírody už se asi nevrátí.
 limetka 


Re: ježeček tuláček 

(10.11.2010 11:11:28)
Tak ježeček Honzík zatím prospívá dobře.Zánět ve zlomené nožičce byl doufám zažehnán.Denně spapá 100g kapsičku pro kočky,vločky a jeden kuřecí krk.Po včerejším vážení má už z 220g celích 300g.Že je to nezbeda mohu potvrdit.Noviny,tůje a dečku musím denně někdy i třikrát denně čistit ~d~.Honzík si na nás rychle zvykl a protože se bohužel nemůže vrátit zpět do přírody má u nás už stálé místo jako člen rodiny~6~
 Mirrule, dvě děti 13+8 


Re: ježeček tuláček 

(12.12.2010 10:41:21)
Taky máme doma malého ježurku :-) No, už není tak malý, chystáme se na zazimování...snad nám usne. Je to pěkný mlsoun, kromě kočičí konzervy nic nechce... dokonce ani na moučný červy se netvářil nadšeně. Vločky, rýži nechá v misce :-) Na pištkoty se ani nepodívá....ale prý je to normální. Ježci co jsme měli před tím, papali všechno, tak nás to trochu překvapilo...Vy toho vašeho budete zazimovávat ? My zatím jen ježky vykrmovali a na zazimování jsme měli jednu paní, která se tomu věnovala. Bohužel paní už to nedělá a tak to zkusíme sami...Mějte se moc hezky a přeji krásné vánoční svátky... i vašemu ježečkovi :-)~3~
 limetka 


Re: ježeček tuláček 

(17.12.2010 0:56:22)
Děkujeme a přejeme taky krásné svátky všem ježečkům a jejich opatrovníkům :-)Ze zimováním zatím nemáme žádné zkušenosti.Je to náš první ježeček,ale letos ještě zimovat určitě nebudeme má zatím 330g.Měl problémi s nožičkou,tak pomalinku přibíral.Je to taky pěknej mlsoun ~w~ piškotky to on rád,s kočičích konzerv a kopsiček si vybírá,kuřecí masíčko jak kdy ~:-D Moc bych si přála ho z jara vypustit,ale to se ještě uvidí podle uzdravení nožičky.Taky bych se chtěla zeptat zda nikdo nemá zkušenosti s ježečkem který první rok nezimuje.Myslíte,že po vypuštění do přírody další rok bez problému zazimuje?Za případné odpovědi moc děkuji ~;((
 Mirrule, dvě děti 13+8 


Re: ježeček tuláček 

(21.12.2010 16:38:21)
Náš první ježek měl také nemocnou nožičku. Našli jsme ho jak si to špacíruje po zasněžené cestě. Nejspíš jí měl namrzlou... na veterině jsme dostali mastičku a nožičku jsme ošetřovali... ještě před zazimováním jí měl trošku červenou a když se sbalil, nožičku nechal venku~;) Ale na jaře , když jsme si ho vyzvedli, měl nožičku uplně zahojenou, tak jsme ho mohli vypustit zpět do přírody.
Jestli ten váš ježurka se neuzdraví, asi by neměl být vypuštěný do volné přírody. Na internetu určitě najdete informace o stanicích kde se starají o hendikepovaná zvířata.
Jinak co se týče zimního spánku, někteří ježci prý neusnou. O víkendu jsem mluvila s panem Lebedou, který funguje jako "poradna na ježky " a prý mu zrovna teď spí jen dva ze 7...
Když budete chtít napište mi email na Mirrule@seznam.cz
Mějte se hezky .. jo a náš ježurka usnul ~h~... :-) krásné svátky...~3~
 Alena 
  • 

Ježci 

(10.6.2013 13:34:46)
V loňském podzimu bylo velmi špatné počasí, a najednu večer, kde měl náš kocour misku granulí se objevil nečekaný strávník, a on ježek. Druhý den tam byli dva v jedné misce narvaní, tak jsme jim dali dvě misky granulí, vodu, a ježci chodili, ale potom začalo chumelit, takže jsme pro ježky zhotovili regál v garáži, kde měli zvlášť "ložnici" ze sena a suchého listí, a vpředu misky s gramulemi, celou zimu tam pěkně zůstali, a v květnu jsme vypustili pod hráňku dřeva, kde sídlí dodnes, no dostávají granule, masíčko z konzervy pro našeho pejska, a jsou pěkní, v noci se totiž příjdou podívat ke dveřím, zdali tam kočka nemá něco lepšího na zub. Asi tak, jsme rádi, že se drží u nás na zahradě, jsou miloučcí krásní tvorečkové, o které se budeme starat dokud budou žít.
 Lucie 13 let 
  • 

ježčí kojenec: 

(27.8.2015 7:20:47)
My jsme předevčírem našli na cestě v trávě malinkaté ježčí miminko, byla ještě rosa a ono se tam tak válelo na boku a bylo úplně studené. Chvíli jsme počkali, ale žádná ježčí samice nepřišla a tak jsme si Dupíka odnesli domů, kde jsme ho zahřáli a dali mu kočičí Whiskas mléko pro koťata a odpoledne s ním zašli k veterináři. Ten řekl, že je opravdu malý a normálně by byl ještě s mámou( je opravdu malý, neměl jediný zoubek jen lehce tence ochlupený a měl zalepené oči), ale že je téměř nulová šance, že si pro něj jeho máma přijde nebo ho bude hledat a i když jsme na mámu ještě večer číhali, nikdo nepřišel a veterinář řekl, že buď si ho máme nechat, nebo ho dát do chovné stanice a tak jsme si ho samozřejmě nechali a teď mi sedí na klíně a spinká... Tak se mějte a přeju hodně štěstí s vašimi ježourky. :-)
 Lucka 
  • 

Ježek 2015 

(18.10.2015 16:35:35)
My máme ježka doma letos. Odblešili jsme ho a vyndali mu klíšťata. Má 180g, už se zabydlel. Co odčervení? Máme s ním zajít k veterináři? Kolik by měl na návštěvu vet vážit? Děkuji za rady.
 Kájí a Herbí 
  • 

Trošku nepochopitelné  

(3.12.2015 9:06:10)
Zdravím všechny. Před 2 měsíci jsem našla na kolejích choulit se malé 2 týdenní miminko, holčičku. Bohužel zemřela. Včera večer jsem našla tak ani ne půl roku starého chlapečka, hubeneho, jak si trajda a tak sem se rozhodla mu pomoci, jelikož už by měl spinkat. Potřebuju trošku poradit, usne ještě letos? Jak se o něj starat už naštěstí vím, jen ten spánek mě trápí, protože už je relativně pozdě. Děkuji moc za radu

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.