| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nastalo ČEKÁNÍ

 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]
8.12.2003 14:08:12
Tedy Maceško, má poklona ! Jak Ty dokážeš vesele popsat smutné věci, to je fakt k nevíře. Dovedu si moc dobře představit, jak to u Vás vypadalo, u nás to prošlo vloni (bydlíme na Berounce, příbuzné na Mělníku...). Legrace tam bylo tedy opravdu pramálo, ale důležité je asi zachovat si zdravý rozum a smysl pro humor. Obého, zdá se, máš na rozdávání a je úžasné, jak to všechno jako rodina zvládáte. Moc pěkně se to čte a člověk tak nějak zjistí, že některé jeho "nepřekonatelné" problémy, jsou vlastně úplné prkotiny a to je báječný pocit. Na rozdíl od některých si tedy žádného Béďu pořídit nehodláme, v tom budu asi konzervativní, ale to na věci vůbec nic nemění, držím palečky a čekám, jak to bude dál.

Mecháček.
  • 
8.12.2003 13:47:51
O možnosti vzít si malé dítě do pěstounské péče jsme s manželkou uvažovali již před svatbou, chtěli jsme velkou rodinu a bude - li fungovat, proč ji neotevřit pro dítě, které ji od svých biologických rodičů nedostalo. Měli jsme 2 kluky a čekali jsme holčičku. Znali jsme dvě rodiny, které zkušenosti s pěstounskou peči již měli. Dozvěděli jsme se, že právní předpisy a proces zkoumani žadatelu je stale složitější a trvá dlouho. Podali jsme si žadost s tim, že třeba za tři nebo čtyři roky si nějake ditě domu přivedeme. žadost byla kladně vyřešena za necely rok, naši terezce bylo 10 mesicu. Posledni "bod" procesu zkoumani vhodnosti kandidata byla navsteva kojeneckeho domova ve skupine asi 20 zadatelu. Spatne jsme si precetli pozvanku a prijeli o den pozdeji. Pani reditelka mela cast, takze prohlidku zarizeni jsme absolvovali sami. S vykladem osudu kazdeho z deti, ketre jsme potkali. Za 2 mesice, v cervenci 2003 jsme si privezli 3 letou holcicku. Za pul roku, co je u nas, se perfektne szila s nasimi detmi. Casto padame unavou, ale jsme radi, ze Lucka nasla domov.
Sie
  • 
5.12.2003 14:42:40
Víš oni zas tak členy rodiny nebyly, spíše hospodářská zvířena. Pokus to rozhodně nebyl, ale co tam budou mít nebo nemít příští rok to nevím.
Kaťas & 2 kluci
5.12.2003 7:58:58
Tak to je trošku kruťas, ti byli asi jen na sezónní pokos, co?
Já bych teda brala ovečku na vlnu, ne na maso. To bych nezvládla, zbaštit milovaného člena rodiny.
5.12.2003 7:19:16
Bedříška jsme potom museli vrátit na farmu. Kdyby nepřišly povodně, určitě by u nás zůstal - ale to bylo období, kde se to opravdu nedalo zvládnout. Voda podemlela plot i ohradu a navíc všude byla bažina, fakt to nešlo.

Pokud máte chuť pořídit si ovečku a nečekáte velkou vodu, je dobré mít dopředu domluveno seno na zimu, velký seník, a pevnou ohradu. Celkově bylo soužití s Bedříškem příjemné, přes všechny stresující momenty, o kterých jsem psala, ale vždyť chybami se člověk učí.
Sie
  • 
4.12.2003 14:09:23
Sestra si také letos pořídila dva beránky na posekání trávy na velké zahradě a louce. Jeden se jmenoval Rožeň a druhý Mrazák. Asi mě nebude mít někdo rád, ale byly moc dobrý.
4.12.2003 9:43:18
Moc pěkně napsané:)
Ale co je s Béďou???
4.12.2003 9:34:39
Mám stejný dotaz jako Kaťas, taky jsme o tom docela vážně uvažovali. Jaká je poenta s Bééédřiškem?
Kaťas & 2 kluci
4.12.2003 8:07:43
Teda Dáši, to bylo pravda trochu z jiného soudku, vy jste si museli užít! Na to zoufalství lidí, kteří byli zatopeni, si celkem dobře vzpomínám.
Já vůbec netušila, že jste měli ovečku. My máme taky velkou zahradu a dosti s myšlenkou pořízení si nějakého toho Bédi koketujeme. Myslíš, že to teda není dobrá idea?
Kaťas
3.12.2003 11:41:20
se zvířátky....ten závěr, už tak veselý nebyl, je fajn, že jste to ustáli, i když u Tebe mi to přijde absolutně v normě :-)
Ahoj Daniela
 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.