| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prospěšné účinky vegetariánské stravy

 Příspěvky 110 z 114 [Dalších 104 >>]
30.12.2007 19:33:06
Dobry den,

pro svou bakalarskou praci (sociologie - UK) hledám několik vegetariánských párů, ochotných se se mnou v cca hodinových rozhovorech podělit o zkušenosti s výchovou svých dětí (k rozhovoru postačí účast jednoho z partnerů). Tyto rozhovory by sloužily pouze pro účely mé práce a na vaše přání mohou být anonymizovány. Platí po celé ČR - ráda za vámi kamkoliv přijedu :). Odměnou vám budiž dobrý pocit a balíček výrobků z ekologického zemědělství.
Pro další informace mne prosím kontaktujte na e-mailu vegetarianstvi@seznam.cz. Diky! :)
moribundus
  • 
15.8.2005 17:51:11
Plánované skoro-vegetariánství je pouze MAKROBIOTIKA. "Skoro" proto, že toleruje ve stravě ryby a pár mořských potvor. Ty jsou skutečně pouze tolerovány, vůbec však není důvod k jejich konzumaci, pokud se nejedná o stavy výrazného oslabení organismu.

Těžko můžeme totiž něco plánovat, když neznáme souvislosti mezi energetickou kvalitou lidských orgánů a energetickou kvalitou potravin, jimiž jsou tyto orgány vyživovány.
Pak funguje pouze strefovací metoda. Když se náhodou nestrefíme skladbou vegetariánského jídelníčku do své konstituce a momentálně převažující kondice, můžeme si i dost ublížit.
Pravděpodobnost, že se strefíme, je v průměru něco málo pod 50%, proto se vegetariánství jeví jako relativně zdraví prospěšnější, než tomu je u jiných alternativních výživových směrů.
moribundus
  • 
15.8.2005 16:54:12
To je svatá pravda. Jedním z rozdílů je například to, že racionální strava se podílí na možnosti vzniku všech chorob, ale za delší časové období.
U vegetariánství něktzeré druhy chorob už z principu vzniknout nemohou.
Markéta, prvně těhotná
  • 
30.1.2005 19:35:42
Souhlasím, já jsem vegetariánka už osm let a zajímavé - už osm let jsem neměla žádnou chřipku ani nachlazení, jsem pořád zdravá, zatímco okolo mne každou zimu lidi lehaj do postelí nemocní... A cítím rozdíl v energii, dřív jsem se zadýchala při běhu do schodů či na tramvaj, dnes si mohu skoro říkat sportovkyně...
Boadicea
10.11.2003 17:20:50
pre anglicky rozumejucich, pozrite si rozkosny MEATRIX :)

http://www.bancruelfarms.org/meatrix/
Žanika
  • 
17.10.2003 10:27:37
Hm,tu restauraci neznám.Znám tam jen countrylife a ta je skvělá,až na ty ceny.A v podstatě pokud je člověk šikovný,tak si udělá doma a mnohem levněji.U nás v Zlíně máme taký restauraci,jenže tam se pod vegánskou starvou bere i kuře,ryba apod.No však jsi se o něčem podobném zmiňovala i ty.Takže když jsem tam jednou byla,tak jsem jim to musela vrátit,protože zeleninové rizoto obsahovala i maso atd.No a co setýká těch dětí,tak to nevidím zas jako velký problém.Já jsem za svůj život maso neochutnala (aspoň ne vědomě),a protože to všechny mé kamarádky a hlavně jejich maminky věděly, že jsem vegánka,tak se vždy pokusily připravit něco zdravého.A když jsem byla starší,tak jsem si díky svému odporu vždy o to jiné jídlo nějak řekla sama.Ž
Boadicea
15.10.2003 20:52:27
Inak, neviem odkial si, ale pocula som chvalospevy na veget.restauraciu v Prahe, vlastnia ju Krisnovci, vraj tam je aj asram. Nie je to makrobiotika, skor vraj indicko/europska vynikajuca a napadita kuchyna. Planujeme sa pri ceste do Prahy zastavit, tak som zvedava!
Boadicea
15.10.2003 20:49:18
Dari sa, dik. Deti nemame. Ale mam kamaratku slobodnu mamicku so 7 rocnym synom, obaja su vegetariani, chlapcek je zdravy a vyzera byt ako vegetarian stastny :)! S detmi to musi byt dost narocne, ked si predstavim: odolavat rodine, ktora maso uprednostnuje a cuduje sa - obava o zdravie deti, dalej ak chcu byt obidvaja rodicia zamestnani - nejako treba pre tie deti sikovne zabezpecit kvalitne obedy (!!!), a ak dieta zacne po navsteve u kamarata a ochutnani klobasky maso "zboznovat" a vyzadovat doma, to musi byt zabava...takze kompliment Ti vratim, "klobuk dolu" :D.
Žanika
  • 
15.10.2003 19:49:10
tak to klobouk dolů.Mělas to těžké,ale daří se,že?A jak vaše děti?
Jean
  • 
15.10.2003 19:47:30
Tak si vem slona.Ten je 100%byložravec.
 Příspěvky 110 z 114 [Dalších 104 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.