| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Malé letní nebezpečí – klíště

 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]
Kateřina
  • 
17.5.2016 0:33:58
Koupila jsem ho loni dětem na tábor. Klíště neměli, tak doufám, že ten náhrdelník vydrží i další roky.
Lucka
  • 
19.7.2014 12:36:12
Uplne se na krevni testy nespolehejte, nejsou zcela prukazne. Nehledaji v krvi totiz borelie ale protilatky, a komu se protilatky netvori (jak se to stalo treba me), muze mit boreliozu jako vysitou a testy budu stale negativni. Mela jsem v miste kousnuti klistete po cca 3 mesicich uz cerveny flek pres pul bricha, a obvodacka mi na zaklade negativnich testu stale tvrdila, ze to neni borelioza ale nejaka alergie. Neverila jsem tomu a zasla za koznim, az ten mi rekl, ze je to jasna borelioza a ty testy to proste nemusi ukazat. Kdybych za nim nesla, kdovi jak by to se mnou dopadlo. Takze pozor!!!
Lucka
  • 
19.7.2014 12:28:17
Mě se nejvíc osvědčilo odstraňování přisátého klíštěte pomocí párátka. Párátko špičkou přiložím těsně vedle klíštěte a pak pomocí hrany párátka klíště točím proti směru hodinových ručiček (tj. párátkem opisuji kroužek). Pustí se většinou za pár vteřin a nehrozí že by se nějak přetrhlo nebo zmáčklo. V přírodě lze místo párárka použít třeba jehličí nebo tužší stonek trávy. Ještě mám dobrou "fintu" jak klíště pak bezpečně zlikvidovat - přilípnout na něj kousek lepicí pásky, zalepit do sebe a vyhodit.
  • 
15.3.2013 18:03:27

Dobrý den všem,
Za diagnostickou společnost DCO, bych zde zanechala dobrou radu k problému klíšťata. Kdysi jsme ověřovali náhrdelník: "MLHOVSKÝ KARDUMEN", který slouží dětem a vůbec všem návštěvníkům přírody, tak aby je chránil před kousnutím klíštěte. podobnou věc používají domorodci v Brazílii. Pro české podmínky ho upravil obchod s kameny: www.magicka-pohoda.cz
Dívala jsem se tam na jejich stránky. Stále se to prodává za 134Kč
Dosud, po těch asi 5ti letech nebyla žádná reklamace, tedy kousnutí klíštětem.
Za ty peníze je to ochrana na celý život. Markéta DCO
fifulilinka
13.6.2012 22:21:48
Klíštětovky se bojím, takže jsme s manželem očkovaní, děti jsme zatím neočkovali, na radu lékařky, protože nepatří do rizikové skupiny, ale berou vitamin B12 a jsou nastříkaní repelenty.
Vyšlo dobré video s Martinou Sáblíkovou, které instruuje co a jak, podívejte se na to:

http://bit.ly/KzEsRG
honza
  • 
11.3.2009 9:32:05
přes mail jsem dostal návod od švédských dřevorubců: česnek, česnekové tablety (to mám ověřeno an 14 denním pobytu v lese - první 2 dny 7 klíšťat, potom už nic, ale 1,5 kila česneku spotřebovaného) - to ale není pro lidi s problematickým tlakem a pro děti; dále doporučovali vinný ocet svařit s rozmarýnem (koření), poměr už přesně neznám, dát do lahve s rozprašovačem a postříkat se tím před cestou do lesa - klíˇštata se prý orientují podle tepal a podle vůně - kdo jim nevoní, toho nechají být (proto česnuk v potu člověka, tea tree oil, rozmarýn ...)
  • 
5.7.2008 22:43:53
Zdravím,

možná, že si budete smát ale asi sem přišel na něco, cy stálo za zvážení. Vlastním malý domek na okraji lesa mezi pastvinami, které již nikdo neudržoval minimálně 20 let. Vysoká tráva víc jak jeden metr, křoviny, maliníky a podobně - prostě ráj pro klíšťata.

Každý rok jsem ze sebe i přes důkladnou kontrolu vytahal minimálně 5 klíštat a sundal nespočet ještě nepřisátých. Je to téměř dení rituál, poněvadž tý havěti je tu opravdu víc něž dost.

Jinak mi už není 20 let a v zoufalství zachránit na hlavě poslední zbytky vlasů, jasem si koupil údajnou výživu, tzv. pivní šampón. Sice na vlasy mi to moc nepomohlo, ale za to klíšťatům se to moc nelíbí. Jak sem na to přišel ???? Někde v odborných diskuzích jsem se dočet, že klíšťatům výslovně vadí až odpuzuje vitamín B. Byla to zřejmě náhoda a shoda okolností, že mi došlo mýdlo, tak sem se prostě celý umyl tím pivním šampónem. Druhý dem jsem šel opět pokračovat v pracech na zkulturnění neudržovaného pozemku a ejha - ani jedo klíště, což se mi nechtělo ani věřit. Schválně jsem rukama až po lokty šmejdil v tom největším možným "marastu" a nachytaná klíšťata mi zruky sami po chvilce odpadávali - neměli o mě zájem :o)))

Zjistil jsem to asi před týdnem a od tý doby, když vím, že půjdu dělat do lesa, či na zahradu, se tím šampónem umyju ... a ahlavně, žádný klíště !!!

Nejsem žádný propagátor výrobku tuzemské firmy ani nedělám nikomu reklamu, ale něco na tom bude.

Trnda



20.3.2007 22:33:10
My jsme používali OFF! Delicate, je to repelent ve spreji a doporučila mi do i dětská lékařka.
Brooke
29.9.2006 15:40:04
Jedna z nejhorsich variant odstraneni klistete: "Ručník se namočí, namydlí a pak se klíště prostě jemně "myje" až se za chvíli samo pustí."
To uz nikomu nedoporucujte, vzdyt je to stejne, jako kdyz zalijete kliste treba olejem, dostane se do stresu a do vasi pokozky se vam hned pekne "vyzvraci" a jestli je nakazene boreliemi, tak je tu infekce jak vysita !
Kliste nicim nedusit a nepolevat, jen ho pinzetou vytrhnout !! Ani netocit!!
Ladin
  • 
23.8.2006 12:41:32
Hlavně je dobré vytočená klíšťata neničit, ale zalepit do pytlíku a nechat si je později vyšetřit. Dá se tak předejít za rozumnou cenu nepříjemným komplikacím, nebo i pracovní neschopností. Dělám to pravidelně při každém klíštěti. Více na http://www.kliste.cz
 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.