| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dnes je taková doba…

 Příspěvky 110 z 183 [Dalších 173 >>]
Jana, 3 děti
  • 
30.1.2015 0:43:38
Čtvrýho jste začali u Matějčka, devátýho jste došli k Plzákovi,se vám ty děti nějak rychle vypařily...
Jana, 3 děti
  • 
30.1.2015 0:43:22
Čtvrýho jste začali u Matějčka, devátýho jste došli k Plzákovi,se vám ty děti nějak rychle vypařily...
3.2.2014 9:42:45
Díky, jsme také ta velká pěstounská rodina se 7 dětmi a stále je u nás místo, krásné.
2.2.2014 17:18:24
Určitě nejsi sobec, jsi jen velmi uvědomělá, což ale může být na škodu, protože zrovna ty bys mohla svých "potencionálních" více dětí vychovat tak dobře, jako vychováváš svoji dceru. Bohužel takových uvědomělých je více...a bohužel tito uvědomělí mají méně dětí. A pak jsou tu ti neuvědomělí - co si dělají děti jako na běžícím pásu a teprve potom přemýšlí, jak je uživí. To jsou podle mě větší sobci, protože si dělají děti aby měli děti. Kdežto ty, si děti naopak odpíráš, protože víš, že bys jim nemohla dopřát to co bys chtěla. Tak co je lepší? Nikdo neví. Každopádně já jsem také chtěla jen 1 dítě. A nakonec mám 2ks. Zatím žádné dodatečné náklady s druhým dítkem nemáme, neb mám 2 syny přesně po 3 letech. Tedy ten druhý nosí a používá vše po prvním. Dodatečné náklady budou až se školou a zájmy a to doufám už budu pracovat, tak to budeme muset nějak zvládnout. Jinak nákupy přes bazary, slevy a aukce jsou u nás velmi preferované (dokonce i jako vánoční dárky, proč bych kupovala originál nové legu, když mohu mít za polovic ohrané ale stejné!!)
J.M.M
  • 
22.2.2008 14:54:00
NÁROD BEZ DĚTÍ JE BEZ BUDOUCNOSTI, TAKOVÝ NÁROD JE PROKLETÝ!




DO ROKU 2050 MÁ EVROPĚ CHYBĚT 129 MILIÓNŮ LIDÍ!

KDO PŘIJDE NA JEJICH MÍSTA?!

MÁTE OPRAVDU RÁDI SVÉ JIŽ NAROZENÉ DĚTI?




KDO VRAŽDÍ UMĚLÝM POTRATEM A PŘEDEPISUJE ANTIKONCEPCI ZDRAVÝM LIDEM JE VLASTIZRÁDCE!



SVOBODA VRAHŮ DĚTÍ KONČÍ TAM KDE ZAČÍNÁ SVOBODA BUDOUCÍCH GENERACÍ NA BEZPEČNÝ ŽIVOT!




SVOBODA VRAHŮ DĚTÍ KONČÍ TAM KDE ZAČÍNÁ ŽIVOT.




POLITIK, KTERÝ NEPODPORUJE RODINY JE VLASTIZRÁDCE!
MSteflova
19.2.2008 14:08:56
Tak tyhle fanatiky mám ze všeho nejradši. Oni totiž soudí kohokoliv - a jsou často i důvodem, proč někdo interupci podstoupí. Ještě nedávno bych tomu nevěřila, ale skutečně je i dnes mnoho lidí, kteří odsoudí svobodnou matku a místo nabídnutí pomoci ji roznesou na kopytech. Většinou na vesnicích či malých městech.
Přijďte, prosím, raději s nějakým nápadem, jak udělat život svobodným matkám jednodušším. A jak lidi motivovat k tomu, aby plodili děti. Dnes to totiž již není jen o suchých záchodech a lavici na spaní - platí se lékař, do budoucna školné, o různých typech pojištění nemluvě.
Antikoncepci a plánované rodičovství považuji za zodpovědnou věc. Mimo jiné právě proto, aby 16 lidí nemuselo žít v jedné místnosti...
Jen v jedné věci s vámi souhlasím - jsme rozežraní. To je fakt.
J.M.M
  • 
19.2.2008 13:53:27
Jak se žilo kdysi např. na začátku 20.stol.:
Na prostoře malého 1+1 žilo často ještě před méně než sto lety až 16 lidí rodiče, prarodiče a 12 dětí, kterým dokázali dát svoji lásku a, které se většinou dožili dospělosti. Naši předkové neměli automatické pračky, ledničku, elektriku, plyn, nejezdili auty, neměli často ani skříně, ale dvoje oblečení jedno pracovní a druhé sváteční, které přehazovali doma přes bidlo, často neměli postel, ale spávali na lavici, nebo na zemi na slamníku, Sprchovým koutem byli necky ve kterých se polévali vodou z hrnku a v jedné vodě se vykoupala skoro celá rodina, neměli splachovací záchod, pro vodu chodili ke studni, suchý záchod býval na chodbě, nebo na hnojišti, vařili na sporáku klestím, které je podle lesního zákona z 19.stol pořád zdarma, neměli tolik nádobí a dalších cetek běžných v dnešních domácnostech, které spotřebovali na svoji výrobu mnoho energie a slouží jako umělá zaměstnanost. V zemědělství pracovalo až 90% lidí…, nelegálních potratů bylo mnohonásobně méně než je dnes těch legálních a byla to většinou výsada prostitutek a bohatých lidí, lékařská věda i péče byla oproti té dnešní na nízké úrovni. Přes všechny tyto překážky se naši předkové dožívali také vysokého věku a dokázali v těchto tvrdých dalo by se říci zálesáckých podmínkách vytvořit nádherné kroje, folklor...

Tím neříkám, že máme žít jako naši předkové, ale myslím, že za zamyšlení stojí uvědomit si jak jsme dnes rozežraní a, že by nám trochu skromnosti nezaškodilo. PROTOŽE:

NÁROD BEZ DĚTÍ JE BEZ BUDOUCNOSTI, TAKOVÝ NÁROD JE PROKLETÝ!

DO ROKU 2050 MÁ EVROPĚ CHYBĚT 129 MILIÓNŮ LIDÍ!

KDO PŘIJDE NA JEJICH MÍSTA?!

KDO VRAŽDÍ UMĚLÝM POTRATEM A PŘEDEPISUJE ANTIKONCEPCI ZDRAVÝM LIDEM JE VLASTIZRÁDCE!

POLITIK, KTERÝ NEPODPORUJE RODINY JE VLASTIZRÁDCE!


Zaplaví Německo muslimové?
http://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=5075

tadytaky
12.12.2007 21:38:31
Ahoj,
ten článek byl fakt krásný. Já mám asi trošku jiný problém, než většina "průměrných" lidí. Máme jedno tříleté dítko, druhé na cestě a já vím, že mě většina lidí odsoudí, ale vážně bych si přála mít ty děti tři. Prostě mám pocit, že si žijeme docela fajn a netrápilo by mě, že nepojedu k moři. Jen nevím, jak přesvědčit manžela. On prostě splnil ten průměrný limit dvou dětí a třetí by už bylo "navíc". Ach jo.
marTINA, jedne synovec, spousta nevlastních dětí
  • 
5.3.2007 13:56:40
Ahoj holky, jak tak na to koukám, maminky, které jsou proti názoru pana doktora, se ani tak nevymlouvají na finanční problémy jako spíš na ty svoje ratolesti. Já děti nemám (nemám, ale chci a snad i budu), ale pracuju s nimi už od svých 14, což, samy uznáte, znamená prakticky od dětství :) Dětí jsem potkala hodně a všechny jsem si zamilovala. Každé z nich bylo osobnost a ne všechny se chtěly nosit ve značkovém a mít soukromého učitele tenisu. Dobře, to přeháním, jen chci říct, že děti jsou především takové, jaké si je vychováte a mají především takové hodnoty, jaké vy jim dáte. Pokud pro vás je důležitější jít na večeři do drahé restaurace (což může být a všem to přeju, nevidím na tom nic špatného) než vyrazit na výlet pod širák, nesmíte se divit, že i vaše dítě bude takové. Setkala jsem se i s dětmi materialistickými s povrchními hodnotami (ano, byli to povšechně jedináčkové) i s dětmi altruistickými, které se dělily o vše, co měly a batikovaly a batikovaly a batikovaly. Děti jsou od začátku (už od toho začátku v bříšku) zrcadla, která odráží, co vidí/slyší a berou to za své. Pokud vám čtyřleté díte po shlédnutí reklamy řekne, že chce obojživelný tank (samozřejmě hračku), můžete mu ho koupit, aby neřval nebo se musíte smířit s tím, že chvíli řvát bude (protože o něj vlastně doopravdy nestojí, tak jen chvíli). Jde o to, nakolik umíte své dítě vychovat tak, aby se stalo osobností nezávislou na módě a názoru ostatních. Netvrdím, že je to lehké. Proto se také říká, že mateřství (a otcovství neméně) je poslání. Pokud vám děti přijdou drahé (reaguji hlavně na větu, že nejdražší jsou ty koníčky, uznávám, že jídlo, vzdělání a podobné nutnosti nejsou zadarmo), nezapomeňte, že je to vina toho, kdo je zvykl na to, že drahé věci můžou mít.

S pozdravem všem maminkám, které mě teď nenávidí :)

marTINA
  • 
21.2.2007 19:07:53
pan profesor ma velkou pravdu,mame 5 vlastnich deti 4 PRIJATE V PESTOUNSKE PECI.ta nejmensi ma 3 roky a ma Downuv syndrom,souhlasim s doktorem Matejickem.Je to o hodnotach v zivote.Iveta
 Příspěvky 110 z 183 [Dalších 173 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.