| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Snadná náprava školního prospěchu

 Příspěvky 110 z 20 [Dalších 10 >>]
18.6.2004 16:20:58
Martino aPavle,moc děkuji za radu.Potěšilo mě i to,že to funguje na počítačích-křápech.Jeden vlastníme,ale už se pracuje na něčem lepším.Už aby byly PRAZDNINY!!!!!!!!!!!!
  • 
18.6.2004 14:48:39
Zrovna před chvílí jsme skončili matematiku od Terasoftu převody jednotek .Musím říct je to fakt výborný program.Hlavně opravy a jejich zdůvodnění.V učebnici brzy dojdou cvičení a hlavně kolikrát nevím jak jim to vysvětlit.Máme němčinu,angličtinu a cd s matikou,čj,fyzikou ...všechny jsou moc dobré a hlavně fungují i na horších počítačích
pavel (ucitel)
  • 
17.6.2004 23:38:48
doporucuji Terasoft -aniz bych jim chtel delat reklamu - maji jak anglictinu (sestavenou podle ctyr ruznych ucebnic) tak i fyziku - tu maji ted nove - jeste sem ji nevidel jmenuje se to myslim Edison o necem primo pro dyskalkuliky nevim ale kolegyne pri dyskalkulicke naprave u nas ve skole pouzivaji matematiku pro 1-4 tridu take od Terasoftu jinak spatna neni ani Alikova matematika ale ted si nevzpomenu firmu - zkratka pro dyskalkuliky se bezne pouziva software pro prvni stupen
14.6.2004 23:32:41
Zaujal mě název článku,článek také,ale nejvíc mě zaujala diskuse.Celkem potěší,kdýž čtu,že v problémech se školou nelítám jen já a moje dcera(LMD,dyskalkulie,porucha krátkodobé paměti atd.)Do pololetí jsme vše zvládaly na 1,2.Jak?Ona přinesla ze školy informaci o tom co se probíralo a já začla učit ji.Ubíjející pro ni i pro mně.Znáte to-domácnost,2leté dítě DO TOHO ŠKOLA PO ŠKOLE.Tedˇse asi objeví 3z angličtiny.Na psychologii jsem si také vyslechla,atˇse na špatné známky připravíme,že bude hůř.Tak jsem propadla pocitu,že druhý stupenˇnezvládnem,vše je zbytečné,vše je k ničemu atd.Doufám,že mě tato psychologická podpora brzo přejde a po prázdninách budu zas optimičtější.Takže ne vždy je to taková pohádka jako v článku.Poradťa prosím nějaký program pro dyskalkuliky a nějaký na angličtinu.A co fyzika?existuje něco pro 6třídy?Děkuji.
13.6.2004 14:29:38
Chcete slyšet pravdu? Třebaže rodiče i škola děti neustále přesvědčovali o potřebnosti vzdělání, děti k němu měly postoj úplně opačný. Začaly mít zájem až poté, kdy se přesvědčily o tom, že je v jejich možnostech dosáhnout výsledku lepších. Nešlo to ovšem ze dne na den.
13.6.2004 14:18:30
Výukové programy, které jsem použila, jsou od firmy Matik Liberec. Jsou starší, naprogramované ještě v DOSu, proto fungují i na veteránech. Lze je instalovat i do nových verzi WIN. Využívá je i řada škol, podobně jako programy firmy Terasoft, se kterými zkušenosti nemám. Pečonková
13.6.2004 14:07:15
Děkuji za názor. Co se týče postojů k dítěti, tady jste vystihl podstatu, bez které samotné výukové programy efekt nezajistí. Na druhé straně mají řadu výhod, které ani sebelepší klasické doučování moc nahradit nemůže. Přesto připouštím, že téhož klasickým doučováním dosáhnout lze. Podobného efektu může dosáhnout zkušený pedagog, pokud má možnost pracovat s dítětem individuálně. Takový malý zázrak mi dokonce u mé dcery kdysi předvedla paní učitelka v důchodu.
Marcela, Kubík 11
  • 
11.6.2004 23:23:40
U mého syna byla ve druhé třídě diagnostikována dyslexie. Paní psycholožka s ním v poradně pracovala s výukovými programy. U těchto dětí je problém, že to co zdravé děti mají jaksi v sobě, tyto se musí pracně naučit. Začínali jsme s programy od Terasoftu Dětský koutek 3 a Český jazyk pravopis, nově máme na češtinu brouka Koumese (Kuba chce vždycky vyhrát a to že musí před tím dobře vyplnit přes 10 cvičení ani nezaregistruje, teď používáme i jejich program Angličtina pro malé školáky, já sama anglicky moc neumím, učím se spolu s Kubou a zatím s angličtinou problémy nemáme. V poradně nám vždycky radí, jaké parametry máme u programů nastavit, jdou totiž přizpůsobit potřebám dyslektiků, s kterou částí máme začít atp. Moc nám pomáhá, že ve škole dostává místo klasických diktátů, opisů z učebnic apod. právě tisky z těchto programů a tak jenom doplňuje. Tím pádem učitelka ví, že látku umí a jeho vada se při tom neprojeví, takže je na něj přísná stejně jako na ostatní.
Alca13
11.6.2004 18:14:42
Jájo,
Vím co myslíš, ta formulace nadpisu asi nebyla nejšťastnější. Všichni jsme individua s různými potřebami a návyky a proto na každého funguje něco jiného. Nedá se říct, že jedna metoda je zázračná a všichni co jí použijou budou jako mávnutím kouzelného proutku hraničit s genialitou.
Teď mě jenom napadlo, jestli jsou tvé děti dyslektické, možná by to chtělo použít nějaké speciální programy vytvořené na základě jejich potřeb. Protože mnoho věcí, které nám připadají samozřejmé jsou pro dyslektické děti nepochopitelné. Ale s jiným přístupem problémy pak nemají. Ale to ty všechno určitě víš. Jenom by mě zajímalo, jestli existují PC výukové programy pro děti s poruchama učení.
11.6.2004 6:40:04
Danielo, dík za tip, zkusím se poptat, jestli to někteří naši známí nemají, abychom ty jejich nové programy vyzkoušeli.
A k angličtině mají něco taky? Pájovi píšu slovíčka do nějakého prográmku, který byl přiložen v časopise Počítač pro každého nebo zapneme Memorary. Zatím nejvíce se ale osvědčilo doučování (chodí k nám můj kamarád a obdivuji jeho trpělivost). Prostě jazyky jsou u nás obrovský balvan. A pokud bychom se tomu téměř denně nevěnovali, tak opravdu nosí domů 4,5. Pochybuji, že by pak během nějaké krátké doby došlo k nějaké výrazné nápravě.
V poradně sice tvrdí (a já to beru jako metu), že se to s věkem srovná. Tak snad mají pravdu.
Ještě jednou dík za radu. Jája
 Příspěvky 110 z 20 [Dalších 10 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.