| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vojta

 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]
veruna
  • 
15.10.2003 14:19:30
Ve VB se zvířata, která se zabaví majitelům, kteří je týrali, nesmí vrátit. Naopak lidem, kteří týrali zvířata se zakazuje podle zákona nová zvířata pořizovat.

U nás je možné týrání zvířat i dětí.
15.10.2003 7:13:45
Tak to jsi asi úplně jiná Sylva - už se těším!
Tinka, Sara 04/03
14.10.2003 22:46:31
Lucije, ak dovolis mam na teba jednu otazku. Ako si zvladala odniest Tomaska vzdy spat do ustavu? Neviem, ci to bolo tym, ze si v tom ustave pracovala. Mozno.

My sme to vyskusali len raz. Mali sme doma na Vianoce maleho 3-rocneho chlapceka. Jednoducho nasej mamine padol do oka, alebo nasa mamina padla do oka jemu :)Boli to jedne z nasich najkrajsich Vianoc, tie detske ocka su uplne bozske. O to horsie bolo odniest ho po sviatkoch spat do ustavu. Bol u nas znova na par dni v januari. Jednoducho tak nejak k nam prirastol. Zvazovali sme aj adopciu, no kedze moji rodicia uz nie su najmladsi tak by to bol asi problem. Nastastie nasi dobri priatelia uz mali vsetky papierovacky za sebou a hladali len vhodne dieta. Teraz ma maly uz pat rokov, nasi priatelia su jeho rodicmi aj pred zakonom a moji rodicia sa stali jeho krstnymi rodicmi.

Aby som to zhrnula, ako rodina sme sa rozhodli, ze dalsie babo si uz na Vianoce nezoberieme. Mozno je to zbabele, ale jednoducho to citovo neunesieme. Tieto deti sa velmi rychlo citovo naviazu a my to nevieme neopatovat. Pribehy, ktore maju za sebou su strasne. A este horsie je to nevypovedane. Nas maly skoro vobec nehovoril, mal strasne zachvaty hnevu a panicky strach z vody. Ktovie, co vsetko musel prezit.

Apropo, kratko potom, co bol tento chlapcek oficialne priklepnuty jeho novym adoptivnym rodicom, ho v ustave hladala jeho "matka". Chvalabohu asi pozabudla poslat pohladnicu nacas. Mozno ju vsak nacas poslala svojim dalsim piatim detom, ktore ma roztrusene po domovoch a tym im znemoznila najst "kazdodenne" stastie v novej rodine. Je mi z toho nanic.
Sylva
  • 
14.10.2003 22:35:26
Nee, je to Fanda - možná tu o něm bude i článek.
Macecha
  • 
14.10.2003 15:01:37
Ještě k tématu - tento článek jsem našla v dnešní Mladé frontě dnes...

Peníze jen na ústavy?

Náš stát je kritizován Výborem OSN pro práva dítěte kvůli přemíře ústavní výchovy. Mnohé by se mohlo změnit - loni schválil parlament novelu zákona o rodině, jež doporučuje svěřovat děti vyžadující okamžitou pomoc raději do zařízení rodinného typu. To by nemusel být problém: je tu schopný a ochotný zřizovatel rodinných buněk (Klokánků) - Fond ohrožených dětí (FOD), jemuž se podařilo několik takových bytů vybudovat. Jenže... Soudy nemohou do Klokánků ročně umístit 2000 dětí ve věku do tří let, protože jejich kapacita to neumožňuje. Proč se tedy nestavějí? Nejsou peníze? Ale jsou. Letos bylo vyčleněno 400 milionů. Ale pozor, na stavbu nových kojeneckých ústavů! Návrh, aby se polovina věnovala FOD na stavbu Klokánka v Praze 4, neprošel o 20 hlasů. A vysvětlení ministerstva zdravotnictví? Děti prý dovede kvalifikovaně nakrmit, přebalit, obléct a "vyvenčit" jen zdravotní sestra, a proto kojenecký ústav je pro opuštěná mimina tím nejlepším řešením. Legrace? Ne, je to smutná realita. Ještě že ve státě, jenž v této záležitosti hraje velmi trapnou roli, žijí lidé se srdcem a mozkem na správném místě. Posílají vyplněné složenky, které FOD pravidelně rozesílá s prosbou o pomoc a zeleně tištěným Zpravodajem. Díky nim nový Klokánek stojí a "tety" už se mazlí se svými svěřenci jako opravdové mámy. Tyto opuštěné děti v době čekání na adopci nepoznají, co je to ústav, citová deprivace a hospitalismus. Ale vejde se jich tam jen 20. A co ty ostatní?
Hana Skálová, Praha
14.10.2003 14:54:41
Sylvo, není to dítě Sára?
Pokud ano, pak AHOOOOJ!
Sylva
  • 
14.10.2003 12:30:22
NENÍ to zbytečné, já jsem si jedno takové dítě vybojovala. A vypadalo to naprosto beznadějně. Jenže já jsem bojovnice...
Sylva
  • 
14.10.2003 12:29:59
NENÍ to zbytečné, já jsem si jedno takové dítě vybojovala. A vypadalo to naprosto beznadějně. Jenže já jsem bojovnice...
Macecha
  • 
14.10.2003 9:54:12
Velká škoda, že se téměř čtrnáct let po revoluci nepodařilo ani lidovcům ani jiným pokrokovým stranám něco na tom "komunistickém" zákonu změnit... Je strašně jednoduché svést všechno na komunisty, ale ač politiku opravdu nesleduji až zas tak pozorně, domnívám se, že oni v zákonodárném sboru většinu nemají a že by je mohli rozumně uvažující poslanci hravě přehlasovat.
Vzpomínám na dobu po rozdělení Československa - tehdy vázly adopce na státní příslušnosti dítěte... Takže místo aby šlo dítě např. slovenské prostitutky co nejdříve do rodiny, dala se přednost tahanici o jeho občanství... a úřední šiml vesele řehtal. Jistě též pozůstatek komunismu...
13.10.2003 8:05:08
Věrko,
snažím se politiku v tomhle směru sledovat tolik co mi čtyři děti dovolí, ale vím jedno. Dětí jako je Vojta jsou v domovech tisíce a personálu jako je v článku uvedeno také. Nechci se dotknout tet v domovech protože znám i ty skvělé. Nicméně na věci to nic nemění. Jsme jedna z těch pěstounských rodin, kterým se ty klacky pod nohy házely a které děti museli téměř ukrást a obejít zákon aby neskončily v diagnosťáku. A víš proč? Protože jak nám paní z KÚ řekla, zákon říká, že musí do diagnostického ústavu, než půjdou do rodiny. Skvělý zákon. Doufám, že s ním teda lidovci něco udělají, držím jim palce. A to všechno, protože jejich matka vyrostla v jednom z těch dětských domovů. Je to prostě začarovaný kruh. Jak napsala Fialka, 14 let po revoluci je trochu hodně. A co víc pro ty děti to vůbec nic neznamená. Prostě tam jsou. A potom mají děti, které z 90 % skončí jako oni.
 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.