| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mha přede mnou, mha za mnou aneb kouření

 Příspěvky 110 z 293 [Dalších 283 >>]
Teraza Horáková
15.8.2008 17:46:09
a než bych si zapálila na ulici nebo autobusový zastávce, to raději chcípnu.... doslova..... tady budu hrát "Zagorku", připadá mi to nechutný.
Teraza Horáková
15.8.2008 17:44:32
Vy tomu tady zase dáváte.... já jsem kuřák, dokážu v nekuřáckém (a někdy i kuřáckém) prostředí vydržet bez cigára poměrně dlouho (v klidu i týdny).

Doma mám ke kouření určenou vlastní kancelář a zapálím si nejčastěji při práci. P.S. dobře větratelnou..... přesto nesmrdím (to jsme řešili s manželem mnohokrát - on je totiž nekuřák), možná je to tím, že si denně myju vlasy, často ruce a několikrát denně si čistím zuby (bylo by mi blbý dávat dětem "smradlavou" pusu). U mně zapálený cigáro není lék na stres, naopak, je to něco jako svátek :-)) i když nezdravý.

Přesto: zákony mohou být různé, nebudeme-li k sobě ohleduplnější, je to stejně k ničemu. Zahulené znám poslední dobou jen opravdu putyky 4-té kategorie, tam nechodím, a děti bych tam nevtáhla rozhodně.

Většina restaurací, kde jsme se poslední dobou pohybovali, zcela automaticky dodržuje právě pravidlo, že v době jídla NE, případně je velmi dobře odklimatizována.
15.8.2008 16:52:25
chybka se vloudila, melo tam byt, ze jedinou cestou ven je transplantace jater nebo plic, nebo obojiho.
15.8.2008 16:46:17
Mila Monty,
tvuj prispevek je vic nez sobecky a bezohledny. Nebudu zachazet do rozebirani tveho prispevku, vetu po vete, v nichz se projevujes neuveritelne arogantne, s tim, jak se domnivas, ze nekuraci maji pocit, ze maji vetsi narok na vzduch nez ostatni apod.
Rada bych dodala jedine - jsou lide, vcetne deti, kterym jde doslova a bez prehaneni o zivot, a vy, kuraci, je doslova a bez prehaneni, zabijite. O astma jsi uz mozna slysela, o Alpha1 asi ne. Jedna se o nemoc konkretne v evrope vcelku rozsirenou, nicmene zakernou v tom, ze velmi casto neni diagnostikovana az do dospeleho veku. Tem lidem nepracuji spravne jatra a plice a co jim nejvice ublizuje je CIGARETOVY KOUR. S kazdym vystavenim cigaretovemu kouri se zvysuje riziko a priblizuje casova hranice, kdy jim muze zacit emhysema, nemoc,kdy plice prestanou fungovat a jedinou cestou ven muze byt transplantace jater, coz jak snad i ty muzes byt ochotna uznat, je vcelku velka cena za to, ze nekdo si mysli, ze ma pravo hulit jak chce a kde chce.
Vim presne o cem mluvim, moje 1,5 dcera tuhle nemoc ma. Byla diagnostikovana uplnou nahodou. Nemuzeme se v praze projit na ulici aniz by kolem nas, nebo pred nami neprosel nekdo s cigarem v ruce. Sama mas dite, zkus si predstavit, jaky to je asi pocit. Zduraznuji, ze v detstvi, kdy jeste jakztakz clovek muze zavcasu sve dite zacit chranit, pred kourem schovavat apod, aby to jakztakz melo nejaky efekt a sanci zabranit pozdejsim komplikacim, je diagnostikovano pouze mizive procento pacientu. vetsina je jich diagnostikovana az kdyz uz plice byly poskozeny a neni cesty zpet. buhvi, kolika jeste nediagnostikovanym detem (i dospelym) ty a tobe podobni den co den cudite pod nos!!!
  • 
20.11.2007 16:35:52
Prosím, sdělte mi, který zákon zakazuje kouřit ve společných prostorách v bytových domech. U nás v domě se hulí ostošest a připadám si jako debil, když se ozvu. Ráda bych v tom teda měla jasno, jak moc si můžu dupnout, protože když jdu se svou 3měsíční dcerou domů, chodíme přes chodbu-putiku 3.cenové skupiny, kontaminovanou smradem z cigaret.
jin
  • 
19.11.2007 9:45:03
Monty, když tu tak popisuješ všechny ty odsmraďovací procedury - mytí rukou, čištění zubů, dlouhodobé větrání..., nebylo by skoro jednodušší přestat kouřit? A kolik prosímtě při takovém dalekosáhlém větrání protopíte:-)? Mimochodem co říkáš na ty snímky plic kuřáků, které se občas najdou v časopisech nebo v čekárnách u doktorů? To si mějte vy, za to si můžete sami, ale já kvůli pasívnímu kouření takovýhle plíce mít nechci, promiň...
  • 
21.12.2006 16:06:50
Vážení nekuřáci, proč Vám tak vadí kouření pouze v době podávání jídel? Mě vadí kouření jídlo nejídlo, ráno, v poledne, večer, neustále, všechny dehtové smraďochy bych hnal vidlemi, až by se jim za patama prášilo!!!!

Že je můj názor extrémní? Ale vůbec ne!!!
Milada.
18.5.2006 10:23:34
Ehm..z roku 2003, ne 1993 :-)
Lucie Cyroňová
  • 
18.5.2006 10:21:26
Jsem opravdu šokována!
Článek je z 93. roku a za celé tři roky se nasituaci lautr nic nezměnilo!!! (Snad k horšímu...
radek
  • 
1.3.2006 8:02:54
Mám restauraci a ať se na mně nekuřáci nezlobí,ale oni mně neuživí.Když naše chytrá vláda vymyslela rozdělení stolů pro kuřáky a nekuřáky,s tím ,že mi hygieny řekla,že pro nekuřáky musí být vyhraženo přes 52%,což je naprostý nesmysl,když sedí od sebe 30cm a jeden kouří,druhý ne,tak to považuji za totální blbost,když nemusí být stavebně odděleni.Lidi k nám chodili rádi na dobré jídlo,ale teď,když jim při reservaci oznámíme,že salónek je nekuřácký,tak nám reservace odříkává jeden za druhým!Větší restaurace v tomto mají výhodu s prostorem.takže naší vládě děkuji za výborný zákon,jako vždy nedomyšlený!I když jsem kuřák,tak když už ,tak zakázat kouření v restauracích úplně,bylo by to logičtější a pro všechny restaurace
stejné podmínky!
 Příspěvky 110 z 293 [Dalších 283 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.