| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Podruhé těhotná - šestinedělí

 Příspěvky 110 z 197 [Dalších 187 >>]
Elíláma
2.8.2010 17:22:28
s časovým odstupem, smaožřejmě, tedy spíš pro ty, kterým se něco podobného děje.
Elíláma
2.8.2010 17:03:34
Ahoj Sylvie, Tvůj manžel je absolutní primitiv, sex časem odejde (i on v padesáti už nebude chodící testosteron) a co mu z života zbude? Navíc, handrkovat se o postavu a sex pár týdnu po porodu je svinstvo, sama jsem přibrala hodně, máme 2-měsíční miminko, cítím, že doufá, že to brzo shodím, ale vyčíst může jen ignorant... Nemáš to teď lehký, dvě děti a sama, ale držím ti palce, takový chlap Ti za to opravdu nestojím je to hnida.
kamila
  • 
23.12.2006 0:09:47
clanek jsem jen prolitla, ale co me udivilo, tak to, ze misto dudliku se pouzivaji prsty. ja taky jako mala dumlala prsty - nekolik let a vydumlala jsem si docela slusny predkus, takze pozor na to. preci jen dudlik bude fyziologicky prizpusoben pusince a ma to svuj smysl.
Apolena, jeden syn
  • 
20.8.2006 17:59:52
Sylvie, a jak to bylo dál? Myslím, že převážná část těch, kdo tvůj osud (a tvých dětí) sleduje a po celou dobu drží palce, by ráda věděla, jak se ti daří.
1.6.2005 13:49:30
Ahoj Sylvie
musím říct,že tě obdivuji.Mých šest neděl skončí v sobotu 4.6. a nedovedu si představit,že bych měla být sama s dětmi.Taky mám už pětiletého kluka,takže to trošičku znám,akorát u nás je větší věkový rozdíl mezi dětmi.
Líbí se mi,jak popisuješ šestinedělí a musím s tebou souhlasit.Mívám stejné pocity.Jenom mám trochu víc štěstí než ty a to je manžel,kterému se naštěstí líbím,jaká jsem.Bohužel nejsem já se sebou spokojená a tak mě čeká taky cvičení,jen trochu později.

Já,kdyby mě manžel chtěl opustit,natož v šestinedělí,tak bych asi hodně brečela.Obdivuji,jak to bereš.Určitě nejsi úplně klidná,kdo by taky v takové situaci byl,ale díváš se na to podle mě s rozumem a nadhledem.
Ovšem tvému muži bych nakopala zadek!!!
Někteří chlapi si myslí,že nosit v sobě 9 měsíců malý zázrak,porodit ho a ještě se pak starat o něj,druhé dítě,domácnost a ještě o to,aby byl manžel spokojený je hračka.Jsou to obyčejní sobci,nic víc.Je zbytečné o nich něco psaát a zbytečně se nervovat a proto ti chci hlavně popřát,abys v životě našla štěstí jako já a mohli jste být jedna velká ŠŤASTNÁ rodina.
Jsem totiž podruhé vdaná a můžu s klidem prohlásit,že po tom,co jsem si prožila jsem opravdu šťastná,už vím,co to být šťastná znamená.
Takže pevné nervy,protože je budeš potřebovat,hodně štěstí a moooooooooc hodného a milujícího chlapa a tátu pro děti ti z celého srdce přeje Míša
Mina
  • 
1.4.2004 22:54:05
Ditt,

tve rady jsou sice nesmirne krasne, ale co takhle aby myslel chlap chvili na to, jak uspokojit manzelku. Nezejime ve veku raz dva, tak snad jde o partnertsvi, kde oba dva chteji byt stastni.
Ja nejsem typ, ktery dokaze chlapa vychovalovat (navic si myslim, ze zensky maji navrch, tak mi to ani nejde) a presto mam skvele manzelstvi. Mela jsem holt to stesti najit cloveka, ktery sam sobe veri a nepotrebuje opecovavani a krmeni sveho ega. Vzdyt to ani moc nejde, v dnesni dobe kdy na nic neni cas. A deti by mely byt na prvnim miste. To je muj nazor.

Mina
Ditt
  • 
28.3.2004 16:11:19
Ahoj,

kdyz jsem videl, jak se manzelka smeje u pocitace, take jsem si to chtel precist a docela mne to zaujalo, protoze asi mam podobnou zkusenost jako Tvuj manzel, snad jen s tim rozdilem, ze za sebou mame pouze jedno dite a proto to u nas bylo v mnohem mensi intenzite.
Predne: chlap je svym zalozenim stvoreni, ktere zije s pocitem, ze je pan sveta a ocekava, ze se tak k nemu budou ostatni chovat, manzelka predevsim. Potrebuje od ni obdiv, uznani a pochvalit i kdyz podezirave zkouma, je-li to mysleno uprimne, a to mu take dodava sebevedomi a pocit dulezitosti.
Pises, ze sestinedeli uz mate za sebou, tak to je skvele, protoze nedostatek sexu rozhodne kladnemu vztahu z muzovy strany take neprispiva. Svadis ho? Zkus to. A jestli si myslis, ze na to nemas postavu, tak hlavu vzhuru - zenske telo je tak udelane, ze chlapa svadi tim, co ma. Mozna na to nemas povahu, ale to se da naucit :) Kazdy jsme jiny a v tomhle bych uz do detailu nezachazel.
Dalsi vec - chlapi jsou hrozne zarlivi a tim padem tezce nesou, kdyz se pozornost jejich zen upira na deti a oni jsou ve stinu. Jasne, misto hastereni se a vyvolavani konfilktnich situaci by meli radeji pridat ruku k dilu, ale kdo vi, proc to tak funguje. Miluj sveho muze a davej mu to najevo.
Jedna z veci, na kterou do smrti nezapomenu bylo prekvapeni od manzelky, kterym mne vybavila na ctrnactidenni cestu - obalka s prekvapenim na kazdy den. Trivialni a proste, ale fantasticke. Nekdy byla v obalce cokolada, nekdy jen par versu, ale zkus neco takoveho taky vymyslet.
Je mi Te lito, kdyz vidim, jak uz resis samostatnou budoucnost, to je fakt strasne, ale zkus najit dratky, za ktere muzes sveho muze "tahat". Nakonec, treba uz nemas co ztratit.
Ditt
6.6.2003 14:27:05
Bacha, ono záleží na tom, jestli je firma součástí bezpodílového spoluvlastnictví manželů!
Hodně manželů, z nichž jeden nebo oba podnikají, si zařídí (nevím, jak to probíhá), aby firma jednoho z nich nepatřila do bezpodílového spoluvlastnictví jednoduše proto, aby v případě dluhů či dokonce krachu té firmy nepřišel k úhoně majetek rodiny a např. střecha nad hlavou.
Pokud by Sylvie s manželem toto tak měla, pak vy se výnosy z firmy započítávaly do mužova příjmu pro účely výživného, ale neměla by nárok na polovinu. Totéž ovšem i s případnými dluhy - nezodpovídala by za ně.
28.5.2003 23:12:19
Milá Sylvie,
nadále držíme palce, a (pokud to teda ještě vůbec čteš:-)) napadlo mě, jestli ten dopis, podobně jako kupon z Annonce, nebyl jen nastrčený podvrh. Možná je to moc komplikované a manžel by se tím vůbec nezatěžoval, nevím... Rovněžtak, zda je vůbec u vás na PC možno uložit dopis tak, aby to vypadalo, že byl napsán na nový rok - a přitom on byl novější... Možná to ale vůbec nemusel být podvrh - i tak, pokud datum odpovídá, je stejně docela možné, že "partnerka s dítětem", kterou hodlá shánět, je už dávno reálně existující osoba a skutečně je tohle jen kamufláž, aby on vypadal nevinně a všechno vyzeralo jako jen Tvá vina...
Komunikace evidentně moc nefungovala (ano, my s tím taky máme někdy problémy :-(), ovšem pokud jsi ústně aspoň z poloviny tak sdílná jako písemně, tak ani v tomhle nemůže být vina na Tvé straně.
Promiň čiré spekulace. Stejně je to asi jedno. Pokusím se přidat i něco praktického :o)
Právní aspekty rozvodu - naštěstí s tím aspoň zatím nemám osobní zkušenost; jak psala Orionka, skutečně otec malých dětí nemá k odchodu tak snadnou cestu. Švagrová mojí kamarádky se vdala, teď přišlo miminko a manželé spolu nežijí... kupodivu asi půl roku po svatbě ona uvažuje o rozvodu (podrobnosti vynechme). Zjišťovala si, že pokud ona bude na mateřské, musí ji i dítě bývalý manžel živit, nebo něco v tom smyslu, a také vás nemůže vykopnout z bytu. Jen mlžím, ale přesněji to jistě bude v tom zmiňovaném článku, nebo jistě něco bude vědět třeba Aperio či jiné organizace... (Proto snad nebude nutné dávat Ladu v půl roce do jeslí apod.:o))
Dále, co se týče práce, sestřičky nejsou pravda nejlépe hodnoceny a dělat na směny - to s malými prcky moc nejde. Ale jsi šikovná na psaní, umíš účetnictví a počítačový ignorant taky dávno nejsi - nevím, jaká je v Praze situace, ale třeba by ses mohla časem upíchnout i v nějakém časopise, grafickém studiu apod. (možná stupidní nápady, ale jistě by se to dalo ještě rozvíjet). - Kdaždopádně, teď máš nárok se 3roky dětem nerušeně věnovat a manžel by to měl určitě finančně zabezpečit, to je snad právně ošetřeno.
Ještě jsem chtěla něco napsat, poslední dobou jsem na vás hodně myslela, ale už mi to nějak vypadlo...
Snad jen, že se těším, až tu budou zase skákat rozverní čertíci místo žlutých uplakánků, a že to snad nebude tak dlouho trvat:-)
pá Ester
ps.- omyl, tak čertíci už skáčou! ;-)))
28.5.2003 21:29:07
Sylvie, nevím jestli si to ještě přečteš, než pojedete na chatu, ale u nás se to srovnalo mimo jiné taky kvůli tomu že jsem se uklidnila, přestala šílet a brečet a rozmyslela jsem si následující:
1.) když chce jít, ať jde - ale ON, ne já s dítětem
2.) byt je můj, já se starám o JEHO dítě
3.) bude NÁS oba živit, protože lepší plat než on mít nebudu
4.) kompletně se o nás postará po finanční stránce, abychom netrpěli nedostatkem, protože JÁ nezavinila to že ON chce odejít

Když jsem si tohle rozmyslela, začala jsem být fakt v pohodě a jakmile začal mít zase nějaké řeči, okamžitě jsem mu tenhle seznam předhodila.

Mimochodem, tady na Rodině vyšel před pár měsíci článek o právních aspektech rozvodu, zkus se na to podívat, je tam např. mimo jiné i to, že manželství s malými dětmi nerozvede žádný soud pokud tam není nějaký opravdu velmi velmi závažný důvod a pokud manželé nežijou alespoň půl roku odloučeně. Jsou tam i další zajímavé věci.

Taky jsem si vyzkoušela že odloučení to nevyřeší, ani nepomůže věci promyslet. Když jsem se vrátila po 14 dnech od rodičů úplně vyřízená, protože mi nepomohli s Davčou, byla krize ještě horší než když jsem odjížděla.

Věřím, že to zvládneš, ať už to dopadne jak chce. Ty musíš být silná a všechno vydržet kvůli holčičkám a určitě Ti všechno vynahradí.

 Příspěvky 110 z 197 [Dalších 187 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.