| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Netradiční cukroví

 Příspěvky 110 z 23 [Dalších 13 >>]
  • 
1.2.2006 22:30:50
A jak dlouho vydrží neotevřené vařené - tedy zkaramelizované mléko? Musí se uchovávat v ledničce a jak dlouho? Nebo spotřebuješ třeba těch 5-6 vařených salk tak brzy?
Děkuji
Martina
kamča
  • 
14.12.2005 1:04:27
já si koupim salka 4-5-6,podle toho,jak máš velký hrnec a udělám si zásobu na hodně krému,jsem tak bezstarosti.vařit 2 hod 1 salko?skoda energie, do vzniklého karamelu vmíchám 1 máslo a obměny:ořechy nero kakao,rum,marmeláda,když máš doma korpus,dort je hned.mám ve spíži několik plechovek v pohotovosti,využívám i na medovník,vánoční cukroví.ahoooooj
  • 
6.12.2005 8:02:16
Já jsem kondenzované mléko vařila několikrát a to v zavřené plechovce dvě hodiny. Otevírat se má až po ůplném vychladnutí, nejlépe druhý den! Bylo to krásně tuhé!
Jiřina
  • 
15.9.2005 8:56:20
Salko jen slazené veří se hodinu a půl celé ponořené do vody během veření přilévám teplou vodu.je jedno jetli plechovka stojí nebo leží.Lze si uvařit i dvě mléka a to druhé použít třeba za dva týdny
  • 
16.6.2005 16:26:46
Vzhledem k tomu, že mé kamarádce Salko vybuchlo, nahrazuji vařené Salko Melasou Černý zázrak ze Zdravé výživy. Malé balení cca 69,-, děti si to přidávají do horkého mléka místo kakaa.
M
  • 
8.1.2005 14:48:36
Holky, o tom, jak se vaří salko už se zde psalo, ale přidávám recept, který obdivuje jakákoliv návštěva, která ho chutnala. Toto cukroví je snězené jako první a všichni odcházejí s receptem....Salko se dává v tekutém stavu, není uvařené na karamel.
Takže jde o vosí hnízda, potřebujete k tomu:
salko,
půlku hery,
30dkg krup.cukru
dva balíčky obyčejných burisonů.
POSTUP je moc důležitý, nebo vám vznikne hmota z hrudek cukru a vyhodíte to do záchodu...
Taže cukr opatrně rozpouštíte na karamel, nesmí se připálit, někdy je lepší ho rozpouštět ve vodní lázni, ale trvá to déle.¨
Začne postupně měnit konzistenci, nesmíte nic uspěchat, pomalinku zahríváte, mícháte až vznikne cukrová karamelová hmota. Když se udělají z cukru hrudky, musíte je rozmačkávat, ale opravdu čekat, až vznikne tekutý karamel. Teprve potom přidáte půlku hery, je dobré jí mít nakrájenou na kousíčky a až se rozpustí, tak teprve přidáte salko, to už musíte rychle míchat, protože to začne hezky rychle houstnout. Vypnete oheň, nevaříte a přisypete dva balíčky burizonů. Potom se to dobře promíchá a tvoří kuličky. Občas to i v hrnci opět zamíchejte, karamel stíká na dno. Máte sladké upatlané ruce, ale šikovní si s tím rychle poradí, jak na to.
Kuličky dávám na mřížku okapat,karamel totiž stíká, pod mřížkou je pečící papír. Nakonec, až kuličky oschnou, otočím je naopak a poleju čokoládou a vložím do košíčků. To ale není nutné a čokoláda se také nemusí dávat. Naležené kuličky jsou další dny ještě lepší, to už ty burizony pěkně změknou.
Napište, jak jste to zvládli a hlavně hodně štěstí, ať nespěcháte, protože byste to opravdu spěchem pokazili. Doufám, že bude každý rok na vánočním stole a zaručuji, že bude chutnat tak jak vanilkové rohlíčky.Marcela
Marcela
  • 
8.1.2005 14:23:56
A já salko vařím v papiňáku poloviční dobu nebo 45 min a nechám dojít. Super, ale pokud kupujete s papírovým obalem, dnes už se asi ani nevyrábí, tak ten sundat, ať papír neucpe pojistku!!!!!!!!
Lena,3 dospělé děti
  • 
11.12.2004 16:43:19
Salko se vaří minimálně 2 hod.Klidně může být zavřené,ponořené ve vodě,pomalým varem.Pak se nechá vychladnout a otevře,zašleháte do něj 250 gr.másla,/já si ho již před použitím taky našlehám/ a je to výborný krém.Dělám to nejméně 25 let.
Gábina
  • 
30.10.2004 9:53:50
Krém ze Salka je velmi jednoduchý.Salko se vloží do hrnce s vodou/plechovku neotevírat/tak, aby byla celá ponořená ve vodě a vaří se 2 hodiny mírným varem.musí se po uvaření nechat vychladnout,takže je dobré uvařit Salko den dopředu-já to dělám tak,že ho večer uvařím a druhý den ráno z něj můžu udělat krém.Krém udělám tak,že vymíchám 1 Heru do pěny a pak postupně zašlehám salko.Nemusí se přislazovat,Salko je dost sladké.S tímto krémem můžeme plnit roládu,dort...
Míša, Junior *97, Beruška*2006
21.1.2002 10:18:35
Ahoj Marcelo,
zrovna teď o víkendu jsem jedla skvělý nepečený dort, jehož součástí bylo i zkaramelizované Salko. Podezdívka byla z dětských piškotů (jo, celé to bylo poskládané v dortové formě), na tom krém ze Salka a tvarohu, kompotované borůvky, zase jedna řada piškotů a zase krém. Ještě teď se olizuju a určitě to taky brzo vyzkouším :-))
 Příspěvky 110 z 23 [Dalších 13 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.