| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Schovánek 16 - Čert nikdy nespí

 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]
  • 
8.6.2005 20:13:45
Ahoj Jano, ahoj všichni,

dnes jsem na "Schovánka" narazila poprvé a opravdu, opravdu jsem se tak nenasmála, jako při jeho čtení!!!!!

Díky!

Monika
  • 
8.6.2005 20:13:08
Ahoj Jano, ahoj všichni,

dnes jsem na "Schovánka" narazila poprvé a opravdu, opravdu jsem se tak nenasmála, jako při jeho čtení!!!!!

Díky!

Monika
Jana se Schovankem :o)
  • 
25.8.2004 12:42:35
Ahoj Dito,
nadseni pro pravidelny denicek se ztratilo v navalu dennich povinnosti...
Schovanek je trilety mlady muz, ma uz mladsiho brachu, kteremu je rok.
J.

A takhle vypada Tom Schovanek ted:


  • 
27.7.2004 14:41:17
Ahoj Jani,tvůj deníček mě moc zaujal,došla jsem na konec deníčku a moc by mě zajímalo,proč jsi ho přestala psát a jak se vám vede?????
20.5.2002 8:49:53
Po přečtení Vašich příspěvků a ůvah na jméno Tom, Tomík jsem se musela zasmát. Mám syna (4 roky), jmenuje se Marek a prožívala jsem tyto situace večer co večer asi tak do dvou až tří let jeho věku. Teď už sice chodí spát včas, ale co předchází tomu spaní...no neptejte se. A v noci se budí s pravidelností takovou jako by měl v sobě nějaký budík či co. Přeji Vám všem pevné nervy a úsměv na rtech. Dá se to vše vydržet, neboť ty dětské ručičky které Vás hladí a dětský úsměv...to vše je k nezaplacení. Zdraví Vás Zdenča
  • 
7.3.2002 11:11:32
Mila Alice,
ja jsem taky Alice a mam jednu dceru Terezu , ktere budou 1.6 3 roky. Zijeme v Jokohame? Kde zijete vy?
Napis Alice Kubickova
Anna (David, Daniel)
  • 
6.3.2002 20:35:48
Ahoj Viky,
i kdyz dnes se ti to zda neuveritelne, prejde to. David byl presne takovy a trvalo to dlouho (rok a pul), nez zacal spat celou noc a pres den. Ted jsou mu ale 2 roky a spi alespon 10 hodin v noci a k tomu si jeste dava 4 (slovy: ctyri) hodinovou siestu po obede. Jakoby chtel dohnat to sve miminkovske nevyspani. Vydrz! Anna
24.2.2002 22:03:35
Aj my sme mali v "detskom veku ":))) podobné problémy so spaním. Našťastie moja mladšia sestra - matka 3 detí mi vlievala neustále nádej:
"Neboj, koliky po troch mesiacoch zvyčajne prestanú" - prestali....
"Neboj, keď začne riadne loziť, bude trochu lepšie spať" - naozaj trošku lepšie spal:))
"Keď začne chodiť, tak sa spanie zlepší" - tu mala naozaj 100% pravdu. Dieťa, ktoré pred rokom spalo cez deň ledva 30 minút, cez noc bolo hore od 2 do 20 krát, dnes, v 16 mesiacoch pravidelne cez deň spi cca 2 hodiny, večer ide spať o 20.30 a spí až do 6.30 - 7.00 a asi mesiac sa v noci nebudí. Dokonca sa dobrovoľne rozhodol, že s nami už veru nespáva :)))
Takže, veľa sily, aby ste to v pohode vydržali.
  • 
24.2.2002 9:49:44
I pro mne bylo důležité srovnat se s tím, že naše dítě nespí. Nejdůležitější bylo ale vyrovnat se s tím, že kamarádky mají "vzorové" dětí (jedí, spí, leží v klidu v postýlce a broukají se) a já si s tím naším tygrem připadala jako neschopná matka, co si neumí sjednat pořádek. Teď už vím, že nejsem sama a všem, kdo mi budou "radit" ukážu Váš článek.
Já mám takový názor, že oni brečí proto, že se nudí. A to když si uvědomím, tak je mi jich líto. Proto plně souhlasím s tím, že je nutné je utahat. Veškeré aktivity mimo domov, které se mnou Tom absolvuje se mu líbí a je na nich vesměs dost hodný. Takže potom nikdo nechce ani věřit, že je doma schopný tak vyvádět.
Když hrozně vyvádí a nic už nepomáhá, tak se mi osvědčilo, ho úplně zesvlíct a nechat ho "pročutat". To se obvykle zklidní, teda do té doby, než ho zase začnu obékat.Ale už mockrát to zabralo.
Zdravím Evča
PS: mohu psát jen proto, že Radek chová a zpívá. Mladýmu se klíží víčka po cvičení, ale raději by umřel, než by usnul.
Jana
23.2.2002 23:10:47
Zdravím další rodinu postiženou Tomáškovským syndromem! :o))
Je 22:53 a Tom už 10 minut spí, heč! Dneska to dokonce stihnul před jedenáctou. Ale jenom proto, že přes den spal pouze jednou.

Zkusím Vám vypsat všechna možná řešení, co zkoušíme doma:
1. Toma něco bolí, brečí a křičí - pomáhá jenom nošení, houpání, zpívání, dokud to nepoleví.
2. Nechce spát - po pár pokusech mu přestanu nutit postýlku, nechám ho s námi v pokoji na dece, až začne být unavený, uložím ho znovu. (to jsou ta usínání po půlnoci...)
3. Nechce být v postýlce, je ospalý a řve - dáme ho v tmavém pokoji do postýlky, zůstane u něj manžel (nespojuje si ho s kojením a jídlem), něco mu povídá, hladí ho a řeší spolu nějaké tajné klučičí věci. No a já mám chvíli času na mailíky a tak.
4. Nejběžnější praxe, když je Tomík v dobré náladě: někdy před desátou se koupe s tatínkem ve vaně, hodně s ním řádíme, trénujeme potápění, pak rychle do pyžámka, nakojit a polobezvědomé dítě odnést do postýlky. Když se vystihne ten správný okamžik, do jedenácti usíná. Když se nevystihne ten správný okamžik, TOm se vzbudí a následuje jedna ze tří předchozích možností :o)))

Řekla bych, že pro mě osobně bylo nejdůležitější vyrovnat se s tím, že máme nespavé dítě, že volné, klidné večery neexistují, a že je normální, že dítě usíná později. A že je normální věšet prádlo o půlnoci, skládat prádlo při přímém přenosu hokeje ze ZOH (o půl druhé ráno :o))), být v devět večer s kočárkem venku a důležité rodinné hovory řešit nad ránem.

Jo, jeden důležitý postřeh - je nutné ho utahat! Když mám Toma s sebou ve vaku, nebo v šátku na nějaké akci, nebo po plavání líp spí. Ve dnech s blbým počasím, kdy jsme doma, případně s ním jedu jenom na chvíli v kočárku, vyvádí mnohem víc.
 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.