| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Den jiného táty

 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]
Marie
  • 
22.3.2004 10:45:38
Neřekla bych, že jde o generační problém. Spíše o to, že někdo si s tímto svátkem spojuje negativní vzpomínky - např. opilý otec, manžel, ti se ale pravděpodobně opíjeli i při jiných příležitostech a MDŽ příčinou jejich pití nebylo. Já jsem v totalitě prožila podstatnou část svého věku, a MDŽ mi nevadí. Nevzpomínám si na kreslení tanků, můj otec se na MDŽ neopíjel, manžel také ne. Od kolegů v práci jsme dostávali malé kytičky. Takže moje vzpomínky jsou docela příjemné a tím pádem mi MDŽ nevadí a neodsuzuji ho, ani mu nedávám vinu za to, že se někdo opíjel. Také nevím proč se stavět proti tomuto svátku s tím, že je to pozůstatek totality. Jde spíš jako u jiných záležitostí o to, co si kdo s tímto dnem spojuje.
21.3.2004 19:49:22
vypada to, ze je to spis problem generacni. Ja napriklad patrim ke generaci, ktere se totalita dotkla jen do prvniho stupne zakladni skoly. Chapu to tak, ze to byla hodne blba doba, ktera je zaplat buh pryc. Jsem stastna, ze me to nijak nepoznamenalo. Ale ted kdyz jsem dorostla do veku, kdy uz jsem taky zena, nechci byt ochuzena o tu pozornost, kdyz mi muz popreje a da mi kytku. Prijde mi to mily. Proc porad do nekonecna resit co bylo? Kazda doba prinasi sve. Za par let, az totalitni lidi vymrou, tak uz nikomu MDZ nebude pripominat ozralyho otce a kresleni tanku :o) V casovy primce dejin je to jak kdyz plivnes do more...
Hanka
  • 
20.3.2004 18:28:12
Možná si stěžují ty starší ročníky ,ale já jsem r.1976 a v té době jsem opravdu nějakou skutečnou podstatu toho všeho nechápala. Byla jsem nadšená, když jsem měla velké mávátko a na lampioňáku šťastná, když to ten lampion vydržel do konce a neshořel :)
A MDŽ ? To jsme vždycky malovaly maminkám nějaké obrázky, no a proč asi, abychom jim udělali radost :)
20.3.2004 17:26:50
Já taky :o) Nechápu, jak si někdo může stěžovat, že na ně MUSEL chodit :o)

S.
Hanka
  • 
20.3.2004 17:15:06
Mně osobně bylo ůplně fuk co se kreslilo :) A lampionový průvod i první máj jsem přímo milovala :)
20.3.2004 17:12:31
Aurory jsme nekreslily, nebo si na to alespoň nevzpomínám. My kreslily lampionové průvody :o) (bejvaly u příležitosti VŘSR, že jo? Zjišťuju, že mi všechno začíná motat :o) )

S.
20.3.2004 17:10:19
:o) A jó, asi budeš mít pravdu :o) Na svátek práce se vlastně kreslily průvody :o)

S.
20.3.2004 9:49:39
Tý vado :o) My taky kreslili továrny a tanky, jednou ročně u příležitosti něčeho a už si fakt nejsem schopná vybavit čeho. Továrny - ty byly asi přelom dubna/května u příležitosti svátku práce a tanky asi taky v květnu, u příležitosti osvobození. Jasně, rudoarmějci s šeříky a tank 23 na Smíchově :o) Ale jinak na MDŽ jsme dělali nejčastěji voňavé košíky z mýdla, lepily srdíčka, vybavují se mi srdíčkové jehelníčky... Tanky si teda k MDŽ představit neumím :o)

S.
Misa
  • 
20.3.2004 9:07:40


Sarko, opravdu jste ve skole vystrihavali srdicka pro maminku? Tedy nevim do jake skoly jsi chodila u nas ve Zline jsme malovali pekne tovarny s miliconarem, nebo pekny tank s Ivanem a pod nim kvetinka a nebo holubici miru. To byly roky!!! Ve tride mne ucily stupidni ucitelky a mamince jsme malovala tovarny a tanky - tak si pamatuji MDZ. Fuj jeste ze uz je to pryc!!!
  • 
19.3.2004 13:20:22
Moje odpověď: na Vánoce si potrpím, a představ si, že i na Velikonoce.
I.
 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.