| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co bychom měli vědět o planých neštovicích

 Příspěvky 110 z 150 [Dalších 140 >>]
20.5.2010 12:43:10
Četla jsem tady hodně rad a toto mi přišlo jako nejlepší řešení děti 6 a 3 se mi osypali v jeden den,dnes to máme 2 den, máme to zaráz akorát malý si dvě stihl hodně rozškrábat, tak nevím jeslti s tím se může v tom hypermanganu koupat má to celý zapálený, my jsme od doktorky dostali tekutý pudr,ale ten už dávat nebudu, ještě nevím jeslti se může ten imazol mazat i na ty pupínky co zatím nejsou naplněny tekutinou a jak často se v tom hypermanganu koupat, moc děkuji za rady
20.5.2010 12:37:06
chci se zeptat mazali jste i na začínající pupínky nebo jen na ty s tekutinou děkuji
lucie, dcera a syn
  • 
17.4.2010 14:04:36
krém-pasta. 30g stojí kolem 80,-Kč. Je bez předpisu
lucie, dcera a syn
  • 
17.4.2010 13:38:44
Dcera má neštovice teprve třetí den, používáme imazol krém-mast.je úžasný, puchýřek dýchá a zároveň se vysouší a ani moc nesvědí. od tekutého pudru mě zrazovala i doktorka. imazol u nás opravdu funguje. třeba bude i u ostatních.
Adunka7
12.2.2010 13:49:40
Můj dvouletý syn dostal neštovice dva dny před narozeninama. Naše doktorka doporučuje hnisavé puchýřky mazat heřmánkovou alpou a ty se stroupkama potírat heřmánkovým čajem. Naštěstí jich měl tak do sta pupínků, neměl ani teplotu. ~3~
Dee
4.1.2010 14:03:23
Dobrý den,
dnes jsem byla u lékařky a odcházela s diagnózou plané neštovice.Mě se to ale nezdá.Až na pár pupínků a lehkou únavu mi nic není-teplotu jsem měla před dvěma dny 37.8 večer a včera už jen 37.1 večer,dnes nic.včera první pupínky,dnes na krku a břiše-ale nic ve vlasech,nic na obličeji,žádná bolest hlavy,žádné nevolnosti,prostě nic.nic se neloupe,nepraská,není to mokvavé,prostě nic.je možné,že se lékařka spletla nebo je opravdu mám,jen s mírnými projevy?-je mi 25 let.
Irena, dva dospělí synové
  • 
29.4.2009 14:31:18
Je mi 50 let a právě prodělávám neštovice, které jsem chytla od dětí v MŠ, kde pracuji jako učitelka.Jako dítě jsem už neštovice měla.Po 10denním mazání tekutým pudrem a braní Zyrtecu proti svědění(efekt žádný)jsem v zoufalství,že se rozškrábu,vlezla pod opravdu hodně horkou sprchu.Tak vařící, co jsem jenom vydržela.A stal se zázrak,svědění ustalo,puchýře se začly hojit a já se konečně vyspala!!!!Ted to praktikuji ráno a večer a po 4 dnech jsem skoro zdravá.Pupínky se krásně hojí a já se nedrbu.A tekutý pudr nechci v životě vidět.Když jsem se přestala mazat,jenom sprchovat,tak je mi hej.
Mára
  • 
1.4.2009 17:31:06
Neštovice jsem prvně prodělal v roce a to tak, že jsem měl údajně cca 6 popínků. Teď jsem je chytil, k mému překvapení, od svého syna. Dle toho, co zde čtu na fóru o průběhu neštovic, musím napsat, že můj průběh (aspoň zatím) je velmi dobrý. V této chvíli jsem 6 den po prvním pupenu. Teď jich mám cca 200 - 300. Měl jsem jen jeden den celkovou slabost, zimnici a horečku. To jsem ale přikládal spíše únavě z lyžovaní, jelikož se první příznaky objevily v polovině dovolené v Alpách. Poslední den dovolené jsem se pekně začal osypávat od hlavy. Nicméně jsem si celodenní lyžování nedokázal odpustit, jelikož jsem se cítil úplně normálně. Jen jsem si namazal obličej vysokým faktorem. Svědění nijak zvlášť nepociťuji. Po příjezdu do ČR jsem jel hned na pohotovost. Doktorka (na infekční klinice) mi napsala mast Endiaron a prášky dithiaden - proti svedění. Musím říct, že mast je skvělá(všem doporučuji) nemusím užívat ani ty prášky proti svědění. Dále mi řekla, že je dobré se denně rychle osprchovat a utírat se jen oťukáním ručníkem. Oproti tomu zase dětská lékařka řekla malému žádné koupání a sprchování, jen tekutý pudr. Tak nevím co je správně. Dle mého "laického" názoru je pudr a zákaz koupání stárá metoda, uznávaná spíše starší generací doktorů. Takže nevěšte všichni hlavu kdo jste se nakazil, protože průběh muže být i uplně bezproblémový.
Jana, 2 děti
  • 
13.3.2009 23:37:52
Manžel dostal od sedmileté dcery teď, ve čtyřiceti letech neštovice a je mu hrozně. Údajně je měl už v dětství, ale tím si není tchýně úplně jistá. Jisté je, že po těle má asi milion pupínků (včetně chodidel), které příšerně svědí a že 2 dny před osypem-výsypem se strašně potil, bolela ho hlava a myslel si, že má chřipku. Nyní, 2 dny po objevení prvních pupínků ho bolí v krku a má viditelně a na pohmat silně nateklé uzliny. Také v ústech má afty nebo neštovice? Musím se přiznat, že jsme byli docela rádi, když jsme v této diskuzi našli příspěvky popisující stejně hrozné příznaky a potíže, jelikož jsme se báli, že jeho neštovice jsou abnormálně silné a nebezpečné. Pupínky mu mažeme krémpastou Imazol, kterou nám doporučila dětská lékařka pro naši dceru. Ta po 14ti dnech od prvního výsevu už mohla jít do školy, nemoc u ní proběhla "standardně" bez větších problémů.
  • 
7.12.2008 16:17:19
Dobry den chtěla bych se poptat jaky druh imazolu jste použily jestli krem nebo krem pudr:Děkuji Benedeková Radka
 Příspěvky 110 z 150 [Dalších 140 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.