| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Návrh na zvýšení výživného

 Příspěvky 110 z 165 [Dalších 155 >>]
31.7.2009 21:53:35
Lassie66, máš pravdu, znala jsem ho a o problémech, které jsou jsem věděla, ten základ naprosto jasně, co jsem nevěděla, že po naší svatbě se to posune ještě dál a mnohem výrazněji. Nicméně to nic nemění na tom, že prostě nechápu jak může se může máme dětí přes ně takhle mstít. Ani netvrdím, i když to asi možná tak vyznělo, že za rozchod může jenom ona. Myslím si, že vždy je to záležitost obou dvou, i kdyby jen protože jeden využívá a druhý ustupuje. To nebyla přímo manželova situace, ale příklad. Chtěla jsem pouze říct to, že manžel se snažil kvůli dětem rozvodu zabránit a proč ona odešla. Jo o tu střídavou péči se manžel pokoušel, ale nakonec se jí vzdal, protože by děti nebyly prakticky nikde pořádně doma. O trvalé péči jsme chvilku uvažovali, ale upřímně musím říct, že manžel je v tomhle už příliš pohodlný a i když se mi to neříká snadno, tak o povídání si s dětmi, o společné výlety atd. zájem má, ale o to, aby je vychovával, tím myslím opravdu vychovával to už ne. On se radši přetrhne než by jim vysvětlil, že takhle a takhle se chovat nemají, že by měli občas pomoct atd. Nevím jestli víš co myslím, ale to už je stejně na jinou diskuzi.
Tak Ti přeji pěkný večer.
Lassie66
31.7.2009 13:41:55
Veselko, soudím, že jsi svého muže znala nějaký čas předtím, než se vám narodil potomek - a tudíž věřím, že jsi musela nějaké obtíže čekat, pokud to je opravdu tak komplikovaná osoba. Manžel mohl požádat o svěření dětí do vlastní péče nebo o střídavou péči, protože pokud je to tak, jak říkáš, měl by mít u soudu šanci. Otázkou je, zda bys tento návrh přijala i ty.
A věc druhá - je s podivem, kolik žen, které si vzaly otce od rodin, má zkušenosti se špatnou, zlou, špatně se starající exmanželkou. Manžel v podstatě chudák, který za rozchod nemohl, ta špatná byla přeci jeho ex...
Ať je to jak chce, držím ti palce. On život může být někdy náročný i s někým, kdo děti z předchozího vztahu nemá.
30.7.2009 22:42:37
Pokusím se Ti odpovědět i na další dotazy zde v diskuzi.
Manžel se dětem věnuje vždy, když jsou s námi a z toho co nechtěně děti občas vypustí vím, že mnohem víc než jejich matka. Ne snad proto, že by neměla čas, ale dělala to tak i před rozvodem. Příklad za všechny, snídaně, svačiny dělal i v jejich manželství manžel, obědy měli ve škole, odpolední svačinu dostali od babičky a obvykle i večeři. Oblečení pro děti i pro sebe často pral manžel, když neměli už co na sebe. Děti se koupou pouze u nás, důkladně vyluxují lednici i všechny pamlsky, které objeví a péče jejich matky je i vidět na hygienických zvycích. To, že si před jídlem mají umýt ruce jsem je učila já. Podotýkám, že je jim 13 a 15. Pokud je nepošlu převléknout, chodí třeba tři dny v jedněch ponožkách a podle prádelníku i spodním prádle.
Oficiálně žije sama, takto se i prezentuje před okolím, fakticky to tak není. Kdekoliv očerňuje manžela, že o děti nemá zájem. A víš, nechtěla bych její život, protože je to bohužel mrcha, která přes se přes své děti mstí tátovi a mě, že si po letech (na rozvodu trvala ona, manžel chtěl manželství udržet kvůli dětem, odešla k milenci) našel ženu a je s ní šťastný. To, že je cuchta je její věc, ale to, že poškozuje své děti a popouzí je proti nám my opravdu vadí. A ano věděla jsem, že jdu do vztahu kde chlap má děti. Víš co jsem čekala, že budeme normálně fungující rodina a to včetně dětí a ne, že je jejich matka bude ovlivňovat tolik, aby nám dělali schválnosti, že manžela a mě nebude jejich matka očerňovat a neprávem napadat. Protože co se týká dětí tak vždy byly pro manžela na prvním místě a tak to trvá a já jsem nikdy neočekávala, že to bude jinak, pouze jsem čekala, že jejich matka bude ráda, když půjdou k tátovi, který je má rád a jeho partnerka se o jejich děti dobře postará a bude je mít také ráda se vším všudy. To jsem čekala.
Lassie66
30.7.2009 21:41:43
Veselko, to s tím podílem je také otázkou názoru. Věnuje se tvůj manžel dětem stejně, jako jeho bývalá žena? I ten čas je věc, která se penězi nevyváží. Třeba když uvedu příklad - pokud je jeden z rodičů nucen být neustále s dětmi, nemá možnost najít si práci na vedlejší úvazek, nemá možnost mít nějaký společenský život, zájmy atd. To jsou vše věci, které jsou také důležité. Často si expartneři myslí, že výživným zaplácnou svůj díl na výchově dětí, ale v tomto případě opravdu platí, že peníze nejsou všechno.~d~
Lassie66
30.7.2009 21:35:20
Veselko, to je jednostranný pohled na věc. Jistě máš i v něčem pravdu, ale karty jsou prostě nějak rozdány a některé věci se nezmění. Jako třeba to, že děti tvého muže vždy budou jeho dětmi, že to v tomto směru budeš mít vždy komplikovanější a že jeho bývalá žena(i ty děti)ti do budoucna mohou nachystat ještě mnoho dalších nepříjemností. Nemá smysl ti psát, že jsi s tím měla počítat, jelikož člověk se málokdy dokáže předem připravit na situaci, ve které předtím nebyl. Ber to tak, že i ta bývalka má život zkomplikován. Věřím, že bys s ní neměnila, ani za ty peníze, co od tvého muže dostává.
30.7.2009 21:31:26
Můžou být jistě děti, které potřebují i víc. Ovšem podíl na výživném má být u obou rodičů přibližně stejný. Myslím řekněme v procentech z platu. A také to, že rodič, který má dítě v péči má peníze na výživné použít právě na to. Proč tedy má např. můj manžel platit prakticky veškeré náklady dětí a jeho žena nic, přestože má minimálně stejný příjem? A proč dětem nedá to, co potřebují, ale snaží se, aby jí zbylo co nejvíc pro sebe?
Domnívám se, že tohle měla pisatelka na mysli.
30.7.2009 21:20:55
Dovolím si přidat svoji zkušenost a také názor, který jsem od mnoha tzv. samoživitelek slyšela...
Stejně jako matka manželových dětí i mnohé jiné mají přítele, ale je pro ně mnohem výhodnější zůstat veřejně samoživitelkami.
Netvrdím, že jsou takové všechny matky, ale je jich hodně.
Lassie66
30.7.2009 21:04:29
Veselko, a bývalá žena tvého manžela žije s dětmi sama?
30.7.2009 21:02:18
S tou tabulkou by to bylo dobré kdyby....
U nás by to sotva mohlo fungovat, neboť děti u matky neznají jogurt, slušnou večeři kromě levného salámu, koníčky prakticky nemají žádné kromě dívání na televizi, oblečení se vejde do jednoho šuplíku, atd.
Vím, že jsou matky, které se o děti řádně starají, ale tohle ten případ není a ať počítám jak chci, tak z výživného, která matka manželových dětí dostává, poplatí všechno a nic k tomu přidávat nemusí. To se mi nezdá spravedlivé. O snížení jsme nežádali, proč taky, ať se děti mají dobře, ale proč tedy nikdo také nekontroluje zda jsou alespoň přiměřeně tyto částky dobře využité a podílí se na tom oba rodiče?
30.7.2009 20:35:05
Musím na toto zareagovat. Vidím to z pozice právě té ženy manžela, který platí. Jak to u nás je jsem psala výše, nicméně k těm dovoleným apod. Vadí mi zase to házení do stejného pytle. Manžel před tím než jsme se poznali měl každý rok vždy dovolenou pouze jeden týden a to s dětmi tady v čechách, dětem jí samozřejmě celou platí(což se mi zdá v pořádku), nicméně, aby měl dovolenou delší si zkrátka nemůže dovolit. Nikoho nezajímá, že když by si udělal delší dovolenou, tak nebude mít na část výživného. Ano je OSVČ, narozdíl od matky dětí, která má pozici zaměstnance a dovolenou má řádně placenou, jemu když nepracuje nikdo nedá ani korunu a tak se musí zatraceně ohánět. A možná je to i protože si příjmy nezkresluje a dětem dává, co to jde.
Tento rok bude vyjímka, pojedeme na týden do Chorvatska jako svatební cestu a to jen díky tomu, že jsme na ní, stejně jako na většinu celé svatby dostali peníze převážně od mých rodičů. Tak jak to tu některé dámy píšou, měli bychom vlastně vzít tyto peníze a dát je matce jeho dětí ne? Dětem nic neupíráme a nárok na život máme taky! Nevidím důvod proč z nás má matka jeho dětí stále tahat peníze na to, aby si sama přilepšila, potažmo proč my se máme mít hůř?
 Příspěvky 110 z 165 [Dalších 155 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.