| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O tikotu biologických hodin

 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]
Petra, 3 kluci - 9, 7,4
  • 
7.6.2002 15:09:38
Ahoj,
nevěš hlavu, v současnosti je mi bez 2 týdnů 40, nejstaršímu synovi je 9 - lehká matematika, měla jsem ho v necelých 31 letech. Po 4 letech útrap - narodil se po 3 předchozích samovolných potratech - ten 3 byl už vlastně porod - 7. měsíc těhotenství. Lékaři už další těhotenství nedoporučovali, prý je to dané geneticky. Chodili jsme po všech možných vyšetřeních, ze sexu a rodičovství se pomalu stávala povinnost. Ale když řekli, že už ne - něco se ve mě zlomilo a někde dole v koutku duše jsem jim odpověděla - "a na just jo"... A tak s plným vědomím toho, že popáté už opravdu ne - jsme to společně s manželem zkoušeli dál. A světe div se - podařilo se a nejenom to, po Kubovi přišel Míla a po Mílovi Vojta. Nelituji ničeho, trpělivost se nám vrátila vrchovatou měrou - někdy až přetékající...
Petra
Veronika, dva kluci 4,5 a 3 roky, 7. měsíc
  • 
4.5.2002 23:16:58
Jsem taky z těch, co se staraly nejdřív o kariéru, a dokonce jsem kategoricky prohlašovala - dítě nikdy! S tím jsem se i vdávala (v šestadvaceti) a manžel se s tím smířil. A ten názor přežil i prvních pět let našeho manželství, až do chvíle, kdy jsem si začala uvědomovat, jak se můj muž chová k cizím dětem a jak báječný táta by z něj byl. A protože jsem se právě v té chvíli rozhodovala mezi dvěma směry kariéry, z nichž jeden byl časově velice náročný a druhý volnější, i když taky zajímavý, něco mi v mozku sepnulo a já jsem si řekla, že tedy zvolním a že to s tím dítětem zkusím. Přiznám se, že když se to skoro rok nedařilo, říkala jsme si, že jsem možná neplodná - a upřímně řečeno, přišlo mi to jako dobrá výmluva, proč zachovat dosavadní pohodlný způsob života. A bác ho - přesně v té chvíli jsem otěhotněla. A ačkoli můj "biologický ječák" bylo ve skutečnosti rozhodnutí z rozumu (nebo možná bych řekla i ústupek konvenci), syna jsem milovala od prvních hodin. Druhé dítě si tvrdě prosadil manžel, který hned, když jsem mu své "rozhodnutí" oznámila, prohlásil, že jedináčka nikdy, to radši nic. No a to třetí, co teď čekám, to jsem si zase vyžmundrala já - chtěla jsem holčičku. A ačkoli mám občas pocit, že padnu s odpuštěním na hubu, považuji se za dobrý příklad toho, že zvládnout se dá všechno najednou, děti i práce (samozřejmě chápu, že některá hůř než ta moje - jsem překladatelka a tedy "svoje paní"). A nemám dojem, že bych něco zmeškala tím, že jsem neotěhotněla ve dvaceti. Takže, holky, klid, všechno jde!
Ahoj, Veronika
Olga, bezdětná 30 let
  • 
3.5.2002 22:23:35
Když to čtu, je mi smutno a velice vám děti závidím. Ale všechno není snadné, tak jak se vám zdá. I my jsme plánovali: po roce a půl chození, jsme spolu začali dva roky bydlet a pak jsme se vzali. Rok po svatbě jsme se rozhodli pro dítě, na které jsme další rok čekali. Když jsem konečně otěhotněla a nedovedete si představit, jak jsem byla šťasná. Nejprve vše probíhalo dobře, neměla jsem žádné potíže, veselá jsem přišla na druhý ultrazvuk, že uvidím své dítě, už ne jen jako černou tečku, ale jako človíčka s ručičkama a nožičkama, paní doktorka mi oznámila, že dítě je mrtvé a zítra musím do nemocnice, než začnu krvácet. Celý večer jsme probrečela a doteď, když si na to vzpomenu, se mi derou slzy do očí. Všichni mě utěšovali, že se jim to stalo také, ale nikdo nepochopil, že to v té chvíli bylo "naše" dítě. Potom jsme půl roku dostali zákaz, na to manžel na dva měsíce onemocněl a teď už zase jen čekám, jestli se to podaří a pro jistotu chodím každý první den předpokládané menstruace do lékárny pro test, abych měla klid a případné těhotenství nějak nezanedbala.
Mějte s námi strpení, kdo to nezažil nepochopí, jaké to je, když jsou kolem vás samé těhotné kamarádky a venku vidíte spoustu kočárků a vy jen marně čekáte na dítě.
Ája
  • 
29.4.2002 20:14:12
Karolinko, já jsem na tom podobně jako Ty a ulevilo se mi, že i někdo jiný má stejné pocity jako já. Za poslední dva roky se mi podařilo aspoň přesvědčit sama sebe, že ta myšlenka mi přestala být tak úplně odporná.
Jáňa,26,svobodná
  • 
29.4.2002 15:19:54
Karolíno,
mluvíš mi z duše. Taky TO na mě ještě nepřišlo, věk už bych na to měla a brzy se vdávám, ale... Mé okolí se taky vyptává, pořád říkám - tak za dva roky, ale sama tomu nevěřím. Asi ještě nejsem dostatečně zralá, třeba to opravdu ještě přijde, ale zatím se na to ještě necítím, chci si ještě užívat a nemít zbytečné starosti navíc.
24.4.2002 0:03:23
Mila Hanko,
jestli jsem Magde podsunula neco, co neciti, tak se omlouvam, mozna jsem jen na urcite narazky o zabezpeceni nebo kariere prilis citliva...
ale jinak spolucitim, ani ja neverim na planovani a nase dite bylo milym necekanym prekvapenim v pravou chvili...nedivim se ale nikomu, kdo planuje, protoze rodina neni jenom spousta radosti a starosti kolem roztomilych drobecku, ale je to business, je to taky o tom, kde a u koho budu ve triadvaceti bydlet a kdo nas vsechny nekolik let na materske uzivi. A kdyz nekdo dela nejdriv karieru a chce se zabezpecit a zenaty kluk stale rika, ze jeste neni ta prava chvile na dite, ma mozna prave to vsechno na mysli. Proto reaguji trochu senzitivne na to, kdyz se zabezpeceni a kariera davaji do jedne vety s uzivanim si a novym lustrem.
Ale nemysli si, ja nejsem inzenyrka ekonomie, naopak velmi neprakticka a romanticka, o to vic me ty ponekud nemilosrdne zakony hmotneho sveta pokazde zaskoci.
Agniezska, rocni holcicka
  • 
23.4.2002 20:51:09
Zdravim, clanek mi mluvil primo z duse! Je mi "teprve" 24 a mam rocni holcicku. Jako asi ve vetsine pripadech, slo o neplanovane tehotenstvi. Musim napsat, ze jsem tomu rada, predstava, ze budu s partnerem "planovat" (..."a ted do toho vlitnem, milacku"...), mi prijde neprirozene. Samozrejme, ze to byl sok. Ale mam pocit, ze jsem si uzila zivota dost (a jeste si ho uzivam!). Zkratka jsem se s tim vyrovnala. A nasi lasicku miluju nadevse (snad vic nez manzela, ale to mu nerikejte) :-)
Věra, syn 9,5 dcera téměř 7
  • 
23.4.2002 15:33:47
Přeji všem krásný jarní den!
Moc děkuji autorce za skvělý článek.
Vzpomínám si jak všechno "probíhalo" u nás. Poznali jsme se před 13 lety a po mé promoci jsme plánovali svatbu.Ovšem člověk míní,příroda mění.Na konci 4.ročníku VŠ (po 2,5 letém soužití)jsem zjistila, že budeme mít miminko.Vzali jsme se a říjnu se narodil náš Jiřík.Školu jsem nepřerušila a s miminkem odpromovala.Když si to promítám zpět, sama se divím, jak jsem to všechno zvládla... Za téměř další tři roky se narodila Martinka.
Zažila jsem chvíle, kdy jsem si říkala, zda jsem měla děti v "pravý čas", jestli jsem o "něco" nepřišla...
Nepřišla jsem o nic, naopak děti můj život obohacují každý den a nedovedu si představit, že bych je neměla!
Je mi 33 , manžel má 38 a naše "koblížky" moc milujeme!
Lenka, Kryštůfek *1.8.2002
23.4.2002 15:23:07
Já si myslím, že se zbytečně stresuješ. Buď TO přijde, nebo TO nepřijde. Na definitivní házení flinty do žita je vždycky času dost. Být Tebou bych se vykašlala na okolí - že je v Tvém věku kolem Tebe jedna těhule za druhou ještě nic neznamená, pro každého je ten správný věk někde jinde. A mít děti jenom proto, že se TO tak prostě má, mi prostě nepřipadá jako dobrý důvod.

Koneckonců - docela vím, o čem mluvíš. Na mě TO přišlo velice rychle (asi tak v průběhu půl roku) a moje "mentální výchozí pozice" k mateřství byly dost blízko těm Tvým.

Dost důležitý je samozřejmě i to, co píše Miška... a to je postoj Tvého manžela. Ale ani to mi nepřipadá neřešitelný. V dnešní době se na taťku na mateřský nikdo nedívá skrz prsty.
23.4.2002 13:05:50
No pokud by TO nepřišlo vůbec, tak to není až tak hrozná situace.
Horší ale je, když TO najednou přijde, ale ono TO najednou nepůjde. Nebo když TO přijde jen na manžela a bude ochotný si kvůli TOMU najít ženu, která mu TO přinese :-))
 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.