| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Náhradní příběhy

 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]
Janina
  • 
18.11.2003 10:44:00
Zabulko,

Mrkni na www.czech-tv.cz/specialy/nemocnice

najdes tam toho o rozporuplne Nemocnici viz, nez potrebujes :-), taky obsahy jednotlivych dilu.

J.
  • 
17.11.2003 16:51:48
Milá Míšo2,
shodou okolností mám atestaci z psychiatrie a vím, co je to pseudologia fantastica (bájná lhavost). Mohly bychom popsat mnoho stran o tom, zda uvedená postava z fejetonu trpí touto chorobou.
Já jsem ten fejeton - jmenuje se to fejeton, proto to považuji za fejeton a ne za doslovný přepis zážitků - pochopila jako upozornění na to, že existují osamělí či nešťasní lidé, kteří touhu po kontatku a komunikaci s ostatními sytí alespoň tématy z bulváru a televizí, když už jiná témata nemají či neznají.
Obecně Otcovské fejetony považuji za příspěvky k zamyšlení, případně rozpoutání diskuse. Kromě toho je to nemnohý přispěvatel mužského rodu (vyrozuměla jsem, že ženatý otec několika dětí), což podle mne zpestřuje názorové spektrum Rodiny. Nezdá se mi, že by tyto příspěvky měly být zdrojem pro diagnózy či invektivy vůči autorovi.
17.11.2003 2:23:06
Jednou na nemocnici nekoukám a ono se událo něco zásadního :-)
I když je to mimo téma článku, mohla by mi nějaká dobrá duše vylíčit o co tentokrát šlo ? Třeba na mail, abychom nezabírali prostor fiktivními příběhy na úkor reality :-)

Žabka
16.11.2003 14:04:19
Miso2, nejsem psycholog, ale clovek, ktery trpi bajnou lzivosti se projevuje ponekud jinymi priznaky,nez tim, ze zije bulvarem...
16.11.2003 11:38:16
Miso2,

nemam pocit, ze by se Jirka ve svych FEJETONECH vysmival ci kritizoval..rozhodne se nad jeho fejetony nesmeju..

definice fejetonu: – publicistický útvar, který aktuálně reaguje na současnou situaci. Společenskou, politickou aj. postup uvahovy, nadlehceny raz, utvar psany dole pod carou (v novinach)..

Fejeton ma cloveka nasmerovat aby si nad danym tematem zapremyslel..neni to kritika, ani komedie.. navic je potreba ho precist radne cely, jelikoz se pak samotne zamysleni, uvaha naleza v pouhych nekolika vetach (coz je dane uz jen tim, ze to fejeton, tzv. "podcarovnik", kratky novinarsky utvar..)
Myslim, ze tyhle fejetony splnuji svuj ucel, staci mrknout na diskuze..

jana

16.11.2003 9:51:49
Lituji, ale existuji neco odborne zvaneho jako bajna lzivost( mozna neoznacuji presne), coz je syndrom nekterych dusevnich chorob, nebo alespon velke psychicke lability. Dotycna pani do toho dost zapada. A opakuji nezda se mi komicky vysmech nekomu, kdo muze byt psychicky nemocny nebo alespon zoufale osamely. Stejne tak jako tomu, ze muzi ctyricatnici jsou skutecne posledni, kdo v tramvaji pousti sednout tehotne zeny nebo stare ci invalidni lidi, nemohu se ani zasmat tomu, ani tomu, ze existuji bezdomovci, nevidim na nich nic komickeho, ani na tom, ze se snazi znovu vratit do spolecnosti treba prodejem Noveho prostoru, nebo myslenku na navrat uz vzdali a konzumace alkoholu jim umoznuje prijmout socialni smrt, ke ktere je zbytek spolecnosti odsoudil. Proc to davam dohromady? Jsou to prece vsechno posledni oblibena temata Jirkovych clanku. Jirky je mi celkem lito, tak citove vyprahly clovek nema zrovna nejveselejsi zivot a mozna ze prave proto si vybira ty spoluobcany, kterym se muze ze srdce zasmat....Znovu opakuji: pokud potrebuje vhodne cile pro svuj humor, co takhle slavne a vlivne osobnosti, ti se alespon mohou a umi branit.
15.11.2003 16:38:47
Necetla jsem vsechny Jirkovy clanky, ale po precteni tohoto nemam pocit, ze by nekoho napadal. Prislo mi to jako zamysleni, ze je realita neradostna je fakt. Bulvarem ted zije snad kazdy druhy (treti, ctvrty, co ja vim). Rozhodne mi nevyplyva, ze pani XY trpi nejakou dusevni poruchou.
Mozna bysme se takhle obcas meli nad sebou zamyslet vsichni.

Tedy myslim zamyslet nad sebou jako spolecnosti.
14.11.2003 18:57:43
Ramoro, asi za minutu se knihovna zavira a vyhodi mne? Nemohu se dostat na Tvou adresu a myslim, ze ji mam jen v domacim PC. Mam Te zavolat?
14.11.2003 18:41:13
Miško, jseš ještě tady?
14.11.2003 18:39:33
Vtipne glosy byvaji o znamych lidech kteri se za ne pat roztomile soudi ne o dusevne nemocne zene, ktera nerozezna vymysl a realitu a nebo je tak osamela ze chce upoutat za kazdou pozornost. co mi na tom vadi. Tvrdost ktera se temer v kazdem Jirkove clanku skryva. Arogance nadrazeneho, ktery kouka odkudsi z vyse na hemzeni pod sebou. Nedostatek soucitu s nikym, kdo je slaby, i to, ze lide kteri se chovaji jako ta pani, mohou byt dusevne nemocni. To, ze se mam vysmivat nemocnemu cloveku se mi tedy uz nelibi vubec, a nic humorneho na tom nevidim.
 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.