| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvojčata popáté - ach ty babičky!

 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]
ANNAHAM
4.9.2008 14:09:27
Jsem babička (matka, tchýně). Mám tříletou vnučku Viktorku a od jejího narození stále řeším problém, zda nejsem babičkou "moc" nebo naopak "moc málo".Víte, ona se tak těžko hledá ta správná hranice, aby babička pomohla, ale nepletla se mladým do života moc. Prosím, pomozta nám vždycky najít tu správnou míru, ať žijeme všichni v pohodě, vždyť to prospěje nejvíc těm malým dětem - at o přece všichni chceme.
matka dvojčat
  • 
2.11.2007 10:19:16
Jsem matkou čtyř dospělých dětí, dvou synů a děvčat jednovaječných dvojčat, v dětství tak stejných, že je málokdo rozeznal. Dneska už je mým dvojčatům 26 let a moje zkušenosti s nimi jsou nepřeberné, pokud budete chtít nějakou radu, ochotně Vám ji poskytnu.
babička dvojčat, dvě vnučky 1,5r
  • 
17.7.2007 18:36:51
Jsem babičkou dvojčat-vnučky 1,5r. Sama jsem měla dvě děti syna a dceru rychle za sebou-18 měs. Ale to,co zažila a prožívá dcera se svými dvojčaty,jsem si nedovedla, ani ve snu,představit! Bohužel,dcera bydlí 200 km od nás,takže se snažíme, abychom se i tak co nejvíce viděli a mohly dceři ulevit. Tak,jak je v příspěvcích psáno, zeť chodí do práce od vidim do nevidim a dcera je tak s holkama ponejvíce sama,i když se zeť snaží,co mu síly stačí. Dcera zvládá vše na výbornou, i když je poznat, že toho má s "beruškama", jak holkám říká, někdy plné zuby.Holky se narodily předčasně,v 35 týdnu, císařským řezem. Po návratu z porodnice jsem byla poctěna tím, že jsem jí mohla být celý měsíc nápomocna. Překonávání problémů je však dceři vlastní, a tak zvládla - kojení obou dětí najednou,až do jejich 12měs. - cvičení "Vojtovkou" tak dobře, že holky ve svém roce chodily samy - a jejich zdárnou výchovu, i když je každá holka jiná. Dnes v roce a půl se holky samy nají, "někdy" jdou milostivě vykonat svou potřebu do nočníku, mají svůj pokoj, který vypadá jak dětský ráj, stolují, hrajou si, "malujou" a čtou své knížky u svého stolečku a trochu pomáhají s oblékáním. Je s nimi velká legrace,ale dokážou i pěkně zlobit - trucovat a řičet, jsou to zkrátka naše "berušky".
Doporučuji všem babičkám dvojčat, aby si vzpomněly na sebe, jak "měly rády" když se jim, jako novopečeným maminkám,snažil někdo vnutit své zkušenosti. Tyto zkušenosti jsou nepřenosné, ty se musí zažít! I když mi dcera dnes někdy připomene, že jsem se taky neudržela a kázala jsem, snažila jsem se být jí pravou rukou v jejím rozhodování a v jejích potřebách. Babičky, dnes se to kolem dětí točí trochu jinak, než jsma to zažily my! Dnes mají naše děti na rady "internet" , a my bychom měly pomoci hlavně s odlehčením s jejich dětmi, což je vzít si je na čas, jít s nimi ven, hrát si s nimi a dělat s nimi třeba "blbiny"! Za to nám budou vděčné naše děti a jejich děti také! Být babičkou, je pro mě krásná zkušenost!
zanyna,2kluci,1,5rok
  • 
29.1.2007 14:40:44
Kamilko,moc Ti neporadím,taky už uběhl nějaký čas...chci Tě alespon podpořit,po tom,co Ti píše Monty..To,že jí by tyhle věci nevadily,také něco vypovídá.Tobě záleží na mimi,aby bylo zdravé,především.Vidíš,v tomhle jsi dobrá maminka.S tchýní buĎ nekompromisní!Musí respektovat TVOJE pravidla,hlavně když jde o takové věci,co píšeš.Hlavně to děláš kvuli mimi,ne kvuli sobě,to by taky mohla pochopit.Taky riskuje,že ji mimčo nebudeš dávat,co jí to jemně naznačit?
Kamilka
  • 
27.8.2006 12:36:01
No jo... tak jaktože je moje máma naprosto jiná. Vím, že když budu potřebovat děti pohlídat dám je mojí mámě. Ta si myje ruce automaticky, nekouří před malou, když je ve stejné místnosti nebo vůbec na návštěvě, netáhá ji nikam na vínové sedánky a nepřehání to s opusinkováváním, šišláním a ostatníma trapnýma věcma :-(
Kamilka
  • 
27.8.2006 12:34:48
No jo... tak jaktože je moje máma naprosto jiná. Vím, že když budu potřebovat děti pohlídat dám je mojí mámě. Ta si mije ruce automaticky, nekouří před malou, když je ve stejné místnosti nebo vůbec na návštěvě, netáhá ji nikam na vínové sedánky a nepřehání to s opusinkováváním, šišláním a ostatníma trapnýma věcma :-(
27.8.2006 12:14:28
Moc to prožíváš, tchýně tvé holčičce nic špatného neudělá, to je jen nějaká mateřská psychóza, podle tvého popisu. Holka se prostě cítí strašně důležitá, když má dítě, a najednou jsou všichni kolem divní a špatní, i když předtím byli fajn... zkus to vůbec neřešit, možná jednou, až bude holčička větší budeš skákat nadšením, že si ji chce tchýně vzít na hlídání, abys měla taky čas pro sebe a pro své zájmy. Zatím je malá, mateřství je pro tebe nové a připadá ti úžasné, což nevylučuje, že ti jednou začne připadat jako docela opruz a pak tchýni jako bys našla. :o)))
27.8.2006 12:14:12
Moc to prožíváš, tchýně tvé holčičce nic špatného neudělá, to je jen nějaká mateřská psychóza, podle tvého popisu. Holka se prostě cítí strašně důležitá, když má dítě, a najednou jsou všichni kolem divní a špatní, i když předtím byli fajn... zkus to vůbec neřešit, možná jednou, až bude holčička větší budeš skákat nadšením, že si ji chce tchýně vzít na hlídání, abys měla taky čas pro sebe a pro své zájmy. Zatím je malá, mateřství je pro tebe nové a připadá ti úžasné, což nevylučuje, že ti jednou začne připadat jako docela opruz a pak tchýni jako bys našla. :o)))
Kamilka
  • 
27.8.2006 11:59:07
No a já mám jiný problém... Nemám sice dvojčátka, ale mám tchýni, s kterou jsem byla před narozením mé Kačenky velká kamarádka, ale nyní mi leze na nervi. Já si svoji domácnost včetně starání se o 3měsíční miminko obstarávám perfektně. Manžel mi pomáhá a oba máme radost z toho, jak vše zvládáme. Máme radost ze sebe samých, z naší holčičky a tak. Zvládáme při tom sportování, procházky, výstavy psů a vše okolo.. Jenže tchýně by se pořád starala, pořád by mi vařila, tahala holčičku mezi svoje kuřácké a vínové kamarádky - chce moji holčičku pořád předvádět a ukazovat jako v Zoo. Stále říká jak moc ji miluje, ale nebere žádné ohledy na zdraví miminka.. Tak třeba např. Bydlíme 4 km od tchýně. Když jsem přišla z porodnice, byla pěkná zima a tak jsme raději nechodili nikam na procházky až ve 14ti dnech o víkendu vylezlo sluníčko, ale pořád bylo chladno. Mimi jsme oblékli a šli za tchýní pěšky s vizí, že ji u nich vezmeme hned domů, nakojíme a zase po ohřátí půjdeme zpět.. Jakmile nás tchýně viděla vyrvala mi kočár z ruky se slovy, že se jde projít.. No a byla v pr... celou hodinu !! Předváděla kamarádkám a známým jakou má krásnou´vnučku a já seděla beze slov, nervozní a bylo mi do breku. Manžel taky ani nedutal. Když se tchýni zachtělo domů a viděla jak se tvářím, řekla jen, JÁ STÁLA VEDLE PŘED SOUSEDAMA... mĚ BY ŠVIHLO - Kačenka měla naprosto ledové ručičky a já si v tu chvíli říkala, jak mohla tchýně vychovat 3 děti... A to je se vším, to její věčné opusinkovávání mé holčičky po litru vína a krabce cigaret.. do nekonečna můžu říkat ať nehoupají s tím kočárem, když malá spí; dokola slova mýjte si ruce, malá není ještě očkovaná... CO MÁM DĚLAT !! Dobré dušičky, pomožte mi...
  • 
17.4.2003 17:44:13
Milá Dano,
Tvůj příspěvek mne opět přesvědčuje o tom, že co člověk, to názor. Nebudu se dlouze rozepisovat o problémech souvisejících s péčí o dvojčata, ale při čtení Tvého příspěvku mne napadá jediné:
Co já bych za to dala, mít takovouhle pomoc, když jsem ji potřebovala. A myslím, že velká většina dvojčatových mamin též. Ale zřejmě nám jsou souzeny jiné tchýně....
 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.