| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vliv kojení na inteligenci dítěte

 Příspěvky 110 z 87 [Dalších 77 >>]
28.6.2009 18:42:31
Kateřina, všetky "kojovnice" nehádž do jednoho vreca kvoli príspevku jednej Míši, ju?

Prvého syna som kojila rok, druhého kojím už 9-ty mesiac. Inteligentní sú obaja.

Ja som bola kojená 6 týždňov..a inteligencia mi tiež nechýba:-)))

Proste komu sa kojiť darí - dostal ten dar - tak nech si kojí ak chce, kto ten dar nedostal, tak to neznamená, že má horšie deti, alebo je horšou matkou.

To je moj názor na vec.

P.s. Práve začínam "kruté" boje s mladším synom, postupne omezujem kojenie, lebo na mne visí čo hodinu, v noci imrvére. Som z tých nocí už taká zničená, že som sa rozhodla s odstavovaním začať o niečo skor, než už staršieho. U staršieho som postupne bez problémov odstavila v jeho roku. Tak dlho mám v plánu kojiť i mladšieho, ale vzhľadom k jeho vačšej závislosti na prsu som s tým postupným začala skor, aby sme to vobec do toho roku stihli. Kojenie po roku života neodsudzujem, ale ani ho už nepokladám za životne doležité, považujem to už iba a len za závislosť. Takže preto som sa u svojich detí rozhodla takto:-)

Kojeniu zdar a umelému mlieku tiež (čo by sme bez neho robili???).

~m~
Monika, syn 4 roky
  • 
20.12.2008 21:23:37
kolikrát ještě bychom my, které jsme kojit chtěly, ale nemohly (opravdu nemohly!!!, milá kolegyně, prostě to nešlo, nefungovalo z nejrůznějších důvodů), kolikrát ještě bychom to měly zopakovat?
Ne, skutečně jsou ženy, kterým kojení nejde!!! Chtít skutečně nestačí!!!
Monika, syn 4 roky
  • 
20.12.2008 21:18:45
pokud si dobře pamatuji, tak dotyčná nepsala obecně o kojení, že je to úchylárna, ale že úchylárna je kojit 2-leté dítě, že to m.j. nevypadá dobře a nic mu to nedává - s tím se nedá nesouhlasit. Slovo kojenec totiž vzniklo ze slova "kojit" a kojenec, jak známo, je dítě od narození do 1 roku života...
Monika, syn 4 roky
  • 
20.12.2008 21:12:19
NEMOHU NEMOHU NEMOHU se nevyjádřit! Tomu, co zde tak fanaticky hlásáte, opravdu věříte? Nebo to mělo jen vyburcovat ostatní?
Nathana
15.12.2008 21:54:55
Jojo, huráá na to!!! Myslím, že chápu, jak to páni vědci mysleli. To, že některé dítě není kojené ještě neznamená, že bude hloupější, než kojené, ale může to znamenat pouze to, že prostě v těch 13ti měsících dokáže jen lépe vyhodnotit jisté situace. Opravdové inteligenční testy by totiž páni vědci v 1 roce a 1 měsíci prováděli asi velmi, velmi těžko... ~y~ A pro pány šťouraly - domácnost mám v pořádku, vše hotovo, obě děti spí a já si tedy dovolila usednout k PC. Přeji hezké svátky a kojeným dětem i těm nekojeným hóóóóódně dárečků! Zdar!
11.6.2008 20:33:07
Tak dnes syn udelal statnice na vybonou. Kdysi odmaturoval taky na same jednicky. Myslim, ze kojeni s tim nema nic spolecneho. Ale urcite se zesiluje citova vazba mezi ditetem a matkou. To jsem si uvedomila az kdyz byl kluk starsi. Pak jsem tu citovou vazbu musela dohanet jinak. Ale taky to nemusi byt pravda. I chovani a temperament je ukryty v genech. Homca
2.6.2008 21:49:06
No vidíš a mně jak se stejně staré dítě poznenáhlu odstavuje a zapomíná, srdce usedá, protože je jasné, že NAPOSLED je na spadnutí.
Líza
2.6.2008 20:25:00
No, pro začátek by stačilo přestat si lhát do kapsy. Buď tě to strašně vyčerpává a pak tě nebude drásat řev, nebo tě to strašně nevyčerpává. Prostě buď koj, protože chceš, nebo nekoj. :-o Říkat si, že něco mě tak strašně vyčerpává, že to musím dělat pořád dál, je trochu na hlavu.
iveta, dvě dcery 6, 2roky
  • 
2.6.2008 16:27:29
první dceru jsem kojila do tří a půl let, od tří let jen na uspání, pak jsem přestala, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Říkala jsem si, že druhou budu kojit max. do dvou let. Je jí dva a půl a stále jí kojím, kdykoli chce, jiné jídlo jí taky, ale moc tomu nedá. Už mě to hrozně vyčerpává, ale jsem hrozně slabá na to, abych dokázala přestat a vydržela několikadenní, možná i týdenní řev. Nemám nikoho, kdo by mi jí vždy na pár hodin pohlídal. Takže jsem opět otrokem svého dítěte a nevím jak z toho ven. Sunar ale dávat nechci, navíc myslím, že to už v tomhle věku ani nepotřebuje. Je někdo, kdo dokáže poradit?
Homca 2 dospele deti
  • 
24.5.2008 19:24:15
Za 14 dni dela muj syn statnici na CVUT. Kojila jsem ho jen mesic, duvody radeji nebudu uvadet. Je nadprumerne inteligentni. Ale kojeni samozrejme neodsuzuji.
 Příspěvky 110 z 87 [Dalších 77 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.